Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τεστ σχολικής ετοιμότητας νηπίων με την υποστήριξη της INTERAMERICAN

Ένα πρότυπο πρόγραμμα ελέγχου σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έθεσε από πέρυσι σε εφαρμογή και πραγματοποίησε φέτος για δεύτερη χρονιά το σωματείο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», με τη χορηγική συνδρομή της INTERAMERICAN.

Το πρόγραμμα συνίσταται σε προσυμπτωματικό έλεγχο για την έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων που έχουν νήπια εν όψει της εισαγωγής τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας και καταρτίστηκε από την πανεπιστημιακή ομάδα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η INTERAMERICAN, σε συνέχεια της σταθερής υποστήριξης που παρέχει στην «Ανοιχτή Αγκαλιά» από την ίδρυση του κοινωφελούς οργανισμού και στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» της εταιρείας, ήταν χορηγός του προγράμματος που ξεκίνησε τον Μάιο με εφαρμογή σε νηπιαγωγεία της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Λαυρίου, Αρτέμιδος και Παιανίας, όπου ελέγχθηκαν 500 νήπια. Τα παιδιά που παρουσιάζουν μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα αξιολογήθηκαν κατά προτεραιότητα, με ταυτόχρονη ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση των γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα φέτος, η εταιρεία ήταν χορηγός της 6ης εκστρατείας προληπτικής ιατρικής που οργάνωσε η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στην Αμοργό το περασμένο Ιούνιο, με κλιμάκιο εθελοντών ιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...