Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Από τις 7 Ιανουαρίου 2012, κάθε Σάββατο η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο Μουσείο*!

Παράλληλα, συνεχίζονται τα Εκπαιδευτικά προγράμματα σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες βαθμίδες κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή για τα σχολεία της Αττικής και τα Σαββατοκύριακα για τα σχολεία της περιφέρειας, μετά από επικοινωνία με το ΕΤ του Μουσείο στο τηλέφωνο 210 92 42 360.

Το Πρόγραμμα ΣΠΕΔΟΣ, με τα εργαστήρια, τις διαλέξεις, τα ειδικά σεμινάρια και επίσης από φέτος ελληνικούς χορούς, θα σας σταλεί ηλεκτρονικά στα ΜΜΕ τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, καθώς και θα μπορείτε να ενημερωθείτε από την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.lalaounis-jewelrymuseum.gr

Για άμεσες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6932258073.

Συνεχίζεται η περιοδική έκθεση «High – Lights: Ιστορικά Κοσμήματα & Υψηλή Ραπτική»!!!! ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-2, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΧΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2012.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Καλλισπέρη 12 & Καρυάτιδων 4α, Ακρόπολη 11742

ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Info: Τετάρτη έως Σάββατο: 9:30 – 14:30
Κυριακή : 11:00 – 15:00
Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστός ο εκθεσιακός χώρος (τα γραφεία και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν για το κοινό 9.20-14.30)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: KAΘΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟ ΜΚΗΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΩ ΚΑΘΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟ ΜΚΗΛ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.

Κλειστά στις εθνικές εορτές και 1,2, 6/1, 1/5, 15/8, 25,26/12.

www.lalaounis-jewelrymuseum.gr
email: info@lalaounis-jewelrymuseum.gr
*Η ελεύθερη είσοδος δεν ισχύει για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Καλικάντζαροι και Ξωτικά έφτασαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ήρθε η οικογένεια των Καλικάντζαρων! Ένας μαγικός μικρόκοσμος γεμάτος μαγικά πλασματάκια, κακομαθημένα Ξωτικά με μυτερά αφτιά, σκανταλιάρηδες Καλικάντζαρους με τεράστιες γενειάδες, Νάνους των Δασών, Μαγικές Νεράιδες και Παιχνιδιάρικα Αερικά!

Aπό την παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινούν τα μικροκαμωμένα καλικαντζαράκια για το μεγάλο ταξίδι τους πάνω στη Γη! Η παρουσία τους στη Γη διαρκεί δώδεκα μέρες! Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου οι Καλικάντζαροι και η παρέα τους θα βρίσκονται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Λούνα Παρκ τα Αηδονάκια!

Ελάτε όλοι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και περιπλανηθείτε σε κόσμους μαγικούς με καλικάντζαρους και ξωτικά, νεράιδες και αερικά!

Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»
Λ. Κηφισίας 89 & Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρούσι
Έξοδος 11 Αττικής Οδού

Ωράρια λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00-23:00,
Σαββάτο-Κυριακή, Γιορτές: 11:00-23:00
Τηλ: 2106198274-2106196941
www.aidonakia.gr

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"ΡΟΚ–Α–Μπίλυ στα σύννεφα!"

Την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 στις 19:00 στον IANO Σταδίου 24 θα γίνει μια παρουσίαση γεμάτη εκπλήξεις! Συντονίζει ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ. Μαζί μας η ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ, ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, η ΠΕΝΥ ΞΕΝΑΚΗ, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, η ΦΙΟΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ και πολλοί άλλοι!

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει το πρωτότυπο παραμύθι-μιούζικαλ της Αργυρώς Αγγελοπούλου σε μουσική Τόλη Κετσελίδη "ΡΟΚ–Α–Μπίλυ στα σύννεφα!" στο cafe του Βιβλιοπωλείου IANOS.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη

Μετά το «ΡΟΚ-Α-Μπίλυ ο ζουμερός!», οι αγαπημένοι πλέον ήρωες μικρών και μεγάλων, o Μπίλυ και η παρέα του, ήρθαν ξανά για να μας διασκεδάσουν αλλά και να μας συγκινήσουν σε μία ολοκαίνουργια περιπέτεια με πολλές εκπλήξεις!
Τι θα συμβεί στο Παγκόσμιο Συννεφοσυνέδριο Συννεφονεφώσεων; Τι θα αντιμετωπίσουν η μις Κλάουντ, ο Ζαν ντε Ψιχαλίζ, ο Ιβάν Μπουμπούνωφ, η Συννεφούτζι Γιάμα, η φύλαρχος Μπόρα-Μπόρα και η Νεφίτα ντε λα Βρόχα; Ποια είναι τα καταχθόνια σχέδια του Φριτς Φον Συννεφόν; Και πώς ένα κατακόκκινο μπαλόνι θα προκαλέσει μεγάλη ταραχή στη Νέλλη, στον Μπίλυ και στους φίλους του;
Σύννεφα, μυρμήγκια τσιγγάνοι, σκουληκάκια που χορεύουν τσιφτετέλι, ένας θιβετιανός χουρμάς που κάνει διαλογισμό, ένα μούσμουλο διερμηνέας, ο Πολυκράτης, η Ροδόπη και μια φωτεινή πυγολαμπίδα, παρελαύνουν σε ένα παραμύθι-μιούζικαλ με πολλή αγωνία, γέλιο, τρυφερότητα και μουσική που θα σας ξεσηκώσει!

Ενα βιβλίο που συνοδεύεται από ένα CD με 19 τραγούδια στα οποία πρωταγωνιστούν και τραγουδούν οι: Μάρθα Βούρτση, Γρηγόρης Βαλτινός, Ευριδίκη, Δημήτρης Σταρόβας, Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Έλντα Πανοπούλου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Παύλος Χαϊκάλης, Πένυ Ξενάκη, Φιόνα Τζαβάρα, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Αλέξανδρος Χατζής, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και Μάκης Δελαπόρτας.

