Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Η Ονειρούπολη Δράμας «σβήνει» δέκα κεράκια!

Κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων


Για δέκατη συνεχή χρονιά, η «Ονειρούπολη» της Δράμας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, μεταμορφώνοντας για έναν ολόκληρο μήνα την ακριτική πόλη της ανατολικής Μακεδονίας σε «πρωτεύουσα» μια μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

«Παιδί – Παιχνίδι και Αντικείμενο»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Παιδί – Παιχνίδι και Αντικείμενο», που διοργάνωσε ο Τομέας Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις νέες εγκαταστάσεις του Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4. 

«Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας»

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Κτίριο Ολυμπιακών ακινήτων, στην πλατεία νερού στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do).

Το Φεστιβάλ είναι ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο. Το Παιδικό Φεστιβάλ έχει ως στόχο τα παιδιά μέσα από τις εκδηλώσεις να ταξιδέψουν στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών, να δημιουργήσουν, να ονειρευτούν, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παράδοσης, να αντιληφθούν την αξία του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, να καταλάβουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα φθινοπωρινό φύλλο, ένα «σκουπίδι» ή ένα παραμύθι, που συχνά αποτελεί τον παλιό, καλό, δοκιμασμένο δρόμο για την εξοικείωση με την ενηλικίωση.


  • Η φετινή διοργάνωση τιμά τον Αίσωπο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί με με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθούν νέοι τρόποι προσέγγισης στη μάθηση με δράσεις που έχουν στόχο να δείξουν στα παιδιά με βιωματικό τρόπο τα μυστικά των μύθων του μεγάλου μυθοπλάστη αλλά και τις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τους μύθους του.

Ξεκινάει 29 Νοεμβρίου η λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών»

Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας χτυπάει στα Τρίκαλα...

Ο «Μύλος των Ξωτικών», η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από κάθε σημείο της χώρας.

Τα ξωτικά πιστά στο ραντεβού τους, προετοιμάζονται πολλούς μήνες πριν, για να προσφέρουν δωρεάν, σε μικρούς και μεγάλους, πολλές και ποικίλες δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιχνίδια, συναυλίες κλπ, σε έναν μαγευτικό χώρο, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά, τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές μεταμορφώνονται και για 38 ημέρες ακολουθώντας την διαδρομή ενός μαγικού χάρτη, μικροί και μεγάλοι «εξερευνούν» το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο.

Ο Αι Βασίλης, η όμορφη νεράιδα Βιολάντα, ο καλός Σκρουτζ, τα ξωτικά, οι δωρεάν δράσεις με τα εργαστήρια του Τρίκκη και του Ληθούλη, το παραμυθένιο δεντρόσπιτο, το αχυρένιο ταχυδρομείο, η κουζίνα της κυρά Βασίλενας», το Εργοστάσιο Μπισκότου, η Ζαχαρένια Αγορά, ο Φούρνος των Ξωτικών και πολλές άλλες δράσεις, θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών».

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 οι πύλες ανοίγουν και οι πρώτοι επισκέπτες καταφθάνουν... το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξεκινάει!

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 18:30.


Το πρόγραμμα του Τριημέρου της Έναρξης

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

18:00 η νεράιδα των ευχών καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και στέλνει ευχές ψηλά στον ουρανό.

19:00 live saxophone από τον Αντώνη Ντόντο

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Κεντρική σκηνή

12:00 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.

12:30 “One woman show”. Ένας σκηνοθέτης ο «Κλέων Σιχτιρίδης» και η ηθοποιός του Κ. Σοπίδη, στην πιο κωμική πρόβα που έγινε ποτέ.

18:00 ο Νίκος Πιλάβιος, ο γνωστός σε όλους «Παραμυθάς».

19:00 “Sax Nouveau”. Νεανικό μουσικό σύνολο σαξοφώνων.

Παιδική σκηνή

12:00 «Μάικ ο Φασολάκης», από το ομώνυμο βιβλίο της Μ. Κυριακού – βιβλιοπωλείο Άνεμος.

18:00 “Plan B”. Αντικείμενα που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής.

19:00 “One woman show”.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κεντρική σκηνή

11:30 “Toy tree”, το δέντρο των ξωτικών. Ο Pomet το ξωτικό των Χριστουγέννων κατασκευάζει και στολίζει το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του.

12:30 Johnny show. Όταν η φαντασία συναντά τα μαγικά χέρια του μάγου Johnny, όλα μπορούν να γίνουν αληθινά.

