Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"Το κοριτσακι με τα σπίρτα" στο θέατρο ΘΥΜΕΛΗ Έλλης Βοζικιάδου

"Το κοριτσακι με τα σπίρτα"  του  ΧΑΝΣ – ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ (Με χαρούμενο φινάλε!) στο  θέατρο ΘΥΜΕΛΗ Έλλης Βοζικιάδου

Θεατρική διασκευή : Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία : Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική : Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά : Γιώργος Πολυχρονιάδης
Kοστούμια: Έλσα Βώκου
Φωτισμοί: Νίκoς Κώττης
Ηχοληψία: Μιχάλης Καδιανάκης

Ηθοποιοί: Μαρία Στάβαρη, Μαρία Δημητριάδου, Έλλη Λορέντη, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Μαγκίνης, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’ αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’ αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο...

Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Διάρκεια: 90΄

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012.

Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.

Παραστάσεις: Σάββατο 16.00΄ και Κυριακή 11.15΄ και 16.00΄.

Έκτακτες παραστάσεις: 25, 26, 27, 28 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 17.00΄ και 1, 2, 3, 4 Ιανουαρίου 2013 ώρα 17.00΄.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, κάρτας ανεργίας ή κάρτας πολυτέκνων στο ταμείο του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ το άτομο.

Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ του θεάτρου μας προσφέρεται για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή μετά την παράσταση.

Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου του θεάτρου).

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, ήχου και εικόνας.


Video trailer παράστασης: http://youtu.be/EjUJnzJwRYI

Video trailer παράστασης: http://youtu.be/EjUJnzJwRYI

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Ο Μύλος των Ξωτικών»: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου μεγάλη συναυλία Stavento – Έλενας Παπαρίζου!

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, τα φουγάρα παίρνουν μπροστά και η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων, με μια μοναδική συναυλία δωρεάν για το κοινό.

Στην κεντρική σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών», η Έλενα Παπαρίζου και οι Stavento θα παρουσιάσουν ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. 

Οι δυναμικές παρουσίες των καλλιτεχνών επί σκηνής, τα ακούσματα και η ανεξάντλητη ενέργειά τους, θα μεταδώσει με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και της επίσημης έναρξης των εκδηλώσεων.


«Ο Μύλος των Ξωτικών» ανοίγει τις πύλες του αυτή τη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με την πιο χαρακτηριστική φωνή της Ελληνικής τηλεόρασης να καλωσορίζει τους πρώτους επισκέπτες. 

Ο Αλέξης Κωστάλας, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την μετάδοση κορυφαίων καλλιτεχνικών και αθλητικών γεγονότων, θα μεταφέρει την εικόνα του «Μύλου των Ξωτικών» σε ολόκληρο τον κόσμο!
Τριάντα οκτώ μαγικές ημέρες με πολλές δωρεάν παροχές, δρώμενα, δημιιουργικά εργαστήρια, event, συναυλίες, πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους και φυσικά το τεράστιο εργοστάσιο σοκολάτας του Αη Βασίλη, θα δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν και φέτος το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπίλης τρέχει , δίνει αίμα και σώζει ζωές !

Μικροί και μεγάλοι, στην Πάτρα και στο Αίγιο, υποδέχτηκαν  με αγάπη και ενθουσιασμό το Μπίλη Καντίλη, τον αγαπημένο μικρό ήρωα των ομώνυμων  βιβλίων του Πασχάλη Τσαρούχα .
Στο τρίτο κατά σειρά βιβλίο με τίτλο « Ο  Μπίλης Καντίλης τρέχει στο MOTO GP»,  καθώς μεγαλώνει, ο Μπίλης ζει το όνειρο των αγώνων Moto GP, πλάι σε παγκόσμιους πρωταθλητές  και  συμμετέχει ενεργά και μαζί με τους γονείς του στη σκυταλοδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα μάθει από πρώτο χέρι και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κι εμείς , πόσο σημαντικό είναι και για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό, να μάθουμε, να κάνουμε μέρος της παιδείας μας το να δίνουμε λίγο από το πολύτιμο αίμα μας.
Τόσο στο «Πολύεδρο» της Πάτρας, όσο και στον Πύργο στα Ψηλά Αλώνια του Αγίου  όπου έγινε η παρουσίαση του  βιβλίου, το κοινό αγκάλιασε με θέρμη τις νέες περιπέτειες του Μπίλη.
 
Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε   στο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και στη σημασία του να μάθουμε τα παιδιά μας από μικρά να είναι   ευαίσθητα στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.
   Οι συζητήσεις άναψαν μεταξύ του συγγραφέα , γονιών, δασκάλων  και  των ομιλητών των εκδηλώσεων(Ν. Ράγιου, Α. Σπηλιωτακάρα, Π. Σπηλιωτοπούλου, Α. Σαλαμούρα, Ν. Ροβόλας Α. Πατσόπουλος, Α-Μ Ρογδάκη)   γύρω από τον δικυκλισμό, την τήρηση των οδικών κανόνων και των μέτρων ασφαλείας  αλλά  και  τη  μεγάλη σημασία,  σε μια εποχή κρίσης και  ισοπέδωσης,  να μάθουμε   τα παιδιά μας  να διαβάζουν και να αγαπούν το καλό βιβλίο.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Γνώσεις για τη διαχείριση της υγείας των παιδιών, χρήσιμες σε γονείς: «Ο γιατρός του παιδιού σας, εσείς!»

Εκδήλωση ενημέρωσης από την Αθηναϊκή Mediclinic και την INTERAMERICAN


Τη σωστή προσέγγιση των γονέων στην υγεία του παιδιού, με βάση την κατάλληλη ενημέρωσή τους, ανέδειξε η ημερίδα που οργάνωσαν η Αθηναϊκή Mediclinic και η INTERAMERICAN, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το θέμα της εκδήλωσης «Ο γιατρός του παιδιού σας, εσείς» ανέπτυξαν, ανά τομέα ειδικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος, οι γιατροί Γιώργος Ζλατάνος, παιδίατρος – διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος της Αθηναϊκής Mediclinic και οι συνεργάτες της κλινικής Μαρία Παπαδάκη, παιδίατρος, Γιώργος Βοΐλας, ωτορινολαρυγγολόγος - διευθυντής ενδοσκοπικού ΩΡΛ, Γαβριήλ Μπουκουβαλέας, χειρουργός ορθοπαιδικός - διευθυντής παιδοορθοπαιδικού τμήματος, Νίκος Κλειδάς, χειρουργός παίδων και Γιαννούλα Μαντζάνη, παιδίατρος.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε απλές πρακτικές αντιμετώπισης συνηθισμένων προβλημάτων υγείας των παιδιών και συγκεκριμένα, αναφορικά με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, τις ωτίτιδες και τις επεμβάσεις αδενοτομής και αμυγδαλεκτομής, την οξεία λοιμώδη λαρυγγίτιδα, τα έκτακτα και χρόνια ορθοπαιδικά προβλήματα καθώς και αυτά που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης και αποτελούν συνέπεια ατυχημάτων, οξείας κοιλίας ή έχουν σχέση με τα γεννητικά όργανα.

