Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Ο Καθρέφτης του Παραμυθιού»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
«Ο Καθρέφτης του Παραμυθιού» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.
Εργαστήριο και Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών

Ελάτε να ζήσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων στο ΜΚΗΛ, σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο ονείρων, που θα ζωντανέψει τα πιο όμορφα παραμύθια. Μαζί θα διακοσμήσουμε τον Καθρέφτη του Παραμυθιού και θα ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς, παρέα με τα γοβάκια της Σταχτοπούτας και τα παπούτσια της μπαλαρίνας του Μολυβένιου Στρατιώτη, τις δακτυλήθρες-μπάμπουσκες και τα χτενάκια της γκέισας! Θα φτιάξουμε το δικό μας γιαπωνέζικο παραμύθι και ο καθένας θα του δώσει το τέλος που ονειρεύεται. Θα κάνουμε κυνήγι θησαυρού, για να ανακαλύψουμε τα πράγματα και θαύματα της έκθεσης “Διαχρονικές Αξίες, Κομψότητα, Μόδα: Έργα Μικροτεχνίας από ιδιωτικές Συλλογές.»

Ώρα: 11.00-14.00
Συμμετοχή: € 15
Συνιστάται τηλεφωνική κράτηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνη Κρατήσεων για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Ζωή Αλεξανδρή
Τηλ: 210-9221044, 210-9227260
E-mail: socialevents@lalaounis-jewelrymuseum.gr
Συνιστάται τηλεφωνική κράτηση θέσης για όλες τις εκδηλώσεις.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΠΑΡΑΜΥΘΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ από την ομάδα: ΟΝΕΙΡΟΠΟΙΟΙ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 «Οι φίλοι…του μικρού Πρίγκηπα» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Για πρώτη φορά σε ελληνικό μουσείο, μια ολοκληρωμένη διαδραστική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, όπου η συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη από την αρχή ως το τέλος! 

Το θεατρικό δρώμενο «Οι φίλοι…του μικρού Πρίγκηπα», είναι ένα πρωτότυπο Θεατρικό-Παραμυθό -Παιχνίδι για παιδιά από 4 ετών και άνω, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και οι γονείς. 

Σε μία απόλυτα συμμετοχική δράση, οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν με τον μικρό Πρίγκηπα, θα γνωρίσουν κόσμους μαγικούς υποδυόμενοι ρόλους θα δώσουν το τέλος της παράστασης και θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα για να στολίσουν το δωμάτιό τους σε ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήρι.

Ώρα: 11.30 – 13.30
Συμμετοχή: € 10 για κάθε συνάντηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνη Κρατήσεων για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Ζωή Αλεξανδρή
Τηλ: 210-9221044, 210-9227260
E-mail: socialevents@lalaounis-jewelrymuseum.gr
Συνιστάται τηλεφωνική κράτηση θέσης για όλες τις εκδηλώσεις.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Ονειρούπολη της Δράμας

Για να μην αναβοσβήνουν τα φετινά Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πιο αργά, με φόβους και ανασφάλειες «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μας καλεί όλους να υψώσουμε πιο ψηλά τη φωνή, την καρδιά και την ανθρωπιά μας, μέχρι να φτάσει και στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ σε ανάγκη ή και κίνδυνο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας περιμένει στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 έως την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 στην Ονειρούπολη Δράμας από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ

Eνεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116 000

Neelie Kroes is the current European Commissio...Image via Wikipedia
Η Αντιπρόεδρος Neelie Kroes
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει ύστατη έκκληση προς 14 κράτη μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε σήμερα ύστατη έκκληση προς 14 κράτη μέλη της ΕΕ για τη θέση σε λειτουργία όσο το δυνατόν συντομότερα της ευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεφωνικής γραμμής παροχής βοήθειας για τα εξαφανισμένα παιδιά 116 000. Χάρη στη συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή παροχής βοήθειας, οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους έναν ενιαίο αριθμό τηλεφώνου για να ζητούν βοήθεια οπουδήποτε στην ΕΕ σε σχέση με εξαφανισμένα παιδιά και τους γονείς τους. Η πρόσβαση στην ίδια γραμμή παροχής βοήθειας θα διευκολύνει παιδιά και γονείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να εξασφαλίζουν βοήθεια ακόμη και αν βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, παραδείγματος χάρη κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών. Σε έκθεση που εξέδωσε σήμερα, η Επιτροπή καταγράφει την κατάσταση που ισχύει εν προκειμένω στα κράτη μέλη, προτείνει κοινές για ολόκληρη την ΕΕ ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και παρέχει στα κράτη μέλη μια τελευταία ευκαιρία για να θέσουν σε λειτουργία την εν λόγω τηλεφωνική γραμμή παροχής βοήθειας, πριν από την ενδεχόμενη θέσπιση νομοθετικών μέτρων.
Σήμερα, η τηλεφωνική γραμμή παροχής βοήθειας 116 000 λειτουργεί πλήρως σε 12 μόνο κράτη μέλη (η πρώτη χώρα που έθεσε σε λειτουργία τον αριθμό αυτόν ήταν η Πορτογαλία το 2007), ενώ εξακολουθεί να μην έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και τη Σουηδία. Προς το παρόν, ο αριθμός λειτουργεί μόνον εν μέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο.   ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

PATTY: Η Μπιάνκα απειλεί την Κάρμεν

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΤΡΙΤΗ στο MEGA. 

Η Μπιάνκα απειλεί την Κάρμεν αν μιλήσει στον Λεάντρο, ενώ όταν εκείνος την ρωτά γιατί την κατηγορεί, η Κάρμεν αρνείται να απαντήσει. 

Ωστόσο, ο Λεάντρο είναι αποφασισμένος να μάθει τι του κρύβουν. Η Ινές εξομολογείται στην Εμίλια ότι αισθάνεται τον Τσίκο σαν δεύτερο γιό της. 

Η Κατερίνα προσπαθεί να ενσωματωθεί στο γκρουπ της Αντονέλα, ενώ η Ζοζεφίνα της λέει ότι πρέπει να αποκαλύψει στον Ματίας το στοίχημα που έβαλε η Αντονέλα. 

Ο Ταμίρ ντυμένος 'Αραβας αναστατώνει τον Λεάντρο, την Κάρμεν και την Μπιάνκα...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ «ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ»

Ένας κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης κάνει τα παιδιά να γελάνε και να σκέπτονται θετικά.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ για κάθε παιδί



Σάββατο 4 & 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 μεσημέρι
Οι συνοδοί γονείς δωρεάν


Art Gallery Café, Ιπποκράτους 1 & Γαληνού, Βούλα :             210 89 58 866       www.artgallerycafe.gr, m.gyras@otenet.gr

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

PATTY: Γιατί θύμωσε η Αντονέλα

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  την ΔΕΥΤΕΡΑ στο MEGA.

Η Κάρμεν ενημερώνει τον Λεάντρο ότι κάτι κρύβει η Μπιάνκα και ο Εστεμπάν τον συμβουλεύει να μάθει τι συμβαίνει.

Ο Ματίας συγχαίρει την Πάτυ  και της ζητά να μιλήσουν, κάτι που προκαλεί την ζήλεια και τον θυμό της Αντονέλα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει τι συζητούν.

Η Ινές εκμυστηρεύεται στην Εμίλια  ότι ο λόγος που δεν ήθελε να δει την αδελφή της ήταν επειδή ο άντρας της διατηρούσε σχέσεις μαζί της και ηρέμησε μόνο όταν έμαθε ότι η 'Αννα πέθανε...

