Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά στο... κέντρο της Γης

Δέντρα που συνομιλούν, μουσείο ασπόνδυλων, στάβλος με άλογα, ελαιώνας και ένα βιωματικό ταξίδι στη φύση ξεκινά.


Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "Γη" έχει δημιουργήσει στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

«Η οργάνωση Γη δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στα νέα και τα μεγάλα παιδιά την αισιοδοξία, κίνητρο, μηνύματα και ερεθίσματα με στόχο να γίνει η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΜΚΟ "Γη", Πέτρος Κόκαλης.
Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν από τους γρήγορους ρυθμούς της πολύβουης Αθήνας και να γίνουν ένα με τη φύση. Από φέτος, το κέντρο της Γης εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά.
«Από 18 Ιουνίου και έως τέλος Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα για τις θερινές διακοπές με δραστηριότητες για το περιβάλλον και παιχνίδι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ "Γη", Μελίνα Λεγάκη και πρόσθεσε: «Βολεύει και τους γονείς, αλλά είναι και πολύ σημαντικό για τα παιδιά να δουν μιαν άλλη πτυχή της πόλης τους».
Εκτάσεις του "κέντρου της Γης" παραχωρούνται σε εθελοντές για να καλλιεργήσουν κηπευτικά και τα προϊόντα του βιολογικού λαχανόκηπου παραχωρούνται στα Ιδρύματα "Μητέρα" και "Θεοτόκος".
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα της οργάνωσης Γη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.organizationearth.org.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Πύργος: Ξεκινούν την 1η Ιουνίου οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πύργου γνωστοποιεί πως την 1η Ιουνίου  2012 αρχίζουν οι εγγραφές  παιδιών  στους  Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πύργου και λήγουν την 29η Ιουνίου:

«Κάνουμε γνωστό σε όλους τους ενδιαφερομένους γονείς ότι από  την 1η Ιουνίου  2012 ημέρα Παρασκευή αρχίζουν οι εγγραφές  παιδιών  στους  Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πύργου για την σχολική περίοδο2012-2013 και λήγουν την 29η Ιουνίου ημέρα  Παρασκευή.
Για την εγγραφή των παιδιών πρέπει να υποβληθεί  από τους γονείς στο τμήμα των Παιδικών Σταθμών αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 01-06-2010 μέχρι 29-06-2010 καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής από την 9η πρωινή μέχρι την 14.00μμ. στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών (Ζαΐμη  & Κονδύλη  πρώτος όροφος). Πληροφορίες θα δίνονται από το γραφείο  στο τηλ. 26210 31931, (κ. Σιμιτζή Αικατερίνη).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Προϋποθέσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος
Α. Ηλικία παιδιού. Γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για παιδιά ηλικίας από 2,5 χρονών  μέχρι εγγραφής τουςστo Νηπιαγωγείο (01-01-08 / 01-03-10) επειδή στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πύργου δεν λειτουργεί τμήμα Νηπιαγωγείου. Β. Εργασία γονέων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΑΒεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους εφόσον δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων (Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., Ο.Γ.Α. κλπ) των γονέων προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότες.
ΒΒεβαίωση γιατρού περί της καλής  σωματικής,  πνευματικής υγείας του παιδιού καθώς και ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
ΓΔήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας  του παιδιού. 1. Αριθμός παιδιών της οικογένειας, 2. Κοινωνικό πρόβλημα (ορφανό, διαζευγμένοι ή σε διάσταση οι γονείς, αναπηρία σωματική ή πνευματική γονέα), 3. Υπεύθυνα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί - ώρα αποχώρησής  και 4. Στοιχεία για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού ή οικογενειακής κατάστασης εάν η οικογένεια είναι πολύτεκνη.
ΔΕκκαθαριστικό  σημείωμα της εφορίας,  του  οικονομικού έτους 2012ή επικυρωμένο αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2012ή βεβαίωση  εργοδοτών για τις αποδοχές των γονέων εάν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση.
Ε. Πιστοποιητικό  γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού επικυρωμένο (υποχρεούται η υπηρεσία μας να τα ζητήσει αυτεπαγγέλτως, εφόσον αναφέρονται  τα απαραίτητα στοιχεία του παιδιού, στην υπεύθυνη δήλωση του γονέα σύμφωνα με το Ν. 3448/2006).
ΣΤ. Οι αλλοδαποί θα υποβάλλουν και την άδεια  νόμιμης παραμονής τους στη χώρα.
Μετά την ολοκλήρωση των  εγγραφών  και επανεγγραφών για  την νέα σχολική περίοδο 2012-2013 θα πρέπει οι γονείς των εγγεγραμμένων παιδιών να προσκομίσουν και πρόσφατα αποτελέσματα φυματοαντίδρασης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
Η καταβολή των τροφείων θα γίνεται ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και σύμφωνα με την αριθ. 222/2011 απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Πύργου, όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 294/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου. Απαλλάσσονται όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ.»

