Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Πινόκιο» στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Τελευταίες παραστάσεις έως Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Την Κυριακή 8 Απριλίου ολοκληρώνονται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14,  Πλάκα) οι παραστάσεις πασίγνωστου παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο». Μια μουσική -θεατρική διασκευή για παιδιά, που υπογράφει η  Άνδρη Θεοδότου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαϊτη.

Η ιστορία του Πινόκιο αρχίζει όταν ο γέρος μαριονετίστας Τζεπέτο βρίσκει στο δρόμο του ένα κομμάτι ξύλο που κλαίει και γελάει. Ετσι αποφασίζει να κατασκευάσει μια όμορφη μαριονέτα και να της δώσει το όνομα  Πινόκιο. Και τότε αρχίζει το ταξίδι του μικρού μας ήρωα με σκηνικά και ηθοποιούς που μεταμορφώνονται μαγικά.

Μέσα από το γνωστό γοητευτικό τρόπο αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης, οι ηθοποιοί δημιουργούν με τα σώματα τους τα εργαλεία ενός εργαστηρίου μαριονέτας, ένα τσίρκο… ακόμα και την κοιλιά μιας φάλαινας! Στη μαγική εικόνα συμβάλλουν οι φωτισμοί, το θέατρο σκιών και τα στοιχεία της Κομέντια ντελ’ Αρτε που συνυπάρχουν στη φετινή παράσταση.

 Συντελεστές:

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης,
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος,
Χορογραφία: Λία Τσολάκη,
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης.

Παίζουν: Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαϊτης,  Άνδρη Θεοδότου, Σαμψών Φύτρος, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκαφίδας Φωτεινή Αθερίδη, Κώστας Συλβέστρος

 
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα  Τηλ.210 3222464-3236732 
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00    17.00- 22.00
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Πέππα το Γουρουνάκι»

Η εκδοτική εταιρεία Compupress A.E. και ο κλάδος παιδικών–εφηβικών περιοδικών Anubis Kids έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν την έναρξη ενός εκτενούς εκδοτικού προγράμματος, βασισμένου στη δημοφιλέστατη προσχολική εκπομπή «Πέππα το Γουρουνάκι», που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από το Star.

Η συμπαθέστατη Πέππα, όλη η οικογένεια και οι φίλοι της θα κρατάνε συντροφιά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με ένα μηνιαίο περιοδικό, πολλές ειδικές εκδόσεις περιπτέρου, καθώς και μία σειρά ψυχαγωγικών, αλλά συνάμα εκπαιδευτικών βιβλίων.

Χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων είναι η λιτή, πανέμορφη εικονογράφηση και τα θετικά μηνύματα οικογενειακής θαλπωρής και φιλίας που προβάλλει κάθε σελίδα.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν πολλούς χαρακτήρες, που θα τους συντροφεύσουν σε ποικίλες διασκεδαστικές, αλλά πάντα εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Από την Anubis Kids θα κυκλοφορεί κάθε μήνα το περιοδικό «Πέππα το Γουρουνάκι», το οποίο θα περιλαμβάνει ιστορίες από την καθημερινή ζωή της Πέππα και της οικογένειάς της. Κάθε τεύχος θα συνοδεύεται από ένα πολυσέλιδο τετράδιο με παιχνίδια και δραστηριότητες, μέσω του οποίου το παιδί θα μαθαίνει διασκεδάζοντας, καθώς και από μία καρτέλα με αυτοκόλλητα δραστηριοτήτων και επιβράβευσης.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα.

Σε διμηνιαία βάση θα κυκλοφορούν, επίσης στο περίπτερο, ειδικές εκδόσεις με ιστορίες και δραστηριότητες με την Πέππα και την παρέα της, που θα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύπτουν διασκεδάζοντας νέες δεξιότητες.

Το περιοδικό και οι ειδικές εκδόσεις θα συνοδεύονται από premiums ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα από τον κόσμο της Πέππα.

Βιβλία όλων των κατηγοριών συμπληρώνουν το εκδοτικό πρόγραμμα της Πέππα. Τα πρώτα από αυτά θα βρίσκονται σε βιβλιοπωλεία, σουπερμάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών πριν από το Πάσχα.