Απαγορεύθηκε επικίνδυνο χημικό στα μπιμπερό

ΛΟΝΔΙΝΟ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σταματά η χρήση της ουσίας δισφαινόλης Α (ΒΡΑ) στα πλαστικά μπιμπερό σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ - η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2011. Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχουν φόβοι ότι το συγκεκριμένο χημικό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανοσολογική απόκριση των μικρών παιδιών.

Φόβοι σχετικά με την επίδραση της δισφαινόλης Α στον οργανισμό έχουν εκφραστεί εδώ και χρόνια και μάλιστα έξι αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες αφαίρεσαν το 2009 την ουσία από τα μπιμπερό που πωλούν στην αμερικανική αγορά (όχι όμως και σε άλλες αγορές). Το χημικό αυτό είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο στη βιομηχανία πλαστικών προκειμένου να γίνονται τα πλαστικά πιο σκληρά. Περιέχεται σε πλήθος συσκευασιών τροφίμων και ποτών. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η πρόταση για απαγόρευση χρήσης της δισφαινόλης Α εγκρίθηκε μετά από προχθεσινή παρουσίαση των στοιχείων σε επιτροπή ειδικών από τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατώνμελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο αρμόδιος επίτροπος για την Υγεία και την Προστασία του Καταναλωτή Τζον Ντάλι δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί πολύ καλό νέο για τους ευρωπαίους γονείς. «Υπήρχαν σημεία αβεβαιότητας που προέρχονταν από νέες μελέτες οι οποίες έδειχναν ότι η ΒΡΑ μπορεί να έχει επίδραση στην ανάπτυξη, στην απόκριση του ανοσολογικού συστήματος των παιδιών καθώς και στην προαγωγή της ανάπτυξης όγκων».
Σύμφωνα με την Επιτροπή τα κράτη-μέλη θα θεωρούν παράνομη την κατασκευή πολυκαρβονικών μπιμπερό με ΒΡΑ από τον Μάρτιο του 2011 ενώ επίσης θα σταματήσουν την εισαγωγή και την πώλησή τους από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Εκπρόσωποι του Νational Childbirth Τrust, ενός βρετανικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που έκανε καμπάνια για την απαγόρευση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό, δήλωσαν ευχαριστημένοι με τη νέα απόφαση. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ιδρύματος Μπελίντα Φιπς ανέφερε στο ΒΒC ότι «όταν βάζουμε υγρά μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι, κυρίως ζεστά υγρά ή λιπαρά υγρά, τότε η ουσία μπορεί να διαρρεύσει από το μπουκάλι.Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη πιο έντονο καθώς το μπουκάλι γίνεται πιο παλιό και χαράσσεται». Η κυρία Φιπς εξήγησε ότι όταν ένα βρέφος πίνει από μπιμπερό που περιέχει δισφαινόλη Α απορροφά ποσότητες της ουσίας η οποία συσσωρεύεται στις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει λίπος. «Είναι ένα χημικό που μιμείται τα οιστρογόνα και μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό».
Σημειώνεται ότι ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε επισήμως ότι η ΒΡΑ είναι τοξική τον περασμένο Οκτώβριο. Η ανακοίνωση αυτή συνάντησε, όπως ήταν επόμενο, έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία χημικών.

CHRISTMAS FARYTALE: Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στην Αθήνα!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ BADMINTON 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΜΕ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ο προαύλιος χώρος του θεάτρου Badminton μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκεπαστό χωριό.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια στεγασμένη έκταση 6.000 τμ είσαστε όλοι καλεσμένοι να απολαύσετε όσα ως τώρα μόνο ταξιδεύοντας στο εξωτερικό μπορούσατε να βρείτε.

Μοναδικά χειροποίητα υπερμεγέθη σκηνικά από τα πιο αγαπημένα παραμύθια (Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα, Μολυβένιος Στρατιώτης, Πινόκιο κ.α.)

Μια μεγάλη παγοπίστα

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Παιχνίδια, εργαστήρια (χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής, θεατρικών δρώμενων), διαγωνισμοί, κληρώσεις, συναυλίες, dj’s party κ.α.

Τι θα δείτε μέσα σε αυτό;

· Το χωριό του Άη Βασίλη, το παλάτι της Χιονάτης με τους επτά νάνους, ο Πινόκιο και το εργαστήρι του Τζεπέτο, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ξωτικά αλλά και άλλες παραμυθένιες χειροποίητες μοναδικές κατασκευές σχεδιασμένες με την υπογραφή του Νίκου Βήτα.

· Carousel για μικρούς και μεγάλους και μια πλήρης σειρά μοντέρνων ψυχαγωγικών παιχνιδιών fun park καθώς και οργανωμένοι παιδότοποι.

· Ένα αστραφτερό παγοδρόμιο για τον Χριστουγεννιάτικο χορό στον πάγο!

· Χριστουγεννιάτικη αγορά για κάθε είδους δώρα και στολίδια. Χιλιάδες λαμπιόνια και φωτισμένα έλατα συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

· Πάρτυ και γιορτές με πολύ φαντασία, συναυλίες, dj’s, ζογκλέρ, εργαστήρια χειροτεχνίας αλλά και ζαχαροπλαστικής, θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμοί, κληρώσεις και βραβεύσεις.

Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ

Ειδικές κατασκευές πλαισιωμένες με ανάγλυφα και γλυπτά στοιχεία θα μας μεταφέρουν σε μια Χριστουγεννιάτικη παραμυθούπολη που μικροί και μεγάλοι κρύβουν στη φαντασία τους. Ένα φαντασμαγορικό παραμυθένιο περιβάλλον που οι επισκέπτες θα ζήσουν για πρώτη φορά.

Η Παραμυθούπολη σε μεταφέρει σε ένα μυθικό κόσμο πλαισιωμένο με το εργαστήρι του Άη Βασίλη και το καμπαναριό, το ταχυδρομείο με τον σφραγιδοκράτορα και άλλους ονειρικούς κόσμους εμπνευσμένους από τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να στείλετε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να ευχηθείτε για το νέο χρόνο στο Πηγάδι των ευχών αλλά και να φωτογραφηθείτε με τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!

Ξεκινάμε με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και του Καμμένου δάσους. Εδώ τα παιδιά θα ασχοληθούν και θα μάθουν για την οικολογία και το περιβάλλον. Γιατί ο λύκος δεν είναι μόνο κακός. Είναι και ένα ζώο υπό εξαφάνιση. Και το δάσος του παραμυθιού δεν είναι πάντα πράσινο. Είναι και καμμένο αν δεν το προσέχουμε!

Δίπλα ακριβώς είναι η Χριστουγεννιάτικη αγορά και από την άλλη πλευρά μας περιμένει η Χιονάτη με τους επτά νάνους καθώς και η τεράστια μπότα του Άη Βασίλη που αποτελεί το αγαπημένο προς εξερεύνηση ορμητήριο των παιδιών!

Προχωράμε πιο κάτω για να βρεθούμε στο μεγαλύτερο στεγασμένο fun park με παιδότοπο, που περιλαμβάνει δύο σκηνοθετημένα παραμύθια με τεράστιες κατασκευές και δίπλα τους καταστήματα μοναδικών γεύσεων.

Μπροστά μας επίσης το Circus Carousel με μοναδικά άλογα και εντυπωσιακά ζώα που κινούνται σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Πιό κάτω συγκρουόμενα αυτοκινητάκια που έχουν μεταμορθωθεί σε μικρά και μεγάλα ζώα. Το τρένο με τον Άη Βασίλη και τους δίδυμους ταράνδους, το τραμπολίνο αλλά και ο παιδότοπος με τις φουσκωτές κατασκευές καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια που αγαπάνε τα παιδιά.

