Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

STARLAND (Παιδική ζώνη): Μια νέα σειρά (Thundercats) και νέα επεισόδια με "Περιπέτειες του Μαξ"


Ευχάριστα νέα για τους πιο πιστούς τηλεοπτικούς μας  φίλους... τα παιδιά! Από το Σαββάτο 23/2 και κάθε Σάββατο ξεκινά στο STAR μία νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παιδική σειρά το Thundercats αλλά και νέος (5ος κύκλος) για την αγαπημένη σειρά Περιπέτειες του Μαξ με «πρωταγωνιστή» το απίθανο λιοντάρι Μαξ.

***ΝΕΑ  ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ***Thundercats

Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων αμερικανικής και ιαπωνικής συμπαραγωγής 2011, που θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Η περιπέτεια ξεκινάει το Σάββατο 23/2 στις 10:45 με τις ιστορίες του Λάιον-Ο,  του σπαθιού των οιωνών και τους υπόλοιπους Thundercats, στην καινούρια σειρά κινουμένων σχεδίων. Το remake της θρυλικής σειράς της δεκαετίας του 1980, θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους αλλά θα φέρει και μία γλυκιά νοσταλγία στους μεγαλύτερους, που θα θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια.

Οι πασίγνωστοι, αγαπημένοι ήρωες  των παιδιών έρχονται για να χαρίσουν στους φανατικούς φίλους τους νέες μοναδικές  συγκινήσεις περιπέτειας και ηρωισμού. Μετά την πτώση της φανταστικής πόλης, Θαντέρα, οι γενναίοι στρατιώτες με αρχηγό τους τον Λάιον–O και μόνη πηγή της υπερφυσικής τους δύναμης το σπαθί των οιωνών, δίνουν έναν ηρωϊκό αγώνα επιβίωσης ενάντια στον αιώνιο εχθρό τους, τον σατανικό Μαμ- Ρα. H κληρικός Τσιτάρα με την απίστευτη ταχύτητά της, ο Πάνθρο, η ιδιοφυία, που επισκευάζει όλα τα οχήματα και τα όπλα τους, ο Τάιγκρα, ο ειδικός στις  παραλλαγές και τα αδελφάκια Γουίλικιτ και Γουίλικατ, συνθέτουν την άτρωτη ομάδα των Θάντερκατς. Υπόσχονται να ενώσουν όλες τις φυλές της 3ης Γης αλλά και να μαγέψουν τους μικρούς φίλους, ταξιδεύοντάς τους ακόμα πιο πέρα κι από τα σύνορα της φαντασίας!

Το 2011 το τμήμα animation της Warner Bros. αναλαμβάνει να δημιουργήσει το remake της παιδικής σειράς-ορόσημο, για εκείνους που βίωναν την παιδική τους ηλικία στα μέσα της δεκαετίας του 80΄, “Thundercats”.  Η Warner (υπεύθυνη για τίτλους παιδικών όπως: “Tom & Jerry”, “Scooby-Doo”,και φυσικά τα πασίγνωστα και θεότρελα “Looney Tunes”) επέλεξε να κρατήσει ανέπαφο το σενάριο της παιδικής σειράς αποφεύγοντας οποιαδήποτε αλλαγή τόσο στην πλοκή όσο και τους χαρακτήρες. Στόχος ήταν να αναβαθμίσει τα γραφικά της σειράς καθιστώντας την ισάξια, σε ποιότητα animation, με τις τωρινές παραγωγές.

Δημιουργός της  σειράς ο καταξιωμένος και με πολλές διακρίσεις στο χώρο του animation,  Ίθαν Σπόλντινγκ.

Τα γυρίσματα  της σειράς έγιναν σε ένα Ιαπωνικό στούντιο animation, Studio 4οC, με το οποίο η Warner είχε συνεργαστεί ξανά το 2003 για τη δημιουργία 5 ταινιών animation μικρού μήκους. Τέλεια εξοπλισμένο και αναγνωρισμένο στον χώρο του animation και C.G.I. (Computer Generated Image), το Studio 4οC πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις της Warner, ενώ το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από διάφορες ιστοσελίδες, διακεκριμένες στο είδος τους,  (όπως η ign.com, wired.com και comikbookmovies.com) ως “μία πανέμορφη μεταφορά της κλασσικής, πλέον, σειράς κινουμένων σχεδίων, με απόλυτα φυσική κίνηση και γραφικά, αντιπροσωπευτικά της εποχή μας”.

*Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ  ΤΟΥ ΜΑΞ ***ΝΕΟΣ  ΚΥΚΛΟΣ (5ος) ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ***

Παιδική σειρά  κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγή Ταϊλάνδης και ΗΠΑ 2013, που θα ολοκληρωθεί 11 επεισόδια.

Ο Μαξ ξανά κοντά μας  από το Σάββατο 23/2 και κάθε Σάββατο στις 11:40.

Έπειτα από πολλές περιπέτειες, o Μαξ, το απίθανο λιοντάρι και αγαπημένος ήρωας των παιδιών, κατάφερε να ενωθεί με την οικογένειά του, να κάνει νέους φίλους και πλέον εκπαιδεύεται για να γίνει ο νέος βασιλιάς των λιονταριών. Όμως η ηρεμία δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς ο μοχθηρός Αφέντης των Σκιών απειλεί και πάλι την ειρήνη. Ο Μαξ, η Λίνα και οι πιστοί τους φίλοι, θα πρέπει να ακολουθήσουν τον Αφέντη των Σκιών και τη νέα σατανική του σύμμαχο, βασίλισσα Φελίνα, πίσω στο χρόνο, στην εποχή των δεινοσαύρων, και να συγκρουστούν σε μια νέα περιπέτεια με «προϊστορικές διαστάσεις»! Οι δυνάμεις του κακού θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τους παντοδύναμους, αρχαίους κρυστάλλους των δεινοσαύρων: τον κρύσταλλο του ήχου, τον κρύσταλλο του αέρα και τον κρύσταλλο της ταχύτητας. Αν τα καταφέρουν, το μέλλον τους θα αλλάξει.  Ο Μαξ και οι φίλοι του είναι οι μόνοι, που μπορούν να εμποδίσουν τα σατανικά τους σχέδια, μέσα από μια απίστευτη περιπέτεια με συναρπαστικά κυνηγητά, πολλούς νέους φίλους και ανατροπές!

Το εκπληκτικό σκηνικό, που μας γυρίζει πίσω στην εποχή των Δεινοσαύρων, εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί θεατές των νέων επεισοδίων  της λατρεμένης σειράς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τα προϊστορικά τέρατα, να ακονίσουν τη φαντασία τους και να εκτιμήσουν τη διαφορά ανάμεσα στο Κακό και στο Καλό.

*Η σειρά προβάλλεται  μεταγλωττισμένη

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣI ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΠΙΡΤΑ!...»

του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,σε ελεύθερη διασκευή του Γιάννη Λιούμπη

Λύχνος τέχνης & πολιτισμού  Από 16/2

 
Ο παραμυθάς τον παιδικών μας χρόνων, Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, επιστρέφει στο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, για να μας αφηγηθεί μια από τις πιο αγαπημένες μας ιστορίες, το «Κορίτσι που πουλάει σπίρτα». Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Λιούμπη, βασισμένη στο αγαπημένο παραμύθι.
Το έργο διατηρεί και  παρουσιάζει τη σύγχρονη ζωή των μικροαστικών πόλεων και το κοριτσάκι ανάβει τα σπίρτα του για μια ακόμη φορά. Από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 15.00 μμ. και Κυριακή στις 11.00 πμ. & 15.00 μμ. Οι πλατείες της πόλης και οι μικροπωλητές σκορπούν τη ζωντάνια και τη χαρά, την ίδια στιγμή που το κοριτσάκι θυσιάζεται για να συντηρήσει, ένα πατέρα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ο διδακτισμός, το γέλιο και η συγκίνηση πασπαλίζονται με χρυσόσκονη, σε ένα υπερθέαμα με πολύ χορό και τραγούδι. Ο μεγάλος παραμυθάς, ποτέ δεν ήταν πιο σύγχρονος και το κοριτσάκι, έρχεται να μας θυμίσει το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιάννης Λιούμπης.
Πρωταγωνιστούν: Ευδοξία Πεντζάκη , Ανδριάννα Ρωμανού , Τάσος Φόης ,  Χριστίνα Βασιλειάδου , Βίκυ Δρίβα , Δημήτρης Τσικούρας και ο Γιάννης Λιούμπης.
Μουσική:  Άκης Λυμούρης.
Χορογραφίες: Ανδριάννα Ρωμανού.
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λινάρδου.

