Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

CyberKids: Γα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Παρουσιάσθηκε μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφορά μια καινοτόμα, κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο (http://www.cyberkid.gov.gr), για μικρούς και μεγάλους.
Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.α.
Η υλοποίηση του cyberkid από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:
- « Λέμε “ναι” στο διαδίκτυο. Αλλά καλούμε τους πάντες να σερφάρουν με ασφάλεια ».
- « Θέλω να ζητήσω απ’ όλους όσους πιστεύουν στην ανάγκη της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο να βοηθήσουν μεταφέροντας το μήνυμα ».
- « Θέλω επίσης να παροτρύνω, να ενθαρρύνω και άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, και του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος ν’ αξιοποιήσουν αντίστοιχες εμπειρίες που έχουν υλοποιηθεί στο εξωτερικό. ‘Η ακόμη, να εμπνευστούν και από αυτή την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν αντίστοιχες μικρές καμπάνιες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για όλες τις ηλικίες των πολιτών και κυρίως για τα νέα παιδιά, γιατί έχουμε και εμείς την ευθύνη να τους διαμορφώσουμε, ως υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες του αύριο ».
Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης, παρουσίασε με λεπτομέρεια τη νέα διαδικτυακή εφαρμογή - http://www.cyberkid.gov.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σουηδοί πετάνε στο δρόμο 44 παιδιά από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Το Χαμόγελο του Παιδιού ζητάει για ακόμη μία φορά τη βοήθειά μας.
Στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου σήμερα μένουν συνολικά 44 παιδιά, ηλικίας από 4,5 έως 26 ετών, ενώ απασχολούνται 29 εργαζόμενοι. Η σουηδική ΜΚΟ «Η Κιβωτός των παιδιών» (Children’s Ark International), μητρική της «Κιβωτού των Παιδιών» με έδρα την Κόρινθο, η οποία παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο στο Χαμόγελο του Παιδιού, αιφνιδιαστικά κοινοποίησε στις 29/09 αγωγή έξωσής του, την οποία είχε καταθέσει 16/12/2010. Η αγωγή αυτή συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου στις 9/11/2011

Με την αγωγή της ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συλλόγου από τις εγκαταστάσεις, των 44 παιδιών από το μόνο σπιτικό που έχουν γνωρίσει και των 29 εργαζομένων σε αυτό. Μέσω της αγωγής ζητείται η απομάκρυνσή τους χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παιδιά εθισμένα στην "ηλεκτρονική" πορνογραφία

InternetImage by hdzimmermann via Flickr Σαν… μικρόβιο μεταδίδεται και στη χώρα μας το φαινόμενο της χρήσης πορνογραφικών σελίδων από παιδιά και εφήβους καθώς 2 στα 10 ελληνόπουλα μπαίνουν συστηματικά σε site με ροζ περιεχόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε 660 μαθητές 14 έως 16 ετών, το 19,5% των παιδιών δήλωσαν ότι κάνουν χρήση ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού. Από αυτά το 42,7% επισκέπτονται τις ροζ σελίδες σχεδόν σε σημείο... εθισμού.

Τα αγόρια είναι πιο ευάλωτα από ότι τα κορίτσια 11 φορές περισσότερο. Γι αυτό και έχουν τριπλάσιες πιθανότητες για προβλήματα συμπεριφοράς και διπλάσιες πιθανότητες να έχουν οριακό δείκτη κοινωνικοποίησης.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

"Τα παραμύθια ταξιδεύουν στη Στοά του Βιβλίου"

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΝΙΚΗΤΑΚΗ με τους ήχους του φλάουτου από τον Βασίλη Αλαφογιάννη στην ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ,  πό το Νοέμβριο έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

- Δευτέρα και Παρασκευή για σχολεία

- Σάββατο για παιδιά και γονείς

Για κρατήσεις σχολείων και περισσότερες πληροφορίεςστο τηλέφωνο των Εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ: 211 11 98 900

Πρόκειται για διαδραστικές παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με τη συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δραματοποίηση - θεατρικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά καλούνται να  ζωντανέψουν σκηνές και ήρωες μέσα από τα παραμύθια.

Κάθε φορά εναλάσσονται οι ιστορίες και τα παραμύθια.