Λίγο πιο ‘κει συναντάμε το Food Coast και θαυμάζουμε τους Μολυβένιους στρατιώτες και την μπάντα των μουσικών Χριστουγεννιάτικων ξωτικών και ακριβώς μπροστά μας πια, έχουμε το μεγάλο παγοδρόμιο. Το White Fantasy Ice ring σας περιμένει για να κάνετε μαθήματα πατινάζ με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων και δίπλα του θα δείτε την μεγάλη οικογένεια χιονανθρώπων που ετοιμάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα της.

Και φτάνουμε στην δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, στα εργαστήρια*. Αρχίζουμε με το ταχυδρομείο «ΑΘΗΝΑ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ EXPRESS» όπου τα παιδιά γράφουν το γράμμα στον Άη Βασίλη και καθημερινά οι πιο πρωτότυπες επιστολές κληρώνονται και κερδίζουν όμορφα δώρα. Πιό κάτω τα παιδιά δημιουργούν στολές, καπέλα και άλλα αξεσουάρ εμπνευσμένα από θεατρικές παραστάσεις. Αμέσως μετά συμμετέχουν και στα θεατρικά δρώμενα. Και αν θέλουν και άλλες χειροποίητες κατασκευές υπάρχει και το εργαστήριο μαριονέτας.

*Όλα τα εργαστήρια γίνονται κάτω από την επίβλεψη εξειδικευμένων παιδιαγωγών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε μεγάλα τραπέζια με καθίσματα.

Ηθοποιοί που θα ενσαρκώνουν τον Άη Βασίλη και τους ήρωες των παραμυθιών, παραμυθούδες, ανιματέρ, dj, βοηθοί παραγωγής, άτομα στην υποδοχή και στα ταμεία, εθελοντές από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις θα είναι όλοι στη θέση τους για να μας εξυπηρετήσουν και να προσφέρουν ψυχαγωγία, ενώ ηθοποιοί και θεατρολόγοι θα μας κρατάνε συντροφιά με δύο διαφορετικές παραστάσεις την μέρα και πολλά θεατρικά δρώμενα.

Η βόλτα καταλήγει στο χωριό του Άη Βασίλη με το εργαστήριό του γεμάτο παιχνίδια και δώρα που ετοιμάζει για τους μικρούς του φίλους.

Μια διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη!

Σας περιμένουμε αυτά τα Χριστούγεννα σε ένα χωριό που ίσως να ψάχνατε σε άλλες πόλεις του κόσμου. Είναι πλέον δίπλα μας. Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Badminton.

Και είναι σκεπαστό. Για να αισθάνεστε ασφάλεια και προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 15.00-23.00
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ: 10.00 – 23.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 4 ΕΥΡΩ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ CAROUSEL)

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ! ΑΠΟ 27/11 ΜΕΧΡΙ 2/12 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 211 1086024

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Φρίκη: «τάϊζαν» ψυχοφάρμακα σε ορφανά

Σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη της Ρωσίας η είδηση ότι μια διευθύντρια ορφανοτροφείου στο Βόλγκογκραντ, ζητούσε από την ψυχιατρική κλινική να χορηγούνται ψυχότροπα φάρμακα σε ορφανά παιδιά για… «εκπαιδευτικούς λόγους».

Η διευθύντρια έστελνε τα ορφανά στο ψυχιατρείο χωρίς ιατρική γνωμάτευση καθώς με αυτό τον τρόπο ήθελε να τα τιμωρήσει επειδή ήταν «ανυπάκουα»!Από το 2008  έως και το 2009 καταγράφηκαν 20 τέτοια κρούσματα, ενώ σοκαριστική είναι η περίπτωση ενός παιδιού που υποχρεώθηκε να πάρει ένα φάρμακο παρότιαντενδείκνυτο στην περίπτωση του, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει σπασμούς, παραισθήσεις και παραλήρημα.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται σκάνδαλο κακομεταχείρισηςσε ορφανοτροφείο και ιδρύματα  της Ρωσίας. Στις αρχές Οκτωβρίου, πέντε νεαρές κοπέλες που ζούσαν σε εστία μοναστηριού του Βλαντιμίρ, προσέφυγαν στην αστυνομία κατηγορώντας τις δασκάλες τους για βιαιότητες, αλλά η Εισαγγελία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα. STAR

Η Πάτυ ντυμένη Κλεοπάτρα ανεβαίνει στην σκηνή

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο MEGA.

Ο Ματίας ζητά από την Πάτυ να σταματήσουν να είναι φίλοι και εκείνη με την σειρά της του ζητά να μην την ξαναφωνάξει Πατίτο.

Η Μπιάνκα προσπαθεί να απολογηθεί στον Λεάντρο και του θυμίζει τις ωραίες τους στιγμές. Η Πετρόνα όμως, την ακούει να λέει στον Πόλο και την Ντορίνα ότι τον πλησίασε από συμφέρον.

Η Ινές λέει στον Λεάντρο ότι είδε την αδελφή της και όπως λέει στην Εμίλια, ο άντρας της ήταν εκείνος που της είχε πει ότι η 'Αννα πέθανε.

Η Πάτυ ντυμένη Κλεοπάτρα ανεβαίνει στην σκηνή και όταν αρχίζει να τραγουδά βγάζει την μεταμφίεση...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Ινές νομίζει ότι είδε την πεθαμένη αδελφή της 'Αννα

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ στο MEGA. 

Στην ντισκοτέκ, ο Λεάντρο γίνεται έξαλλος και έρχεται στα χέρια με τον άντρα που χορεύει με την Κάρμεν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην φυλακή. 

Το επεισόδιο μαθαίνει η Μπιάνκα που τα βάζει με την Κάρμεν. 'Οταν συνέρχεται η Ινές από το σοκ, λέει στην Εμίλια ότι νομίζει ότι είδε την πεθαμένη αδελφή της 'Αννα. 

Η Πάτυ εκμυστηρεύεται στον Ματίας τα αισθήματά της, ενώ η Μπιάνκα ζητά από τον Φακούντο να επιστρέψει σπίτι. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την ώρα που η Μπιάνκα λέει στην Ντορίνα και τον Πόλο ότι δεν ήταν ποτέ ερωτευμένη με τον Λεάντρο, εκείνος την ακούει και ζητά εξηγήσεις...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από το «Χαμόγελο του παιδιού»

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι οργανώνει το «Χαμόγελο του παιδιού», στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 έως και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010.

Το παζάρι θα λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους, από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές "το Χαμόγελο του Παιδιού μας καλεί όλους να υψώσουμε πιο ψηλά τη φωνή, την καρδιά και την ανθρωπιά μας, μέχρι να φτάσει και στο τελευταίο παιδί σε ανάγκη ή και κίνδυνο. Για να μην αναβοσβήνουν τα φετινά Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πιο αργά, με φόβους και ανασφάλειες…"

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Ινές παθαίνει σοκ

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ στο MEGA, 

H Μπιάνκα προσπαθεί να απολογηθεί στον Λεάντρο για την συμπεριφορά του Φακούντο, που αποφασίζει να φύγει από το σπίτι. Η Ινές λέει στην Εμίλια ότι ο Πέντρο την πιέζει να δημοσιοποιήσει την σχέση τους.

 Το ίδιο βράδυ σε ένα εστιατόριο, η Ινές παθαίνει σοκ όταν βλέπει την μητέρα του Τσίκο και αναγνωρίζει στο πρόσωπό της την αδελφή της. 