Το σύγχρονο παιδιατρικό τμήμα της Αθηναϊκής Mediclinic, το οποίο παρουσίασε κλείνοντας την εκδήλωση ο Βαγγέλης Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της κλινικής, παρέχει μια ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα για την υγεία των παιδιών με έμφαση στην πρόληψη, αλλά και μέχρι τη νοσηλεία και τη χειρουργική αντιμετώπιση.

Για την INTERAMERICAN, που συνέπραξε στην οργάνωση της εκδήλωσης, η υγεία των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα που συνδέεται και με τις προτεραιότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τομέα στον οποίο η εταιρεία έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Όλη η Ελλάδα στον «Μύλο των Ξωτικών»! Νέο ρεκόρ… 28.230 μαθητές έκλεισαν ήδη ραντεβού με τον Αι Βασίλη!

Φέτος ολόκληρη η Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου 2012 εως 6 Ιανουαρίου 2013, έχει την ευκαιρία να ζήσει τα πιο γλυκά  Χριστούγεννα. Ο «Μύλος των Ξωτικών» δημιουργήθηκε για να προσφέρει  χαμόγελα στα παιδιά και στιγμές  ξεχωριστές, πραγματικά παραμυθένιες για τους μεγαλύτερους. 

Τα μηνύματα που αφορούν  την επισκεψιμότητα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
Από την πρώτη στιγμή αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από όλους τους πολίτες και με εντυπωσιακό τρόπο από την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Χάρη στην στήριξη και  την αγάπη των εκπαιδευτικών  και των μαθητών, ο «Μύλος των  Ξωτικών»  κατάφερε από την πρώτη  κιόλας χρονιά λειτουργίας του να καθιερωθεί στην συνείδηση των πολιτών  ως η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση της Ελλάδας.
Πλέον το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο, αφού έσπασε ήδη το περσινό εντυπωσιακό ρεκόρ των προγραμματισμένων ραντεβού και η διαδικασία επιλογής ημερομηνιών των επισκέψεων βρίσκετε ακόμα σε εξέλιξη.

Έχουν ήδη κλείσει  ραντεβού προγραμματισμένης επίσκεψης στον Μύλο των Ξωτικών» 261 σχολεία από 22 νομούς της χώρα με συνολικά 28.230 μαθητές!
Οι περιοχές των παραπάνω σχολείων είναι από Μαγνησία,  Καρδίτσα,  Λάρισα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Πέλλα, Πιερία, Αττική, Άρτα, Εύβοια, Θεσπρωτία,  Πρέβεζα, Βοιωτία  Κέρκυρα, Ιωαννίνων, Ημαθία, Ευρυτανία, Γρεβενών, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία, Καστοριά και Κεφαλληνία

Διατηρώντας σταθερή την φιλοσοφία  της δωρεάν εισόδου, των δεκάδων  παροχών και προσφορών, της εκπαίδευσης  και της ψυχαγωγίας, ο Δήμος  Τρικαίων και η e-trikala φέτος στοχεύουν να παρουσιάσουν στα παιδιά ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων.

Επιπλέον εξαιρετικά μεγάλη απήχηση  έχει και η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνική Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων».
Η οργανωτική επιτροπή του  «Μύλου των Ξωτικών» ευχαριστεί θερμά  την εκπαιδευτική κοινότητα για την εμπιστοσύνη της και υπόσχεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα ασφαλές και ευχάριστο «ταξίδι» στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Τρικάλων.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ – ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ του Όσκαρ Ουάιλντ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Στη Νέα Θεατρική Σκηνή  «Ατλαντίς»

Το κλασικό  και αγαπημένο παραμύθι του Όσκαρ  Ουάιλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» γίνεται μιούζικαλ!
Από τις 2 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή μία μοναδική ιστορία, που θα διασκεδάσει και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει στη Νέα Θεατρική Σκηνή «Ατλαντίς» έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Η Κατερίνα Τσάβαλου και ο Νεκτάριος Λουκιανός  πρωταγωνιστούν μαζί τους Μαρία Ελευθεριάδη, Σταύρος Ζουλιάτης, Μανώλης Πετράκης, Στεφανία Φιλιάδη, Αγνή Χιώτη σε μία φαντασμαγορική παραγωγή για παιδιά και... γονείς, σε μουσική – σκηνοθεσία του Δημήτρη Παναρετάκη, θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη και στίχους του Αλέξιου Κοτσώρη.

Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας  στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη  κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο  πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του  έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από  χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους. Άραγε με ποιο τρόπο θα το καταφέρει αυτό; Και ποιο θα είναι το τίμημα και γι' αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ' όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος. (πηγή: Εκδόσεις ‘BOOKWORLD, ο κόσμος του βιβλίου’)

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ αυτό που κάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Έχει ένα σκοπό και ζει για να τον δει να εκπληρώνεται.

Λέει: ‘Αφού οι άνθρωποι πιστεύουν  ότι το χρυσάφι θα τους φέρει την  ευτυχία, θέλω να πάρεις από πάνω μου  το χρυσό και να το μοιράσεις στους  φτωχούς’. Δωρίζει δηλαδή ό,τι έχει και δεν έχει, -το δέρμα του  το ίδιο- για να δει τους ανθρώπους  να χαμογελάνε.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας είναι η αχτίδα της αισιοδοξίας που εμείς οι μεγάλοι δεν πρέπει να χάσουμε και τα παιδιά μας χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η αισιοδοξία είναι εύκολο να χαθεί από μέσα μας. Η ζωή όμως πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτό το έργο είναι μία υπενθύμιση.

«Δώσε στο διπλανό σου ό,τι μπορείς». Έστω κι αν αυτό είναι ένα φιλάκι, μια αγκαλιά. Γιατί αυτό, έχει τελικά μεγαλύτερη αξία και από σμαράγδια  και από ρουμπίνια και απ’  όλα τα πλούτη της γης.

Η αγκαλιά του ευτυχισμένου πρίγκιπα θα μείνει για πάντα ανοιχτή σε όλους μας.