Οι ήχοι του φλάουτου και αρκετών ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου,σε συνδυασμό με τα σκηνικά και τα μικροαντικείμενα, έχουν ως στόχο να υποβάλλουν την μαγική ατμόσφαιρα των παραμυθιών.

Ιστορίες και παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική λαϊκή παράδοση του τόπου μας και από την παράδοση κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου.

Ξεκινάμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και σας προσκαλούμε να ονειρευτούμε και να συνταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

- Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα: 17:00 το απόγευμα

- Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα: 11:30 το πρωί

Ένα αφηγηματικό ταξίδι μέσα από τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας, αλλά και από παραδόσεις κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου.

Τα παλιά τα χρόνια όταν τα πουλιά μιλούσαν και τα δέντρα τραγουδούσαν,όταν οι άνθρωποι πίστευαν στο απίστευτο κι έλεγαν το ανείπωτο, τότε θαύματα μπορούσαν να συμβούν. Αλλά θαύματα συμβαίνουν κι ως τις ημέρες μας.

Το λοιπόν, πάρτε το φαναράκι σας κι ελάτε να πάρουμε το μονοπάτι  για τον κόσμο των παραμυθιών. Εκεί όπου επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, τα   πάντα είναι δυνατά...

Μια φορά κι έναν καιρό...

Μεσολόγγι: Δασκάλα καταγγέλλει: Οι μαθητές μου είναι έτοιμοι να λιποθυμίσουν από την πείνα

Φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, καταγγέλθηκαν στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη.

Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει σάλο στο Μεσολογγι και η καταγγελία αφορά σε δημοτικό σχολέιο της περιοχής.

Η δασκάλα του σχολέιου κατηγγειλε στον ίδιο τον Δήμαρχο πως τουλάχιστον δέκα μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας. 
 

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης λέει, " ναι " στο Ίντερνετ για τα παιδιά μας

Κανείς δεν αμφισβητεί, τους κινδύνους που ελλοχεύουν, από την μη ελεγχόμενη χρήση του ίντερνετ, από τους ανήλικους χρήστες.Αλλά και κανείς δεν αμφισβητεί πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση είναι ,η ασφαλής χρήση του. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,λέει ναι ,στο Ίντερνετ για τα παιδιά μας, και καλεί τους γονείς αλλά και τους δασκάλους να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο του διαδίκτυο αλλά κάτω από "κανόνες"

Εκείνο που θα πρέπει να είναι σε όλους μας ,πέρα για πέρα κατανοητό ,(χωρίς ηλικιακά όρια) και πρέπει πάντα να το θυμόμαστε είναι : " ότι δημοσιεύεται online ξεφεύγει εκείνη τη στιγμή από τα χέρια μας, και ίσως αργότερα μετανιώσουμε , για κάτι που ‘ανεβάσαμε’ στο Διαδίκτυο στο παρελθόν " γιαυτό χρειάζεται η οφειλομένη σκέψη και η συνετή και νηφάλια απόφαση.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κομοτηνή: Κινδύνευσε 12χρονος λόγω μέθης

Σε ημικωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Κομοτηνής, ένας 12χρονος, ο οποίος είχε... καταναλώσει μεγάλη ποσότητα βότκας.

Ο 12χρονος λιποθύμησε σε κεντρικό δρόμο της πόλης κι έτσι μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός καθώς τον είδαν περαστικοί και ειδοποίησαν αμέσως το ασθενοφόρο.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Μια Γιορτή στου Νουριάν»

Από τις 30 Οκτωβρίου 2011 η παιδική σκηνή του «Θέατρου Πορεία» παρουσιάζει το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ «Μια Γιορτή στου Νουριάν». Μια ανατρεπτική και επίκαιρη κωμωδία για το ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, την πολιτισμική συμφιλίωση και την αποδοχή που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών... και κάθε ηλικίας! Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το θέατρο Grips του Βερολίνου. Στη γερμανική εκδοχή του, που είχε τον τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών ήταν Ελληνες.

Σήμερα είναι οι Ελληνες που υποδέχονται τους μετανάστες. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, μπορούν τέσσερα παιδιά που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, αλλά βρέθηκαν στην ίδια κατασκήνωση, να γίνουν φίλοι; Ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αϊσέ να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Και ο Πιρούζ θα μάθει το Γιάννη και τη Δώρα να παίζουνε το Ελληνικό Μπίζζ στα Πέρσικα;

Έτσι κι αλλιώς όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!

