Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η υπερ-εκπαίδευση βλάπτει ψυχικά τα παιδιά

Η ενασχόληση των παιδιών με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες ακόμα και αν δεν είναι συμβατές με την ηλικία τους, έχει...
σαν αποτέλεσμα μια επίπλαστη ωριμότητα που τελικά τα αφήνει ακάλυπτα συναισθηματικά στη μετέπειτα ζωή τους.

Κι ενώ οι γονείς βιάζονται να δουν τα παιδιά τους μεγάλα, έστω και μέσα από διαδικασίες που τελικά τα καθηλώνουν σε διαρκή ανωριμότητα, από την άλλη, προσπαθούν, ώστε αυτά να μη στεναχωρηθούν ή ζοριστούν.

Επαναλαμβάνουν συστηματικά την επιταγή «μη μου στεναχωριέσαι» στους νέους, φροντίζουν για αυτούς πριν από αυτούς, δεν τους χαλούν χατίρι, τους παρέχουν όλο και πιο πολλά υλικά αγαθά, τείνουν να απορροφούν και κρύβουν την ενδεχόμενη οικογενειακή θλίψη, σπεύδουν να βρουν οι ίδιοι τη λύση των νεανικών προβλημάτων.

Οι γονείς εκπαιδεύουν με τον τρόπο αυτό τα παιδιά σε μία ψεύτικη αίσθηση προσωπικής αδυναμίας κι ανωριμότητας. Συναισθήματα, όπως αυτά του πόνου, της θλίψης, της απελπισίας, της στεναχώριας μοιάζουν απαγορευμένα στη ζωή και τείνουν να αποτελούν ένδειξη αδυναμίας. Σε συναισθηματικό επίπεδο τα παιδιά καλούνται τελικώς να μην αισθάνονται, προκειμένου να μην λυγίσουν ή πονέσουν.

Η «γυάλα της ευτυχίας», που μέσα της τοποθετούν οι γονείς τα μικρά παιδιά, για να μην πονέσουν ή πληγωθούν και η προσπάθεια κουκουλώματος της θλίψης είναι μια καταστροφική διαδικασία. Η αγωνιώδης γονεϊκή επίκληση «μη στεναχωριέσαι» απευθύνεται σε εκείνον που την διατυπώνει. Στην πραγματικότητα λέγεται: «μη στεναχωριέσαι, πέρνα καλά, γιατί δεν αντέχω δυσάρεστες καταστάσεις». Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αναπτύσσονται με υπερπροστασία και άγχος, διδάσκονται να κρύβουν ή να αρνούνται τη θλίψη και τον πόνο στη ζωή, καθηλώνονται σε ανώριμες σχέσεις και επιζητούν μάταια φροντίδα. Κι άρα, κι αυτή η ψεύτικη επιταγή της εποχής του «don’t worry, be happy”καταλήγει και αυτή να συμβάλει στην ενήλικη ανωριμότητα των νέων.

Και εν τέλει, το αποτέλεσμα συχνά είναι το αντίθετο, αφού με όλα τα παραπάνω συνδέεται και η καταθλιπτική διάθεση σε παιδιά κι εφήβους, η οποία αυξάνεται με ρυθμό μεταδιδόμενης νόσου. Οι νέοι δυσκολεύονται να αντλήσουν ικανοποίηση από την καθημερινή τους ζωή. Νιώθουν κουρασμένοι, γκρινιάζουν έντονα, εκφράζουν δυσθυμία και διασκεδάζουν με τρόπο ψυχαναγκαστικό και τραγικά μοναχικό. Δε μπορούν εύκολα να χαρούν και δείχνουν να απολαμβάνουν δραστηριότητες με έντονο το στοιχείο της αυτοκαταστροφικότητας. Η στέρηση της χαράς και της απόλαυσης τείνει να αποτελέσει αφόρητη πραγματικότητα, ενώ η απογοήτευση και η μελαγχολία αποκτούν νόημα και αξία στις νεανικές καρδιές.
medicalnews.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπίλης Καντίλης γνωρίζει τα μέτρα ασφαλειας

Μικροί και μεγάλοι ήρθαν να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες του Μπίλη Καντίλη στον Αστέρα Πάτρας !