Δημήτρης Παναρετάκης
Συντελεστές

Μουσική – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παναρετάκης
Θεατρική διασκευή: Δημήτρης Χαλιώτης
Στίχοι: Αλέξιος Κοτσώρης
Χορογραφίες: Μιχάλης Μαραγκός
Κοστούμια- Σκηνικά: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Εταιρείες Παραγωγής:Fidelite Productions - Lumad
Παραγωγοί: Ρούλα Νικολάου, Βασιλεία Ζερβού
Υπευθ. Επικοινωνίας Δημοσιότητας : Βασιλεία Ζερβού Τηλ. 6945158153

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Τσάβαλου, Νεκτάριος Λουκιανός, Μαρία Ελευθεριάδη, Σταύρος Ζουλιάτης, Μανώλης Πετράκης, Στεφανία Φιλιάδη, Αγνή Χιώτη.

Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι
Παραστάσεις: Σάββατο 11:00 π.μ. Κυριακή 11:00 π.μ. & 3:00 μ.μ.
Εισιτήριο: 8 ευρώ (γενική είσοδος)

Καθημερινά  δίνονται παραστάσεις για σχολεία και συλλόγους σε ειδικές τιμές. Υπεύθυνος: Γιώργος Ζήσης 6937373788, 2109702489

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΑΤΛΑΝΤΙΣ Claccic Cinemas”
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 245, Δάφνη
Τηλ. για κρατήσεις θέσεων : 2109702489,6938272727

ΓλύκαΜαγειρεματα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Τα ΓλύκαΜαγειρεματα καλούν τους μικρούς και αγαπημένους τους chefs την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το πρωί στο καφέ του Μύλου στο Μαρκόπουλο - http://www.mylosartcafe.gr για να φτιάξουμε παρέα: Τα Φοινίκια της θείας Κατίνας (Μελομακάρονα Ικαρίας). Θα ζυμώσουμε, θα παίξουμε και θα γευτούμε μυρωδάτα και πεντανόστιμα Μελομακάρονα που θα πάρει το κάθε παιδάκι μαζί του!

Κόστος συμμετοχής:  7,00 ευρώ/παιδί

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
ΓλύκαΜαγειρεματα - http://www.glykamageiremata.gr
Φανή Ματσινοπούλου
Υπεύθυνη σεμιναρίων
Τηλ:  210 86 26 606  -  693 24 79 119

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Μπίλης Καντίλης» , αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, συνεχίζοντας τα περιπετειώδη ταξίδια του, κάνει στάση, αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Αχαΐα για να μας διηγηθεί τις νέες περιπέτειες του και να μας μιλήσει για την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας θα βρεθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147) και την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ΑΙΓΙΟ στο καφέ "Πύργος" στα Ψηλά Αλώνια, για να παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο MotoGP»

Στην παρέα θα βρίσκονται ακόμα οι δημοσιογράφοι Νατάσα Ράγιου και Πέπη Σπηλιωτοπούλου, η π. διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας Αγ. Ανδρέας Άννα Σπηλιωτακάρα, η γραμματέας Συλλόγου παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία Αγλαΐα Σαλαμούρα, η Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Πάτρας Άννα Μαρία Ρογδάκη και οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ροβόλας και Άρης Πατσόπουλος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ο Μπίλης Καντίλης μεγαλώνει! Σ’ αυτή τη νέα περιπέτειά του, εκτός από την πραγματοποίηση (στον ύπνο του πάντα) του ονείρου να τρέξει σε έναν αγώνα MotoGP, θα συμμετάσχει ενεργά και μαζί με τους γονείς του στη σκυταλοδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα μάθει από πρώτο χέρι και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κι εμείς όλοι πόσο σημαντικό είναι και για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό, να μάθουμε, να κάνουμε μέρος της παιδείας μας το να δίνουμε λίγο από το πολύτιμο αίμα μας το οποίο απολαμβάνουμε σαν φυσικό δώρο.
Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει γίνει από το ζωγράφο Βασίλη Παπατσαρούχα, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς εκθέσεις και έχει τιμηθεί με επαίνους και διεθνή βραβεία.

Έργα του Πασχάλη Τσαρούχα

-Ο Μπίλης Καντίλης γνωρίζει τα μέτρα ασφαλείας, 2011, «Carousel»
-Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar, 2010, «2 Δέλτα»
-Τραγουδώ κλασικά παραμύθια, 2010, «Διάπλαση»
-Τραγουδώ μύθους του Αισώπου, 2010, «Διάπλαση»
-Δον Κιχώτης, ο ιππότης της ελεεινής μορφής, 2008, «Διάπλαση»
-Η φωνή του δάσους, 2008, «Διάπλαση»
-Το παραμύθι είναι…, 2007 «Διάπλαση»
-Πολιτείες, 2006, «Διάπλαση»
-Πίτσα φράουλα, 2003, «Ελληνικά Γράμματα»
-Σκούνα Κοραλλία, 2001, «Εκδόσεις Πατάκη»
-Τώρα μπορείς να με σφάξεις, 2001, «Ελληνικά Γράμματα»
-Ο άλλος και ο άνθρωπος, 2000, «Περίπλους»
-Η παράσταση αρχίζει τώρα, 1999, «Εκδόσεις Πατάκη»
-Ω, τι κόσμος παιδιά!,1999, «Ελληνικά Γράμματα»
-Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας, 1998, «Ελληνικά Γράμματα»

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

H ΔΗΜΑΡ για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

"Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού βρίσκει τα παιδιά στη χώρα μας να αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση".

Αυτό αναφέρει ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και επισημαίνει:

"Όχι μόνο αυξήθηκε ο αριθμός των ανηλίκων που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε οικογένειες που αδυνατούν να τους παράσχουν ικανοποιητική διατροφή και θέρμανση, αλλά επιπλέον τα παιδιά είναι αναγκασμένα να ζουν σε ένα περισσότερο βίαιο περιβάλλον με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της νεανικής παραβατικότητας να έχουν μεγεθυνθεί ανησυχητικά.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι μια πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να εκδηλώνει την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της πρωτίστως απέναντι στα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει να αγωνίζεται με επιμονή για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας των παιδιών και την οικοδόμηση ενός ασφαλούς και δημοκρατικού περιβάλλοντος".

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΚΑΛΑ - "Ο Μύλος των Ξωτικών" - Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Σε 10 μέρες ξεκινάει το μοναδικό και  πιο παραμυθένιο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Αι Βασίλη και των  Ξωτικών… 

Τα Τρίκαλα  όμως από σήμερα με την έναρξη λειτουργίας  του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής  Τεχνολογίας, «μεταμορφώνονται» σε πόλη της Χαράς και της Φιλοξενίας, Με τις παράλληλες δράσεις, εκθέσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ο «Μύλος των Ξωτικών» επιβεβαιώνει ότι είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.
 
Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα σπάνιο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα… ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στις 19:30 στο Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων». Είναι χαρακτηριστικό ότι έρχεται για πρώτη έρχεται φορά στην Θεσσαλία και η εξαιρετική συλλογή των δεκάδων εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά θεωρείτε παγκοσμίως αξιόπιστη.

Βασικός φετινός  στόχος της οργανωτικής επιτροπής  του «Μύλου των Ξωτικών» ήταν να προσφέρει στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε όλους τους επισκέπτες ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Ενισχύθηκε επιπλέον η διαδραστικότητα των εργαστηρίων με εκπαιδευτικά θέματα ενώ ταυτόχρονα επιτεύχθηκε και η εξαιρετική συνεργασία με το συγκεκριμένο Μουσείο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή  με δεκάδες εντυπωσιακά εκθέματα που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια  του Φίλωνος, τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και φτάνουν μέχρι  και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013 από 10:00 έως 14:30 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Παιδί: 11 πράγματα που ερεθίζουν το δέρμα του

Αποφύγετε τα...
Κάνετε τα πάντα για να είναι το παιδί σας καθαρό και χαρούμενο. Ωστόσο συχνά-πυκνά το ευαίσθητο δερματάκι του ερεθίζεται, κοκκινίζει και τσούζει, κι εσείς μένετε πάντα με την...απορία «μα, τι το ενοχλεί;».


Διαβάστε  τις 11 συχνότερες αιτίες ερεθισμού του παιδικού δέρματος.

Τα αντηλιακά μπορεί μεν να παρέχουν προστασία από τον ήλιο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας. Αναζητήστε λοιπόν προϊόντα χωρίς παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (PABA), ένα συστατικό που μπορεί να είναι ερεθιστικό. Για τα βρέφη άνω των έξι μηνών, επιλέξτε αντηλιακά ευρέως φάσματος (που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB) με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Για νεογνά κάτω των έξι μηνών, συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια σε ρευστή μορφή ενέχουν κινδύνους. Το πιο διαδεδομένο συστατικό που περιέχουν, η τρικλοζάνη, μπορεί να είναι ερεθιστικό για τον ευαίσθητο δέρμα του παιδιού. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ελέγχει την παραπάνω ουσία λόγω δημοσίευσης ερευνών που δείχνουν ότι επηρεάζει επίσης την ανάπτυξη. Για να απαλλάξετε το παιδί από τα μικρόβια χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι και χλιαρό νερό.

Θα θέλατε να κρατάτε πάντα το δέρμα του μωρού σας ενυδατωμένο και απαλό, αλλά οι ενυδατικές λοσιόν μπορεί να περιέχουν αρώματα που ερεθίζουν το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, ειδικά σε παιδιά που έχουν ήδη έκζεμα. Και φυσικά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε αν τα προϊόντα περιέχουν παραμπένες και φθαλατες, που μπορεί να επηρεάσουν το ορμονικό σύστημα. Για το ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και σκουπίστε απαλά μετά το μπάνιο το παιδί. Ζητήστε από τον παιδίατρο να σας συστήσει την κατάλληλη ενυδατική λοσιόν για το δέρμα του παιδιού σας.

Τα μωρομάντηλα σίγουρα είναι βολικά και αποτελεσματικά, αλλά περιέχουν αλκοόλ και διάφορες αρωματικές ουσίες που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Ορισμένα μάλιστα μωρομάντηλα έχουν και συντηρητικά που μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής, ένα εξάνθημα που δημιουργείται από την επαφή με το αλλεργιογόνο συστατικό. Προτιμάτε λοιπόν τον καθαρισμό του δέρματος του παιδιού με καθαρό νερό και μια χειροπετσέτα.

Τα χημικά συστατικά ορισμένων απορρυπαντικών ρούχων μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής. Είναι μάλιστα συχνότερη στα παιδιά που ήδη πάσχουν και από έκζεμα. Για την πρόληψη της αλλεργικής δερματίτιδας χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα και χρωστικές ουσίες. Επίσης διασφαλίστε ότι τα ρούχα και κλίνοσκεπάσματα του παιδιού έχουν ξεπλυθεί καλά και δεν έχουν κατάλυμα απορρυπαντικών.

Με προσοχή επιλέξτε τα σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες που αγοράζετε για το παιδί σας. Ορισμένα αρώματα και χημικές ουσίες μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του κεφαλιού του. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι ουσίες όπως οι φθαλάτες, η φορμαλδεΰδη και η διοξάνη μπορεί να προκαλούν προβλήματα υγείας. Για κάθε ενδεχόμενο, προτιμάτε πάντα φυσικά προϊόντα που έχουν ελάχιστο άρωμα, χημικές ουσίες και συνολικά αριθμό συστατικών.

Αν το παιδί σας έχει ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγετε το υγρό μαλακτικό ρούχων διότι περιέχει χημικές ουσίες και αρωματικά που ερεθίζουν το δέρμα, τα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό. Μπορείτε αντί μαλακτικού να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ξύδι στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.

Ο όρος «μη τοξικό» είναι τόσο ακαθόριστος ακόμη, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των καθαριστικών που αγοράζετε. Για παράδειγμα, τα APEs (alkylphenol ethoxylates) που περιέχονται στα περισσότερα καθαριστικά και απολυμαντικά μπορεί να προκαλέσουν ορμονικά προβλήματα. Η αμμωνία επίσης μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες, να κάνει δερματικό έγκαυμα και προκαλεί δηλητηρίαση σε περίπτωση κατάποσης. Αναζητήστε προϊόντα με όσο το δυνατόν λιγότερα χημικά ή καθαρίστε το σπίτι με νερό και μαγειρική σόδα ή ξύδι.

Ορισμένα σαπούνια ακόμη και όσο έχουν την ένδειξη «για μωρά» μπορεί να περιέχουν φορμαλδεΰδη, ένα συντηρητικό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, το δέρμα και τους πνεύμονες. Το σαπούνι μπορεί επίσης να προκαλέσει έκζεμα, το οποίο είναι πολύ συχνό σε παιδιά και βρέφη, ειδικά αν επίσης πάσχουν από παθήσεις όπως οι αλλεργίες και το άσθμα. Επιλέγετε λοιπόν πάντα προϊόντα χωρίς άρωμα και χημικές ουσίες.