«ΡΟΚ-Α-Μπίλυ στα σύννεφα!» λοιπόν και… καλές σας πτήσεις

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

«ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στις 6.00μμ στο ART GALLERY CAFÈ

ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ θα παρουσιάσει το έργο «ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» σε Συγγραφή/ Σενάριο/κατασκευές/ σκηνοθεσία: Μπέσσυ Χαϊκάλη 

Τα γράμματα που στέλνουν ο Πέτρος και η Λουϊζα στον Αη-Βασίλη, δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους χάρη στην παραξενιά της μάγισσας Ασφάλτα. Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη τους όμως ανταμείβεται, όταν το Πνεύμα των Χριστουγέννων τους δείχνει τον τρόπο για να τραβήξουν την προσοχή του Αη-Βασίλη και να γιορτάσουν κι αυτά την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ παιδικό, 5 ευρώ ενήλικες
Διάρκεια 60’

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866

www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net , www.welovetoys.gr

Η σύζυγος του πρωθυπουργού ζωγράφισε με παιδιά από τα Χωριά SOS


Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, πολλά είναι τα πιτσιρίκια που επιλέγουν να περάσουν το κατώφλι του πρωθυπουργού για να πουν τα κάλαντα. Σήμερα όμως στήθηκε μία διαφορετική γιορτή!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα με τον play 88,9

O play 88,9 γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα Μεγάλο Party την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια.

Στο stage του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα τραγουδήσουν live για όλους εμάς, για μικρούς & μεγάλους

ο Ηλίας Βρεττός
η Στέλλα Καλλή
και ο Γιώργος Παπαδόπουλος

Ελάτε να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να γίνουμε όλοι παιδιά παίζοντας με τα παιδιά στο πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια.

Σας περιμένουμε όλους.

Είσοδος Ελεύθερη!


Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»
Λ. Κηφισίας 89 & Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρούσι
Έξοδος 11 Αττικής Οδού

Ωράρια λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00-23:00,
Σαββάτο-Κυριακή, Γιορτές: 11:00-23:00
Τηλ: 2106198274-2106196941
www.aidonakia.gr
Enhanced by Zemanta

Στολίζουν πραγματικό έλατο στοΤατόι για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ!

Μια  Χριστουγεννιάτικη πρωτότυπη, δροσερή και …φιλοπεριβαλλοντική  πρωτοβουλία  αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς  για τα παιδία με καρκίνο διοργανώνουν και φέτος οι Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων που έχουν συγκροτήσει την  εθελοντική  ομάδα υποστηρικτών της «Φλόγας» του ομώνυμου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  και του Ξενώνα του.
«Οπως και πέρυσι –  έτσι και εφέτος είπαμε να στολίσουμε το «δενδράκι» των μικρών μας φίλων της Φλόγας, στα πρώην Βασιλικά Κτήματα,στο Τατόι, την επομένη των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 26/12/2011 τρέχοντας παράλληλα, όπως συνηθίζουμε, με την παρέα των Μαραθωνοδρόμων» , λένε οι οργανωτές.
Φέτος τα μέλη της ομάδας των μαραθωνοδρόμων της Φλόγας, επεκτείνουν  την πρόσκλησή τους σε όλους τους ερασιτέχνες αθλητές-δρομείς, σε όλους όσους αγαπούν την φύση και την  «αθλητική»  δραστηριότητα μέσα σε αυτή, σε όσους που αυτήν την ημέρα θέλουν να κάνουν «κάτι άλλο» κάτι διαφορετικό που να «πιάσει τόπο»- για τους ίδιους αλλά – κυρίως – και για τα παιδιά με καρκίνο:
« Πρέπει όλοι να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας από ένα παιχνιδάκι, ή μια χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα ( με ένα σχοινάκι για να το κρεμάσουμε) και θα ξεκινήσουμε τρέχοντας να στολίσουμε το δέντρο, αλλά  και  αλλά και να μοιράσουμε  γλυκά (που μπορεί να φέρει ο καθένας μαζί του ), όπως φυσικά και τις ευχές μας και την αγάπη μας. Οσοι επίσης  θελουν – καθαρά προαιρετικά – μπορούν να βοηθήσουν με κάποιο χρηματικό ποσό την «Φλόγα»   για την λειτουργία του Ξενώνα και τις  άλλες δράσεις της», λένε.
Το ραντεβού είναι για  στις 26/12/2011 στις 8.30 το πρωί στην μπάρα της εισόδου των πρώην Βασιλικών Κτημάτων στο Τατόι δίπλα στην ταβέρνα «Λεωνίδας».

Οδηγίες για όσους θέλουν να πάνε :
Κατευθυνόμαστε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (στο ρεύμα προς Λαμία) και βγαίνουμε αριστερά στην έξοδο της Βαρυμπόμπης. Στην αρχή ο δρόμος έχει στροφές δίπλα στην ρεματιά και στην συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη ευθεία. Στο τέλος της ευθείας κάνουμε πλάγια δεξιά και μετά από λίγο συναντάμε την είσοδο των κτημάτων. Δίπλα από την είσοδο υπάρχει η ταβέρνα «Λεωνίδας». που είναι και το σημείο συνάντησης μας, στις 08.30.

Δήμος Αχαρνών: «Παιδικό Εργαστήρι Δώρων»

Τα δώρα δεν σταματούν ποτέ. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η οικονομική κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Έτσι και ο Δήμος Αχαρνών προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους μία διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που βασιζόταν σε εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης με σκοπό την κατασκευή χριστουγεννιάτικων δώρων με απλά καθημερινά υλικά.

Την Κυριακή στις 18 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, η κεντρική πλατεία των Αχαρνών μεταμορφώθηκε σε «Παιδικό Εργαστήρι Δώρων». Φελλοί από μπουκάλια , κορδέλες, υφάσματα, παλιές κάλτσες, καπάκια, χρυσόσκονη, spray, σύρματα, χάντρες, κουμπιά και άλλα αντικείμενα έγιναν έξυπνα και λαμπερά δώρα για τα αγαπημένα πρόσωπα, και εντυπωσίασαν ακόμα και τους ίδιους τους δημιουργούς τους!

Οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι ξυλοπόδαροι μετέφεραν μικρούς και μεγάλους σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, όπου η μουσική, ο χορός, το τραγούδι, φαντασία , η καλή διάθεση και το κέφι πρωταγωνίστησαν στις καρδιές των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κος Σωτήρης Ντούρος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, αυτές τις ημέρες δε μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά χωρίς χαμόγελο. Οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον μας. Εύχομαι καλές γιορτές με πολλά παιδικά χαμόγελα».

Σχεδιασμός και διοργάνωση δράσης: APSON Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πάτρα: Δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του και τα δίνει σε ίδρυμα

Γροθιά στο στομάχι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι το δράμα που ζει ένας άνεργος πατέρας από την Πάτρα. Άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει να ζήσει την οικογένειά του. Και αποφάσισε να αποχωριστεί 4 μέλη της.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ"

THN Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11.30πμ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ θα παρουσιαστεί ο "ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ" τουΡόμπερτ Λ. Μέϋ ( Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)  σε Σενάριο/σκηνοθεσία:Μπέσσυς Χαϊκάλη

Ο Ρούντολφ είναι ένα ελαφάκι που αγαπάει κάθε παιδάκι. Έχει μέσα του το φώς,του Αϊ-Βασίλη είναι βοηθός. Με μια μυτούλα κόκκινη και φωτεινή το ελκηθρό του οδηγεί! Μα πως έφτασε εκεί; Την ιστορία ας μάθουμε την αληθινή... Η γλυκιά, ευαίσθητη ιστορία του Ρούντολφ , αγαπημένη των παιδιών, από την αδιαφορία των φίλων του ως την αναγνώριση και την αποδοχή!

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ παιδικό, 5 ευρώ ενήλικες
Διάρκεια 120’ με δημιουργική απασχόληση παιδιών

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net
www.welovetoys.gr

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται τις πιο αγαπημένες γιορτές για όλους, μέσα σε μια λαμπερή, ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα. Στην παραλία του Ωρωπού από τις 16 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργεί το Εργαστήρι του Άη Βασίλη με εκπαιδευτικές δράσεις, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μαγικές στιγμές παραμυθιού, χαράς και δημιουργίας. Παρέα με τη Νεράιδα και τα Ξωτικά οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάζουν το δικό τους στολίδι κάθε ημέρα από διαφορετικά υλικά. Ζυμάρι, ξηροί καρποί, ανακυκλώσιμα υλικά, κορδέλες, ζυμαρικά, χρυσόσκονες και πολλά χρώματα μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα και λαμπερά στολίδια .

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε στο εορταστικό του μήνυμα:

«Κάνουμε τον Ωρωπό μια φιλόξενη αγκαλιά για όλα τα παιδιά. Αντιστεκόμαστε στην οικονομική κρίση απαντώντας με πολιτισμό … Οι τοπικές κοινωνίες του δήμου Ωρωπού αποτελούν την οικογένειά μας. Επιθυμούμε να δώσουμε χαρά στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες μας, μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μαγικές στιγμές έκφρασης και δημιουργίας, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη την περίοδο των εορτών, με ένα πλούσιο, καθημερινό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ωρωπού ξεκινούν από 16 Δεκεμβρίου 2011– 1 Ιανουαρίου 2012 Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινές 10:00 –14:00 & 17:00-19:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 18:00

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τρία εικονογραφημένα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Νεκτάριος Μαθιουδάκης
Το  Όραµα του Κήπου  της Εδέµ
Εικονογράφηση Αγάπη Στεπούνινα
ISBN: 978-960-7012-91-3
Σχήμα: 13,5 Χ 20,8, Σελ.: 48, Τιμή: 9 ευρώ
Εκδόσεις  Μιχάλη Σιδέρη 
(Για  παιδιά άνω των  10 ετών)
Ο Λυρ, ένας σκλάβος  κατάφερε να γίνει βασιλιάς να αποκτήσει  πλούτη και δόξα και να κάνει τη χώρα του ολόκληρη αυτοκρατορία. Για να τιμωρήσει τη μοίρα που τον γέλασε και τον άφησε να πιστεύει ότι θα ζήσει αιώνια, σε βαθιά γεράματα φτιάχνει τον αυτοκρατορικό του τάφο και γύρω από αυτόν έναν απαράμιλλης ομορφιάς κήπο, τον Κήπο της Εδέμ. Όταν εκείνος πέθανε, χάθηκε μαζί του και η ειρήνη στην χώρα του, αλλά το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου παρέμεινε ζωντανό στις καρδίες των κατοίκων της. Είχε καταφέρει να εμφύσησε την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων. Η ελπίδα αυτή διατηρήθηκε και ωρίμασε με τα χρόνια ακόμη και μέσα από τον πόλεμο και τη διχόνοια. Οι άνθρωποι κατανόησαν τη μεγάλη αλήθεια: πόσο ανώφελο είναι να μαλώνουν, να πολεμούν και να σκοτώνονται. Έτσι άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα έργα μεγάλα και λαμπρά.
"Το Όραµα  του Κήπου της Εδέµ" µιλάει για την ομορφιά της ψυχής που κρύβει ο καθένας µέσα του. Μια ομορφιά που, αν την απελευθερώσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα γίνει η κινητήριος δύναμη για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Έφη Ανδρεοπούλου - Παχού
Ο Γάμος του Κακαράπη
Εικονογράφηση: Νάνσυ Παχού
ISBN: 978-960-7012-97-5
Σχήμα: 17,3 Χ 24,5, Σελ.: 71, Τιμή: 12 ευρώ
Εκδόσεις  Μιχάλη Σιδέρη 
(Για  παιδιά άνω των  7 ετών)
Ο παγανός βασιλιάς Κακαράπης, άρχοντας της Ζοφερής  Χώρας, θα γίνει άραγε γαμπρός; Τι παράξενος αυτός ο έρωτάς του για την όμορφη χωριατοπούλα: θα την παντρευτεί ή θα τη φάει;
 Ένα παραμύθι, που μας μεταφέρει  σε άλλες  εποχές και τόπους. Η μορφολογία του σχηματίζεται από την παλιά μαγιά της Ελληνικής παράδοσης με θέμα τους "καλικάντζαρους". Ακροβατεί υπερβατικά στο χώρο της φαντασίας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να κερδίσουν ποικίλες γνώσεις.
 Το CD που συνοδεύει το βιβλίο περιέχει θεατροποιημένο το παραμύθι και τα τραγούδια του.