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Νατάσα Ράγιου στην εκδήλωση που οργάνωσε η Βιβλιοπολιτεία, παρουσίασαν το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον μικρό ήρωα να μαθαίνει τα μέτρα ασφαλείας.

Ο συγγραφέας και γνωστός ηθοποιός , αφιερώνοντας την έκδοση στο γιο του Αχιλλέα , μίλησε για τη σημασία του να μαθαίνουν από μικροί οι αυριανοί οδηγοί μοτοσικλέτας τους κανόνες οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς , τονίζοντας την αδιαφορία της Πολιτείας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με τις ζωές των παιδιών μας.

Στον εκπαιδευτικό ρόλο του βιβλίου αναφέρθηκε η Νατάσα Ράγιου. «Ο καλύτερος δάσκαλος οδικής ασφάλειας είναι οι γονείς κι εκείνοι πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους από μικρά να σέβονται τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων μήπως και κάποτε σταματήσουμε να θρηνούμε άδικο αίμα στην άσφαλτο», είπε.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

H ομάδα: ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗΣ-EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ μαζί με το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη , θα σας κρατούν παρέα τις Κυριακές του Φεβρουαρίου

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

«Ιστορίες, μύθοι, παραμύθια και πολλά πολλά ζωύφια!»

Ατρόμητα κοκόρια, μύγες φιλόξενες, ψάρια που μιλάνε και άλλα ζούδια που καρτεράνε! Ζώα που δεν είναι ζώα αλλά και άνθρωποι που είναι…μαγεμένα ζώα! Σε καλό μας, και τι δεν έχουν να μας πουν! Ιστορίες σοφίας μα και κακίας, ιστορίες της καρδιάς μα και για να γελάς!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Με αγάπη…»

Με αγάπη από την Πόλη, την Ίμβρο, την Μικρά Ασία, την …

Με αγάπη ξετυλίγονται αγαπημένες ιστορίες και παραμύθια για θαρραλέα παλικάρια, γενναίες κοπελιές, μαγεμένα ζώα και φοβερά θεριά μέσα από θάλασσες, πίσω από βουνά και γυάλινα παλάτια μυστικά..!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Υφαίνοντας… παραμύθια»

Τι κουβάρια, τι μαλλιά, να υφάσματα πολλά κι αν κοιτάξεις πιο καλά παραμύθια στη σειρά,
ιστορίες υφασμάτων και μεγάλων βασιλιάδων, με πριγκίπισσες και ζώα, αντρειωμένων τα εμπόδια. Μα σαν πέρασ’ από κει, δε μου δώσανε φαΐ. Κι όπως λέγαν οι παλιοί, είχα τρύπιο το …

Ώρα: 12.00 – 13.30

Συμμετοχή: € 7 για κάθε συνάντηση Οι παραστάσεις αφήγησης απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά από ηλικία 5 ετών και άνω.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη 11742 Αθήνα
Τηλ. 210 9221044, Fax. 210 9237358 Email : pr@lalaounis-jewelrymuseum.gr

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«ΤΟΥΡΑΝΤΟ Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ »

O Θίασος « ΑΔΡΑΧΤΙ» παρουσιάζει στο θέατρο « ΑΛΕΚΟΣ ΑΛEΞΑΝΔΡΑΚΗΣ »  την μουσική παράσταση για παιδιά «ΤΟΥΡΑΝΤΟ Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ»

Πρόκειται για το περίφημο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, σε μια έξοχη θεατρική διασκευή για παιδιά από τον εξαιρετικό στο είδος, Γιάννη Καλαντζόπουλο, μουσική του Δημήτρη Λέκκα και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου.

