Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2012-2013. Συγκεκριμένα οι πίνακες έχουν αναρτηθεί ως εξής...1. Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών - 1,5 ετών)
2. Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών - 2,5 ετών)

3. Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως προσχολική ηλικία)

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, οι εν λόγω πίνακες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιτροπών αξιολόγησης ενστάσεων, οι οποίες συγκροτήθηκαν με την Αρ. Β125370/19-07-2012 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών δομών τους, όπως... οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης θέτει επί τάπητος στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη διάθεση άλλων 125 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στόχος είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά είναι αυξημένες κατά 44%. Για τον λόγο αυτόν προσθέτει: «Με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συνολικά 125 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην πλήρωση περίπου 43.000 θέσεων παιδιών, με αποτέλεσμα να προκύψει τεράστιο και εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα από την υπολογιζόμενη απόρριψη του 55% των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων μητέρων».

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ διαφωνεί με τη φημολογούμενη πρόθεση κατάργησης είσπραξης δημοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως λένε, θα διογκώσει το ήδη μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

«Τα δημοτικά τέλη αποτελούν έναν από τους βασικότερους πόρους για τη λειτουργία των δήμων. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%, η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των δήμων» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική επιστολή της ΚΕΔΕ.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

H Ντίσνεϋλαντ έρχεται σε Πειραιά και Μύκονο απ' τη θάλασσα

Ο αγαπημένος από μικρούς και μεγάλους Μίκυ Μάους και η τρελοπαρέα του θα πιάσουν λιμάνι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα... στον Πειραιά και στη Μύκονο.

Μια πλωτή Disney Land θα καταπλεύσει στα καταγάλανα ελληνικά νερά από το 2013 ανοίγοντας ένα νέο κεφαλαίο στην ελληνική κρουαζιέρα και δίνοντας νέα προοπτική στα συγκεκριμένα λιμάνια αφού δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας επεκτείνονται και στη στεριά.

Πιο συγκεκριμένα, η Disney Cruise Line ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει για το 2013 από δύο προσεγγίσεις σε Μύκονο και Πειραιά με το πλοίο Disney Magic, γεγονός που δεν θα ήταν καν είδηση αν δεν αφορούσε την συγκεκριμένη εταιρεία.

Και αυτό γιατί πρόκειται για μια κατ’ εξοχήν αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας που γεννήθηκε από τα σπλάχνα του ομίλου παιδικής διασκέδασης Disney και απευθύνεται σε μια αγορά που η ίδια περιγράφει ως «Μiddle of America».

Με την Disney Cruise Line, που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια με δύο ειδικά σχεδιασμένα πλοία, ο όμιλος Disney κατάφερε να «μεταφέρει» την τεράστια εμπειρία του από θεματικά πάρκα σε ένα προϊόν κρουαζιέρας με τόσο έντονα χαρακτηριστικά, που είναι μοναδικό στο είδος του. 
Ακολουθώντας πιστά το μητρικό branding, η DCL λειτουργεί ως προέκταση των πάρκων και στις ΗΠΑ πολλές κρουαζιέρες της πουλιούνται ως πακέτο διακοπών, μαζί με το θεματικό συγκρότημα Disney του Orlando.

Ακόμη και ο ιδιόκτητος επιβατικός σταθμός στο Port Canaveral, που είναι το μόνιμο home port της DCL στις ΗΠΑ, έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο τμήμα της θεματικής εμπειρίας Disney. Με την αύξηση της χωρητικότητας της DCL που έφερε η πρόσφατη παραλαβή δύο νέων κρουαζιερόπλοιων, η εταιρεία έπρεπε εμπορικά να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές κρουαζιέρας, τουλάχιστον σε εποχική βάση.
briefingnews.gr
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά

Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν κάνει το βασικό εμβολιασμό γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Είναι ενδεικτικό ότι οκτώ στα δέκα παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εμβολιάζονται δωρεάν.


Δεδομένης της εξαιρετικά δυσχερής οικονομικής κατάστασης, οι αρμόδιοι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ξεκινούν στις 20 Αυγούστου εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Σε πέντε σημεία της Αθήνας (στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ιλίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου), θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.

Ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλης και ο γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, επεσήμαναν ότι «το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διεφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β».

Πληροφορίες για τους χώρους εμβολιασμού

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος, τηλ. 210-3847374).

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού. Παιδιά που δεν έχουν κάνει ως τώρα εμβόλια, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα τα πιο σημαντικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δεν χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Παιδικοί σταθμοί: Αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

Αλλαγές στα κριτήρια ένταξης των παιδιών στα προγράμματα φιλοξενίας των παιδικών σταθμών, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με στόχο να ενταχθούν περισσότερα παιδιά στα προγράμματα αυτά για την περίοδο 2012-2013.

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν είναι το εισόδημα που έχει δηλωθεί για το οικονομικό έτος 2011 (δηλ. το εισόδημα που αποκτήθηκε από 1/1/2010 έως 31/12/2010) ή το οικονομικό έτος 2012 (δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011). Επίσης αιτήσεις που είχαν γίνει με βάση εισοδήματα του 2010, αν για το 2011 έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, μπορούν να ζητήσουν τροποποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, παρέχονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα - Τηλ: 210-5214600, 213-1320600 - email: info@eetaa.gr.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι επιλογές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2012-2013.

Ενστάσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των επιτροπών επιλογής μπορούν να υποβληθούν από αύριο, Παρασκευή 13 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 19 του μηνός, μόνο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους οποίους έχει υποβληθεί και η αρχική αίτηση εγγραφής. Οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων θα αναρτηθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, στους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους, καθώς και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Άρτα

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ μέσω της οποίας εξασφαλίζονται συνολικά 180 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου.

Η δράση αυτή χρηματοδοτείται με το ποσό των 360.000 Ευρώ για το Δήμο Αρταίων.

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών ολοκλήρου του διευρυμένου Δήμου Αρταίων. Οι εγγραφές αρχίζουν από τις 13 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουλίου 2012, στο γραφείο της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων.

Κατά τη σχολική περίοδο το ωράριο λειτουργίας της Δομής θα είναι από 2μ.μ. έως 10μ.μ., Χριστούγεννα-Πάσχα και Καλοκαίρι από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι με στόχο την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση των μαθητών και συγχρόνως την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Το ωράριο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικογένειας και δεν θα υπάρχει παρουσιολόγιο.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΟΗΕ προς Ελλάδα: Έχουν και τα παιδιά δικαιώματα – σεβαστείτε τα επιτέλους!

Οι τρεις συνεργαζόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ), Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και Συνεργαζόμενες Οργανώσεις και Κοινότητες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα (ΣΟΚΑΔΡΕ) καλοδέχονται τα τρία κείμενα με τις Καταληκτικές παρατηρήσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) για την Ελλάδα. Οι παρατηρήσεις αυτές δημοσιοποιήθηκαν από τον ΟΗΕ στις 19 Ιουνίου 2012 και αναδημοσιεύονται στη συνέχεια σε μετάφραση των αναφερόμενων εθελοντριών και εθελοντών και επιμέλεια από το ΕΠΣΕ. Οι παρατηρήσεις και συστάσεις καλύπτουν όλα τα βασικά θέματα που έθεσαν αυτές (και άλλες) ΜΚΟ (όπως και ο Συνήγορος του Παιδιού) με εκθέσεις και ενημερώσεις της CRC πριν και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εφαρμογής από την Ελλάδα τριών διεθνών συμβατικών κειμένων, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των δύο Προαιρετικών Πρωτοκόλλων για την πώληση παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία και για την εμπλοκή παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις στις 6 και 7 Ιουνίου 2012.