Ο συγγραφέας της παράστασης, Φόλκερ Λούντβιγκ, αναφέρει:

Είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, 38 χρόνια αργότερα σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν».

Το 1973, ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για τη δυνατότητα καταπολέμησής τους με ζεστή καρδιά, χιούμορ και κοινό νου.

Τότε οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, σήμερα όμως μπορούμε να γελάμε όλοι μαζί με αυτά. Σήμερα είναι οι Έλληνες αυτοί που αισθάνονται να απειλούνται από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει τον ρόλο των Γερμανών σ’ αυτό το έργο.

Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα».

Με αυτό το έργο, το Θέατρο Πορεία προτείνει ένα καινούργιο χειραφετημένο θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα και να αναγνωρίσουν το οικείο τους περιβάλλον. Ενα θέατρο που εξαρτάται από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και μετά την παράσταση.

Η αίθουσα του θεάτρου είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη δυνατότητα να δέχεται παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης.

Στην παράσταση που σκηνοθετούν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι, πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί, ενώ το συγκρότημα Active Member έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική.

INFO:
Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι _Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά – Κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Active Member
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Διανομή:
Κύριος Νουριάν: Βασίλης Κουκαλάνι
Πιρούζ: Πέτρος Σπυρόπουλος
Μπάμπης Παπαδάκης: Γιώργος Δάμπασης
Γιάννης: Μιχάλης Τιτόπουλος
Δώρα: Ηρώ Μπέζου
Αϊσέ: Πολυξένη Ακλίδη

Κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. & στις 3.00 μ.μ.
Καθημερινές, παραστάσεις για σχολεία στις 10:00π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Κυριακές, κοινή είσοδος: 13€
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 6€

«ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ»
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69_ Πλατεία Βικτωρίας.
Τηλ: 210 8210991, 210 8210082 www.poreiatheatre.com

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία:
ΤEXNIS Οργάνωση Θεάματος  Τηλ: 210 9345 378 / 210 9340 038  e-mail: info@texnis.com

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Επίδειξη παγκοσμίου πρωταθλήματος Gheerleading

Επίδειξη παγκοσμίου πρωταθλήματος Gheerleading της νικήτριας ομάδας κοριτσιών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Έχουμε καλέσει ομάδα από την Ρωσία, η οποία είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, ηλικίας 9-10ετών, στην Αθήνα, μεταξύ 19 με 23 Οκτώβριου 2011 για την πραγματοποίηση παρουσιάσεων του Ομίλου και για την ευαισθητοποίηση του αθλήματος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους Ελληνικού και Περιστερίου.

Οι εκδηλώσεις μας θα περιλαμβάνουν αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις και δοκιμαστικό μάθημα για τα παιδιά που θα ενδιαφερθούν, από έμπειρους προπονητές μας.

21 Οκτ. Παρασκευή Party Hall Γλυφάδας: Μεταξά 52, Γλυφάδα, τηλ. 210-8943190, εκκίνησηστις 18.00 μ.μ.

22 Οκτ. Σάββατο Κλειστές εγκαταστάσεις της Ηλιούπολης (Πολυκλαδικά),εκκίνηση στις 12:00 μ.μ.

Fantasia Party

FANTASIA, Οργάνωση εκδηλώσεων - Παιδικά πάρτι - Γενέθλια - Γιορτές: Clown, Ζογκλέρ, Ταχυδακτυλουργοί, Ξυλοπόδαροι, FANTASIA, Οργάνωση εκδηλώσεων - Παιδικά πάρτι - Γενέθλια - Γιορτές: Clown, Ζογκλέρ, Ταχυδακτυλουργοί, Ξυλοπόδαροι


210 9637927, 210 8950184
Fax: 6981 270598, 6984 123023

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Ο Ζυμαρούλης» με τον Μ. Σεφερλή για 3η χρονιά

«Ο Ζυμαρούλης», το παιδικό έργο με τον Μ. Σεφερλή συνεχίζεται για 3η χρονιά στο θέατρο "Περοκέ"

Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ έναν παλιό ξύλινο μπουφέ κουζίνας. Ο Ζυμαρούλης, ο οποίος μόλις έχει ψηθεί από τους «Μεγάλους», τους ιδιοκτήτες δηλαδή του σπιτιού, συναντά το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Ελβετικής καταγωγής Herr Von Κούκο, ο οποίος ζει μέσα στο ρολόι – κούκος και αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο λαιμό, ο οποίος δεν του επιτρέπει να εκφέρει και να τραγουδήσει σωστά τα περιβόητα «κούκου» του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον σκουπιδοτενεκέ το επόμενο πρωί. Οι προσπάθειες του Ζυμαρούλη να γιατρευτεί ο λαιμός του Κούκου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί τη φωνή του και να παραμείνει κοντά τους, εμποδίζονται από έναν πεινασμένο Ποντικό και από ένα παλιό και ξεχασμένο φακελάκι Τσαγιού, που ζει μέσα σε μία τσαγιέρα στο πιο ψηλό ράφι του μπουφέ.

Η μεγάλη και εποικοδομητική συμμετοχή των παιδιών, το έξυπνο χιούμορ, η έντονη δράση, τα μεγεθυμένα αντικείμενα και σκηνικά, τα πολλά και όμορφα τραγούδια και τέλος τα απλά, αλλά πολύ σημαντικά μηνύματα της παράστασης, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η συνεργασία, κατατάσσουν το μιούζικαλ «Ο Ζυμαρούλης» σε ένα από τα πιο σημαντικά και τα πιο πολυπαιγμένα έργα του David Wood, αλλά και της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – Διασκευή – Στίχοι Τραγουδιών – Σκηνοθεσία Μάρκος Σεφερλής

Πρωταγωνιστούν
Μάρκος Σεφερλής
Γιάννης Καπετάνιος – Λίλιαν Αρχοντή
Γιώργος Νάσιος – Αρετή Ζαχαριάδου
Παντελής Αχιλλέως - Αλέξανδρος Κούζιτσκιν
Αμαλία Δασκαλάκη - Ρομίνα Μαροπούλου

Μουσική Σκηνικά
Νίκος Βεντουράτος Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια Χορογραφίες
Σύλια Δεμίρη Αλέξανδρος Κουζίτσκιν

Εταιρεία παραγωγής : ΤΗΕ ART OF COMEDY

Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:00
Παραστάσεις ειδικά για δημοτικά σχολεία  Δευτέρα έως και Παρασκευή

Τηλέφωνα για κρατήσεις 210-9533044, 6977.176748

Έναρξη: Κυριακή 30 Οκτωβρίου2011

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ Οδυσσέως 2 – Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο Τηλέφωνα Θεάτρου: 210 – 5240040 & 210 – 5232132

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Κάθε Κυριακή στις 11.30 μεσημέρι  στην art gallery café, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ 16673 2108958866 παιδικές παραστάσεις κούκλας από το Χάρτινο Φεγγάρι – Θέατρο Κούκλας.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 «Η περιπέτεια των 4 εποχών»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΡΥΔΑΚΗ.
Συγγραφέας: Μαρίζα Γεωργάλου, Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Μπέσυ Χαικάλη

Σε χρόνια μακρινά, σε χρόνια περασμένα, σε κάτι πράσινα παλάτια κι ανθισμένα, τέσσερις άρχοντες, τέσσερις βασιλιάδες ζούσαν. Τα ονόματα τους κάποτε, όλοι μπορεί ν’ακούσαν. Τι συνέβη όμως, όταν ένας απ’ τους βασιλιάδες, το ξένοιαστο και άτακτο Καλοκαίρι, αποφάσισε να κυβερνήσει μόνο του τον κόσμο και να μη δώσει τη σειρά του στο Φθινόπωρο;

Μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, με καταπληκτικές κούκλες και σκηνικά! Με φρέσκια ματιά σ’ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα…. Μια σημαντική ιστορία για τη φύση και τον άνθρωπο.


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 «ΠΙΝΟΚΙΟ»
Συγγραφέας:Βεατρίκη Κάτζολα –Σαμπατάκου εκδ. ΜΙΝΩΑΣ
Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Μπέσσυ Χαϊκάλη

«Ο δήμαρχος της Θορυβούπολης έχει μεγάλα σχέδια για το δάσος που βρίσκεται στην άκρη της πόλης! Θα κόψει όλα τα δέντρα και θα χτίσει ξενοδοχεία, θα φυλακίσει όλα τα ζώα και τα παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο για να τα δουν…Συναγερμός ηχεί και μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο δάσος, όλοι φεύγουν τρέχοντας!