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου ο «Ιπποκράτης», το κινητό πολυιατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη στον τομέα της παροχής προληπτικής ιατρικής.

Όπως εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης εκατοντάδες παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν εντελώς δωρεάν σε σειρά εξετάσεων από εθελοντές παιδιάτρους, οδοντιάτρους, οφθαλμιάτρους και ωτορινολαρυγγολόγους.
Αφότου ολοκλήρωσε το ταξίδι του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Κύθηρα, στην Κω, στην Πάτμο και στα Ιωάννινα, το κινητό πολυιατρείο του συλλόγου «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ο αθλητής και συγγραφέας του best seller, που έγινε και θεατρική παράσταση ''Πέντε Σωματοφύλακες Κλεισμένοι Στο Ψυγείο'' με τον executive chef Θωμά Μπακοδήμο
Ένα ξεχωριστό πρωινό για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Βρετανικού Συμβουλίου έζησαν όσοι βρέθηκαν στο κτήριο του Ιδρύματος την Κυριακή 13 Μαίου.

Οι πρωταθλητές, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς βραβευμένων παιδικών βιβλίων Άννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μια αθλητική διαδρομή μεγάλων ''ονείρων'', δυνατών ''θέλω'' και ισχυρών ''μπορώ'', όπως είναι και το κλασσικό τους πια μήνυμα, μέσα από μία διαδραστική παρουσία λόγου, εικόνας, προσωπικών εμπειριών, αλλά και συναισθηματικών αλληγοριών, που σκοπό έχουν να δείξουν σε όλους, πως τα μεγάλα πράγματα στη ζωή πετυχαίνονται όχι γιατί συμβαίνει κάτι μαγικό, αλλά γιατί το θέλουμε πολύ και το πιστεύουμε βαθιά.

Ο Γιώργος Στυλιανός με την εκπληκτική συλλογή του Ολυμπιακών αντικειμένων και Ολυμπιακών δαδών οδήγησε το κοινό σε ένα Ολυμπιακό ταξίδι αντάξιο της ιστορίας του, αλλά και της σημασίας του για τον Ελληνισμό και φυσικά για ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα στην καρδιά της διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2012 επί Ελληνικού εδάφους.

Επίδοξοι μικροί μάγειρες στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ο executive chef Θωμάς Μπακοδήμος και η μοναδική ομάδα του έπαιξε μαγειρεύοντας με τα παιδιά, που για λίγο έγιναν μάγειρες και αγγίξε με τον πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο το μοναδικό ταξίδι της διατροφής, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε ταξίδι γνώσης και φυσικά ενέργειας και υγείας. Πολύτιμος βοηθός και χορηγός η εταιρεία παραδοσιακών κρητικών προιόντων ''Ξαθέρι''.

Τέλος η επιστημονική ομάδα της Famelab οδήγησε μικρούς και μεγάλους μέσα από τα θεατρικά δρώμενά της στην ανακάλυψη της τεχνολογίας των σπορ και φυσικά στην εξήγηση της δυναμικής τους και των αποτελεσμάτων τους.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Εγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την σχολική χρονιά 2012 - 2013

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει τους ενδιαφερομένους γονείς πως από 14-5-2012 έως 15/6/2012 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής των νηπίων για...
την σχολική χρονιά 2012-2013.

Οι έγγραφες θα γίνονται:

α) Για τους Παιδικούς Σταθμούς που έχουν έδρα το Μεσολόγγι δηλαδή 1ος και 2ος Μεσολογγίου, 3ος Μεσολογγίου και Βρεφονηπιακός ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής το ισόγειο του Μουσείου Τρικούπη (τηλ. 26310-26283).

β) Για τον Παιδικό Σταθμό Ευηνοχωρίου , ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Ευηνοχωρίου.