Βασική διαπίστωση του ΟΗΕ είναι πως η Ελλάδα δεν έχει πολιτική για τα δικαιώματα του παιδιού αφού δεν υπάρχει κανένα όργανο συντονισμού της εφαρμογής των σχετικών πολιτικών ή έστω παρακολούθησης της εφαρμογής της Σύμβασης και των Πρωτοκόλλων της. Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού που δημιουργήθηκε το 2001 για να παραπλανήσει την Επιτροπή πως υπήρχε τέτοιο όργανο σχεδόν ποτέ δεν λειτούργησε και η επανίδρυσή του προκηρύχθηκε παραμονές της φετινής εξέτασης από τον ΟΗΕ με ανάλογο στόχο. Παράλληλα, όπως κάθε άλλη Επιτροπή του ΟΗΕ, επισημάνθηκε πως η Ελλάδα δεν έχει στατιστικά στοιχεία για την καταγραφή, παρακολούθηση και αποτίμηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών και των διώξεων για παραβιάσεις των σχετικών νόμων. Τέλος, και αυτή η Επιτροπή επανέλαβε πως σχεδόν όλες οι προηγούμενες συστάσεις της (του 2002) αγνοήθηκαν από την Ελλάδα. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή έθιξε θέματα «ταμπού» για την Ελλάδα, όπως εφαρμογή της σαρίας στη Θράκη, παραβιάσεις των δικαιωμάτων τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας και εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ρομά. Επισήμανε επίσης τάση ιδρυματοποίησης των παιδιών χωρίς γονείς ή/και με αναπηρίες, απουσία αποτελεσματικής αντιμετώπισης κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών, έλλειψη προστασίας των παιδιών αιτούντων άσυλο ή/και ασυνόδευτων ανηλίκων ή/και παιδιών των φαναριών, ανεπάρκειες της δικαιοσύνης ανηλίκων (που φτάνει να δικάζει και 9χρονα), απουσία σεξουαλικής παιδείας, καταγραφή θρησκεύματος μαθητών στα σχολεία, ελεύθερη προβολή προϊόντων εναλλακτικών του θηλασμού σε μαιευτήρια, κτλ.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλοκαίρι στην πόλη - Παιδικά Προγράμματα

Το καλοκαίρι προχωράει και με χαρά ανακαλύπτουμε πως μπορεί να προσφέρει καταπληκτικές εμπειρίες, όχι μόνο στις παραλίες και στην εξοχή, αλλά και στο κέντρο της πόλης! Τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, παίρνοντας μέρος σε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τους πιο ανέμελους μήνες του χρόνου!

«Δρω»

Η εταιρεία δρω προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι δύο διαφορετικά 10ημερα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Στόχος της ομάδας Δρω, είναι να προσφέρει στα παιδιά, με την πρωτοποριακή μέθοδο του βιωματικού χαρακτήρα, γνώσεις και να τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν αξίες μέσα από εμπειρία και πρακτική.

Στο Art camp που διοργανώνεται στην Πλάκα (καλλιτεχνικό camp χωρίς διανυκτέρευση), τα παιδιά θα πειραματιστούν με κινούμενα σχέδια & φιλμ, με το θέατρο, με μάσκες, με δημιουργίες με τον πηλό, συνθέσεις & τραγούδι, θα γίνουν μικροί αρχαιολόγοι, θα δοκιμάσουν συνταγές & θα κάνουν μια εξόρμηση γύρω από την Ακρόπολη και μια εκδρομή στη θάλασσα!

Στο Nature Camp (περιβαλλοντικό camp χωρίς διανυκτέρευση) που διοργανώνεται στη Ν. Κηφισιά, στον ειδικά διαμορφωμένο καταυλισμό δρω, τα παιδιά, με συχνές επισκέψεις και εκδρομές στο βουνό και στη θάλασσα, έχουν την ευκαιρία για δημιουργία, περιπέτεια και εξοικείωση με τη φύση.
Η επόμενη περίοδος ξεκινά 2 Ιουλίου. Για πληροφορίες www.dro.gr και τηλ. 210 3232518-19.

«Ιδρυμα Αγγελου & Λητώς Κατακουζηνού»

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα 5 ημερών σχεδιασμένο για παιδιά του Δημοτικού, καθημερινές 9-15, στο κέντρο της πόλης.

Σε ένα σπίτι, που υπήρξε φημισμένο φιλολογικό σαλόνι της εποχής του και φιλοξένησε προσωπικότητες της «γενιάς του 30», τα παιδιά θα μάθουν για αντικείμενα και πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών που έφτιαξαν έργα ειδικά για τον Άγγελο και τη Λητώ Κατακουζηνού, θα ανακαλύψουν πώς ήταν η ζωή στην παλιά Αθήνα, θα ζωντανέψουν με θεατρικό παιχνίδι σκηνές από τη ζωή του σπιτιού, θα ακούσουν ιστορίες, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κατασκευές.

