Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Θερίζει τα παιδιά ο διαβήτης τύπου 2 λόγω junk food

Βραδυφλεγής βόμβα είναι ο διαβήτης και άλλες σοβαρές ασθένειες για τη γενιά του junk food. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο πως ο διαβήτης τύπου 2, που κάποτε ήταν υπόθεση μόνο των ενηλίκων, τώρα εξαιτίας της κακής διατροφής πλήττει και παιδιά.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, σχεδόν το ένα πέμπτο των δεκάχρονων παιδιών είναι κλινικά παχύσαρκα και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και άλλων ασθενειών που απειλούν τη ζωή. Η σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Nutrition and Food Science» αναλύει πάνω από εξήντα προηγούμενες έρευνες που είχαν ασχοληθεί με το θέμα της διατροφής των παιδιών.

Στα συμπεράσματα, εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες, αναφέρεται και η αύξηση περιστατικών οστεοπόρωσης, αναιμίας αλλά και κακής λειτουργίας του εγκεφάλου εξαιτίας της κακής διατροφής. Τα χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν την κακή διατροφή είναι η έλλειψη ινών, βιταμίνης D, αλλά και συστατικών όπως ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο από τις τροφές που καταναλώνουν. Αντίθετα, πολλά παιδιά παίρνουν το ένα τρίτο των θερμίδων τους από το junk food!

«Πολλοί έφηβοι δεν τρώνε πρωινό και στη συνέχεια τρώνε σνακ στο σχολείο, τηγανητές πατάτες για μεσημέρι και πίτσα τα βράδια» αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας, διατροφολόγος δρ Κάρι Ράξτον. Τέλος, επισημαίνεται ότι πολλά κορίτσια στην εφηβεία αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού για λόγους εικόνας φτάνουν στο άλλο άκρο και ακολουθούν αυστηρές δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν κρέας και γαλακτοκομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...