Από την άλλη, σε μια συνάντηση των αγοριών, της Αντονέλα, της Πία και της Κατερίνα εμφανίζεται η Πάτυ μιμούμενη την Αντονέλα γιατί όπως λέει θέλει να της μοιάσει. 

Η Πάτυ απογοητεύεται όταν άθελά της ακούει τον Ματίας να λέει στην Αντονέλα ότι είναι ερωτευμένος μαζί της...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

O SCOOBY DOO ΜΙΛΑΕΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Mετά τις sold out περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ο αγαπημένος φίλος των παιδιών ο Scooby- Doo και η παρέα του επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αθήνα και το Θέατρο Badminton για να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να μοιραστούν τις απίστευτες περιπέτειές τους με μικρούς και μεγάλους! Να κάνουν τελικά τα δικά μας Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα!

Ο Scooby-Doo, ο Shaggy, η Velma, η Δάφνη και ο Fred σε μία απίστευτη περιπέτεια που

συνδυάζει δράση και γέλιο!

Η συμμορία των νέων ντετέκτιβ με τις κωμικοτραγικές περιπέτειες και τις ανεπανάληπτες γκάφες ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή σε μια μοναδική παραγωγή με την υπογραφή του Jim Millan!

Ένα πανέμορφο τροπικό νησί φιλοξενεί αυτή την φορά την παρέα, αλλά μόνο ήσυχο και ειδυλλιακό δεν είναι... Δείτε τους να συναντούν τη Βασίλισσα των Πειρατών και το πλήρωμα-φάντασμα που τρομοκρατεί το παραδεισένιο νησί... Καθώς η καταιγίδα παραμονεύει, τα φαντάσματα και οι υπερφυσικές δυνάμεις μαζί με τις απίστευτες γκάφες και τα καμώματα του Scooby ξετυλίγονται -μέσα από μοναδικά μαγικά εφέ, και χορευτική μουσική – σε 90 λεπτά θεατρικής μαγείας και διασκέδασης που θα σας καθηλώσουν!

Γέλιο, φαντασία, μυστήριο σε μια μοναδική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Στο casting συμμετείχαν περισσότεροι από 200 Έλληνες υποψήφιοι ώστε να γίνει η τελική επιλογή 8 βασικών ηθοποιών και 2 αναπληρωματικών πάντα με την απόλυτη έγκριση της Warner Bros. Videos από 30 προτεινόμενους ηθοποιούς στάλθηκαν στην Αμερική για να δοθεί η τελική έγκριση τόσο του Αμερικανού σκηνοθέτη Jim Millan όσο και της Warner Bros.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά : Λήδα Βέρντη, Βασίλης Γιαννέλος ,Λουκία Λαιμού, Μαρία Μοναστηριώτη, Νάσος Πάππας, Άρης Ρούσσος, Ζακλύν Σιμονιάν, Νικόλας Χανάκουλας.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης

Jim Millan (συγγραφή/σκηνοθεσία): Ιδρυτής του Crow Theatre στον Καναδά, έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 80 παραστάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται διεθνή πρότζεκτ όπως Ο Scooby Doo in Stage Fright (που παρουσιάζεται από το 2001), Thomas the Tank Engine Live και Thomas saves the Day (μια παραγωγή με 12 παγκόσμιες περιοδείες από την Ασία στο Ην. Βασίλειο).

Στις πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται Scooby Doo & the Pirate Ghost (2ος χρόνος παγκόσμιας περιοδείας) και η νέα παραγωγή off Broadway στην Νέα Υόρκη, Play Dead.

Rob Bissinger (σκηνογραφία): Σκηνογράφος σε δεκάδες παραστάσεων στο Broadway και με πολλές διθυραμβικές κριτικές για την δουλειά του. Στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγεται το νέο μιούζικαλ του Spiderman στοBroadway σε σκηνοθεσία Julie Taymor και μουσική U2.

Αγάθη Δαρλάση (σκηνοθέτης – σεναριογράφος) Έχει δουλέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό, διασκευάζοντας κλασσικά θεατρικά έργα για νεανικό και παιδικό κοινό. Το 2008 σκηνοθέτησε στο Θέατρο Δίπυλο, τους "22 Φόνους" σε κείμενο δικό της και της Βιργινίας Διακάκη. Εργάζεται ως σεναριογράφος για την ελληνική τηλεόραση και τον κινηματογράφο και διδάσκει σενάριο στην Αθήνα και το Λονδίνο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 7 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  PUBLIC, www.ticketnet.gr και στο 210 88 40 600
Enhanced by Zemanta

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Αντρές υποκρίνεται ότι έπαθε αμνησία

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ο Πέντρο λέει στην Αντονέλα ότι θα ηχογραφήσει τον δίσκο της και εκείνη ζητά να μην γίνει το ίδιο με την Πάτυ, ενώ παράλληλα χωρίζει με τον Μπρούνο.

Στο μεταξύ, η αλήθεια για την εγκυμοσύνη της Μπιάνκα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, παρόλο που ο Λεάντρο ακόμη την εμπιστεύεται.

Ο Χερμάν απειλεί να αποκαλύψει την σχέση του με την Ινές εάν εκείνη δεν χωρίσει με τον Πέντρο, ενώ η εμίλια επιστρέφει στο σχολείο.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους  δίνει η Ελληνική Αστυνομία με μήνυμά της στο twitter. 

Απευθύνεται στους γονείς  και τους συνιστά να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.
Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογενειά του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
Να μην δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι.

Jane Goodall:Καιρός να θεραπεύουμε τις πληγές που προκαλέσαμε στον πλανήτη.

Jane Goodall is holding her stuffed chimpanzee...Image via Wikipedia
Η Jane Goodall, η διάσημη ανθρωπολόγος που δεκαετίες τώρα μελετά τους πιθήκους στον εθνικό δρυμό του Γκόμπε, στην Τανζανία, βρέθηκε τη Δευτέρα στο ΕΚ για να μιλήσει σε παιδιά από σχολεία των Βρυξελλών για τη ζωή της, την προστασία των χιμπατζήδων, τη φύση και για την ανάγκη να σώσουμε το μέλλον.

Η Δρ Goodall δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και τις ερωτήσεις των "φίλων" μας στο Facebook: "Δεν κληρονομήσαμε τον πλανήτη από τους γονείς μας", είπε, "τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας".

Δρ. Goodall, είστε στο ΕΚ αλλά ακροατήριό σας δεν είναι οι ευρωβουλευτές, είναι παιδιά.

Ναι μιλάω σε παιδιά από διάφορες χώρες αν και είναι φυσικά σημαντικό να μιλήσει κανείς και στους ευρωβουλευτές. Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική, έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη σε τέτοια έκταση που είναι απαραίτητο να απευθυνθούμε και στην κορυφή και στη βάση... Σημειώστε πάντως ότι εργάζομαι πολύ εντατικά για τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμά μας, Roots and Shoots.

Τι μήνυμα φέρατε στα παιδιά;

Ότι μπορεί να έχουν βλάψει το μέλλον τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν τα ίδια να κάνουν πολλά. Καιρός είναι να βρεθούμε, νέοι και μεγαλύτεροι και να αρχίσουμε να θεραπεύουμε τις πληγές που προκαλέσαμε στον πλανήτη.

Παιδιά που δεν τρώνε λόγω... κόντρας με τη μαμά

Υπάρχουν βρέφη και παιδιά που δεν τρώνε αλλά… γι αυτό ευθύνονται οι μαμάδες. Γονείς και παιδίατροι θα πρέπει να σεβαστούν τους ρυθμούς του παιδιού, επισημαίνει η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του...... Ιπποκράτειου, παιδιοψυχίατρος, Ιωάννα Καραγιαννάκη με αφορμή ομιλία της με θέμα «Και όμως υπάρχουν παιδιά που δεν τρώνε», στην αυριανή 31η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει τη Θεσσαλονίκη η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ.