Σούλα Τσιάτσιου - Ρακοβίτη
Το Ασημένιο Βουνό
Εικονογραφηση Κατερίνα Σπάθη
ISBN: 978-960-7012-90-6
Σχήμα: 23 Χ 22, Σελ.: 48, Τιμή: 12 ευρώ
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 
(Για παιδιά άνω των 6 ετών)
Η Ηρώ αποφασίζει να διαλευκάνει το μυστήριο του ασημένιου βουνού.
Συμπαρασύροντας τον φίλο της Ίωνα, μπλέκουν σε μια  απίστευτη περιπέτεια. Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν  τα δυο μικρά αρκουδάκια, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σοφία και θα' ρθουν αντιμέτωπα με έννοιες όπως  η επιμονή και  η ευρηματικότητα.
Ο μικρός αναγνώστης ανακαλύπτει τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, μέσω των  αυθόρμητων εκδηλώσεων αγάπης των ηρώων. Με χιούμορ και αισιοδοξία αναδεικνύονται αξίες όπως η ευγένεια, η αλληλεγγύη και η γενναιοδωρία.

 Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
 Ανδρ. Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, 106 81 Αθήνα
 Τηλ. : 210 33 011 61 -2 -3, fax: 210 33 011 64
 e-mail: info@ siderisbooks.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ BADMINTON

Μέρες Γιορτής και Χαράς με μεγάλες παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικο Πάρκο από τις 19 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου!!!

Φέτος τα Χριστούγεννα το Badminton προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη και ποιοτική πρόταση ψυχαγωγίας για τις ημέρες των εορτών

Μαζί με την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου η κεντρική σκηνή του Θεάτρου φιλοξενεί το φαντασμαγορικό και λαμπερό Μαύρο Θέατρο της Πράγας IMAGE, αμέσως μετά το μεγαλύτερο γκαλά της χρονιάς με τους πρωταγωνιστές των μιούζικαλ του West End του Λονδίνου, την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη ιστορία με το Μπαλέτο του Καρυοθραύστη και, τέλος, την πολυαγαπημένη των παιδιών Ντόρα την Εξερευνήτρια, για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή.

Στον προαύλιο χώρο του Badminton μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, μια όαση ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς. Ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρόμια με έμπειρους εκπαιδευτές θα περιμένει όλους τους …επίδοξους αστέρες του “Dancing on Ice”. Πολλά αγαπημένα παιχνίδια του Λούνα Παρκ και του Extreme Park υπόσχονται πολλές περιπέτειες σε μικρούς και μεγάλους. Η χριστουγεννιάτικη αγορά, οι εξαιρετικές λιχουδιές και τα εδέσματα με την υπογραφή του Everest και του Papagalino σε συνδυασμό με την εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συμπληρώνουν το σκηνικό του θεματικού πάρκου. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την Ντόρα που θα επισκέπτεται τακτικά το χώρο, ενώ αναμένονται πολλές εκπλήξεις και δρώμενα. Μπορεί οι συνθήκες στη χώρα μας να είναι δύσκολες αλλά όλοι δικαιούνται μια ανάπαυλα χαράς και γιορτής. Ιδιαίτερα τα παιδιά, οι πρωταγωνιστές της ελπίδας και της Χριστουγεννιάτικης χαράς.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Μια γιορτή στου Νουριάν»: Παραστάσεις για αθιγγανόπουλα

Η παιδική  σκηνή του Θεάτρου Πορεία παραμένει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ενός καινούργιου χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά και νέους και υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή φυλετικής καταγωγής, να έρχεται σε επαφή με την τέχνη.  
Η παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν», του Φόλκερ Λούντβιγκ, έργο που έχει ως θέμα του το ζήτημα του ρατσισμού και της αποδοχής, τελεί υπό την αιγίδα της Αρμοστής Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σε αυτό το πλαίσιο η παιδική σκηνή του Θεάτρου Πορεία αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες:
- Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί οι πόρτες της παιδικής σκηνής θα ανοίξουν για να υποδεχθεί τα αθιγγανόπουλα των σχολείων του Ζεφυρίου με το συμβολικό εισιτήριο των 3 ευρώ.
- Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 3μ.μ. η παράσταση θα «ανέβει» στην πλατεία Κεραμεικού, στο Γκάζι, καθώς το Θέατρο Πορεία συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την «Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη». Σε αυτόν τον ανοιχτό και ελεύθερο χώρο, που συγκεντρώνει ντόπιους και μετανάστες, μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας και εθνικότητας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα έργο που αφορά στο ρατσισμό, βιώνοντας την ίδια στιγμή τη συνύπαρξη με τον «άλλο», τον «διαφορετικό», τον «ξένο». Μια ζωντανή απόδειξη ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο και πως η τέχνη μπορεί να αμβλύνει προκαταλήψεις και να ενώσει.

Παράλληλα, το Θέατρο Πορεία αποφάσισε τη μείωση του εισιτηρίου στα 10€ από 13€ για τις παραστάσεις της παιδικής σκηνής και εισάγει νέο οικογενειακό εισιτήριο στα 30 € για 4μελή οικογένεια.