Υ.Γ.   Για οποιαδήποτε πληροφορία και κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 211- 4034916 και 6987 251 871 (κ. Λιούμπης).

Ταυτότητα Παράστασης:
Το Κορίτσι  που Πουλάει Σπίρτα του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν σε ελεύθερη διασκευή του Γιάννη Λιούμπη
Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83, Γκάζι  (Σταθμός μετρό Κεραμεικός),
facebook: «ΛΥΧΝΟΣ  τέχνης & πολιτισμού»
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο στις 15.00 μμ, Κυριακή 11.00 πμ. & 15.00 μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος)
Διάρκεια: 16/02/2013-28/04/2013
Δημόσιες σχέσεις  – Επικοινωνία Θεάτρου: Μάριος Κάλλος (τηλ. 6978 269247)

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Παγκόσμια  Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον  καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

  • στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
  • σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι  Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη»

  • βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.
  • Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας  μπορεί να ιαθεί
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα,
ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση
Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την  ανάγκη όλων μας


ΦΛΟΓΑ                                                                                                                                            ΛΑΜΨΗ
Σύλλογος  Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια                             Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων                                                                                                                

 Αιγίου 6-8  115-27 Γουδί  – Αθήνα                                                               από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας                              

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421                                    Παπαναστασίου 56 54642 Τηλ./Φαξ 2310-943396

E-mail:  info@floga.org.gr   Web: www.floga.org.gr                       Email: info@lampsi.org  Web: www.lampsi.org

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Παραμυθάς επέρασε, ένας τον εκέρασε, κόσμος μαζευότανε, εδωνά καθότανε...»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών

Η μουσειοπαιδαγωγός, εικαστικός και αφηγήτρια παραμυθιών Ζωή Νικητάκη σας καλεί να συνταξιδέψετε με το παραμυθοπαιδί της,  "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου"με όχημα τη ζωντανή αφήγηση παραμυθιών με τη συνοδεία μικρών μουσικών οργάνων από διάφορα μέρη του κόσμου, τη δραματοποίηση και τη ζωγραφική.

Mια κοπέλα που το ΄χει η τύχη της γραμμένο αν δει καμιά φορά θάλασσα, αμέσως σε ψάρι να μεταμορφωθεί, μια αλεπού παμπόνηρη που βοηθά ένα φτωχό παληκάρι την τύχη του ν΄αλλάξει, εννιά βασιλόπουλα που μεταμορφώνονται σε αγριόκυκνους όμορφους σαν τις αχτίδες του ήλιου του κοσμογυριστή  και λαμπεροί σαν όλα τ΄άστρα του ουρανού κι άλλοι ήρωες ξετυλίγουν την ιστορία τους, καθώς ξεδιπλώνεται το κουβάρι των παραμυθιών.
Ψάρια, ζώα και πουλιά μ΄ανθρώπινη λαλιά σε μαγικό ταξίδι μας καλούν και για μεταμορφώσεις μας μιλούν.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.
Ώρα έναρξης 11 π.μ.

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
Κυδαθηναίων 17, Πλάκα
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 2103239813
 
BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ζωή Νικητάκη ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση, την αφήγηση
παραμυθιών, την εκπόνηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,
μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο - χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου
και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο
και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου.
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία,
την κατασκευή κούκλας, την αφήγηση παραμυθιών, κλπ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από το 2006 συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος.
Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Παιδιά του κόσμου - Πολίτες του κόσμου" σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο "Τα παραμύθια ταξιδεύουν".
Το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου" (κατεγεγραμμένα τη δεκαετία του ΄30 από τη Μαριέττα Μινώτου) από τις εκδόσεις Τρίμορφο.
Επιλογή, διασκευή, εικονογράφηση: Ζωή Νικητάκη
Επιμέλεια: Διονύσης Μουσμούτης

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...