Η ομάδα Παιδικών Εκδόσεων της Anubis Kids είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9238672 e-mail: anubiskids@compupress.gr

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Συννεφοπαρουσίαση γεμάτη εκπλήξεις, χορό και τραγούδι!

Ελάτε να πετάξουμε ψηλά στον ουρανό,  παρέα με τον Μπίλυ τον ζουμερό, την Νέλλη το κουνέλι   και τα διασημότερα σύννεφα απ’ όλον τον κόσμο!


Μαζί τους, η συγγραφέας Αργυρώ Αγγελοπούλου, ο συνθέτης Τόλης Κετσελίδης και η ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη, σε μια συννεφοπαραμυθένια συννεφοπαρουσίαση γεμάτη  εκπλήξεις, χορό και τραγούδι!

 Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ασκληπιού 3 Ναύπλιο

 Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, στις 6:30 μ.μ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Cartoons! – Οι αγαπημένοι σας ήρωες και σε κοσμήματα!

Η μόδα στα Stardust Accessories σας ταξιδεύει στην χώρα των κινούμενων σχεδίων. Μια νέα γλυκιά τάση της μόδας, που θα φορεθεί πολύ.

Στην νέα ανοιξιάτικη κολεξιόν του Stardust Accessories, θα συναντήσετε σχέδια με τους μικρούς αγαπημένους σας φίλους και συγκεκριμένα τον γλυκύτατο Tweety, τα αξιολάτρευτα Στρουμφάκια, το αγαπητό ζευγάρι Ποπάυ & Όλιβ, αλλά ακόμα τον Ντόναλντ Ντάκ, Μίκυ Μάους, τον μοναχικό καουμπόη «Λούκυ Λούκ» αλλά και πολλούς άλλους ήρωες που σας περιμένουν να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Μια γλυκιά επιστροφή στην παιδική ηλικία και μια ευκαιρία να ταυτιστείτε με τους αγαπημένους σας ήρωες. Μια ευκαιρία να χαρίσετε ή να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα τον ήρωα που επιθυμείτε, τον ήρωα που σας εκφράζει και έχετε ταυτιστεί μαζί του.

Λοιπόν παραμείνετε στις θέσεις σας, ξεκινάει η μετάδοση των αγαπημένων σας κινούμενων σχεδίων... που αλλού στα Stardust Accessories...

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η λογοθεραπεία στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία - Ομιλία στη Χαλκίδα

H 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας. Στόχος είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση του κοινού από τους Λογοθεραπευτές, τόσο για την φύση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, όσο και για τα δικαιώματα που τυγχάνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την καθημερινότητά τους.

Την ημέρα αυτή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ομιλίες και δραστηριότητες προς ενημέρωση του κοινού ώστε να τονιστεί όχι μόνο ο ρόλος του λογοθεραπευτή αλλά και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου λογοθεραπευτικού πλάνου αποκατάστασης. Ειδικότερα, η Λογοθεραπεία ως επιστήμη παρέχει στην ελληνική κοινωνία επιστήμονες καταρτισμένους οι οποίοι ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Σκοπός των Λογοθεραπευτών είναι η πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας (λεκτικής και μη), ομιλίας, φωνής, μάσησης, κατάποσης αλλά και της παθολογίας λόγου/ομλίας (διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές ρυθμού ομιλίας, διαταραχές προφορικής επικοινωνίας, διαταραχές φωνής, δυσκολίες κατανόησης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.) και η έρευνα σε ακαδημαϊκό ή κλινικό περιβάλλον.

O Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου 2012, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της υγείας, γονέων και φροντιστών ατόμων με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Για το σκοπό αυτό, στο νομό Ευβοίας και συγκεκριμένα στην Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «τραυλισμός», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 10, 2ος όροφος), στις 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 μ.μ.

STAR: Α’ Προβολές και όχι μόνο…δώρο στους μικρούς

Για τον πρώτο μήνα της άνοιξης το Star σκέφτηκε να κάνει δώρο στους μικρούς του, φανατικούς φίλους, 3 ταινίες σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή, που θα κάνουν να αστράψουν τα παιδικά ματάκια και να περάσουν δύο ώρες ήσυχα και ευχάριστα.

Τα κοριτσάκια έχουν να απολαύσουν Barbie σε χορταστικές δόσεις. Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την ολοκαίνουρια παραγωγή «Barbie: Στην ιστορία μιας γοργόνας 2» αλλά και την πολυαγαπημένη «Barbie: Σχολείο για πριγκίπισσες».