Το έργο «Μια Γιορτή στου Νουριάν» είναι μια  ανατρεπτική και επίκαιρη κωμωδία για το ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, την πολιτισμική συμφιλίωση και την αποδοχή που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών... και κάθε ηλικίας! Γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου. Στη γερμανική εκδοχή του, που είχε τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών ήταν Έλληνες.
Σήμερα  είναι οι Έλληνες που υποδέχονται τους μετανάστες. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, μπορούν τέσσερα παιδιά που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, αλλά βρέθηκαν στην ίδια κατασκήνωση, να γίνουν φίλοι; Ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αϊσέ να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Και ο Πιρούζ θα μάθει το Γιάννη και τη Δώρα  να παίζουνε το Ελληνικό Μπίζζ στα Πέρσικα;
Έτσι  κι αλλιώς όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!
Αυτή__ __ ___ ________ ___ ’70 __ __
Ο συγγραφέας της  παράστασης, Φόλκερ Λούντβιγκ, αναφέρει:
Είναι ιδιαίτερη χαρά και  μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, 38 χρόνια αργότερα σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν».
Το 1973, ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για τη δυνατότητα καταπολέμησής τους με ζεστή καρδιά, χιούμορ και κοινό νου.
Τότε  οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, σήμερα όμως μπορούμε να γελάμε όλοι μαζί με αυτά. Σήμερα είναι οι Έλληνες αυτοί που αισθάνονται να απειλούνται από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει τον ρόλο των Γερμανών σ’ αυτό το έργο.
Το  φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία  – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα».
Με  αυτό το έργο, το Θέατρο Πορεία προτείνει ένα θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα και να αναγνωρίσουν  το οικείο τους περιβάλλον. Ενα θέατρο που εξαρτάται από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και μετά την παράσταση. 
Η αίθουσα του θεάτρου είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη δυνατότητα να δέχεται παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης.

Στην παράσταση  που σκηνοθετούν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι, πρωταγωνιστούν  νέοι ηθοποιοί, ενώ το συγκρότημα  Active Member έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική.



INFO:
Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι _Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά – Κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου,  Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Active Member
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Διανομή:
Κύριος Νουριάν: Βασίλης Κουκαλάνι 
Πιρούζ: Πέτρος Σπυρόπουλος 
Μπάμπης Παπαδάκης: Γιώργος Δάμπασης
Γιάννης: Μιχάλης Τιτόπουλος
Δώρα: Ηρώ Μπέζου
Αϊσέ: Πολυξένη Ακλίδη 
  • Κάθε  Κυριακή στις 11.15 π.μ. & στις 3.00 μ.μ.
  • Καθημερινές, παραστάσεις για σχολεία στις 10:00π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Κυριακές, κοινή είσοδος: 10€
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 6€
Οικογενειακό  εισιτήριο 30€ (4μελής οικογένεια)
«ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ» 
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69_ Πλατεία Βικτωρίας.
Τηλ: 210 8210991, 210 8210082
www.poreiatheatre.com

Οργανωμένες παραστάσεις  για σχολεία:
ΤEXNIS
Οργάνωση Θεάματος
Τηλ: 210 9345 378 / 210 9340 038
e-mail: info@texnis.com

Ελληνικές Μαριονέττες - Το Μυστικό του Άη Βασίλη

Οι Ελληνικές Μαριονέττες και ο χώρος τέχνης Μελάνυθρος, παρουσιάζουν
την παιδική σπονδυλωτή παράσταση μαριονέτας, "Το Μυστικό του Αη Βασίλη".

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Διαβάτη, Ηλίας Λογοθέτης, Βίλμα Τσακίρη, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η παράσταση διαρκεί 50 λεπτά, και είναι κατάλληλη για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 @ 17:00
Είσοδος: 10 ¤
Κρατήσεις - πληροφορίες: 2103636904, 6944321023, info@melanithros.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα, στολισμένο από παιδιά

Περίπου 2.000 ζωγραφισμένα τσίγκινα κουτάκια από γάλα εβαπορέ βρίσκονται κρεμασμένα από σήμερα, Παρασκευή, στις νεραντζιές τις πλατείας Συνάγματος. Φέτος, ελέω κρίσης, ο Δήμος Αθηναίων απέφυγε το μεγάλο ψεύτικο δέντρο με τα εντυπωσιακά και τα ακριβά «ετοιματζίδικα» στολίδια, και προτίμησε να στραφεί στους μαθητές της πόλης και τη φαντασία τους.

Κάπως έτσι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός απέκτησε εναλλακτικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό χρώμα. Και ίσως τελικά αποδειχθεί ωραιότερος και χρησιμότερος.

«Ούτως ή άλλως η απόφαση της διοίκησης του δήμου ήταν τα έξοδα για τον χριστουγεννιάτικο εορτασμό να είναι περιορισμένα. Έτσι αντί να επενδύσουμε σε χρήμα αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε χρόνο και δημιουργική εργασία», λέει η κυρία Ολγα Πατούνη, ιστορικός της τέχνης και υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΟΥΡΑΝΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τα παιδιά γιορτάζουν και η Τουραντό τους εύχεται χρόνια πολλά!

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, Ο θίασος Αδράχτι περιμένει όλα τα παιδιά σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση!

Η Τουραντό, η σκληρόκαρδη βασιλοπούλα της Κίνας, γιορτάζει μαζί με τους μικρούς της φίλους!

Μετά το τέλος της πρώτης παράστασης (11.15) η Τουραντό θα κάνει face painting με φανταστικά σχέδια, θα παίξει πρωτότυπα παιχνίδια, θα δώσει μπαλόνια στα παιδιά σε ένα πάρτι μόνο για τους μικρούς θεατές!

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους αγαπημένους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας!

Πρόκειται για το περίφημο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκότσι που έγινε γνωστό από την ομώνυμη όπερα του Πουτσίνι, σε μια έξοχη θεατρική διασκευή για παιδιά από τον εξαιρετικό στο είδος, Γιάννη Καλαντζόπουλο, μουσική του Δημήτρη Λέκκα και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαευσταθίου.

Η σκληρόκαρδη Τουραντό, πριγκίπισσα της Κίνας, θα πάρει για άντρα της όποιον απαντήσει σωστά σε τρία μυστηριώδη αινίγματα που θα του βάλει. Ο νόμος λέει ότι όποιος τα καταφέρει, θα πάρει για γυναίκα του την Τουραντό. Αλλιώς, τιμωρείται. Με φόντο την εξωτική Κίνα και το παλάτι του πατέρα της, του Αυτοκράτορα Αλτούμ, διαδραματίζονται οι πιο κωμικές καταστάσεις. Οι μηχανορραφίες του Πανταλόνε και οι γκάφες της πρωθυπουργού Ταρτάλια, ο κωμικός χορός των νάνων αλλά και του κινέζικου αυτοκρατορικού Δράκοντα. Μας μαγεύουν η ομορφιά και η εξυπνάδα της Τουραντό αλλά και η συγκινητική αξιοπρέπεια και υπομονή της πιστής της σκλάβας, Αδέλμα. Τέλος, η εμφάνιση ενός μυστηριώδη ξένου, του Καλάφ, έρχεται να ανατρέψει την ιστορία και να οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις!