13:00 Παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Νίκαιας, Δήμου Κιλελέρ.

18:30 Επίσημη τελετή έναρξης. Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων ανοίγει και επίσημα τις πύλες της για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το παραμύθι ξετυλίγεται...

Χαιρετισμοί Επισήμων

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας κηρύσσει την έναρξη του «Μύλου των Ξωτικών».

Η γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Demy στο «Μύλο των Ξωτικών». Μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» με τον Χρήστο Νέζο. Προβολή της εκπομπής ανήμερα των Χριστουγέννων στις 14:45 στο Mega Channel.

Παιδική σκηνή

11:30 “One woman show”.

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η Ζωή σαν παραμύθι ξετυλίγεται
σαν κουβάρι μπερδεμένο πότε-πότε.
Φαντασία που στο άπειρο ξανοίγεται
και μπερδεύει μια το τώρα, μια το τότε.


Το μαγικό παραμύθι του Πήτερ Παν, ξαναζωντανεύει στην υπέροχη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Η χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν, ότι καλό είναι -έστω και για λίγο- να ζούμε μες στα παραμύθια…

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Τρία παραμύθια για την ανάπτυξη των παιδιών

Τρία φαινομενικά απλά παραμύθια που απευθύνονται στα παιδιά για να διαβαστούν μαζί με τους γονείς τους. Τα παραμύθια της Άνθιας Ναυρίδη, εικονογραφημένα από την Σμαράγδα Ναυρίδη, ανταποκρίνονται στα αναπτυξιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά (αλλά και οι γονείς τους) καθώς μεγαλώνουν.

Με τον τρόπο αυτό αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους ίδιους τους γονείς, όσο και για τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και της παιδοψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

"Υποθέτω ότι όλοι έχουμε αναρωτηθεί, ως γονείς, ή ως ενήλικες που κάποτε υπήρξαμε παιδιά, γιατί είναι σημαντικά τα παραμύθια, γιατί αρέσουν στα παιδιά, τι βρίσκουν σ’ αυτά; Τα παιδιά μάς ζητούν να τους λέμε ιστορίες, αληθινές ή φανταστικές, να τους διαβάζουμε παραμύθια.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΝΣ – ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ


(Με χαρούμενο φινάλε!)


Θεατρική διασκευή :     Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία :                Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική :                     Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά :                Γιώργος Πολυχρονιάδης
Kοστούμια:                   Έλσα Βώκου
Φωτισμοί:                      Νίκος Τσελές
Ηχοληψία:                   Στράτος Λέμης

Ηθοποιοί: Ελένη Λιάσκα, Αντώνης Βαρθαλίτης, Μαρία Δημητριάδου, Σοφία Ιγνατίδου, Ειρήνη Δρίβα, Χρυσή Γεράρδη.

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

«Ο Παπουτσωμένος γάτος» στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Ο πιο γοητευτικός γάτος όλων των παραμυθιών που θα τρυπώσει αυτόν τον χειμώνα στο Θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση”,κρύβει στο σακούλι του παιχνίδια και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά, και τα προσκαλεί να παίξουν μαζί σε μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες, βοηθώντας το φτωχό αφεντικό του να γίνει κυρίαρχος και άρχοντας του εαυτού του.


Ο πιο διάσημος και δημοφιλής από όλους, “Ο Παπουτσωμένος Γάτος ” του Charles Perrault, εγκαθίσταται από στο Θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” στην Κυψέλη. Με ένα ζευγάρι μπότες και ένα σακούλι, ο πιο επινοητικός και πολυμήχανος γάτος όλων των εποχών, θα καταφέρει να επιβιώσει για ακόμη μια φορά όλων των δυσκολιών. 

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Χριστούγεννα 2013: Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ ΣΤΟ Θέατρο Παλλάς

Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου


Μπαλέτο σε 3 πράξεις

Μουσική: Bogdan Pavlovsky
Λιμπρέττο: Witold Borkovsky & Stanislav Petrovsky
βασισμένο στο διάσημο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ

Χορογραφία: Genrikh Mayorov
Σκηνικά-Κοστoύμια: Yekaterina Rapay

Ο Δεκέμβριος, μήνας των  Χριστουγέννων και των παιδιών, θα «ανοίξει» την γιορτινή του  ατμόσφαιρα με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και το γοητευτικό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Παλλάς.


Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Πριν από 3 δεκαετίες, ο Ρώσος χορογράφος Genrikh Mayorov εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Bogdan Pavlovsky.

Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Mayorov χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης». Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.


«Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ωραία έργα για να αγαπήσουν το μπαλέτο!» λέει ο ταλαντούχος Mayorov και επιβεβαιώνει τη ρήση του προτείνοντας το εξαιρετικό του έργο «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι»… ένα μπαλέτο που σε όσα θέατρα έχει ανέβει, το κοινό έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Κιέβου έχοντας παρουσιάσει στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία δύο άλλα πασίγνωστα παραμύθια – τη «Σταχτοπούτα» και τον «Καρυοθραύστη» – επιστρέφει δυναμικά για 8 μοναδικές (πρωινές και απογευματινές) παραστάσεις και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για να τους χαρίσει μία ακόμη παραμυθένια παράσταση μέσα από τη μαγεία της τέχνης του κλασικού μπαλέτου.Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι  Σ
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 19:00
Σάββατο 7  Δεκεμβρίου στις 11:30, 15:00, 19:00
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11:30, 15:00, 19:00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
VIP: 58 € - παιδικό: 29 €
Α’ Ζώνη: 50 € - παιδικό: 25 €
Β’ Ζώνη: 42 € - παιδικό: 21 €
Γ’ Ζώνη:  32 € - παιδικό: 16 €
Δ’ Ζώνη: 20 € - παιδικό: 10 €
Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών 10 €

Προπώληση: από Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αγορά εισιτηρίων on line
www.ellthea.gr, τηλ. 210 8938100, www.tickethour.com

Φυσικά  σημεία πώλησης εισιτηρίων
Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213100
ΔΕ – ΣΑ: 9.00 - 20.00 / ΚΥ: 12.00 - 20.00

ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:
ΓΕΡΜΑΝΟΣ, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ, HONDOS CENTER

Πληροφορίες για την παράσταση και για  ομαδικές κρατήσεις: τηλ. 210-6980044

Οργάνωση: PrimeArt / www.primeart.gr

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Πώς να διαλέξω τη σωστή κούνια για το μωρό μου;

Είτε πρόκειται να αγοράσετε καινούρια κούνια, είτε να δανειστείτε από κάποιο άτομο του περιβάλλοντός σας, βεβαιωθείτε πως πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας


Το πρώτο κρεβατάκι του παιδιού είναι το θέμα που απασχολεί πολλές νέες μαμάδες. Φαίνεται εύκολη διαδικασία, αλλά είναι πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν. Το σημαντικό, βέβαια, είναι η ασφάλεια του παιδιού, αλλά και η άνεση, καθώς εκεί το μωράκι σας θα περνάει τον περισσότερο χρόνο του.

Gummy Bear: Ο αγαπημένος ήρωας στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία

Μετά το τέλος της ταινίας, ο Gummy Bear θα σας παρουσιάσει το νέο του τραγούδι «Πλάτσα Μπλουμ» καθώς και νέα ακυκλοφόρητα video clips


Σε μια ολοκαίνουργια ταινία γεμάτη περιπέτειες και μουσική! O Gummy Bear μαζί με την τρελοπαρέα του, τη Γάτα, τη Νυχτερίδα και τον Χαμαιλέοντα αγωνίζονται να σώσουν τα Χριστούγεννα και τον Αϊ Βασίλη.

Χριστουγεννιάτικο πάρκο με... ελέφαντες, ακροβατικά και «Καραγκιόζη» στη HELEXPO

Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ένα ιδιαίτερο «χωριό» θα φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους με φαντασμαγορικά σόου και παγοδρόμια

 
Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο οποίο οι καμήλες των τριών Μάγων αντικαθίστανται από ...ελέφαντες, τα διαδραστικά ακροβατικά κόβουν την ανάσα και ο Καραγκιόζης «ντύνεται» στο πνεύμα των ημερών, πρόκειται να στήσει η ΔΕΘ-HELEXPO, εντός του εκθεσιακού της κέντρου.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Peter Pan είναι εδώ!

Το μαγικό παραμύθι του Πήτερ Παν, ξαναζωντανεύει στην υπέροχη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - 15 Δεκεμβρίου η νέα ημερομηνία πρεμιέρας


 Η χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν, ότι καλό είναι -έστω και για λίγο- να ζούμε μες στα παραμύθια…

Από τη Φρουτοπία, στο νησί των πυροτεχνημάτων


Συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά


Το Μουσείο Γουναρόπουλου παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, σε μια έκθεση που θα διαρκέσει από σήμερα Πέμπτη  21 Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 και θα πλαισιωθεί με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Χαμόγελο του Παιδιού: Αύξηση 62% στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών!