Έτσι μια φορά κι έναν καιρό δεν ήτανε κανένας, γιατί είχαν φύγει όλοι...
Δηλαδή, σχεδόν όλοι...
Τα δέντρα λοιπόν,αποφασίζουν να πάνε στο γραφείο του δημάρχου
και να διαμαρτυρηθούν!
Και σ’αυτό τους βοηθά η μαγική αστερόσκονη της μικρής νεραΐδας Ονειράνθης...»

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 «Ρουμπελστιλσκιν»
Παραδοσιακός Μύθος Εκδ. ΜΙΝΩΑΣ
Σενάριο-κατασκευές-σκηνοθεσία: Μπέσσυ Χαϊκάλη

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια κοντά στο σοφό δάσκαλό του , ο Κουάνγκ Σού επιστρέφει στους γονείς του. Στο δρόμο του γυρισμού συναντά τη κοπέλα που είναι γραφτό να παντρευτεί.
Η μάνα της όμως την έχει τάξει στο πλούσιο γέρο- Μανδαρίνο.
Για να ξεγελάσει τον Κουάνγκ Σου τον στέλνει σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή! Πρέπει να πάει στο βουνό των Πνευμάτων που βρίσκεται πάνω από την Διαμαντένια θάλασσα και να της φέρει ένα πολύτιμο υλικό για να φτιάξει το γουδί της.
Θα καταφέρει ο Κουάνγκ Σου να βγάλει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο;
Τι θα του πει το Πνεύμα του βουνού;
Στο τέλος θα κερδίσει η αγάπη ή το χρήμα;..

Η αληθινή αγάπη είναι σημαντικότερη από τα πλούτη!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 «Το αγόρι και το φεγγάρι»


Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κατασκευές: Μπέσσυ Χαϊκάλη

Ο Βασιλιάς με το κακό του χαρακτήρα, έχει καταφέρει να διώξει τους πάντες από το παλάτι! Ακόμα και τα παιδιά!.. Ο μικρός Σπίθας ,όμως, αψηφά τις διαταγές του και τρυπώνει κρυφά στην αυλή του παλατιού! Εκεί γνωρίζει κάποιον που θα τον βοηθήσει να δώσει στον Βασιλιά ένα πολύ καλό μάθημα και να τον κάνει άλλον άνθρωπο, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Ένα παραμύθι που μέσα από μεταμορφώσεις και κωμικές καταστάσεις διδάσκει πως η γκρίνια μόνο σε μπελάδες μπορεί να σε βάλει.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ παιδικό, 5 ευρώ ενήλικες
Διάρκεια 120’ με δημιουργική απασχόληση παιδιών

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ στο LEBESISART FESTIVAL

To ερχόμενο Σάββατο, στις 22 Οκτωβρίου 2011, στις 8 το βράδυ, σας περιμένω με χαρά να ταξιδέψουμε μαζί και να ονειρευτούμε στον κόσμο των παραμυθιών απ΄άκρη σ΄άκρη της γης,
εκεί όπου επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, τα πάντα είναι δυνατά...

Στον πεζόδρομο της Λεμπέση, κάτω από την Ακρόπολη,σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης "Τεχνοχώρος". Ακριβώς απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης

"Ελάτε να ξετυλίξουμε την κόκκινη κλωστή, ν΄ακούσουμε ποια αλήθεια θα μας πει..."

Ένα αφηγηματικό ταξίδι μέσα από τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας, αλλά και από  παραδόσεις κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου.

Τα παλιά τα χρόνια όταν τα πουλιά μιλούσαν και τα δέντρα τραγουδούσαν, όταν οι άνθρωποι πίστευαν στο απίστευτο κι έλεγαν το ανείπωτο, τότε θαύματα μπορούσαν  να συμβούν. Αλλά θαύματα συμβαίνουν κι ως τις  ημέρες μας.

Μια Κινέζικη ιστορία Ζεν που λέει πως αν  αξιοποιήσουμε τις ρωγμές μας και τις αδυναμίες μας, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή πιο όμορφη και πλούσια...

Μια παλιά Εβραϊκή ιστορία που μιλάει για ένα μέρος που εκπληρώνονται οι ευχές των ανθρώπων...

Ένα παραμύθι από την προφορική παράδοση (Αϊβαλί) που λέει πως αν ενεργοποιήσουμε τον σπόρο της αγάπης μέσας μας, τότε μπορεί να συμβούν θαύματα...