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :
Ζωή Αβραμίδου, Μανώλης Καζαμίας, Δέσποινα Μακρή, Γιώργος Παπαευσταθίου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Χριστίνα Σιμιτζή

Σκηνικά - κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Χορογραφίες : Αναστασία Γεωργαλά

Οι παραστάσεις θα  συνεχιστούν όλο τον χειμώνα κάθε Κυριακή ως και την Κυριακή των Βαϊων.

Ώρα έναρξης 11. 15 & 15.00
Τιμή εισιτηρίου €14 τα δυο άτομα

Διάρκεια παράστασης 90’

Τηλέφωνα για πληροφορίες & κρατήσεις 210 8848126 & 6946 20999

Enhanced by Zemanta

Καραγκιόζης με τον θίασο του Ηλία Καρελλά στα ΑTΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS

Ο θίασος του Ηλία Καρελλά κάθε Σάββατο μεσημέρι (3μ.μ.) κάνει στάση στον πολυχώρο ΑΤΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS και υποδέχεται με το Καραγκιόζη του και τους υπόλοιπους ήρωες αυτού του χάρτινου θιάσου τους μικρούς, αλλά και του μεγάλους θεατές.
Χρησιμοποιώντας αρμονικά επί σκηνής τον ηθοποιό, τη σκιά, τη μάσκα, την κούκλα και  τη μουσική ο Ηλίας Καρελλάς δημιουργεί νέες ιστορίες προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα των παιδιών και πειραματίζεται στη φόρμα του Θεάτρου Σκιών, πατώντας πάντα πάνω στην παράδοση των μεγάλων δασκάλων.
Ο θίασος Ηλία Καρελλά ιδρύθηκε το 1996, έχει περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσελκύει περισσότερους από 50.000 θεατές ανά  θεατρική σαιζόν και έχει τεθεί υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων της Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.
Κάθε Σάββατο  θα παρουσιάζεται ένα διαφορετικό  έργο και το πρόγραμμα των παραστάσεων  έχει ως εξής:
10/12/2011:  «Ο Καραγκιόζης Αστρονόμος»
17/12/2011: «Ο χορός των Καλικατζάρων»,
24/12/2011: «Το χριστουγεννιάτικο Αστέρι»
31/12/2011: «Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη»
7/01/2012: «Ο Καραγκόζης τραγουδιστής»
14/01/2012: «Το μεγάλο πανηγύρι»
21/01/2012: «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος
28/01/2012: «Το μαγικό Μπουκάλι»
 
ATΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS, Λ. Βουλιαγμένης 245, Δάφνη (ΜΕΤΡΟ Δάφνης), τηλ. 210 9711511, 210 9750936

6ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο BazaArt του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνουν το 6ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο BazaArt και διαθέτουν στο κοινό και τους φίλους του μουσείου τις εικαστικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά στα εργαστήρια ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα! Τα παιδιά του μουσείου συμμετέχουν ενεργά στο κλίμα των εορτών και αποκτούν καινούριες εμπειρίες μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας και της διάθεσης των αντικειμένων τους!

Στο θεσμό των εποχιακών παιδικών ΒazaArt που έχει πια καθιερωθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τη θέληση των ίδιων των παιδιών, συμμετέχουν τα παιδιά και των τεσσάρων εργαστηρίων του μουσείου, «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» (ηλικίας 4-11 ετών), «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ με τους …γονείς μου» (ηλικίας 3 ετών), “Computer Art”(9-11 ετών) και Photo Art (9-11 ετών).

Το 6ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Bazaart που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/12/11, στις 17:00-19:00, το Σάββατο 10/12/11 11:30-13:30 και την Κυριακή 11/12/11 11:30-13:30 στον 1o όροφο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο μουσείο το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο για να μοιραστούμε το κέφι και τη γιορτινή διάθεση που τα ίδια τα παιδιά μας μεταδίδουν!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 21.00
Χορωδία ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 17.00-19.00
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11.30-13.30 και
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11.30-13.30

Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ των εκπαιδευτικών εργαστηρίων τέχνης «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» του ΜΜΣΤ.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 19.30
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Σύγχρονου Ωδείου. Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα, η Χορωδία και η Jazz μπάντα του Σύγχρονου Ωδείου.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Διανυκτέρευση στο Μουσείο-Sleepover για παιδιά από 8 έως 12 ετών. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δ. Θεσσαλονίκης. Δηλώσεις συμμετοχής  Τηλ. 2310280328

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 13.00
Τα Χάλκινα. Ορχήστρα Πνευστών Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12.30
Παιδική Χορωδία Κυρίλλου & Μεθοδίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18.00
Παιδική Χορωδία & Ορχήστρα Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011, κατά την διάρκεια λειτουργίας του Μουσείου 10.00-14.00
Κάλαντα από την Παιδική Χορωδία Αγ. Τριάδος

Για την ενημέρωσή σας, παρακαλούμε να μας αποστείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο
mm-invitation@mmca.org.gr

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), 54636 Θεσσαλονίκη mmcart@mmca.org.gr, S. www.mmca.org.gr

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ!

Η ιδανική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που όλοι θέλουμε να νιώσουμε την περίοδο των εορτών δεν είναι μόνο για λίγους... Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να παίξει, να χαμογελάσει, να διασκεδάσει και να ονειρευτεί!

Με γνώμονα τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες το Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» φιλοξενεί το πιο ωραίο παραμύθι και προσφέρει σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους την ευκαιρία να απολαύσουν το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε ποτέ και μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων του.

Με τη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων δίνει την ευκαιρία σε ευπαθείς ομάδες, σε ανέργους, σε πολύτεκνους αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες να πάρουν τα παιδιά τους από το χέρι και να ζήσουν την απόλυτη Χριστουγεννιάτικη μαγεία.