Αποφύγετε τον συνδυασμό εντομοκτόνου DEET και αντηλιακού στα εντομοαπωθητικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χημική ουσία DEET απορροφάται ευκολότερα από το δέρμα όταν συνδυαστεί με αντηλιακό, το οποίο και καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει την χρήση απωθητικών με λιγότερο από 30% DEET όταν πρόκειται για παιδιά. Τα εντομοαπωθητικά δεν συστήνονται για χρήση σε παιδιά κάτω των δύο μηνών.

Επειδή τα μωρά και τα νήπια που περνούν τον χρόνο τους στα πατώματα παίζοντας, οποιοδήποτε μικρόβιο έχει συσσωρευτεί στο πάτωμα και στα χαλιά μπορεί να καταλήξει στο στόμα του παιδιού σας. Τα μικροβιοκτόνα και άλλες τοξίνες μεταφέρονται παντού μέσω της σκόνης. Τα παιδιά αγγίζουν τις επιφάνειες και καταπίνουν μικρόβια και άλλες ουσίες κάθε φορά που βάζουν στο στόμα τα χεράκια τους. Επιλέγετε λοιπόν με προσοχή με τι θα καθαρίζετε το σπίτι σας, και ειδικά τα πατώματα.

hamomilaki.blogspot.gr

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"ΤΟΜΑΣ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ" : Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08: 15 στο STAR

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08: 15 στο STAR προβάλλεται η σειρά κινουμένων σχεδίων "ΤΟΜΑΣ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ"  βρετανικής παραγωγής 2009 .
Τηλεοπτική πρόσκληση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Σόντορ, ένα πανέμορφο νησί γεμάτο φιλικά ποτάμια, ρυάκια, καταπράσινες πεδιάδες και πολλά δέντρα με πουλιά. Έχει ανεμόμυλους και ένα ορυχείο, αλλά και ένα λιμάνι για να δένουν τα καράβια. Οι μετακινήσεις και οι μεταφορές γίνονται με πολύχρωμα τρένα, που ενώνουν το νησί από τη μία άκρη στην άλλη. Την όλη οργάνωση έχει αναλάβει ο δήμαρχος του νησιού, κύριος Χοντροπατάτας. Ο Τόμας είναι ένα μικρό χαρούμενο τρενάκι, πολύ περήφανο, που επιτέλους έχει τη δική του σιδηροδρομική γραμμή. Κάνει παρέα με τα άλλα τρένα και πάντα είναι πρόθυμο να τα βοηθήσει και να λύσει όλα τους τα προβλήματα. Του αρέσει η περιπέτεια και συνέχεια μπλέκει στις πιο απίθανες ιστορίες…

* Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Η τηλεοπτική σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων «The Railway Series» του αιδεσιμότατου του Γουιλτσαίερ της Αγγλίας, Γουίλμπερτ Αντράι και του γιου του Κρίστοφερ. Ο Γουίλμπερτ από μικρό παιδί ήταν παθιασμένος με τις ατμομηχανές, όταν το 1940 απέκτησε τον γιο του, Κρίστοφερ, άρχισε να του μεταδίδει την αγάπη του για τα τρένα. Το 1943 ο Γουίλμπερτ άρχισε να λέει ιστορίες με τρένα στον γιο του για να κοιμηθεί. Μετά από πιέσεις της γυναίκας του αποφάσισε να τις εκδώσει και το 1945 «γεννήθηκε» το πρώτο βιβλίο της σειράς. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ο Γουίλμπερτ έφτιαξε ένα ξύλινο τρενάκι και το έκανε δώρο στον Κρίστοφερ. Μαζί το ονόμασαν Τόμας. Από τότε ο Γουίλμπερτ άρχισε να επινοεί ιστορίες για τον Τόμας και το νησί Σόντορ. Ο αιδεσιμότατος εκδίδει ένα βιβλίο κάθε χρόνο μέχρι την 26η και τελευταία του ιστορία το 1972 με τίτλο «Tramway Engines» 25 χρόνια πριν το θάνατο του. Το 1983 και μετά από αίτημα των φανατικών του Τόμας, ο Κρίστοφερ αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να συνεχίσει τις ιστορίες, γράφοντας έτσι ακόμα 14 βιβλία. Πιο πρόσφατη έκδοση είναι «Thomas and His Friends» (Ο Τόμας και οι Φίλοι Του) το 2011.

Από το 2012 η εταιρία παραγωγής HIT Entertainment εξαγοράστηκε από τη Mattel, που εκτός από τον «Τόμας», έχει τα δικαιώματα των «Μπομπ ο Μάστορας», «Μπάρνεϊ, ο δεινόσαυρος» αλλά και τον «Πίνγκου».

Η «πορεία» του Τόμας

1984, έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση

1998, απέκτησε το πρώτο εξολοκλήρου δικό του θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία το οποίο ακόμα γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Το 2002 ο Εθνικός Οργανισμός Αυτιστικών Παιδιών της Βρετανίας πραγματοποίησε έρευνα, που ανέδειξε ότι παιδιά με αυτισμό συνδέονται έντονα με τους χαρακτήρες της σειράς. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω των γραμμών των τρένων, των στρογγυλών σχημάτων, αλλά και των εκφράσεων των ηρώων, που είναι έντονες αλλά εναλλάσσονται πολύ αργά. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό να συγκεντρώνονται πιο εύκολα και τα κάνουν, σύμφωνα με την έρευνα, να παραμένουν φανατικά του «Τόμας» δύο χρόνια παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

2009 ιδρύεται ένα ακόμα θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία και πολλά ακόμα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη όπου έχουν αφιερώσει μεγάλη έκταση στον «Τόμας».

2012 η HIT Entertainment εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρία Mattel, που μεταξύ άλλων έχει και τα δικαιώματα της Barbie.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

“ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ”


Tο καινούριο παιδικό θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, “Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα”, είναι ένα σύγχρονο πολιτικό παραμύθι που αναφέρεται σε καταστάσεις της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας που είναι τόσο οικίες στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Το έργο καυτηριάζει παθογένειες του νεοέλληνα με χιούμορ προσιτό και κατάλληλο για την παιδική ηλικία και ταυτόχρονα διατηρεί όλη τη μαγεία ενός αυθεντικού παραμυθιού, το στοιχείο του παράδοξου, του φανταστικού και της αλληγορίας.