1.151 περιστατικά από την αρχή του τρέχοντος έτους - Το 41%  των κακοποιημένων παιδιών ήταν ηλικίας έως έξι ετών!

Δραματική αύξηση στις καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών και δη από τους ίδιους τους γονείς τους καταγράφεται το τελευταίο δεκάμηνο στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College πραγματοποίησε, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι φοιτητές με την σπουδαιότητα της μουσειακής αγωγής στην προσχολική ηλικία.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τις φωνές στο παιδί;

Όταν τους φωνάζετε, αυτό πλήττει την αυτο-εικόνα τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, η λεκτική βία -και όχι μόνον η σωματική- προς τους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο οι νέοι να εμφανίσουν κατάθλιψη, επιθετικότητα και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.


Όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί ψυχολόγοι, μπορεί οι γονείς να μην δέρνουν πια τα παιδιά τους (τουλάχιστον όχι συχνά), όμως είναι λάθος η αντίληψή τους ότι αν βάλουν τις φωνές, θα πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, σύμφωνα με την έρευνα.

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

"Η περιπέτεια των 4 εποχών'': ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

Παναγιώτα Βλαντή, Χρήστος Φερεντίνος, Νόνη Δούνια

Η πρεμιέρα της  παιδικής θεατρικής παράστασης '"Η  Περιπέτεια των 4 εποχών'' , την περασμένη Κυριακή, έδωσε την ευκαιρία για μια λαμπερή και χαρούμενη συνάντηση μικρών και μεγάλων, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στις ΡΟΕΣ της οδού Ιάκχου στο Γκάζι.


Οι Εκδόσεις Καρυδάκη μετέφεραν  το πολυβραβευμένο βιβλίο της Μαρίζας Γεωργάλου, μια ιστορία που όλοι αγαπήσαμε, στη σκηνή του θεάτρου Ροές σε διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη. Οι ήρωες που εικονογράφησε η βραβευμένη Κατερίνα Χαδουλού, ζωντάνεψαν και συνομίλησαν με τους 5 πρωταγωνιστές: 5 παιδιά που όπως όλοι, μικροί και μεγάλοι ψηφίζουν το καλοκαίρι, την αγαπημένη εποχή για αιώνιο βασιλιά…

Η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και άλλα παραμύθια... τρόμου!

Ερευνα του TheBabyWebsite.com, που διενεργήθηκε σε δείγμα 3.000 Βρετανών γονέων, αποκάλυψε ότι το 1/3 αρνείται να διαβάζει στα παιδιά του κλασικά παραμύθια γιατί τα θεωρεί πολύ τρομακτικά


Ιστορίες όπως αυτές της Σταχτοπούτας και της Ραπουνζέλ απορρίφθηκαν από φόβο ότι θα μπορούσαν να αποβούν συναισθηματικά τραυματικές για τα παιδιά τους. 

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

«ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»: ΝΕΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών» υποδέχεται τα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα με ένα πλούσιο, ποιοτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμα.


Από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίσκεψη των δεκάδων χιλιάδων μαθητών να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεα. Για την καλύτερη, πιο εύρυθμη λειτουργία του πάρκου και την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ορίστηκε από τους διοργανωτές «διαδρομή πορείας» των σχολείων προς τα δωρεάν εργαστήρια, που κατά τις πρωινές ώρες θα λειτουργούν ως εκθεσιακά και εκπαιδευτικά κέντρα με αντίστοιχη θεματολογία.

Οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από 6-12 ετών


Απάντηση Μπέζα στην παρέμβαση Αυγενάκη

Για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές, απαντά... ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι ο δείκτης μέσης τιμής παιδιών ηλικίας 12 ετών με τερηδόνα είναι 2,2% όταν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης κινείται από 0,7 έως 1,7%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης αυτός να πλησιάζει το 25% στους ενήλικους Έλληνες, το σύνολο σχεδόν των οποίων καταφεύγει σε ιδιωτικά ιατρεία για οδοντιατρική έλλειψη σχετικής υποδομής στο ΕΣΥ (13.500 ιδιώτες οδοντίατροι έναντι 1000 περίπου στο ΕΣΥ και ΙΚΑ).

