Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τα καλύτερα παιχνίδια είναι ...δωρεάν!

Όταν πλέον ακόμα και το ένα ευρώ μοιάζει με θησαυρό, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις για όλα. «Κόβουμε» από τις εξόδους, τα ρούχα... Μπορούμε, όμως, να στερήσουμε από τα 
παιδιά μας τα παιχνίδια; Και όμως, τα αγγελούδια μας δεν ασχολούνται με τις τιμές των παιχνιδιών τους...
Σε τέτοιες περιόδους, όταν ακόμα και το ένα ευρώ μοιάζει με θησαυρό, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις για όλα. «Κόβουμε» από τις εξόδους, τα ρούχα, ακόμα και από το φαγητό. Μπορούμε όμως να στερήσουμε από τα παιδιά μας τα… παιχνίδια;

Και όμως τα αγγελούδια μας δεν ασχολούνται με τις τιμές των παιχνιδιών τους. Θέλουν μόνο να έχουν παιχνίδια για να περνούν την ώρα τους ευχάριστα.

Δείτε ορισμένα με σχεδόν μηδενικό κόστος, λοιπόν...

ΧΑΡΤΙ:

Δώστε στο παιδί σας μία λευκή κόλλα χαρτί. Θα δείτε ότι για αρκετή ώρα θα την κουνά αριστερά-δεξιά ή θα προσπαθεί να την κάνει χίλια κομμάτια. Και είναι και δημιουργικό αυτό το παιχνίδι, καθώς βοηθά στη λεπτή κινητικότητα του παιδιού.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΜΠΟΛ:

Είναι εκπληκτικά. Και κάνουν θόρυβο, όταν τα χτυπούν μεταξύ τους ή όταν τα πετούν στο πάτωμα, αλλά και λειτουργούν σαν καθρέπτης. Το μόνο πρόβλημα είναι εάν αντέχουν τα αυτιά σας τη φασαρία.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ Η/Υ:

Οι περισσότεροι έχετε φυλάξει στο ντουλάπι ή την αποθήκη το παλιό πληκτρολόγιο από το PC σας. Ήρθε η ώρα να του δώσετε «αξία». Τα μικρά παιδιά διασκεδάζουν πάρα πολύ με το να πατούν κουμπιά και να ακούν αυτόν τον ανεπαίσθητο ήχο.

ΜΠΑΛΑ:

Πλαστική, ποδοσφαίρου, μπαλόνι. Οποιαδήποτε, που να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην την καταπιεί, θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για το μωρό σας. Εάν είναι μεγαλύτερο των έξι μηνών, θα διασκεδάζει πετώντας την μπάλα προς το μέρος σας.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ:

Λατρεμένο παιχνίδι και αυτό. Τρελαίνονται να πατούν τα πλήκτρα του και να βλέπουν το κόκκινο φωτάκι στο χειριστήριο να αναβοσβήνει. Εάν έχετε και ένα παλιό, ακόμα καλύτερα. Δεν πρόκειται να σας σπάσουν τα νεύρα από το zapping. Ίσως, όμως, να το παρατήσει πιο γρήγορα.

ΑΔΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ:

Αυτά κι αν είναι. Κάνουν θόρυβο, αλλάζουν σχήμα (εάν ξεβιδώσετε ελαφρά το πώμα), ενώ έτσι σιγά-σιγά μπορείτε να εντάξετε το μωρό σας στην ιδέα της ανακύκλωσης.

ΧΑΡΤΟΝΙ ΑΠΟ ΡΟΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ/ΥΓΕΙΑΣ:

Υπάρχει σε όλα τα σπίτια και μάλιστα σε αφθονία. Τα παιδιά το αγαπούν, γιατί με μεγάλη ευκολία μπορούν να το «καταστρέψουν», χωρίς να πάθουν το παραμικρό και χωρίς να σας στενοχωρήσουν.

ΕΣΕΙΣ!:

Και φυσικά, το καλύτερο παιχνίδι για εκείνα είστε εσείς. Μην χάνετε ευκαιρία να ξαπλώσετε μαζί του επάνω στο διπλό κρεβάτι, να το χαϊδέψετε, να το γαργαλήσετε, να του κάνετε μορφασμούς και διάφορους ήχους. Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια και θα νιώσει την αγάπη σας.

Και όλα αυτά με ΜΗΔΕΝ κόστος!!!


hamomilaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...