Όλη η οικογένεια μπορεί αυτό το Σαββατόβραδο να ζήσει την περιπέτεια, να αφήσει την φαντασία της ελεύθερη και να… αποδράσει με μια ακόμη ταινία.

11/3 ΚΥΡΙΑΚΗ
13:45 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (FLY ME TO THE MOON)
***Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ***
Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής και βελγικής συμπαραγωγής 2008
Διάρκεια: 80’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπεν Στάνσεν
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το 1969 όλος ο κόσμος μιλάει για το διαστημικό πρόγραμμα της Nasa. Η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένη στο ταξίδι του ανθρώπου προς το άγνωστο, την εξερεύνηση του απέραντου, την “κατάκτηση” της Σελήνης. Τρεις μικρές μύγες έχουν το ίδιο όραμα, να δουν από κοντά το φεγγάρι. Με τα μυαλά και τη φαντασία τους φουσκωμένη από τις ιστορίες του παλαίμαχου και θαρραλέου πιλότου παππού τους, είναι αποφασισμένες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Έτσι οι τρεις θαρραλέες μύγες καταφέρνουν να επιβιβαστούν κρυφά στο θρυλικό διαστημόπλοιο «Apollo 11», έτοιμες να γράψουν τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας των… εντόμων. Η περιπέτεια αρχίζει όταν θα καταφέρουν να τρυπώσουν στο κολατσιό ενός από τους αστροναύτες και η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση ξεκινά. Το ταξίδι επιφυλάσσει ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξουν στη διαδρομή...

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στο Διάστημα για να επιστρέψουν στη Γη μετά από πολύ γέλιο...

Είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, που έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου με τεχνολογία 3-D. Ο βέλγος παραγωγός και σκηνοθέτης Μπεν Στάσεν, είναι γνωστό ότι ειδικεύεται σε τρισδιάστατα θεάματα.

Στην ταινία εμφανίζεται και ο αστροναύτης του «Apollo 11», Μπαζ Άλντριν.

***Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

24/3 ΣΑΒΒΑΤΟ
21:00 MONSTER HIGH : ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΑΚΟΥΛΟΡΑ (MONSTER HIGH: WHY DO GHOULS FALL IN LOVE)
***Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ***
Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2011
Διάρκεια: 45’
ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάικ Μοντεσάνο, Τεντ Ζίζικ

ΥΠΟΘΕΣΗ: H Ντρακουλόρα γιορτάζει τα 1600 γενέθλια της και οι αγαπημένοι της φίλοι ετοιμάζουν το πιο απίθανο Monster πάρτι!

Όμως μια παλιά ανάμνηση ξυπνά μια ρομαντική ιστορία της Ντρακουλόρα με τον παλιό της έρωτα, τον γοητευτικό Βαλεντίνο, που ξαναέρχεται στο προσκήνιο.

Τι θα γίνει τελικά μόλις ο Βαλεντίνο εμφανιστεί πάλι στη ζωή της; Πως θα αντιδράσει ο νέος της έρωτας, ο Κλοντ ; Τι θα τη συμβουλέψουν οι πιστές της φίλες;

* Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

English: this is a picture of my Barbie doll
Image via Wikipedia
31/3 ΣΑΒΒΑΤΟ
21:00 BARBIE : ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ 2 (BARBIE IN A MERMAID TALE 2)
***Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ***
Κινούμενα σχέδια καναδικής παραγωγής 2012
Διάρκεια : 75’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ουΐλιαμ Λάου

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η πανέμορφη πριγκίπισσα-γοργόνα Μερλία, Λία για τους φίλους, επιστρέφει και διψάει για περιπέτεια. Προπονείται σκληρά μάλιστα καθώς μάχεται για τη μεγαλύτερη διάκριση στο άθλημά της, την πρώτη θέση στο “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σερφ της Αυστραλίας”. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά το ταλέντο της πριγκίπισσας είναι αστείρευτο και έτσι τα πράγματα πάνω από το νερό πηγαίνουν πρίμα για τη Λία. Είναι όμως το βασίλειο τής Ωκεανίας, που θα χρειαστεί και πάλι τη βοήθειά της, όταν κατά λάθος θα απελευθερωθεί, από τη δίνη της, η σατανική γοργόνα Έρις, απειλώντας να σφετεριστεί για μία ακόμα φορά τον θρόνο, οδηγώντας το βασίλειο του βυθού στην καταστροφή. Με τη βοήθεια όμως κάποιων καινούριων φίλων, η μικρή μας πριγκίπισσα, θα μάθει πως όλα είναι δυνατά, καθώς η πραγματική φιλία δεν γνωρίζει όρια και εμπόδια.

***Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.


10/3 ΣΑΒΒΑΤΟ
21:00 ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (CITY OF EMBER)
Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2008
Διάρκεια: 90’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκιλ Κέναν
ΠΑΙΖΟΥΝ: Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Μάρεϊ, Τόμπι Τζόουνς, Σάοϊρς Ρόναν, Μάρτιν Λαντάου

ΥΠΟΘΕΣΗ: Το τέλος της ανθρωπότητας είναι θέμα χρόνου και μια ομάδα επιστημόνων αποφασίζει να κατασκευάσει μια πόλη βαθιά κρυμμένη, μέσα στη Γη με το όνομα Ember. Η πόλη έχει κατασκευαστεί να αντέξει για 200 χρόνια και στη συνέχεια οι κάτοικοι θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες, που άφησαν πίσω τους οι κατασκευαστές. Οι πολύτιμες οδηγίες όμως ξεχάστηκαν σε ένα κουτί, κρυμμένες από ένα διεφθαρμένο δήμαρχο. Τώρα η Ember αρχίζει σταδιακά να καταρρέει, οι γεννήτριες που την τροφοδοτούσαν εξασθενούν και τα τρόφιμα εξαντλούνται. Ο τρόμος κυριεύει τους κατοίκους καθώς φοβούνται να φύγουν από την πόλη, αφού όποιος το τόλμησε δεν επέστρεψε πότε. Το χαμένο κουτί βρίσκουν τελικά δύο θαρραλέοι έφηβοι, η Λίνα και ο Ντουν, οι οποίοι δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους. Μέσα στο πολύτιμο αυτό κουτί ανακαλύπτουν όλη την ιστορία και το πεπρωμένο της πόλης και αντιλαμβάνονται πως είναι επιτακτική ανάγκη να την εγκαταλείψουν. Στον λιγοστό χρόνο που απομένει, η φυγή των κατοίκων από την πόλη φαντάζει ολοένα και πιο ακατόρθωτη....

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει ο Τομ Χανκς.

17/3 ΣΑΒΒΑΤΟ
21:00 BARBIE: ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ (BARBIE: PRINCESS CHARM SCHOOL)
Κινούμενα σχέδια αμερικανικής παραγωγής 2011
Διάρκεια: 79’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζέκι Νόρτον

ΥΠΟΘΕΣΗ: Στη νέα ταινία, η Μπάρμπι είναι έτοιμη να γίνει Πριγκίπισσα. Η Μπλερ, ένα απλό κορίτσι, κερδίζει μια υποτροφία στο Σχολείο για Πριγκίπισσες. Για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν οι μαθήτριες πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν πραγματικές πριγκίπισσες. Η Μπλερ όμως αντιμετωπίζει προβλήματα με τα μαθήματα και έρχεται αντιμέτωπη με την Ντελάνσι και τις φίλες της, που δεν θεωρούν ότι έχει θέση στο Σχολείο για Πριγκίπισσες. Με τη βοήθεια της φίλης της Χάντλεϊ και άλλων συμμαθητριών της, η Μπλερ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ένα μυστικό, που θα την κάνει βασίλισσα της φανταστικής χώρας Γκαρντένια. Θα τα καταφέρει;

***Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

" Στον αέρα η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών "

Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των περισσοτέρων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών προκαλεί η αδράνεια των υπευθύνων Υπουργών να παρατείνουν τις δίμηνες συμβάσεις έργου του προσωπικού τους που λήγουν εντός των ημερών.