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

"Ο Μύλος των Ξωτικών": H βράβευση του «Διαγωνισμού Παραμυθιού 2012 – 2013»

Έφτασε επιτέλους η ώρα, για  δεκάδες συγγραφείς, να μάθουν τα αποτελέσματα του «Διαγωνισμού Παραμυθιού 2012 – 2013», στον οποίο συμμετείχαν πέρυσι, κατά την εορταστική περίοδο. Η μοναδική ιδέα της οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου των Ξωτικών» που αφορούσε στη συγγραφή μιας φανταστικής ιστορίας, αγκαλιάστηκε με τον πλέον θερμό τρόπο.

Ανήμερα των Χριστουγέννων  θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  μέσω του επίσημου site του «Μύλου των Ξωτικών» (www.milosxotikon.gr) ενώ λίγες ημέρες αργότερα, λίγο πριν την εκπνοή του 2013, στις 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση, σε μια ειδική τελετή, στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης. Σημειώνουμε πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν έπαινο συμμετοχής ενώ οι νικητές θα κερδίσουν από ένα δώρο έκπληξη.

Υγεία: Ο ύπνος μπορεί να αδυνατίζει τα παιδιά


Το να βάζουμε τα παιδιά πιο νωρίς για ύπνο, ίσως είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να... μειώσουμε το βάρος τους, υποστηρίζει μια έρευνα.

Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και φαστ φουντ, ζαχαρούχων αναψυκτικών και έλλειψη άσκησης.

Σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων, ο ύπνος παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, όταν διαπίστωσαν αλλαγές στο βάρος 37 παιδιών ηλικίας 8-11 ετών -πάνω από το 25% των οποίων ήταν υπέρβαρο ή παχύσαρκο- από τη στιγμή που άλλαξαν οι συνήθειές τους στον ύπνο.

«Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»: Τρίκαλα... σαν παραμύθι


Στις 29 Νοεμβρίου ανοίγουν οι πύλες  του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου πάρκου της Ελλάδας!


Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ο Αι Βασίληs, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η όμορφη «Νεράιδα Βιολάντα» ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών».

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Βασιλιάς Βάτραχος στο θέατρο Θυμέλη - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο "Βασιλιάς Βάτραχος" των Α/ΦΩΝ ΓΚΡΙΜ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, στο στο θέατρο Θυμέλη, δίνει τις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στις 24 Νοεμβρίου.

Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
Μουσική: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ
Σκηνικά: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Kοστούμια: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ
Εκτέλεση κοστουμιών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Μουσική διδασκαλία: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΣ
Ηχοληψία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΛΙΑΚΟΥΔΗΣ

Ηθοποιοί: Κυριάκος Μερτζάνης, Έλλη Λορέντη, Κωνσταντίνος Τσιομήδης, Βίκυ Τσώτα, Σπύρος Κατηφόρης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
      Ένας πρίγκιπας μαγεμένος από μια κακιά μάγισσα έχει μεταμορφωθεί σε βάτραχο. Για να λυθούν τα μάγια πρέπει να καταφέρει να πλησιάσει την πριγκίπισσα και να προκαλέσει την προσοχή και την συμπάθειά της. Η πριγκίπισσα που αισθάνεται μοναξιά στο παλάτι,...έχει μοναδική παρηγοριά και παιχνίδι ένα χρυσό μπαλάκι. Κάποια φορά παίζοντας μ΄ αυτό στον κήπο του παλατιού, της έπεσε μέσα σε μία στέρνα. Στην προσπάθειά της να το βρει, μια....απρόοπτη συνάντηση άλλαξε τη ζωή της.  
     Η ιστορία αυτή φέρνει το μήνυμα της αγάπης, τη δύναμή της,   την αξία της φιλίας, της συνέπειας και του σεβασμού σε κάθε πλάσμα πάνω στη γη. 
Διάρκεια: 90'

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παραστάσεις: Μόνο για τέσσερις παραστάσεις, (4, 11, 18 και 25-2-2012) από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 11.00’ για όλο το διάστημα της Αποκριάς, μέχρι 25-2-12. (Οι παραστάσεις της παιδικής Σκηνής με το έργο «Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» θα συνεχίζονται παράλληλα κανονικά κάθε Σάββατο 16.00’ και Κυριακή 11.15’ και 16.00’ μέχρι 8-4-12).

Μετά  από κάθε παράσταση  θα επακολουθεί αποκριάτικο  πάρτυ – ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους με μικρά γευστικά κεράσματα.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, κάρτας ανεργίας ή κάρτας πολυτέκνων στο ταμείο του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ το άτομο.

Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις  για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ  του θεάτρου μας προσφέρεται  για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή μετά την παράσταση.

Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου).

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα  εξαερισμού – κλιματισμού, ήχου και  εικόνας.

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

"Σταχομαζώχτρα" στο θέατρο "ΒΕΑΚΗ" από τον ΘΙΑΣΟ ΑΔΡΑΧΤΙ


Ο ΘΙΑΣΟΣ ΑΔΡΑΧΤΙ με χαρά, παρουσιάζει φέτος στο θέατρο "ΒΕΑΚΗ", τη "Σταχομαζώχτρα". Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, γεμάτο γέλιο, ελληνικούς χορούς, πίστη, ελπίδα...Ελλάδα!

Λίγα λόγια για το έργο
Η «θεία Αχτίτσα» είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσπαθεί με πολύ κόπο να μεγαλώσει ολομόναχη τα δύο ορφανά εγγόνια της μετά το χαμό της κόρης της. Έχει και έναν γιο που λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί για να βρει μία καλύτερη τύχη. Μόνη της παίρνει το καΪκι, πηγαίνει στις πεδιάδες με τα στάχυα και όσα στάχυα πέφτουν από τα κάρα των θεριστάδων, τα μαζεύει και τα πουλά μισοτιμής. Για αυτό και της έβγαλαν το παρατσούκλι η «Σταχομαζώχτρα».
Το μόνο που της δίνει δύναμη είναι η πίστη στον εαυτό της και στο Θεό. Ελπίζει, αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο και στο τέλος νικά. Καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια της και να αναθρέψει τα εγγόνια της. Και όλα αυτά, σε ένα έργο με πολλές ανατροπές, γέλιο, ατμόσφαιρα, νησιώτικους χορούς, θάλασσα, Ελλάδα. Γιατί..η ίδια η Σταχομαζώχτρα..είναι η Ελλάδα! Υπομένει, ελπίζει, αγωνίζεται και στο τέλος βγαίνει νικήτρια!
ΣΥΝΤΕΛΕΤΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Χριστίνα Σιμιτζή, Γιώργος Παπαευσταθίου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Παπαευσταθίου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αναστασία Γεωργαλά
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Αγγελίνα Παγώνη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Χριστίνα Σιμιτζή
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αγγελίνα Παγώνη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: "Μαγική Αυλαία", Βαγγέλης Λιοντής
ΜΑΚΕΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Νικήτας Κοτροκόης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θίασος "ΑΔΡΑΧΤΙ"

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί:

ΖΩΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΑ ΓΛΥΚΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΛΙΛΛΥ ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΕΡΜΙΓΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΙΤΖΗ
Για οργανωμένες παραστάσεις με συλλόγους και σχολεία:
Άγγελος Αντωνιάδης:2107774629
Θεόδωρος Παπαδόπουλος:2107754382

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Μικρό πορτοφόλι οι γονείς, μικρές άμυνες στις ασθένειες τα παιδιά

Τα παιδιά και οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό οικονομικό επίπεδο έχουν περισσότερες πιθανότητες να κρυολογούν ως ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Sheldon Cohen, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Brain, Behavior and Immunity", συνέκριναν την υγεία μιας ομάδας εθελοντών 18 έως 55 ετών σε σχέση με το επίπεδο του οικογενειακού τους εισοδήματος, όπως για παράδειγμα κατά πόσο οι γονείς τους είχαν δικό τους σπίτι ή νοίκιαζαν, όταν οι εθελοντές ήταν 1-18 ετών.

Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε παραπάνω χρόνο που οι γονείς των παιδιών δεν είχαν ιδιόκτητο σπίτι, είχαν 9% περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ως ενήλικες, ενώ το μήκος των τελομερών ήταν μειωμένο κατά 5%.

Τα τελομερή είναι οι περιοχές του DNA στο τέλος των χρωμοσωμάτων που προστατεύουν τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά και μειώνονται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, καθώς γερνάει ο οργανισμός. Όσο ταχύτερα συρρικνώνονται, τόσο ο οργανισμός έχει μικρότερες άμυνες απέναντι στις λοιμώξεις και άλλες νόσους, ενώ υποκύπτει ευκολότερα σε χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι το χαμηλό οικογενειακό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο έχει σαφή βιολογική επίδραση, καθώς σχετίζεται τόσο με την μείωση των τελομερών, όσο και με την μεγαλύτερη συχνότητα κρυολογημάτων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...