«Τα υγιή βρέφη έχουν την ικανότητα να ''γνωρίζουν'' πόσο γάλα χρειάζονται σε κάθε γεύμα, αλλά και πόσο συχνά χρειάζονται τα γεύματά τους. Είναι καθήκον της μητέρας, με τη βοήθεια του παιδιάτρου εφ΄όσον χρειάζεται, να αναγνωρίσει τα ''σήματα'' που εκπέμπει το βρέφος για να δηλώσει τις ανάγκες του και να ανταποκριθεί με επάρκεια. Όταν τα βρέφη πεινάνε, κλαίνε και όταν χορτάσουν σταματάνε να θηλάζουν ή να καταπίνουν» εξηγεί η κ Καραγιαννάκη.

Η μητέρα οφείλει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να ακολουθήσει το ρυθμό του βρέφους στην περίπτωση που οι επιθυμίες του βρέφους δεν συμπίπτουν με τις δικές της, εξασφαλίζοντας πάντα ότι το μωρό είναι υγιές. Η «κόντρα» μητέρας- βρέφους για το θέμα του φαγητού καθιστά το γεύμα πεδίο ανταγωνισμού και οδηγεί στην σοβαρή καταστρατήγηση του μεγίστου αναπτυξιακού δικαιώματος του παιδιού.

«Αν η μητέρα εξαναγκάσει το βρέφος να προσλάβει μεγαλύτερη ποσότητα ή αν προσπαθήσει να του καθορίσει διαφορετικές ώρες γευμάτων, του αρνείται το δικαίωμα να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και το πιθανότερο είναι να το κάνει νευρικό και γκρινιάρικο και ''δύσκολο'' στο φαγητό του. Η νευρικότητα του βρέφους θα πυροδοτήσει το άγχος της μητέρας και το αίσθημα αποτυχίας στη φροντίδα και το άγχος της μητέρας θα επανατροφοδοτήσει τη νευρικότητα του βρέφους και ούτω καθεξής. Η ήρεμη ατμόσφαιρα και το αίσθημα ασφάλειας χάνεται, το γεύμα παύει να είναι θετική δραστηριότητα και αντί για ευκαιρία να μοιραστούν θετικά συναισθήματα ανάμεσα στο βρέφος και τη μητέρα το γεύμα γίνεται πεδίο ανταγωνισμού και προσπάθεια επικράτησης του ενός έναντι του άλλου, δηλαδή μια σοβαρή καταστρατήγηση του μέγιστου αναπτυξιακού δικαιώματος του βρέφους» υπογραμμίζει η παιδοψυχίατρος.

Το πέρασμα από το γάλα στη στερεά τροφή και το τάισμα με το κουτάλι είναι ένας σημαντικός σταθμός για τα μεγαλύτερα βρέφη. «Όλα τα βρέφη δεν είναι έτοιμα να περάσουν στη στερεά τροφή στην ίδια ακριβώς ηλικία με ένα γραμμικό τρόπο. Θα πρέπει πάλι η μητέρα να σεβαστεί τον ρυθμό του βρέφους, να το περιμένει με ψυχραιμία και να αναπτύξει τεχνικές για σταδιακό και αργό πέρασμα για όσο διάστημα χρειαστεί» αναφέρει η κ. Καραγιαννάκη.

Σύμφωνα με την ίδια ο ρόλος του παιδιάτρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το καθησυχασμό της μητέρας και την καθοδήγηση της σχετικά με τη διατροφή, έχοντας υπ΄ όψη του ότι αυτές οι δυσκολίες είναι δυνατόν να αποτελέσουν την αρχή για σοβαρά προβλήματα διατροφής, που είναι δυνατόν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια με πολυεπίπεδες επιδράσεις στη ζωή του παιδιού και στη σχέση του με τη μητέρα τους (γονείς του).

Σύμφωνα με τη κ. Καραγιανάκη εκτός από τους ιδιοσυστατικούς παράγοντες δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η ανορεξία που οφείλεται στο άγχος του βρέφους (ενδογενές ή μεταφερόμενο από τη μητέρα) αλλά και η δυσκολία στη διατροφή που είναι δυνατό να είναι σύμπτωμα ψυχοπαθολογίας ή να είναι εκδήλωση δυσμενών συνθηκών ζωής.

Α. Φωτοπούλου
πηγη:http://www.nooz.gr

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από τη Σερβία τα Χριστούγεννα

Όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαεπτά χρόνια συνεχώς κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας διοργανώνει πρόγραμμα φιλοξενίας σε ελληνικές οικογένειες παιδιών ηλικίας 8 - 16 ετών από την γειτονική μας χώρα. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά σε παιδιά τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του πολέμου και των αποτελεσμάτων του και έχουν πραγματικά ανάγκη από αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας περίπου 18.500 παιδιά, αποτέλεσμα της μεγάλης ευαισθησίας που έχουν δείξει οι ελληνικές οικογένειες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό και επιθυμούν να δώσουν αγάπη στα παιδιά αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.Τα παιδιά φυσικά με τη σειρά τους ανταποδίδουν αυτή την αγάπη με τον καλύτερο τρόπο.
                                                          
Για την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων του 2010, οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος έχουν καθοριστεί από: 19/12/2010 (άφιξη) – 04/01/2011 ( αναχώρηση )
                                                             
Την ευθύνη για την  διοργάνωση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Πολύ σημαντική  για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι η βοήθεια των  τοπικών τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. 

 Σίγουρα  κανένα παιδί δεν αξίζει να  μεγαλώνει χωρίς να χαμογελάει, να παίρνει αγάπη, να παίζει, να ονειρεύεται και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.Ας μην ξεχνάμε ότι, η προσφορά αγάπης στα παιδιά, είναι προσφορά αγάπης στην ίδια τη ζωή. 

Για κάθε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε να απευθύνεστε στη:
Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Αρμόδια: κα Μαίρη Τράγκα, τηλ.: 210-3615606, 6909760939.

Aladdin on Ice

Οι περιπέτειες του Αλαντίν σε ένα υπερθέαμα καλλιτεχνικού πατινάζ
…σε όλη την Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΞΑΝΘΗ
ΑΘΗΝΑ 10 ΜΕ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ TAEKWONDO

Μετά τον 
Peter Pan και τον Bugs Bunny, τo Holiday on Ice επιστρέφει στην Ελλάδα με μία νέα συναρπαστική παράσταση για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, τον Aladdin on Ice.

Το διάσημο πλέον Holiday on Ice, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο στη ζωντανή ψυχαγωγία στον πάγο με 350 εκατομμύρια θεατές και 67 χρόνια ιστορίας, παρουσιάζει ένα υπερθέαμα σε ένα παγοδρόμιο 800 τμ και μας ταξιδεύει σε…ανατολίτικα μονοπάτια! Τα  30 αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ  βρίσκονται στους δρόμους και τα πολύχρωμα παζάρια της Ανατολής και διηγούνται τις περιπέτειες του φτωχού Αλαντίν που προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη και την εύνοια της πριγκίπισσας Sharida.  Όμως, ο κακός Βεζίρης που καιροφυλακτεί, επιθυμώντας να γίνει…Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, επηρεάζει τον καλοκάγαθο πατέρα της Πριγκίπισσας Sharida και βάζει εμπόδια στο δρόμο του φτωχού ήρωά μας.