Μια ιστορία από τη λογοτεχνία (Silverstein) που μιλάει για την αξία της προσφοράς χωρίς την προσδοκία ανταπόδοσης...

Και ένα παραμύθι από τη λαϊκή μας παράδοση που μιλάει για το αχόρταγο μάτι, την πηγή της απληστίας και της φιλοχρηματίας, που δεν παύει όσο ο άνθρωπος ζει...

Το λοιπόν, πάρτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε στον κόσμο των παραμυθιών, εκεί όπου επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, τα πάντα είναι δυνατά...

Μια φορά κι έναν καιρό...

Είσοδος Ελεύθερη

Μεταμόσχευση καρδιάς σε βρέφος

Πέντε μηνών σήμερα η μικρή Κάιλι απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της εκτός νοσοκομείου. Πριν την μεταμόσχευση καρδιάς όλα ήταν διαφορετικά και το μέλλον της φάνταζε σκοτεινό χωρίς ελπίδα ζωής. Η μικρή γεννήθηκε με μια σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια εξαιτίας της οποίας το μωρό αρχικά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη αλλά η μεταμόσχευση καρδιάς φάνταζε ως η μόνη λύση.

Η μικρή Κάιλι έμεινε για 7 εβδομάδες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών με τους γονείς της απέξω να περιμένουν ένα και μόνο θαύμα. Να βρεθεί μια καρδιά.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η σημασία του πρωινού για τα παιδιά

O τρόπος διατροφής των παιδιών παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην πνευματική, όσο και στην σωματική του ανάπτυξη. Επομένως θέτει και τις βάσεις για μια μετέπειτα καλή και υγιή ενήλικη ζωή. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή ειδικά στο σχολείο όπου περνούν τα παιδιά μεγάλο κομμάτι της ημέρας. Ένα καλό πρωινό δυναμώνει το μαθητή, του δίνει ενέργεια.

Ένα πλήρες πρωινό βοηθάει το μαθητή να ξυπνήσει καλύτερα. Να αποκτήσει διάθεση και όρεξη αλλά να αυξηθούν επίσης οι επιδόσεις του μέσα στην τάξη. Σύμφωνα με έρευνες, όταν το παιδί τρώει καλό πρωινό, έχει μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης και βελτιώνεται η απόδοσή του στο μάθημα και στις εξετάσεις. Συμπέρασμα όλων αυτών, είναι ότι πρέπει να αφιερώνονται 10-15 λεπτά για το πρωινό του.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Βρήκαν μετά από 4 χρόνια τους γονείς τους!

Παιδιά ενός κατώτερου θεού. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια πίστευαν ότι οι γονείς τους έχουν φύγει από τη ζωή. Τέσσερα αγγελούδια, που στην αρχή της ζωής τους η μοίρα τούς έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Από τα συντρίμμια ενός μακροχρόνιου πολέμου στο Αφγανιστάν τα αδελφάκια βρέθηκαν στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο παίδων. Τις πληγές τους προσπάθησε να επουλώσει πριν από οχτώ μήνες ο πατέρας Αντώνιος φιλοξενώντας τα στην «Κιβωτό του Κόσμου», προσφέροντάς τους την οικογενειακή γαλήνη που στερήθηκαν. Παράλληλα, ο πατέρας Αντώνιος αναζητούσε εναγωνίως τους γονείς τους. Η είδηση που μετέφερε πριν από λίγες μέρες στα αδελφάκια ήταν συγκλονιστική: οι γονείς τους ζουν και πολύ σύντομα θα τα σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ 2011: 22.000 ΧΑΜΟΓΕΛΑ... ΓΝΩΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Χιλιάδες παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους και δεκάδες δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα γέμισαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ολοφάνερα ανανεωμένη και πιο… «πράσινη» φέτος Μικρόπολις, με χαμόγελα, δημιουργική διάθεση και απίστευτο κέφι! Για πέντε μέρες η «πόλη θαύμα», μεταμόρφωσε ξανά την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε μια όαση χαράς, ευαισθητοποίησης, παιχνιδιού και γνώσης. Αυτή τη φορά και για παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και για τους μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στις δεκάδες βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις της!