γ) Για τους παιδικούς Σταθμούς Κατοχής, Νεοχωρίου και Γουριάς ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Κατοχής.

δ) Για τον Παιδικό Σταθμό Αιτωλικού ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Αιτωλικού.

ε) Για τον παιδικό Σταθμό Σταμνάς ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Σταμνάς.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής που θα υποβάλλονται είναι :

1-ΑΙΤΗΣΗ ( θα διατίθεται από την υπηρεσία)

2-Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.

3.-Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας της μητέρας.

4. Εκκαθαριστικό του 2011 (εισοδήματα του 2010)

5. Εργασιακής κατάσταση της μητέρας

5α. Ανεργη –προσκομίζει κάρτα ανεργία.

5β. Μισθωτή ιδιωτικού τομέα- προσκομίζει βεβαίωση εργοδότη και ένσημα ΙΚΑ.

5γ. Αυτοαπασχολούμενη- προσκομίζει βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος και βεβαίωση μη διακοπής επαγγέλματος.

5δ. ΟΓΑ- προσκομίζει βεβαίωση καταβολή ασφαλίστρων ΟΓΑ.

6.Βεβαίωση παιδιάτρου για την κατάσταση υγείας του νηπίου.

7. Φωτοτυπία των κρίσιμων σελίδων του βιβλιαρίου υγείας με σφραγίδα παιδιάτρου ότι έχει γίνει απαραίτητα το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας.

8. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει γίνει μεταβολή της οικογενειακής

κατάστασης.

9. Κάρτα παραμονής στη χώρας μας (απαραίτητη όταν πρόκειται για

αλλοδαπούς) .

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ποιά είναι η 7χρονη που συγκίνησε τον Πούτιν και την φιλοξένησε στο Κρεμλίνο;(video)

Ένα κοριτσάκι φιλοξένησε σήμερα στο Κρεμλίνο ο νέος ένοικος – πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήταν η 7χρονη   Σόνια, η οποία είναι ασθενής του Ομοσπονδιακού Κέντρου παιδικής ογκολογίας της Μόσχας.
 
Τον περασμένο ο Φεβρουάριο ο κ. Πούτιν γνώρισε το κορίτσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κέντρο. Τότε η Σόνια, που κάνει επί 4 χρόνια  θεραπεία, του χάρισε ένα φλιτζάνι του καφέ με πιατάκι, το οποίο είχε ζωγραφίσει η ίδια.Του ζήτησε τότε την άδεια να επισκεφτεί με κάποιο τρόπο «το Κρεμλίνο, τον κόκκινο πύργο»,όπως του είπε.
 
Ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε να εκπληρώσει την επιθυμία της. Σήμερα η Σόνια με τους γονείς της ξεναγήθηκαν στο Κρεμλίνο. Έπειτα πέρασαν στο μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, όπου τους περίμενε ο κ.Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Δείτε σε video την υποδοχή και την ξενάγηση της μικρής Σόνιας στο Κρεμλίνο από τον κ. Πούτιν εδώ.
*Στην Ελλάδα λειτουργεί ο Ξενώνας για τα παιδιά με καρκίνο που έχει  φτιάξει και λειτουργεί  ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η ΦΛΟΓΑ.
 
 
Κεντρικά Γραφεία
Αθήνα: Αιγίου 6-8
115-27 Γουδί
Τηλ : 2107485000
Φαξ : 2107772421

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Οι 11χρονοι μαθητές στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και είναι παχύσαρκοι…

Οι 11χρονοι μαθητές στην Ελλάδα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία και καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, δεν τρώνε τακτικά φρούτα και δεν κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα. Επίσης, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση τους με τους συμμαθητές τους.
Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ, το οποίο και συνέκρινε συμπεριφορές παιδιών ανάμεσα σε 38 χώρες.
Σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στις 38 χώρες της έρευνας HBSC:
Οι 13χρονοι μαθητές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία, ότι καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά και ότι επικοινωνούν συχνότερα με τους φίλους τους με ηλεκτρονικά μέσα σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως, είναι σε υψηλότερο ποσοστόο παχύσαρκοι, κάνουν σπανιότερα κάποια φυσική δραστηριότητα, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.
Ακόμα, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις, ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες.
Οι 15χρονοι μαθητές στην Ελλάδα καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά, χρησιμοποιούν σε υψηλότερο ποσοστό προφυλακτικό, ξεκινούν λίγο αργότερα το κάπνισμα, μεθούν λιγότερο και κάνουν σε χαμηλότερο ποσοστό χρήση κάνναβης. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.
Επιπλέον, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο ούτε από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες. Τέλος, τα αγόρια αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής και τα κορίτσια σε χαμηλότερο ποσοστό τη χρήση αντισυλληπτικού χαπιού.
ygeianews.gr