Παρουσιάζεται στο θέατρο REX, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία “Ο Αυτοκράτωρ της Σοκολάτας” την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ξανά ο Χάρης Ρώμας. “Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα” φιλοδοξεί να νουθετήσει τους νεαρούς θεατές στις αξίες της οικογένειας και της δικαιοσύνης, καυτηριάζοντας την αλαζονεία της εξουσίας και εκθειάζοντας τη γενναιότητα του ξεχωριστού ανθρώπου, που ο περίγυρός του αρνείται να αποδεχτεί την μοναδικότητα του.

Ο Χάρης Ρώμας και η διεύθυνση του REX έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη γραμμή στο αχανές πεδίο του παιδικού θεάτρου. Συγκεκριμένα θεωρούν απαραίτητο να περνούν δυνατά και διαχρονικά μηνύματα στα παιδιά μέσα όμως από το χιούμορ και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα των έργων που παρουσιάζουν. Θεωρούν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ένα δίδαγμα όταν δεν προσφέρεται με στείρο εκπαιδευτικό τρόπο, αλλά μέσα από μια φρέσκια καλλιτεχνική και διασκεδαστική ματιά.

“Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα”, είναι μια υπέρ - παραγωγή του ομίλου Μαροσούλη, σε μια μεγάλη σκηνή που ολόκληρα επίπεδά της ανεβοκατεβαίνουν, με ευφάνταστα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, φουτουριστικά κοστούμια της Έβελυν Σιούπη, μουσική του υπέροχου Γιάννη Ζουγανέλη, χορογραφίες της νέας και πολλά υποσχόμενης Μόνικας Κολοκοτρώνη ενώ παίρνουν μέρος έντεκα ειδικά επιλεγμένοι ηθοποιοί που διαλέχτηκαν ειδικά για να υπηρετήσουν τις ανάγκες του έργου.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι το θέατρο REX είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, με την υπέροχη οροφογραφία του Γιάννη Τσαρούχη και με μια τεράστια σκηνή που παρέχει δυνατότητες για αληθινό υπερθέαμα. Οι φωτισμοί και η ποιότητα του ήχου είναι υψηλού επιπέδου και ανταγωνίζονται παρόμοιες εγκαταστάσεις σε περίφημα θέατρα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού.

Παίζουν αλφαβητικά:

1Χάρης Αγγέλου
2Γιώργος Βουβάκης
3Βαγγέλης Δουκουτσέλης
4Εύη Κολιούλη
5Αναστάσης Κολοβός
6Βίκυ Κουμούτσου
7Ελένη Λιάσκα
8Αλεξάνδρα Ντούση
9Θάνος Μπίρκος
10Μαρία Μπράιλα

Η παράσταση διαρκεί 2 ώρες με διάλειμμα
Παραστάσεις:
·Καθημερινές 10-12 π.μ για σχολεία
Τιμή εισιτηρίου: 8 €
·Κυριακές 11.30 και 15.00 μ.μ. για το κοινό.
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

REX
Πανεπιστημίου 48
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103825842


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2!


Santa Claus
Santa Claus (Photo credit: Christopher S. Penn)
«Κυρίες, Κύριοι και αγαπητά μας παιδιά καλημέρα σας !
Η ‘’Santa Claus Airways‘’ σας καλωσορίζει  στην πτήση μας και σας εύχεται  ένα υπέροχο ταξίδι! 
Ο καιρός είναι πολύ καλός και θα ταξιδέψουμε μαζί μέχρι το χωριό του Άγιου  Βασίλη.
Καθίστε αναπαυτικά κ
αι απολαύστε τις μαγικές εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σας.
Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, Άγιος Βασίλης σας καλωσορίζει και σας υπόσχεται να ζήσετε την απόλυτη μαγεία!
Σε λίγο μια μοναδική χριστουγεννιάτικη μελωδία θα σημάνει την έναρξη του ταξιδιού μας …
Καλό σας ταξίδι και ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Χριστουγεννιάτικο  Χωριό 2
για να περάσετε ευτυχισμένα και αυτά τα Χριστούγεννα!
»

Ζήσε  το παραμύθι και απογειώσου ως το χωριό  του Άγιου Βασίλη!
Νιώσε τη μαγεία των Χριστουγέννων 
ταξιδεύοντας  με το πραγματικό αεροπλάνο του Άγιου Βασίλη!
από 23/11/12 έως 06/01/13
στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2!


Το Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» φιλοξενεί φέτος τα Χριστούγεννα την “Santa Claus Airways” με πιλότο τον Άγιο Βασίλη και προορισμό παραμυθένιους τόπους. Ο Άγιος Βασίλης κάθεται στο τιμόνι ενός πραγματικού σε μέγεθος αεροπλάνου που απογειώνεται από τα Αηδονάκια για να μας ταξιδέψει μέσα από μια animated ταινία στο χωριό του Άγιου Βασίλη διασχίζοντας τόπους φανταστικούς. Ανάβουμε τις μηχανές μας στις 23 Νοεμβρίου σφυρίζοντας την απόλυτη χριστουγεννιάτικη μελωδία. Με μια μεγάλη παραγωγή εγκαταστάσεων όπως ένα Minature Train Park, Santa Truck και Santa Boat, στη μεγαλύτερη παιχνιδοκατασκευή της πόλης και με υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολισμό τα πάντα μεταμορφώνονται και αλλάζουν στο αγαπημένο σας Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια». Ελάτε να ονειρευτούμε, να παίξουμε και να ζήσουμε την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Τα ταξίδια, τα χαμόγελα και τα όνειρά δεν στοιχίζουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

English: Santa Claus with a little girl Espera...
 (Photo credit: Wikipedia)
Απογειώσου…
Παίξε…
Χαμογέλασε…
Διασκέδασε…
και ονειρέψου…
από τις 23 Νοεμβρίου