Πρόκειται για μια παράσταση που ενσωματώνει όλα όσα αγαπούν περισσότερο τα παιδιά: διασκεδαστική, διαδραστική και περιπετειώδης, με τέρατα, θησαυρούς, μαγικές φόρμουλες και ένα ιπτάμενο χαλί. Η παράσταση Aladdin on Ice βρίθει  από μαγικά νούμερα, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, σύγχρονη, εμπνευσμένη μουσική και υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικού πατινάζ, σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό που αντανακλά την μαγευτική ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Αλαντίν και οι πρίγκιπες ανταγωνιστές του προσπαθούν να κερδίσουν την όμορφη Πριγκίπισσα Sharida, ψάχνοντας, σύμφωνα με την επιθυμία της, ένα δώρο που θα περιέχει τα πολυτιμότερα στοιχεία του βασιλείου της. Οι περιπέτειες, τα εμπόδια και οι απειλητικές καταστάσεις είναι πολλές. Ποιος θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις πριγκιπικές επιθυμίες;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Mark Forno και η χορογράφος Jamie Isley ετοίμασαν μια φανταστική παιδική παράσταση. Με τον Roberto Rosella να υπογράφει τα κοστούμια, τoβραβευμένο σχεδιαστή Luc Peumans στους φωτισμούς, τον Ruud Mulder στις μουσικές διασκευές και τον Leo van den Boogaard στο σχεδιασμό ήχου, ο Aladdin on Ice οδηγεί ολόκληρη την οικογένεια σε ένα αξέχαστο ταξίδι σε μια μακρινή, εξωτική χώρα.
Ισχύει προσφορά 10 ευρώ για την έγκαιρη αγορά των εισιτηρίων σας:
Τιμές Εισιτηρίων με προσφορά:
Α ζώνη: 28€
Β ζώνη: 20€
Γ ζώνη: 14€
Δ ζώνη: 8€
Τιμές Εισιτηρίων:
Α ζώνη: 38€
Β ζώνη: 30€
Γ ζώνη: 24€
Δ ζώνη: 18€
Ημέρες και ώρες:
ΠΑΡ 10/12 20:00
ΣΑΒ 11/12 12:00 – 16:00 – 20:00
ΚΥΡ 12/12 12:00 – 16:00 – 20:00
ΤΕΤ 15/12 20:00
ΠΕΜ 16/12 20:00
ΠΑΡ 17/12 20:00
ΣΑΒ 18/12 12:00 – 16:00 – 20:00
ΚΥΡ 19/12 12:00 – 16:00 – 20:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ PUBLIC, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTONΚΑΙ ΣΤΗΝ TICKETNET (www.ticketnet.gr και 210-8840600).


Η Ιστορία του παραμυθιού μας
Την ιστορία, που εκτυλίσσεται σε ένα μικρό βασίλειο της Μέσης Ανατολής, αφηγείται ηScheherazade. Η πριγκίπισσα Sharida έχει βγει βόλτα στο παζάρι χωρίς τους συνοδούς της και δέχεται την επίθεση ενός φιδιού. Ο Aladdin, ένα φτωχό παιδί που πουλά φρούτα, την σώζει  και αμέσως γεννιέται μεταξύ τους μια οικειότητα που οδηγεί σ’ έναν παράφορο έρωτα.
Η πριγκίπισσα Sharida που είναι σε ηλικία γάμου αρνείται όλους τους επίδοξους μνηστήρες. Ο κακός Βεζίρης εξηγεί στον Χαλίφη ότι η συμπεριφορά της κόρης του τον έχει κάνει περίγελο σε όλα τα γειτονικά βασίλεια και ο Χαλίφης, πεπεισμένος, υποχρεώνει την κόρη του να διαλέξει σύζυγο το συντομότερο.
Κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής τελετής στο Παλάτι, ο Βεζίρης συστήνει πολλούς ξένους πρίγκιπες στην Sharida, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο μεταμφιεσμένος Αλαντίν. Δυστυχώς, ο Αλαντίν σύντομα αναγνωρίζεται και συλλαμβάνεται.
Η Sharida προτείνει τότε μία πρόκληση στον πατέρα της: θα παντρευτεί εκείνον που θα της φέρει ένα δώρο που θα περιέχει τα πιο πολύτιμα στοιχεία του βασιλείου τους. Ο Χαλίφης συμφωνεί με το αίτημά της.
Στο δεύτερο μισό της παράστασης, ακολουθούμε τον Αλαντίν στην αναζήτηση του τέλειου δώρου. Οι περιπέτειές του είναι πολλές: τον κυνηγά ένα τέρας, ανακαλύπτει μία σπηλιά με αμύθητους θησαυρούς, βοηθά μια νομαδική φυλή να αποκτήσει το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό, και αγναντεύει ένα θαυμάσιο ουράνιο τόξο.
Ο ήρωάς μας λύνει όλα τα εμπόδια με τη βοήθεια του Μαγικού Καλαθιού του Πράσινου Τζίνι, καθώς και με τη βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται στο κοινό και που επαναλαμβάνουν τη μαγική φόρμουλα.
Με τη βοήθεια, λοιπόν, ενός ιπτάμενου χαλιού και εκείνη του κοινού, ο Αλαντίν επιστρέφει στο παλάτι πάνω στην ώρα με το τέλειο δώρο που θα του χαρίσει τη νίκη της πρόκλησης. Ο κακός Βεζίρης, λόγω των κακών του τρόπων, μεταμορφώνεται για πάντα σε φράουλα.
Η ιστορία συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία ενός ανατολίτικου παραμυθιού και τα συνδυάζει με ένα εκπαιδευτικό μήνυμα σχετικά με τη φύση. Ο μοναδικός συνδυασμός του άψογου πατινάζ, των εντυπωσιακά ζωηρών σκηνών και της μεγάλης συμμετοχής του κοινού, κάνουν το Aladdin on Ice το τέλειο θέαμα στον πάγο για όλη την οικογένεια.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Scheherazade: θρυλική βασίλισσα της Περσίας και αφηγήτρια του βιβλίου Χίλιες και Μία Νύχτες, καθώς και αφηγήτρια του παραμυθιού αυτού.
Πριγκίπισσα Sharida Η κόρη του Χαλίφη, ένα ενάρετο κορίτσι που ονειρεύεται να βρει την αληθινή αγάπη.
Aladdin: Το φτωχό αγόρι που δουλεύει στο παζάρι πουλώντας φρούτα στο μανάβικο του θείου του.
Κακός Βεζίρης: Ο μοχθηρός, κακεντρεχής σύμβουλος του Χαλίφη.
Χαλίφης: Ο πολυαγαπημένος πατέρας της Πριγκίπισσας Sharida, που όμως επηρεάζεται έντονα από τον Βεζίρη.

Enhanced by Zemanta

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Ινές αρνείται την πρόταση του Χερμάν

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ στο ΜΕΓΚΑ και η Κάρμεν είναι θυμωμένη με τον Λεάντρο επειδή έκανε το τεστ πατρότητος χωρίς να την ρωτήσει.

Η Μπιάνκα λέει στην Αντονέλα και τον Φακούντο ότι ο Λεάντρο δεν πρέπει να μάθει ότι είναι ο πατέρας της Πάτυ.

Παράλληλα, ο Λεάντρο και η Μπιάνκα αποφασίζουν να μείνουν μαζί μέχρι να μεγαλώσει λίγο το μωρό και μετά να χωρίσουν.

Η Ινές αρνείται την πρόταση του Χερμάν και ζητά από τον Πέντρο να γίνει εκείνος ο αγαπημένος της.