…γιατί τα χαμόγελα, τα όνειρα και τα παραμύθια δεν στοιχίζουν ακριβά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και την κάρτα πολυτέκνου στο ταμείο, οι τιμές διαμορφώνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή ως εξής:
  • Βραχιόλι από 15 € σε 10 €
  • 10 μάρκες από 20 € σε 15 €
  • 20 μάρκες από 35 € σε 30 €
Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»
Λ. Κηφισίας 89 & Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρούσι
Έξοδος 11 Αττικής Οδού
Ωράρια  λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00-23:00,
Σαββάτο-Κυριακή, Γιορτές: 11:00-23:00
Τηλ: 2106198274-2106196941
www.aidonakia.grΤο πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Διάσημοι γονείς και παιδιά στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες!

Το Σάββατο ήταν η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες! Έτσι πολλοί διάσημοι γονείς και όχι μόνο βρέθηκαν με τα παιδιά τους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Λούνα Παρκ, "Τα Αηδονάκια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επισκεφθείτε το εργαστήρι του Αη-Βασίλη στα Τρίκαλα!

Το ομορφότερο και μεγαλύτερο εργοστάσιο του Αι Βασίλη στην Ευρώπη βρίσκεται στον Μύλο των Ξωτικών.

Ο Αϊ Βασίλης έχει πολύ δουλειά και με την βοήθεια των Ξωτικών τρέχει να τα προλάβει όλα. Οι επισκέπτες τον συναντούν την ώρα της δουλειάς αλλά αυτός είναι πρόθυμος να τους αγκαλιάσει, να χαμογελάσει γλυκά στον φωτογραφικό φακό και φυσικά έχει ένα δωράκι για όλους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

"Το κοριτσάκι με τα σπίρτα"

Το θέατρο "ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ", λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού για την χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ" του Χ. Κ. Άντερσεν προσθέτει στο πρόγραμμά του επιπλέον έκτακτες εορταστικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα εκτός από τις προγραμματισμένες παραστάσεις κάθε Σάββατο 16.00' και Κυριακή 11.15' και 16.00' αλλά και τις έκτακτες στις 26-12-11 και 2-1-12 ώρα 17.00' θα πραγματοποιηθούν επιπλέον έκτακτες παραστάσεις στις 27, 28, 29 και 30-12-11 ώρα 17.00'.

Η υπόθεση γνωστή και ενδιαφέρουσα: Παραμονή  Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους  δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά  σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που  το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά  και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή  του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’  αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’  αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο...     

Μουσική – τραγούδια –  χοροί εποχής, στολίζουν  το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Διάρκεια: 90΄        
 
Θεατρική  διασκευή :     Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία :                Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική :                     Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά :                Γιώργος Πολυχρονιάδης
Kοστούμια:                   Έλσα Βώκου
Φωτισμοί:                      Νίκος Τσελές
Ηχοληψία:                   Ανδρέας Ευριπίδου                       

Ηθοποιοί: Μαρία Στάβαρη, Μαρία Δημητριάδου, Έλλη Λορέντη, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Μαγκίνης, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου.
 
Έναρξη  παραστάσεων: Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.
Λήξη  παραστάσεων: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012.

Παραστάσεις: Σάββατο 16.00΄ και Κυριακή 11.15΄ και 16.00΄.
Έκτακτες  παραστάσεις: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 17.00΄ και Δευτέρα 2 Ιανουαρίου  2012 ώρα 17.00΄.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, κάρτας ανεργίας ή κάρτας πολυτέκνων στο ταμείο του θεάτρου.
Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ το άτομο.

Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις  για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ  του θεάτρου μας προσφέρεται  για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή  μετά την παράσταση.

Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου του θεάτρου).
  • Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού –  κλιματισμού, ήχου και εικόνας.

"Με λένε Μπόμπιρα, με λένε Μπάμπαλο, με λένε Μπουέμι..."

"Με λένε Μπόμπιρα, με λένε Μπάμπαλο, με λένε Μπουέμι..."  - ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με ιστορίες και  παραμύθια στη Στοά του Βιβλίου

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας καλεί... Ανάψτε το φαναράκι σας και πάρτε το μονοπάτι για τη Στοά του Βιβλίου. Ελάτε να συνταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, εκεί όπου επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, τα πάντα είναι δυνατά, ακόμη και τα θαύματα...

Τα παλιά τα χρόνια τις κρύες νύχτες του χειμώνα και ειδικά εκείνες του Δωδεκαημέρου, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως την ημέρα των Φώτων, οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά στο τζάκι, γύρω από το λύχνο ή το μαγκάλι, όπου μαγείρευαν το φαγητό τους κι αφηγούνταν  ιστορίες και παραμύθια...

Ένα αφηγηματικό ταξίδι, που στόχο έχει να ζωντανέψει την ατμόσφαιρα της παλιάς εκείνης εποχής και να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας κατά την περίοδο του δωδεκαημέρου.

Αλλά και δοξασίες και παραμύθια από τη λαϊκή μας παράδοση για τα παγανά, τους καλλικαντζάρους, που ανεβαίνουν πάνω στα καρυδότσουφλά τους και ταξιδεύουν στον απάνω κόσμο και φέρνουν τα πάνω κάτω...

Και ιστορίες για πλάσματα που μεταμορφώνονται μέσα σε μια στιγμή σαν αστραπή,για πουλιά που μιλούν και δέντρα που τραγουδούν...

Κι ακόμα μια ιστορία από τη λογοτεχνία για τη χαρά και την αξία της προσφοράς δίχως την προσδοκία της ανταπόδοσης...

Πρόκειται για ένα διαδραστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών με όχημά μας τα παραμύθια, τη μουσική και τα παιχνίδια.

Οι ήχοι του φλάουτου και αρκετών ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου, σε συνδυασμό με τα σκηνικά και τα μικροαντικείμενα θα ζωντανέψουν την μαγική ατμόσφαιρα των παραμυθιών.