Δρώμενα Χριστουγέννων:
Το  «Αεροπλάνο του Άγιου Βασίλη»! Μπείτε μέσα σε ένα πραγματικό αεροπλάνο, ταξιδέψτε στη χώρα του Άγιου Βασίλη και γίνεται εσείς οι βοηθοί του.
Μια εντυπωσιακή Ρόδα, ως πύργος ελέγχου, περιμένει μικρούς και μεγάλους φίλους να απολαύσουν τη βόλτα τους και να δουν το Αεροπλάνο του Άγιου Βασίλη από ψηλά !!! Αργά και απολαυστικά παρατηρήστε όλη την πόλη και που ξέρετε, μπορεί να φτάσετε στ' αστέρια!
Το  «Minature Train Park» είναι ένα εργοστάσιο παιχνιδιών Μοντελισμού. Μακέτες από τρένα υπό κλίμακα σχεδιασμένα και τοποθετημένα σε φυσικό περιβάλλον. Οι μικροί μας φίλοι και επισκέπτες ζούνε ένα ταξίδι στο χρόνο που ξεκινά από την εποχή των τρένων που λειτουργούσαν με ατμό. Μοναδικά εκθέματα με κίνηση και πολλά γιγάντια παιχνίδια όπως το Santa Truck και το Santa Boat στη μεγαλύτερη παιχνιδοκατασκευή της πόλης, θα υπάρχουν στο εργοστάσιο παιχνιδιών. Γιατί το παιχνίδι έχει πολλές πλευρές!
Το  φθηνότερο σκεπαστό Παγοδρόμιο της πόλης. Μουσικά δρώμενα και Dancing with the Kids κάθε ημέρα.
Χριστουγεννιάτικο Carousel και άλλα 12 παιχνίδια Λούνα Παρκ για τους μικρούς και μεγάλους φίλους… Σίγουρα θα σας μεταφέρουμε σε μια άλλη εποχή γιατί το Carousel είναι κλασσικό, διαχρονικό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Το  «Σπίτι με τα αληθινά γλυπτά πάγου» είναι ένα δρώμενο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα! Όλοι θα θέλουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του πάγου και να φωτογραφηθούν πάνω σε ένα παγωμένο έλκηθρο, αγκαλιά με μια παγωμένη αρκούδα ή δίπλα στα κρυστάλλινα έλκηθρα.
Τραμπολίνο και πολλά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας.
Πλούσια Χριστουγεννιάτικη αγορά με γλυκά, ζαχαρωτά, αναμνηστικά και κάθε είδους δώρα και στολίδια θα φιλοξενηθεί και φέτος στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2.

Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»
Λεωφ. Κηφισίας 89 & Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρούσι
Έξοδος 11 Αττικής Οδού
Ωράρια  λειτουργίας:
Καθημερινές: 17:00-23:00,
Σαββάτο-Κυριακή, Γιορτές: 11:00-23:00
Τηλ: 2106198274-2106196941
www.aidonakia.gr
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Το "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ" σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση "Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" του ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ  σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη-Βαλέρη στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Οι ημέρες και ώρες των παραστάσεων είναι Κυριακή 18, Δευτέρα 19, Τετάρτη 21 και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ..

Τηλ. επικοινωνίας: 22210-55 451 και 69 83 83 22 63.

Παιδικό: 6 €
Ενηλίκων: 9,80 €

Πολυτέκνων,Ανέργων: 5 €
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Βασιλείου Ρία (Χανς-σκιουράκι)
Γιαννούκου Νάνσυ (Βασίλισσα)
Δεληβοριά-Δημαρέλου Χριστίνα-Αλίκη (Ακόλουθος β’, Οντίλ-μαύρος κύκνος)
Κούκουζα Έμιλυ (Οντέτ-λευκός κύκνος)
Κουράκη Ελίζα (Ακόλουθος α’)
Λεοντή Φρόσω (Πρίγκιπας Ζίγκφριντ)
Στάθη Χαρά (Μαργαρίτα-σκιουράκι)
Τραμπάζαλη Κατερίνα (Μάγος Ρόθμπαρντ)

ΣΚΗΝΙΚΑ: Βασίλης Βαλέρης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ευθυμία Τραμπάζαλη -  Μήνα Παντιέρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δέσποινα Πιλάτη-Ιωάννου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

1st Christmas Kids Festival Εκεί που οι ευχές, γίνονται πραγματικότητα!

Δύο ακριβώς ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς» υποδέχεται όλα τα παιδιά σ’ ένα ολοήμερο φεστιβάλ χαράς, παιχνιδιού, δημιουργικότητας, έκφρασης και δράσης.

Παραμύθια, παιχνίδια, θέατρο, αθλητισμός, μαγειρική, πρωτότυπες κατασκευές, ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, χορός, δωράκια, αγαπημένοι special guests και βέβαια πολλές πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Το «Δέντρο των Ευχών» στην είσοδο θα στολιστεί με τις ευχές των παιδιών και που ξέρετε…μπορεί να πραγματοποιηθούν!

Και οι γονείς τους όμως δεν θα βαρεθούν…Εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι θα συζητήσουν μαζί τους πάνω σε παιδικά και εφηβικά θέματα, διατροφολόγοι θα τους ενημερώνουν σχετικά με την υγιεινή διατροφή των παιδιών και για όσους το επιθυμούν…θα χορέψουν…

Παράλληλα, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος καφεστίασης, θα μετατρέψει την επίσκεψη σας σε μία ονειρεμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσό των εσόδων, θα διατεθεί για τους σκοπούς του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»


Μικροί και μεγάλοι φορέστε το γιορτινό σας χαμόγελο και δώστε το παρόν στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο παιδικό φεστιβάλ της Αθήνας!

info:

ΠΟΥ: Πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς», Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

ΠΟΤΕ: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 5€ ευρώ για τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας (Το εισιτήριο ισχύει για όλες τις δραστηριότητες καθώς και την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου για κάθε παιδί), δωρεάν για τους γονείς. Ειδικές τιμές για ανέργους, πολύτεκνους.

Σημείωση:
Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά και η είσοδος σε παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κορυφογραμμή, www.korifogrami.gr

Η Κορυφογραμμή είναι ένας ΜΚΟ που έχει στόχο την υποστήριξη αφ ενός της δημιουργικότητας προάγοντας την προσωπική έκφραση, το θέατρο, το βιβλίο, τα εικαστικά και γενικότερα το ευ ζην και αφ’ ετέρου της προσφοράς διοργανώνοντας εκδηλώσεις τα έσοδα των οποίων ενισχύουν φιλανθρωπικούς συλλόγους-οργανισμούς.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου"

Oι Εκδόσεις Τρίμορφο και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης οργανώνουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στην Παρουσίαση του βιβλίου  "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου" καταγεγραμμένα από τη Μαριέττα Γιαννοπούλου Μινώτου σε διασκευή και εικονογράφηση από τη Ζωή Νικητάκη  και στην Έκθεση ζωγραφικής της Ζωής Νικητάκη με τα έργα εικονογράφησης του βιβλίου.

Θα μιλήσουν:

- Μαριέττα Δ. Μινώτου, Διευθύντρια Γενικών Αρχείων του Κράτους

- Διονύσης Ν. Μουσμούτης, Συγγραφέας, Διευθυντής του Περιοδικού "Ιστορία"

- Μαρία Δημάκη Ζώρα, Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου η φιλόλογος, εικαστικός και αφηγήτρια παραμυθιών Ζωή Νικητάκη θα ξετυλίξει την κόκκινη των παραμυθιών κλωστή, συνοδεία μουσικής.