Ο Μπρούνο και ο Γκονζάλο δέχονται τον Γκουίντο στην μπάντα τους, που τώρα λέει στην Ζοζεφίνα ότι παράτησε την δουλειά αλλά κι την Καρολίνα.

Η Πάτυ απογοητεύεται, όταν ο Λεάντρο της λέει ότι έκανε τεστ DNA και ήταν αρνητικό...

Εκατομμύρια τα παιδιά που υποφέρουν

Εκατομμύρια παιδιά στερούνται μία ή και περισσότερες βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους, αναφέρει έκθεση της UNICEF, με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11).

Συνολικά 148 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι λιπόβαρα σε σχέση με την ηλικία τους. Επιπλέον, 2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών σε όλο τον κόσμο ζουν με AIDS, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς την ενημέρωση και πρόληψη, ενώ 15 εκατομμύρια έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους εξαιτίας του ιού.

Την ίδια στιγμή, 500 εκατ. έως 1,5 δισ. παιδιά είναι άμεσα ή έμμεσα θύματα βίας.

Πάνω από 64 εκατομμύρια γυναίκες 20 έως 24 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους χρόνια, ενώ 14 εκατ. νεαρές γυναίκες γίνονται μητέρες σε ηλικία 15-19 ετών.

Όσον αφορά τα σεξουαλικά δικαιώματα των παιδιών, 70 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε 29 χώρες έχουν υποστεί την απαράδεκτη πρακτική του ακρωτηριασμού ή της αποκοπής των γεννητικών τους οργάνων.

Η εκμετάλλευση όμως είναι ακόμα ένα φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας που «ανθεί».

Συγκεκριμένα, περίπου 150 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών εμπλέκονται στην παιδική εργασία, με 1,2 από αυτά να πέφτουν θύματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης κάθε χρόνο.

Μία νέα πληγή είναι η παιδική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο. Τα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ ξεπερνούν τα 450 παγκοσμίως, σύμφωνα με το Ίδρυμα Internet Watch Foundation της Βρετανίας. Σε ετήσια έκθεση του Ιδρύματος υπογραμμίζεται ότι δέκα από αυτά τα κυκλώματα λειτουργούν περισσότερες από 650 ιστοσελίδες διακίνησης τέτοιου παράνομου υλικού.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένας εκπαιδευτικός «Θαλασσόκοσμος» στην Κρήτη!

«Η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου αρχίζει εδώ» μας ενημερώνει το Ενυδρείο Κρήτης για το CretAquarium.

Και πράγματι, στο CretAquarium μπορεί κανείς να δει, να θαυμάσει και να μάθει για εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμούς ερχόμενος πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους!
Το εντυπωσιακό ενυδρείο (που είναι must να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί), όμως, δεν είναι παρά ένα μονάχα μέρος του κτιριακού συγκροτήματος «Θαλασσόκοσμος» του μεγαλύτερου κέντρου έρευνας - τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο υπό την επίβλεψη και φροντίδα του Ενυδρείου Κρήτης.

Ο "Θαλασσόκοσμος" καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων στο παραλιακό βόρειο-δυτικό τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου και με γνώμονα -πάντοτε- και το μαθησιακό όφελος προσφέρειεκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον.
Τα προγράμματα αυτά προσαρμόζονται ανάλογα την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους και συμπεριλαμβάνουν ξενάγηση στη διαδρομή με τα ενυδρεία. Όπως μάλιστα ενημερώνει το Ενυδρείο Κρήτης, μαθητές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν εργασίες  (αφίσες, χειροτεχνίες, παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα κλπ) εμπνευσμένες από τα παραπάνω προγράμματα ή την επίσκεψή τους στο Ενυδρείο ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ σχολικών εργασιών που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Ενυδρείου στο τέλος του σχολικού έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τα προγράμματα του σχολικού έτους 2010-11 αλλά και για προγραμματισμό επίσκεψης, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ή γονείς να επικοινωνήσουν με το Ενυδρείο: 2810-337788. star.gr

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Λεάντρο είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο ΜΕΓΚΑ. 

Η Πάτυ δεν πιστεύει αυτό που της λέει η Αντονέλα, ενώ και η Κάρμεν της λέει ότι δεν είναι αλήθεια. 

Ο Λεάντρο είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί όπως λέει στην Κάρμεν, δεν θέλει να κάνει παιδί με την Μπιάνκα αφού δεν είναι ερωτευμένος μαζί της. 

Ο Τσίκο βλέπει την Ινές και τον Χερμάν να φιλιούνται και λέει ότι δεν θα αποκαλύψει τίποτα, αν η Ινές ξαναπροσλάβει την Εμίλια. 

Η Αντονέλα και ο Φακούντο πιστεύουν ότι η μητέρα τους λέει ψέματα για την εγκυμοσύνη της. 

Η Πάτυ λέει στον Λεάντρο αυτά που της είπε η Αντονέλα, αλλά εκείνος είναι πεισμένος ότι δεν είναι ο πατέρας της αφού το τεστ  DNA ήταν αρνητικό...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάριο για την «Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του»

Own PhotographImage via WikipediaAλυσίδα επικοινωνίας, γνώσης και προσφοράς, όπου κάθε της κρίκος είναι πολύτιμος, προτείνει η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», Ελένη Βασιλάτου - Κοσμίδη, να φτιάξουν όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βρίσκονται δίπλα σε παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές του και τους στηρίζουν στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Αυτός είναι και ο στόχος του 7ου σεμιναρίου που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα της ψυχοκοινωνικής επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Παιδιατρικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας, και θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Όπως είπε η κ. Κοσμίδη, το σεμινάριο είναι πλέον θεσμός. Ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων όσοι έχουν με οποιοδήποτε τρόπο σχέση με το παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Μέλη της ιατρονοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής ομάδας, γονείς, παιδιά, αδέλφια, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και φορείς θα βρεθούν και πάλι μαζί προκειμένου να μοιραστούν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα «πιστεύω» τους για την Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και το πιστοποιητικό παρακολούθησής του, μοριοδοτείται από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο με 9 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Ο Σάκης με το ArGOODaki

Το ArGOODaki, η μεγαλύτερη εκστρατεία αγάπης και προσφοράς, στηρίζει για ένατη χρονιά έμπρακτα τα παιδιά σε ανάγκη. 

Η επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού προγράμματος ArGOODaki 2010 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, στον Ξενώνα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», προλόγισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ευχαρίστησε το Σάκη Ρουβά, Αγγελιοφόρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και τη Goody's για τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Σωτήρης Σεϊμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Goody's, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική επιτυχία του προγράμματος ArGOODaki 2009, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της εταιρίας να παρέχει έμπρακτη υποστήριξη και ενίσχυση στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Παράλληλα ο κος Σεϊμανίδης δεσμεύτηκε ότι η Goody's, μέσω του κοινωνικού προγράμματος ArGOODaki, θα συνεχίσει να προσφέρει αισιοδοξία και χαμόγελα στα παιδιά σε ανάγκη.

