Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τα παιδιά μαθαίνουν για το Νερό

 Με  πρωτοβουλία της  INTERAMERICAN 
Δεκάδες παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι συνοδοί, συμμετείχαν στη διαδραστική εκδήλωση για το Νερό, που οργάνωσε πρόσφατα η INTERAMERICAN με τη συνεργασία της Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), στο Προσκοπικό Κέντρο (ΠΥΒΑ) του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον. 
Σε όλους  τους τομείς του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” και  ειδικότερα στα ζητήματα περιβαλλοντικής  αγωγής, η INTERAMERICAN εστιάζει το ενδιαφέρον της στις παιδικές ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια ημερήσια δραστηριότητα βασισμένη στο πρόγραμμα της βιωματικής εκπαίδευσης από το ΣΕΠ με τίτλο: «Νερό, νεράκι» για τρεις ηλικιακές ομάδες με διαδοχικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, που περιλάμβαναν :
  • την κατανόηση του κύκλου του νερού αλλά και την αναγκαιότητα του νερού στη ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών,
  • την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του νερού, αλλά και τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του,
  • την ευαισθητοποίηση σε θέματα οικονομίας των φυσικών πόρων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, μετά από πρωτοβουλία της INTERAMERICAN, και παιδιά από τη ΜΚΟ Έδρα και το Χαμόγελο του Παιδιού. Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή στην καθημερινή ζωή των παιδιών καλών συνηθειών και συμπεριφορών φιλικών προς τον περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. 
Η INTERAMERICAN υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, που ξεκινά από τη σωστή διαχείριση των λειτουργιών της και φθάνει σε ενέργειες ανάπλασης και αποκατάστασης, ενώ περιλαμβάνει και την εφαρμογή καινοτόμων ασφαλιστικών καλύψεων και παροχών για την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, την αστική ευθύνη επί ζημιών και την ασφάλιση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις προϊοντικές γραμμές «Green Line» και «Energy Line». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...