Με ερώτηση που έφερε στη Βουλή ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει προκύψει και αναφέρει χαρακτηριστικά : « Ενώ οι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν στείλει από τα τέλη Μαρτίου 2011 όλα τα απαραίτητα έγγραφα στα Υπουργεία για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις έργου, οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Εσωτερικών , Παιδείας κια Οικονομικών, μόλις στις 23 Δεκεμβρίου 2011 υπέγραψαν την κοινή έγκριση με περιθώριο για τους διαγωνισμούς προσλήψεων το τέλος του 2011. Όπως ήταν φυσικό οι Δήμοι δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς μέσα σε μια εβδομάδα. Έτσι δόθηκαν παρατάσεις των συμβάσεων έως 5 Φεβρουαρίου 2012.»

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

‘‘Παπουτσωμένος Γάτος‘‘ στην Χαλκίδα

Ο Θεατρικός οργανισμός “Ηλιαχτίδα”, παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Μαρτίου, στην Χαλκίδα, την κωμωδία ‘‘Παπουτσωμένος Γάτος‘‘, σε σκηνοθεσία Άλκη Ζερβού.

Μια ξεκαρδιστική θεατρική περιπέτεια, βασισμένη στο πασίγνωστο παραμύθι, με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, σπιρτόζικα χορευτικά, φανταστικά κοστούμια, υπέροχα σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ.

Μια παράσταση που θα διασκεδάσει - μέσα από υπέροχα μηνύματα - μικρούς και μεγάλους.

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν… ήταν ένας μυλωνάς που είχε τρεις γιούς. Στο μεγαλύτερο άφησε κληρονομιά το μύλο του, στο δεύτερο το γάιδαρό του και στον τρίτο, τον μικρότερο, έναν γάτο… Πώς θα ζήσει ο τελευταίος μ’ ένα ζώο, που δεν φαίνεται να έχει να του προσφέρει τίποτα… η συνεχεία...

Στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου θα δοθούν 3 μόνο παραστάσεις:

α) το απόγευμα του Σαββάτου 10 Μαρτίου στις 4.30' και 7.00'

β) Το πρωί της Κυριακής, 11 Μαρτίου στις 11.30'.

Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο: 6944577683.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Πήτερ Παν» στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Πήτερ Παν» βασισμένη στο έργο του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Το έργο θα παρουσιαστεί από την Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε., στο Βασιλικό Θέατρο, από την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
-Πώς έμαθε να πετάει ο Πήτερ Παν;
- Τι συμβαίνει στη Χώρα του «Ποτέ»;
-Έχουν και οι νεράιδες προβλήματα;
- Γιατί ο Κάπτεν Χουκ έγινε πειρατής;
-Τι θα πει αλήθεια και τι ψέμα;

Ο Πήτερ Παν, το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει, μας ταξιδεύει στη Χώρα του «Ποτέ», εκεί όπου ζουν πειρατές, νεράιδες, γοργόνες και Ινδιάνοι, δίνοντας την αιώνια μάχη με το αδυσώπητο τικ-τακ του αδηφάγου κροκόδειλου!
Μια συναρπαστική περιπέτεια που μαγεύει τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου και ανοίγει δρόμους στη φαντασία τους. Μια φαντασμαγορική παράσταση για παιδιά και -για σένα που αρνείσαι να μεγαλώσεις!


«ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ»

Όταν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μού πρότεινε να διασκευάσω τον θρυλικό «Πήτερ Παν», ενθουσιάστηκα. Ξαναδιάβασα το πρωτότυπο του Τζέιμς Μπάρι, ξαναείδα τις σχετικές ταινίες (με κινούμενα σχέδια και με ζωντανούς ηθοποιούς), ξεφύλλισα κόμικς, ανακάλεσα στη μνήμη μου ό,τι είχα δει, είχα ακούσει, ή είχα σκεφτεί γι’ αυτόν τον απίθανο μπόμπιρα που δεν ήθελε να μεγαλώσει, μίλησα με παιδαγωγούς και ψυχολόγους και κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμος ν’ αρχίσω.

Έγραφα, έσβηνα, έγραφα, έσβηνα… Τίποτα! Ο Πήτερ, η Τίνκερμπελ, ο Κάπτεν Χουκ, η Γουέντι (που στη δική μου διασκευή μετονομάστηκε σε Άντζι) και τ’ αδέλφια της, εμφανίζονταν για δευτερόλεπτα στην οθόνη του λάπτοπ, μού έβγαζαν κοροϊδευτικά τη γλώσσα και εξαφανίζονταν πριν προλάβω να τους «πιάσω» και να τους κάνω ρόλους.