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Η νέα σειρά Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012 της Start-rite

Η νέα σειρά Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012 της Start-rite αποτελείται από πολύ χρώμα, έντονες και εντυπωσιακές σειρές, όπου σταθερή παραμένει πάντα η δέσμευση της εταιρείας για προσφορά υψηλής ποιότητας παιδικών υποδημάτων με κορυφαία εφαρμογή. Tα νέα μοντέλα καλύπτουν ένα εύρος αποχρώσεων και στυλ που καλύπτουν κάθε ανάγκη και εποχή.

Η νέα σειρά Άνοιξη Καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από πληθώρα μοντέρνων σανδαλιών και υφασμάτινων παπουτσιών για παιδιά, καθώς και από μία επιλογή υποδημάτων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους που θα ενθουσιάσουν και τον πιο επιλεκτικό νεαρό πελάτη - και τους γονείς φυσικά που επιθυμούν πάντα να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, που στην περίπτωση των υποδημάτων αυτό συνεπάγεται υψηλής ποιότητας και εφαρμογής είδη υπόδησης.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς Άνοιξη Καλοκαίρι 2012 είναι το τροπικό μοτίβο, όπου κυριαρχεί το χαλαρό και άνετο πνεύμα των σέρφερ και ο συνδυασμός χρωμάτων που συναντά κανείς στην Χαβάη. Τα έντονα χρώματα και η πλούσια ύφανση προσδίδουν έντονους, διασκεδαστικούς και εξωτικούς τόνους, με τη βοήθεια των λουλουδιών και των πουλιών που συναντάμε στα κοριτσίστικα παπούτσια και ζωγραφιστά υφασμάτινα και ατημέλητα λουκ των αγορίστικών παπουτσιών.

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα ροζ, μωβ και μπλε με μεταλλικά στοιχεία και στα σχέδια για τα κορίτσια και το ανοιχτό μπλε και το χάλκινο με κόκκινα δερμάτινα και σουέτ στοιχεία για τα αγόρια.

Η συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι της Startrite είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Mothercare και Μουγερ, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Εν όψει των εγγραφών στις Κατασκηνώσεις,  κυκλοφόρησε ένα βιβλίο από τις εκδόσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Πρόκειται για το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Κατασκήνωση πρώτη φορά», το οποίο έγραψε η κ. Σουζάννα Λουκά.

Στον Πρόλογό του, ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, γράφει χαρακτηριστικά: «Η Κατασκήνωση είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες στη ζωή του ανθρώπου. Η ομορφιά προέρχεται από το μοίρασμα της ζωής μεταξύ των κατασκηνωτών. Τα πάντα κοινά! Προπάντων η μία καρδιά!»

Αυτή την εμπειρία τολμά να περιγράψει το εν λόγω βιβλίο.

Εκατόν ένα παιδιά μοναδικά, τα εκατόν ένα παιδιά της επιτυχίας, ζουν για επτά μέρες και επτά νύχτες μαζί, με κάμποσους μπελάδες, αλλά χωρίς μαμάδες!

Η περηφάνια και η προκατάληψη της Ελισάβετ θα σταθούν εμπόδιο στο να απολαύσει αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία; Ή θα την οδηγήσουν τελικά σε μια σπουδαία ανακάλυψη για τη ζωή της;

Αναζητήστε το μαζί με την ηρωίδα και την παρέα της.

Κατασκήνωση πρώτη φορά...,  κατασκήνωση για πάντα!

«Κατασκήνωση πρώτη φορά»
Συγγραφέας: Σουζάννα Λουκά
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά
Χρον. Έκδοσης: 2011 Σχήμα: 14X21
ISBN: 978-960-99957-0-2 Σελίδες: 87
Τιμή: 6 ευρώ

Κεντρική Διάθεση: Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ Α.Ε. – 104 33 Αθήνα, τηλ. 210.5238305, Fax: 210. 5238959 - www.stamoulis.grinfo@stamoulis.gr

Θα το βρείτε, επίσης, στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...