Φλάουτο: Βασίλης Αλαφογιάννης

Τραγούδι: Αγγελική Γκαλή, mezzo σοπράνο

Διάρκεια Έκθεσης με τα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου :

23 - 30 Νοεμβρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: 9:00 πμ. - 15:00 μμ.( καθημερινά, εκτός Τρίτης)

ΤΟΠΟΣ: ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ, Κυρρήστου 8, Πλάκα

ΧΡΟΝΟΣ: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ώρα έναρξης : 20.00

Δυο λόγια για το βιβλίο...


"Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου"

Συγγραφέας: Μαριέττα Γιαννοπούλου Μινώτου

Επιλογή, διασκευή, εικονογράφηση: Ζωή Νικητάκη

Επιμέλεια: Διονύσης Μουσμούτης

Εκδόσεις Τρίμορφο

Μία σημαντική λαογράφος και πολυδιάστατη πνευματική φυσιογνωμία που δέσποσε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε ελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, η Μαριέττα Γιαννοπούλου Μινώτου (1900-1962), τη δεκαετία του ΄30 κατέγραψε και δημοσίευσε ογδόντα τέσσερα παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ζακύνθου συμβάλλοντας στη διάσωση της ψυχής του ανεξάντλητου πολιτισμικού θησαυρού του λαού μας.

Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της Ζακυνθίας λογίας, η φιλόλογος, εικαστικός και αφηγήτρια παραμυθιών, η Ζωή Νικητάκη έσκυψε με αγάπη στο έργο της λαογράφου, ξεχώρισε εφτά από αυτά τα παραμύθια και "καταπιάστηκε με τ΄όνειρο", όπως αναφέρει η ίδια. Πρόκειται για εφτά μαγικά παραμύθια με έντονο το στοιχείο των μεταμορφώσεων. Τα διασκεύασε, αλλά δίχως να προσπεράσει τον ρυθμό τους.

Έπειτα πήρε πινέλα και χρώματα και συνέχισε το ταξίδι στον κόσμο του απρόσμενου και απίθανου, δίνοντάς τους πνοή. Η συγκυρία είναι ευτυχής, και το αποτέλεσμα άκρως επιτυχές.

Η λογοτεχνική της απόδοση κάνει προσιτό στις νεότερες γενιές ένα σημαντικό έργο,

ενώ η μοναδική εικονογράφηση που τα συνοδεύει κεντρίζει τη φαντασία.

Αποδεικνύει με περισσή ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά ότι η θαυμάσια μεταφυσική ουσία του παραμυθιού δεν χάθηκε ούτε στην εποχή μας. Η αξία των παραμυθιών αυτών είναι ότι απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Συγκινούν, κρατούν σε εγρήγορση τον αναγνώστη και καλλιεργούν την παιδική ψυχή.

Τίτλος: "Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου"
Συγγραφέας: Μαριέττα Γιαννοπούλου Μινώτου
Εικονογράφηση, : Ζωή Νικητάκη
Εκδόσεις: Εκδόσεις Τρίμορφο
Έτος έκδοσης: 2012
Διαστάσεις: 23X33
Αριθμός σελίδων: 78
ISBN: 978-960-6730-28-3

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν: «Ολιβερ Τουίστ» του Kαρόλου Ντίκενς μια θεατρική παράσταση - μιούζικαλ για παιδιά

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντίκενς, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα) το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» σε μια παράσταση - μιούζικαλ για παιδιά, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη.

Το Θέατρο Τέχνης επέλεξε να παρουσιάσει ένα έργο που αγαπήθηκε από πολλές γενιές. Ένα έργο που συνέβαλε ώστε τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να νιώσουν ότι η κοινωνία εκτός από την σκληρή όψη της έχει και την πλευρά του αλτρουισμού και της συντροφικότητας, αυτή που τελικά επέλεξε ο Όλιβερ Τουίστ.

Η συνύπαρξη  κωμικών και δραματικών στοιχείων, η σωματική έκφραση και οι ευρηματικοί  αυτοσχεδιασμοί, οι προβολές, οι θεαματικές χορογραφίες και τα τραγούδια  συνιστούν μία πρωτότυπη θεατρική διασκευή και δημιουργούν ένα γοητευτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Η μουσική της Kallliopi, ένα γοητευτικό παιχνίδι κλασσικών και ροκ-ποπ ήχων, είναι ειδικά γραμμένη για την παράσταση και παίζεται ζωντανά από μουσικούς - ηθοποιούς.

Λίγα λόγια για το έργο

Την ώρα μιας μεγάλης καταιγίδας γεννιέται σ' ένα πτωχοκομείο, από μια ανώνυμη  γυναίκα, ένα μωρό που του δίνουν το όνομα Όλιβερ Τουίστ. Μεγαλώνει  με τη φροντίδα της ενορίας, δουλεύοντας  σκληρά σ' ένα άσυλο. Καθώς μεγαλώνει  οι περιπέτειές του, μέσα από σκληρή μεταχείριση, τον φέρνουν από την ύπαιθρο στο Λονδίνο, όπου κάνει φίλους και εχθρούς. Αλλά συνεχώς παρακολουθείται από έναν μυστηριώδη τύπο, τον Μονκς, που πληρώνει έναν μοχθηρό εβραίο, τον Φέιγκιν, ο οποίος έχει μια συμμορία μικρών κλεφτών, να μετατρέψει τον Όλιβερ σε κλέφτη . Ο Όλιβερ διασώζεται από την τύχη που φέρνει στο δρόμο του φίλους. Το μυστήριο της νομιμότητας μιας κληρονομιάς και της ταυτότητας του Όλιβερ πρέπει να λύσουν αυτοί οι φίλοι, πριν ο Μονκς προλάβει να καταστρέψει τον Όλιβερ.

Η συγκινητική  ιστορία μιλάει για το θάρρος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έχει ο μικρός Όλιβερ για να επιβιώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και το κουράγιο που βρίσκει αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Θεατρική Διασκευή: Κωστής Καπελώνης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Χορογραφίες: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Μουσική: Kalliopi
Επιμέλειας, Ενορχήστρωση, Διδασκαλία Μουσικής: Μαρίνα Χρονοπούλου

Παίζουν: Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Γεράσιμος Σκαφίδας,  Γιάννης Μίνως, Κώστας Συλβέστρος, Σοφία Πριόβολου, Γιάννης Κόκας.
Στο πιάνο η Μαρίνα Χρονοπούλου.
Ακκορντεόν  και Σαξόφωνο: Γιάννης Μίνως

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 KAI 17.00- 22.00

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...