Η σκληρόκαρδη Τουραντό, πριγκίπισσα της Κίνας, θα πάρει για άντρα της όποιον απαντήσει σωστά σε τρία μυστηριώδη αινίγματα που θα του βάλει. Ο νόμος λέει ότι όποιος τα καταφέρει, θα πάρει για γυναίκα του την Τουραντό. Αλλιώς, τιμωρείται. Με φόντο την εξωτική Κίνα και το παλάτι του πατέρα της, του Αυτοκράτορα Αλτούμ, διαδραματίζονται οι πιο κωμικές καταστάσεις. Οι μηχανορραφίες του Πανταλόνε και οι γκάφες της πρωθυπουργού Ταρτάλια, ο κωμικός χορός των νάνων αλλά και του κινέζικου αυτοκρατορικού Δράκοντα. Μας μαγεύουν η ομορφιά και η εξυπνάδα της Τουραντό αλλά και η συγκινητική αξιοπρέπεια και υπομονή της πιστής της σκλάβας, Αδέλμα. Τέλος, η εμφάνιση ενός μυστηριώδη ξένου, του Καλάφ, έρχεται να ανατρέψει την ιστορία και να οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις , αλλά και να μας διδάξει ότι στη ζωή μας πρέπει να έχουμε στόχους. Να παλεύουμε για κάποιον όμορφο σκοπό για κάποιο ιδανικό. Έτσι της δίνουμε ουσία και νόημα . Τότε μόνο μπορούμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να καταφέρνουμε τα πάντα !!!

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :
Ζωή Αβραμίδου, Μανώλης Καζαμίας, Δέσποινα Μακρή,
Γιώργος Παπαευσταθίου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Χριστίνα Σιμιτζή

Σκηνικά - κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Χορογραφίες : Αναστασία Γεωργαλά

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα κάθε Κυριακή ως και την Κυριακή των Βαϊων.
Ώρα έναρξης 11. 15

Τιμή εισιτηρίου €14 τα δυο άτομα

Διάρκεια παράστασης 90’ Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις 210 8848126 & 6946 209999

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδικά παιχνίδια

Τα παιδικά παιχνίδια μπορούν να χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους μικρούς μας φίλους.
Ωστόσο, αν δεν έχουν επιλεγεί σωστά … μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τα παιδιά καθώς και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο γονιός σε σχέση με τα παιδικά παιχνίδια ώστε να επιλέγει τα κατάλληλα για τα δικά του παιδιά. Οι συμβουλές προέρχονται από αμερικανούς παιδίατρους.

- Σιγουρευτείτε ότι το παιχνίδι που αγοράζετε ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Δείτε προσεχτικά την ηλικία που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία.

- Πρέπει να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης τους.

- Μη δίνετε σε παιδιά κάτω των 10 ετών να χρησιμοποιήσουν ένα παιχνίδι που απαιτεί συνδεσμολογία.

- Βεβαιωθείτε ότι δεν δίνετε σε παιδιά κάτω των 3 ετών, παιχνίδι που αποτελείται από μικρά κομμάτια

- Τα παιχνίδια για μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να έχουν μαγνήτες, μπαταρίες, κορδέλες και μπαλόνια.

- Εάν έχετε στο σπίτι παιδιά διαφορετικής ηλικίας, καλό θα ήταν να ξεχωρίζετε τα παιχνίδια τους. Μπορεί το μικρότερο σε ηλικία παιδί να παίξει με ένα παιχνίδι που δεν είναι για την ηλικία του και να τραυματιστεί.
medicalnews.gr

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε στα 16 της χρόνια το κορίτσι - θαύμα της Microsoft

Η Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν ήταν μόλις 16 ετών. Η πιο μικρή σε ηλικία εργαζόμενη της Microsoft. Το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα και άδικα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

 Η Arfa Karim Randhawa υπέστη επιληπτική κρίση και ανακοπή καρδιάς. Έπεσε σε κώμα στις 22 Δεκεμβρίου και δε συνήλθε ποτέ. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, είχε εξαρχής προσφερθεί να πληρώσει τη θεραπεία της.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Guardian: Βρίσκουν μέσω Facebook τα παιδιά που έδωσαν για υιοθεσία!

Αναστάτωση προκαλούν στις παιδικές ψυχές τα μηνύματα που αφήνουν πολλοί βιολογικοί γονείς στα παιδιά τους μέσα από το Facebook.

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο αυτό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού γονείς που έχουν δώσει τα παιδιά τους υιοθεσία ή τα ανέλαβε η Πρόνοια λόγω κακοποίησης, επικοινωνούν με...
τα παιδιά τους μέσω του Facebook.