Υπεύθυνες του προγράμματος η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και η παιδαγωγός Βίκυ Παπαδοπούλου.

Επόμενα προγράμματα, 2 – 6 Ιουλίου και 9 – 13 Ιουλίου
Για περισσότερες πληροφορίες:www.katakouzenos.gr, e-mail: info@katakouzenos.gr
Τηλ. 210 9572613 και 6972 261037, Αμαλίας 4, 105 57, Αθήνα.

«Το κέντρο της γης»

Η ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική Οργάνωση Γη, με επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την περιβαλλοντική εκπαίδευση του κοινού, πραγματοποιεί εβδομαδιαία προγράμματα ενημέρωσης, διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών στο Κέντρο της Γης.
Το Κέντρο της Γης φιλοξενείται σε 25 στρέμματα στο Κτήμα Βασιλίσσης, στο Δήμο Ίλιου. Μέσα σε αυτό το ιστορικό κτήμα και μέσα από διαδραστικές παιδαγωγικές εμπειρίες τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν για το περιβάλλον, παρατηρώντας ζωντανές αποικίες εντόμων, συναντώντας άλογα, περπατώντας σε ένα βιολογικό περιβόλι και γνωρίζοντας μια έκθεση παλαιών αγροτικών εργαλείων.

Από 8:30-14:45. Προαιρετική φύλαξη παιδιών για εργαζόμενους γονείς από τις 7:30 και μέχρι τις 17:30.

Επόμενοι Περίοδοι για τα καλοκαιρινά camps: 2-6 Ιουλίου και 9-13 Ιουλίου
Επιπλέον πληροφορίες 210.2325380, 6948667781 και www.organizationearth.org

«Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι δεκαήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών. Τα προγράμματα χωρίζονται σε δύο θεματικές ενότητες και πραγματοποιούνται καθημερινές, 9:00-15:00. Κάθε μέρα του προγράμματος είναι γεμάτη διαφορετικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ταξίδια στην ιστορία –από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα-, επαφή με διάφορες επιστήμες -κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των παιδιών-, εκδρομές και ατελείωτο παιχνίδι.

Tα επόμενα δεκαήμερα στα οποία θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!» 2-13 Ιουλίου 2012, «Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"» 16-27 Ιουλίου, «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!» 30 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2012, «Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"» 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου 2012.

O «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στην περιοχή του Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://map.hellenic-cosmos.gr/

«Παιδικό Μουσείο»

Το Παιδικό Μουσείο προσκαλεί αυτό το καλοκαίρι παιδιά 5-12 χρόνων στο πρόγραμμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», καθημερινές 8.30 – 16.30.

Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και τη γειτονιά της Πλάκας που το φιλοξενεί, θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, θα έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες και θα δημιουργήσουν δικά τους έργα.

Έναρξη προγράμματος, Δευτέρα 2 και Δευτέρα 9 Ιουλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, www.hcm.gr και τηλ. 2103312995.

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με έμπνευση που προέρχεται από το ίδιο το κτίριο της Στέγης, προσκαλεί παιδιά 5-7 χρονών να απολαύσουν με ένα διαφορετικό τρόπο το καλοκαίρι συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με σχήματα, χρώματα και υλικά.

Τα παιδιά εξερευνούν τους διάφορους χώρους της Στέγης, ψάχνουν για χρώματα, παίζουν με τη σκιά και το φώς, ανακαλύπτουν ήχους, ζωγραφίζουν και χορεύουν.

Διάρκεια του προγράμματος:
Δευτέρα 2 - Παρασκευή 6 Ιουλίου και Δευτέρα 9 - Παρασκευή 13 Ιουλίου, 10:00-13:00 (με μικρό διάλειμμα)
Για κρατήσεις θέσεων και για δηλώσεις συμμετοχής, τηλ. 213-0178034 και education@sgt.gr.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...