Αφήγηση παραμυθιών: Ζωή Νικητάκη
Φλάουτο: Βασίλης Αλαφογιάννης
Σκηνικά: Ζωή Νικητάκη, Βασίλης Αλαφογιάννης

2 Σάββατα στις 10 και 24 Δεκεμβρίου 2011 ώρα: 12:00

για παιδιά πάνω από 5 ετών και για μεγάλους που ονειρεύονται σαν παιδιά

Στη Στοά του Βιβλίου, στην αίθουσα Τέχνης σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ
Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου

Για κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες στο τηλέφωνο: 211 11 98 900-1

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Επειδή η πραγματικότητα με τα παιδικά μάτια μοιάζει με ένα μαγικό παραμύθι, τα πρωϊνά της Κυριακής στον πολυχώρο “Aτλαντίς Classic Cinemas” θα είναι αφιερωμένα στα παιδιά.
Από την Κυριακή  και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί η θεατρική ομάδα «Βίδωμα» θα παρουσιάζει τα παιδικό θεατρικό έργο «Η Αλίκη στη Χώρα των Γευμάτων» της Βίκυς Θαλασσινού.

Η Αλίκη είναι ένα  σύγχρονο παιδί που ζει με τους γονείς της σε κάποιο διαμέρισμα της  πόλης. Οι καθημερινές ανάγκες αναγκάζουν τους γονείς να λείπουν όλη την  ημέρα κι έτσι η Αλίκη μόνη της  και χωρίς φίλους, περνάει την  ώρα της τρώγοντας μπροστά  στον καναπέ και βλέποντας τηλεόραση.
Μια μέρα αυτό το συνηθισμένο  παιδί θα κάνει ένα ασυνήθιστο ταξίδι.  Στη χώρα με τις Μακριές Κεραίες θα γνωρίσει τη Φοβερή Βασίλισσα της τηλεόρασης, στη χώρα των Γευμάτων θα γνωρίσει τον Μάγειρα Κουνελάκη και τους απίστευτους βοηθούς του και θα μιλήσει με τη Μαύρη Γάτα. Όμως, εκεί όλοι είναι υπέρβαροι. Ο Μάγειρας Κουνελάκης και οι βοηθοί του την ταΐζουν συνέχεια. Η Αλίκη τρώει γλυκά,  μεταλλαγμένα και “πλαστικά” φαγητά και χοντραίνει τόσο πολύ που δεν μπορεί να κουνηθεί. Στο τέλος αρρωσταίνει. Σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει γιατρός, μόνο φαγητό. Η Αλίκη φεύγει. Θα καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι της; Οι φίλοι της θα τη βοηθήσουν να βρει το σωστό δρόμο;
Αφορμή για αυτό το παιδικό έργο στάθηκε μια έρευνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που μας βγάζει πρώτους στην παιδική παχυσαρκεία. Και γι’ αυτό η συγγραφέας έφτιαξε ένα παραμύθι, που μιλάει  για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των σημερινών παιδιών. Μιλάει για την παχυσαρκία που προέρχεται από την καθιστική ζωή, την έλλειψη κοινωνικής ζωής των παιδιών λόγω των φορτωμένων προγραμμάτων και την αποξένωση μέσα στην οικογένεια.
Συντελεστές:

Κείμενο - στίχοι τραγουδιών: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου
Μουσική: Νίκος Μερτζάνος
  Κοστούμια: Λουκία Γαβριήλογλου
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Θωμάς Θαλασσινός
Ζωγραφική σκηνικών αντικειμένων: Αμαλία Αλειφέρη
Χορογραφίες: Αντζελα Μουσμπουρέλη
Παίζουν: Δώρα Θωμοπούλου, Δημήτρης Τοπαλίδης, Τάμυ Ρόρη, Βίκυ Θαλασσινού


ATΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS, Λ. Βουλιαγμένης 245, Δάφνη (ΜΕΤΡΟ Δάφνης), τηλ. 210 9711511, 210 9750936

Μικροί "λογοτέχνες" βραβεύτηκαν από το υπουργείο Παιδείας

 Μια «ελπίδα που ξεπηδάει σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα» είναι οι νεαροί μαθητές που βραβεύτηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να έργα τους στο πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!» που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2011.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατά τη βράβευση των μαθητών που δημιούργησαν αφίσες, θεατρικά δρώμενα, βίντεο, κλπ. εμπνευσμένα από την ζωή των τεσσάρων μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα έργα παιδιών από 12 σχολεία της χώρας που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα. 
 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μιχαλόπουλος - Βερούλη: ''Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος''

Άλλος ένας Χριστουγεννιάτικος μήνας γεμάτος εκδηλώσεις ξεκινάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το μοναδικά ανατρεπτικό βιβλίο ''Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος'' των αθλητών συγγραφέων και εκπαιδευτικών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 και έσπασε κάθε συγγραφικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 35.000 αντίτυπα στους δύο μόλις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, ενώ αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΣΠΑΥ, του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και διά βίου Μάθησης μοιράστηκε σε 31.000 μαθητές των σχολείων των 15 δήμων, που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ και έχουν σύνορο τον Υμηττό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από την Ευρωπαική Επιτροπή του ECOCITY για θέματα περιβάλλοντος

Το πρόγραμμα των συγγραφέων περιλαμβάνει εκδηλώσεις στο ATHENS HEART στις 2 Δεκεμβρίου, μια περιοδεία σε 17 σχολεία στην Λευκωσία, στην Λάρνακα και στην Λεμεσσό της Κύπρου γαι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από 4 έως 8 Δεκεμβρίου, ενώ το βιβλίο θα αποτελέσει το κύριο θέμα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου της Κύπρου, που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στην Λευκωσία, μια σειρά παρουσιάσεων σε όλα τα LAPIN HOUSE στις 10, 17, 18 και 24 Δεκεμβρίου καθώς και μια σειρά εκδηλώσεων σε σχολέια των Αχαρνών στις 12 Δεκεμβρίου, στο Κιάτο στις 13 Δεκεμβρίου, στην Θάσο στις 16 Δεκεμβρίου, στα Εκαπιδευτήρια Γείτονα στις 20 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι παρουσιάσεις των δύο αθλητών συγγραφέων και εκαπιδευτικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με θέμα τις αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...