Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

1 στους 7 μαθητές πίνει αλκοόλ 2-3 φορές την εβδομάδα !

Κραυγή αγωνίας απο 27 γονείς ανηλίκων
Την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιας αρχής καθώς και των φορέων της περιοχής, ζητούν με ενυπόγραφη ανοιχτή επιστολή 27 γονείς ανηλίκων από την Πρέβεζα.
 
Οι γονείς καταγγέλουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης ένα 15χρονο παιδί σε κωματώδη κατάσταση λόγω μέθης. 
 
Σϋμφωνα με τους γονείς ο ανήλικος αυτός μαζί με συμμαθητές του έτρωγαν και έπιναν σε κατάστημα της Πρέβεζας ο καταστηματάρχης του οποίου «ελαφρά τη καρδία» τους σέρβιρε κρασί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το θέμα κατανάλωσης αλκοόλ από μαθητές κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της παράταξης Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στο ερώτημά τους οι βουλευτές αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το ποσοστό μαθητών που καταναλώνουν αλκοόλ, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "Ελπίδα", σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, η οποία έγινε σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα λυκείων όλης της χώρας, ένας στους επτά μαθητές πίνει αλκοόλ 2-3 φορές την εβδομάδα. Σχεδόν οι μισοί μαθητές (42%) έχουν αναφέρει υπερβολική χρήση αλκοόλ, πίνοντας πέντε ή και περισσότερα ποτά εν συνεχεία.

Περιστατικά μέθης ανέφεραν το 14,9% των αγοριών και το 9,5% των κοριτσιών. Σε σύγκριση με δεκαεξάχρονους μαθητές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πίνουν περισσότεροι έφηβοι στη χώρα μας, αλλά λιγότεροι αναφέρουν επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης και μέθης. Τα ποσοστά αυξάνονται στην περιφέρεια, σε σύγκριση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Ποια μέτρα θα λάβει προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές και οι έφηβοι από τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ;

2. Είναι στις προθέσεις του, δεδομένων και των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας, να προχωρήσει σε ενημερωτική πανελλαδική εκστρατεία στα σχολεία για τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ από μαθητές και εφήβους;»

ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...