Αναστατώθηκα. Έχασα τον ύπνο μου για πολλές νύχτες. Έπεφτα στο κρεβάτι και το μυαλό μου φτερούγιζε προσπαθώντας να πετάξει προς τη Χώρα του «Ποτέ». Μερικές φορές, τα βλέφαρά μου βάραιναν, αλλά μόλις τα έκλεινα κι ετοιμαζόμουν να παραδοθώ στη νύστα μου, ένα απαίσιο «τικ-τακ» τρύπωνε στο μυαλό μου και πεταγόμουν έντρομος φωνάζοντας:
- Ο κροκόδειλος!

Δεν ήταν βέβαια κανένας κροκόδειλος, το ρολόι που έχω στο κομοδίνο μου ήταν, αλλά πού να με πιάσει ύπνος ύστερα… Κι έτσι μια μέρα το αποφάσισα: Θα φύγω! Θα πάω εγώ ο ίδιος στη Χώρα του «Ποτέ» να συναντήσω τα Χαμένα Παιδιά και τους Πειρατές. Δεν το πολυσκέφτηκα. Άφησα μισοτελειωμένο τον καφέ μου κι έτρεξα να πλυθώ, να χτενιστώ, κι ύστερα θα έριχνα σ’ ένα σακ-βουαγιάζ τα απολύτως απαραίτητα για το ταξίδι και… ωχ! Ποιος είν’ αυτός; Μέσ’ απ’ τον καθρέφτη της τουαλέτας με κοίταζε πονηρά ένας τύπος που δεν ήμουν εγώ. Ήταν ο… δεν είναι δυνατόν… Μα ναι, ήταν ο Πήτερ Παν και μου χαμογε… ωχ! Ποιος Πήτερ Παν; Ο Κάπτεν Χουκ ήταν. Μου χαμογελούσε με μια συμπαθητική αγριάδα και μου έκανε νόημα με τον γάντζο του να πλησι… ωχ! Πάλι ο Πήτερ… Πού πήγε ο Χουκ;

Έτσι άρχισε το ταξίδι μου, όχι στη Χώρα του «Ποτέ» αλλά σε μια ακόμα πιο άγνωστη και μαγική χώρα: Τη Χώρα του Εντός. Κι έτσι φτιάχτηκε αυτή παράσταση.

Καλό ταξίδι και σε σας μικροί – και μεγάλοι που αρνείστε να μεγαλώσετε.

Παραστάσεις:
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 4/03/2012
Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 (για σχολεία), Κυριακή 11:00 & 3.00 (για το κοινό)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική Είσοδος : Κυριακές 10 €, Τιμή σχολικού εισιτηρίου: Τρίτη – Παρασκευή 7 €

Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Γιώργος Καζαντζής
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Βίντεο: Γιάννης Πειραλής
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Φωτισμοί: Τάσος Δαηλίδης
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Λουκία Βασιλείου (Μιχαλάκης/Γοργόνα), Θανάσης Δισλής (Σκυλίτσα Νάνα/Μπαμπλς), Γιάννης Καλατζόπουλος (Κάπτεν Χουκ), Εύα Οικονόμου-Βαμβακά (ΤίνκερΜπελ), Ιωάννα Παγιατάκη (Μητέρα/Μποτλς), Χρίστος Στυλιανού (Πειραχτής), Μαριάννα Τάντου (Πριγκίπισσα Τάιγκερ Λίλι/Γοργόνα), Γιάννης Τσάτσαρης (Κος Σμι), Γιάννης Τσιακμάκης (Γιάννης), Άννη Τσολακίδου (Τουτλς), Θάνος Φερετζέλης (Πήτερ Παν), Μαρίνα Χατζηιωάννου ( Άντζι).

Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Κουσούλης, Μάρα Μαλγαρινού, Μαρία Μπουντούκα, Κατερίνα Παπαϊωάννου, Νίκος Τσολερίδης, Πολύκαρπος Φιλιππίδης.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους
Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr

Ώρες λειτουργίας ταμείων
Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25–27, Σταυρούπολη): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-1.30 μ.μ. & 5.30 μ.μ.-9.30 μ.μ
Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους (μόνο προπώληση): Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10 π.μ.–3.30 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 π.μ.–2 μ.μ. & 5.30 μ.μ.–8 μ.μ.

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...