Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απελευθέρωση των υιοθεσιών στην Ιταλία

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας πρότεινε την απελευθέρωση των υιοθεσιών, ανοίγοντας τον δρόμο και στις μονογονεϊκές οικογένειες γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βατικανού.
Υπενθυμίζοντας πως η Σύμβαση του Στρασβούργου για την προστασία των παιδιών δεν προβλέπει τίποτε που να είναι αντίθετο στην υιοθεσία ενός παιδιού από μόνο ένα άτομο (και όχι απαραίτητα ζευγάρι), το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε χθες το ιταλικό κοινοβούλιο να "διευρύνει τις δυνατότητες υιοθεσίας ανηλίκων, περιλαμβάνοντας και τις μονογονεϊκές οικογένειες".

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά την προσφυγή Ιταλίδας που ζει μόνη και ήθελε να επικυρωθεί και στην Ιταλία η διαδικασία υιοθεσίας ενός μικρού κοριτσιού από τη Ρωσία, η οποία είχε ήδη επικυρωθεί στις ΗΠΑ, όπου ζει η θετή μητέρα.

Στην Ιταλία, η νομοθεσία προβλέπει πως μόνο έγγαμα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν. Εξαιρέσεις γίνονται όταν πρόκειται για παιδιά άρρωστα ή ανάπηρα, αλλά και τότε η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός δικαστικού κηδεμόνα.

"Προτεραιότητα έχει το καλό των παιδιών, για το οποίο απαιτείται ένας πατέρας και μια μητέρα και αυτό πρέπει να είναι το φυσιολογικό", δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ο καρδινάλιος Ενιο Αντονέλι, πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την Οικογένεια.

"Φυσικά, το ιδανικό θα ήταν όλοι να αποκτούν μια πραγματική οικογένεια, με πατέρα, μητέρα και αδέλφια. Όμως ένας γονιός είναι καλύτερος από κανέναν", επισημαίνει από την πλευρά του ο Τζίνο Ριγκόλντι, ιερέας στις φυλακές ανηλίκων Μπεκαρία στο Μιλάνο, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...