Η κυρία Νίκη Σμυρνή, Διευθύντρια Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Goody's, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο του ArGOODaki από το 2002, έως σήμερα. Η κυρία Σμυρνή επισήμανε ότι το ArGOODaki έχει συγκεντρώσει συνολικά 3.400.000 ευρώ, έχει υλοποιήσει δέκα ολοκληρωμένα έργα σε συνεργασία με επιλεγμένα ιδρύματα και ανακοίνωσε ότι και φέτος το ArGOODaki συνεργάζεται και πάλι με το Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για να δημιουργήσει στον πρότυπο Ξενώνα του Συλλόγου νέο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο και πέντε χώρους δημιουργικής απασχόλησης. Αναφερόμενη επίσης στο φετινό πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής η κυρία Σμυρνή δήλωσε ότι ο Σάκης Ρουβάς, ως Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ηγείται και πάλι της εκστρατείας του ArGOODaki και πρωταγωνιστεί στην καμπάνια δίνοντας έμπνευση με την παρουσία του για τη συμμετοχή όλων στην πραγματοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού σκοπού.

Ο Σάκης Ρουβάς, Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» δεσμεύτηκε πως θα υποστηρίξει όπως πέρυσι με όλες του τις δυνάμεις τους σκοπούς του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», και μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα ArGOODaki, ζητώντας τη δυναμική συμμετοχή όλων μας για την μεγιστοποίηση αυτής της μοναδικής εκστρατείας προσφοράς και αγάπης.

Τι είναι το ArGOODaki: 
Το κοινωνικό πρόγραμμα ArGOODaki της Goody's, αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό κοινωνικής προσφοράς, ενώνοντας χιλιάδες Έλληνες σε μία εκστρατεία προσφοράς και έμπρακτης αγάπης για τα παιδιά σε ανάγκη. Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εντυπωσιακά, καθώς λειτουργώντας με συνέπεια και συνέχεια από το 2002, έχει συγκεντρώσει 3.400.000 ευρώ, έχει υλοποιήσει 10 ολοκληρωμένα έργα σε συνεργασία με επιλεγμένα ιδρύματα ενώ έχει υποστηρίξει περισσότερα από 2000 παιδιά σε ανάγκη και τις οικογένειές τους.

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:Ο Λεάντρο καταρρέει ψυχολογικά

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και σήμερα ΠΕΜΠΤΗ από το ΜΕΓΚΑ και η Μπιάνκα εκπλήσσεται από αυτά που της λέει η Αντονέλα, ενώ προσπαθεί να πείσει και την Ινές ότι όλα είναι ψέματα και ότι η Πάτυ δεν είναι εγγόνι της. 

Η Αντονέλα όμως, λέει στην μητέρα της ότι θα ήθελε να μένει με τον πραγματικό της πατέρα. 

Η Κάρμεν βλέπει πόσο στενοχωρημένη είναι η Εμίλια που αναγκάζεται να φύγει από το σχολείο και συμβουλεύει τον Τσίκο να μιλήσει στην Ινές, ενώ ο Γκουίντο επισημαίνει στην Καρολίνα τις διαφορές του με τον Γκονζάλο. 

Ο Λεάντρο καταρρέει ψυχολογικά από όσα συμβαίνουν γύρω του και αρχίζει να κλαίει. Η Αντονέλα λέει στην Πάτυ ότι ο Λεάντρο είναι ο πατέρας που τόσο ψάχνει...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Ο Ζυμαρούλης» με τον Μάρκο Σεφερλή

«Ο Ζυμαρούλης» του David Wood για τους μικρούς μας φίλους  στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ Οδυσσέως 2 – Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο.

Κάθε Κυριακή 11:00 & 15:00.Τηλέφωνα Θεάτρου: 2105240040 & 2105232132. ...

Μετάφρ.–Διασκ.–Στίχοι Τραγουδιών: Μάρκος Σεφερλής
Ερμηνεύουν: Μάρκος Σεφερλής, Γιάννης Καπετάνιος, Λίλιαν Αρχοντή, Γιώργος Νάσιος, Αρετή Ζαχαριάδου, Παντελής Αχιλλέως, Αλέξανδρος Κούζιτσκιν, Αμαλία Δασκαλάκη, Ρομίνα Μαροπούλου
Μουσική: Νίκος Βεντουράτος
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Χορηγός Επικοινωνίας: ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ έναν παλιό ξύλινο μπουφέ κουζίνας. Ο Ζυμαρούλης, ο οποίος μόλις έχει ψηθεί από τους «Μεγάλους», τους ιδιοκτήτες δηλαδή του σπιτιού, συναντά το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Ελβετικής καταγωγής Herr Von Κούκο, ο οποίος ζει μέσα στο ρολόι – κούκος και αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο λαιμό, ο οποίος δεν του επιτρέπει να εκφέρει και να τραγουδήσει σωστά τα περιβόητα «κούκου» του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον σκουπιδοτενεκέ το επόμενο πρωί. Οι προσπάθειες του Ζυμαρούλη να γιατρευτεί ο λαιμός του Κούκου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί τη φωνή του και να παραμείνει κοντά τους, εμποδίζονται από έναν πεινασμένο Ποντικό και από ένα παλιό και ξεχασμένο φακελάκι Τσαγιού, που ζει μέσα σε μία τσαγιέρα στο πιο ψηλό ράφι του μπουφέ.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ Παιδικό & 15€ Ενήλικες
Παραστάσεις για δημοτικά σχολεία Δευτέρα - Παρασκευή με τιμή εισιτηρίου 5€
Τηλέφωνα για κρατήσεις 6977 176 748
Παραστάσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν 19/11, 23/11 & 26/11 στις 10:30 π.μ., προπώληση εισιτηρίων 10:30-13:30 & 17:00-21:30 εκτός Δευτέρας....

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δημοπρατήθηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή Υδραγωγείου

Υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας θα παρέχει στα νήπια αλλά και στους εργαζόμενους γονείς της πόλης ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που δημοπρατήθηκε και πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή του Υδραγωγείου από τον Δήμο της Πρέβεζας. 
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.700.000 χιλ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 
 
Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 28 βρέφη και 100 νήπια. Τη μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου της Πρέβεζας ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανέρχεται στις 730 μέρες. 
 
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα όνειρο πολλών ετών που τώρα γίνεται πραγματικότητα προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη στους εργαζόμενους γονείς και υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας στα βρέφη και τα νήπια της πόλης.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Μπιάνκα και Λεάντρο ετοιμάζονται να γίνουν γονείς.

PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  και σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ στο MEGA  και το δημοφιλές σίριαλ κατακτά όλο και περισσότερους νέους, ιδιαίτερα τώρα που η ΡΑΤΤΥ έρχεται τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα. 

Στο σημερινό επεισόδιο ο Πέντρο ανταμείβει την Αντονέλα λέγοντάς της ότι θα "πρωταγωνιστήσει" στην δισκογραφική του εταιρία, ενώ την προετοιμασία της θα αναλάβει η Λάουρα Φιντάλγκο.

Η Πάτι αισθάνεται καλά που είπε την αλήθεια, αλλά ακόμη δεν αισθάνεται έτοιμη να ηχογραφήσει δίσκο και ο Λεάντρο ζητά από τον Πέντρο να της δώσει μια ευκαιρία.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Πάτι έρχεται στην Ελλάδα !

Laura Natalia EsquivelImage via WikipediaΗ Laura Natalia Esquivel, η αγαπημένη Patty μικρών και μεγάλων, θα επισκεφθεί την Ελλάδα το Δεκέμβριο.

Η Πάτι έρχεται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και θα εμφανιστεί την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο "Πρωινό mou" με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά.

Δύο τυχεροί, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, θα τη γνωρίσουν από κοντά.

Η Πάτι θα δώσει συνέντευξη τύπου και παράλληλα θα επισκεφτεί (κλασικά...) την Ακρόπολη για να φωτγοραφηθεί.

Μέχρι τότε μείνετε μπορείτε να απολαύσετε τις περιπέτειες της Patty, κάθε απόγευμα στις 18:00, μόνο στο MEGA
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...