Μπορεί τα χαρτιά της υιοθεσίας να απαγορεύουν ρητά την οποιαδήποτε μετέπειτα επικοινωνία με τα παιδιά, όμως αρκετοί γονείς εντόπισαν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και επιδιώκουν επανένωση, εξηγώντας στα παιδιά τον λόγο που τα εγκατέλειψαν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN με εστίαση στις ανάγκες των παιδιών

Διοικητικά στελέχη της INTERAMERICAN και εκπρόσωποι της ActionAid
Συνεργασίες διάρκειας με UNICEF, ActionAid και Χαμόγελο του Παιδιού 

Στο κλείσιμο του 2011 η INTERAMERICAN με σειρά πρωτοβουλιών ενδυνάμωσε τις σχέσεις σταθερής υποστήριξης που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια  με οργανώσεις απόδοσης σημαντικού έργου για τα παιδιά διεθνώς και στην Ελλάδα, όπως είναι η UNICEF, η ActionAid και το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Λ. Κανελλόπουλος,(UNICEF) Γ. Ρούντος (INTERAMERICAN)
Η εταιρεία ήταν για τρίτη εν συνεχεία χρονιά αποκλειστική χορηγός της μεγάλης διαπολιτισμικής γιορτής που οργανώνει σε ετήσια βάση η UNICEF, με στόχο την ανάδειξη των δικαιωμάτων του παιδιού στην αξιοπρεπή διαβίωση, την εκπαίδευση και την υγεία. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μέτς στο Παγκράτι υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, συμμετείχαν περί τα 800 παιδιά απόρων οικογενειών, μεταναστών, προσφύγων, ιδρυμάτων και μαθητές σχολείων. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τη UNICEF αφορά σε δραστηριότητες, κυρίως, του οργανισμού εντός της Ελλάδος.
Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “Αναδοχή Παιδιού” της ActionAid, το οποίο υποστηρίζει από το 2009, αναλαμβάνοντας φέτος 67 αναδοχές παιδιών από τριτοκοσμικές περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια και την έλλειψη πόρων για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών (νερό, τροφή, ένδυση, περίθαλψη υγείας κ.ά.). Οι φάκελοι αναδοχής επιδόθηκαν σε στελέχη της διοίκησης από εκπροσώπους της ActionAid κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της INTERAMERICAN στις 21 Δεκεμβρίου. 
Ακόμη, η πολυετής στήριξη που παρέχει η εταιρεία στο Χαμόγελο του Παιδιού, κυρίως με τη δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη του στόχου οχημάτων της οργάνωσης, το 2011 ολοκληρώθηκε με την ασφάλιση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Χαμόγελου στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ στις 18 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών. Η εταιρεία κάλυψε χορηγικά και το 2011 όλες τις εκδηλώσεις bazaar που οργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού.
Εξάλλου, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του προγράμματος ΕΚΕ “Πράξεις Ζωής” για το παιδί, το 2011 ήταν ο πρώτος χρόνος συνεργασίας της INTERAMERICAN με τη ΜΚΟ “Έδρα”. Η εταιρεία υποστήριξε το πρόγραμμα της παιδικής πολιτιστικής λέσχης της οργάνωσης στον δήμο Ιλίου, που στόχο έχει τη θεραπευτική έκφραση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων παιδιών.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σοκ! Ντοπάρουν 6χρονα για να κερδίσουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς

Μια Αμερικανίδα, μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού που παίρνει μέρος σε καλλιστεία…παιδιών, δήλωσε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, ότι δίνει στην κόρη της έναν «ειδικό χυμό» για να τη βοηθήσει να αποκτήσει την «ενέργεια» που της είναι «απαραίτητη» για να κερδίζει στους διαγωνισμούς.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΙΚΕΑ: Ανάκληση ζώνης παιδικού καθίσματος

English: Logo of Ikea.
Image via Wikipedia
Ανάκληση ζώνης παιδικού καθίσματος Antilop εκτελεί η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Το γαργαλητό τον κρατάει στη ζωή

Είναι γνωστό ότι το γέλιο χαρίζει χρόνια. Στην περίπτωση του µικρού Μπεν, ωστόσο, προϋπόθεση µακροζωίας είναι το γαργαλητό. Γεννηµένος πρόωρα πριν από έναν χρόνο, ο Μπεν Νόρις πάσχει από άπνοια, µε αποτέλεσµα πολλές φορές να σταµατά να αναπνέει όταν κοιµάται, επειδή στη διάρκεια του ύπνου αποσυντονίζονται οι µύες και το νευρικό του σύστηµα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...