Μοναδική στο είδος της η Μικρόπολις πραγματοποιήθηκε και πάλι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ τις ειδικά σχεδιασμένες για «Μικροπολίτες» ηλικίας 2-13 ετών δράσεις της υλοποίησαν 19 φορείς με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο: μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η είσοδος στη Μικρόπολις για σχολεία, ΑμΕα και φορείς για το Παιδί ήταν και φέτος δωρεάν και την επισκέφτηκαν οι Δρόμοι Ζωής, ο Πρότυπος Ξενώνας Θεραπείας και Αποκατάστασης για το Κακοποιημένο και Παραμελημένο Παιδί, το SOS ΕΛΙΖΑ.

Φέτος, όμως, η «Μικρόπολις» δεν είχε μόνο συναρπαστικές Γειτονιές! Ήταν και γεμάτη εκπλήξεις! Οι δράσεις της μας «ταξίδεψαν» και στους εξωτερικούς χώρους της «Τεχνόπολις», πλημυρίζοντάς τους με δράση, μουσικές, θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις, παιχνίδια οδηγισμού, δρώμενα με θέμα την ανακύκλωση, τη συνεργασία, τα δικαιώματα των παιδιών. Μικροί και μεγάλοι στο αληθινό δασάκι της Μικρόπολις 2011 και μέσα από το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» ανακάλυψαν τί σημαίνει τροφική αλυσίδα, ποιες είναι οι επιπτώσεις των πυρκαγιών και της ρύπανσης των υδάτινων πόρων. Λίγο πιο πέρα ανακύκλωσαν τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους και έμαθαν γιατί δεν πρέπει να τις πετάνε στα σκουπίδια, ενώ στο περίπτερο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, το οποίο η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη χρονιά, είχαν την ευκαιρία με την αγορά αναμνηστικών ειδών να συνεισφέρουν στο έργο του.

Η συναυλία από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έκλεισε μελωδικά τις πύλες της φετινής Μικρόπολις. Ήταν η πρώτη φορά που η γνωστή ορχήστρα, συμμετείχε σε διοργάνωση για παιδιά και ερμήνευσε γνωστές συνθέσεις από τον κινηματογράφο σε jazz ρυθμούς! Αμέσως μετά κληρώθηκε το μεγάλο δώρο της Μικρόπολις 2011, ένα ταξίδι για μία οικογένεια στη Disneyland Paris (Travel Plan), το οποίο φυσικά παρέδωσαν… η μικρή Πόλυ και ο φίλος της ο Κοσμάς. Στο www.mikropolisfestival.gr (Ενότητα: Δώρα και Κληρώσεις) έχουν αναρτηθεί τα ονόματα των τυχερών που κέρδισαν τα υπόλοιπα μεγάλα δώρα της Μικρόπολις 2011: τα σαμπουάν της χρονιάς για 10 λιλιπούτειους τυχερούς (Proderm), το ελαιόλαδο της χρονιάς για 3 οικογένειες (Άλτις), Τα Honey CHEERIOS® της χρονιάς για 10 τυχερούς (Nestle®), 5 ακουστικές κιθάρες (Ωδείο Φίλιππος Νάκας), 4 παιδικά πατίνια - skateboard (Iceandskate). Διαγωνισμοί και κληρώσεις μέσω του http://www.facebook.com/Mikropolis με όμορφα και πρακτικά δώρα από τους φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της Μικρόπολις 2011 θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Καινούρια σχολική χρονιά με πρωτιά! 41% των Ελληνόπουλων είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα

Η Ελλάδα κατείχε μια από τις πρώτες θέσεις σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και υπέρβαρου στην Ευρώπη με βάση δεδομένα παλαιότερων μελετών. Νεότερα πλέον ερευνητικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο καλοκαίρι μας «πιάνουν» σε βαθύ ύπνο, αφού αποκαλύπτουν πως τα ποσοστά αυτά … μας εκτοξεύουν στην κορυφή!
Ο λόγος για τη μελέτη GRECO που πραγματοποιήθηκε από ομάδα διαιτολόγων της Μονάδας Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο στο διεθνούς φήμης περιοδικό Atherosclerosis. Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 4786 παιδιά ηλικίας 10-12 ετών από 14 νομούς της χώρας από τη Θράκη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη. Στη μελέτη αξιολογήθηκε το βάρος, το ύψος καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών βάση ενός ημι-ποσοτικού ερωτηματολογίου συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων. Με τη βοήθεια του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν τα παιδιά, οι ερευνητές αξιολόγησαν κατά πόσο τα παιδιά τηρούσαν το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης το 41,2% των Ελληνόπουλων είναι παχύσαρκα και υπέρβαρα. Συγκεκριμένα, το 29,9% των αγοριών και το 29,2% των κοριτσιών ήταν υπέρβαρα ενώ το ποσοστό παχύσαρκων αγοριών και κοριτσιών βρέθηκε στο 12,9% και 10,6% αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως μόνο το 4,3% των παιδιών αγγίζει το άριστο σκορ Μεσογειακής Διατροφής και μάλιστα τις καλύτερες «επιδόσεις» εμφανίζουν τα παιδιά που κατοικούν σε αγροτικές και ημι-αστικές περιοχές. Παράλληλα, παρατηρήθηκε πως τα παιδιά με μεγαλύτερο σκορ Μεσογειακής Διατροφής ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή και παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ο αιώνα. Επίκεντρο της «μάστιγας»… τα παιδιά σχολικής ηλικίας, αφού τα τελευταία 40 χρόνια ο ρυθμός αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας σε αυτές τις ηλικίες δεκαπλασιάστηκε! Σύμφωνα με την παρούσα έρευνα, ο επιπολασμός της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Το γεγονός αυτό γεννά νέα ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα εάν αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορούμε να πιάσουμε ή αν το μέλλον επιφυλάσσει περαιτέρω αύξηση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Η διενέργεια περισσότερων ερευνών πανελλαδικής εμβέλειας που να εξετάζουν και να παρακολουθούν την πορεία και την εξέλιξη της κατάστασης αποτελεί πλέον αναγκαία προτεραιότητα για τη χώρα μας. Αν συνυπολογίσουμε τα δεδομένα της μελέτης που επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως αν και ζούμε σε μια Μεσογειακή χώρα, τα παιδιά μας έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από το μεσογειακό και ταυτόχρονα καρδιοπροστατευτικό πρότυπο διατροφής, η ανησυχία για τον υγεία των παιδιών μας στο μέλλον μεγαλώνει και η ανάγκη για αποτελεσματικές παρεμβάσεις έρχεται στο προσκήνιο.

nutrimed.gr

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

9 στους 10 μαθητές θύματα βίας

Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έγιναν κατά την περσινή σχολική χρονιά, σε 852 μαθητές...
(719 γηγενείς και 133 αλλοδαπούς) από 25 σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια) της Αθήνας,Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αυτήν πάνω από το 90% των μαθητών έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες άμεσου και έμμεσου εκφοβισμού σε όλη την διάρκεια της μαθητείας τους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο της έρευνας, καθηγητή Γιώργο Νικολάου, οι μορφές έμμεσουεκφοβισμού (π.χ. διάδοση φημών, εκβιασμών, απειλών, περιθωριοποίησης, ψυχολογική πίεση), καταλαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό και ένταση στα σχολεία από ότι ο άμεσος (καβγάς, βρισιές, ξυλοδαρμοί, συμπλοκές, όπλα).

Μάλιστα ο έμμεσος εκφοβισμός αποτελεί κυρίως επιλογή συμπεριφοράς από τα κορίτσια, και κρίνεται εξίσου ή και περισσότερο επικίνδυνος, από τον άμεσο εκφοβισμό.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός κερδίζει έδαφος" στην μαθητική κοινότητα, ως μορφή έμμεσου εκφοβισμού, τον οποίο χρησιμοποιούν τα κορίτσια σε ποσοστό άνω του 60%, σε αντίθεση με τα αγόρια που καταφεύγουν στον άμεσο εκφοβισμό σε ποσοστό 80% (στα κορίτσια αυτό το ποσοστό είναι στο 10%).

Σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς μαθητές - παιδιά μεταναστών, διαπιστώνεται ότι θυματοποιούνται όταν αποτελούν τη μειοψηφία της τάξης ή του σχολείου - μέσω του στιγματισμού, της απομόνωσης και του λεκτικού εκφοβισμού - ωστόσο, όταν το ποσοστό τους φτάνει το 50-70% ομαδοποιούνται και στρέφονται κατά της κυρίαρχης γηγενούς ομάδας μαθητών.

Η έρευνα αλλάζει παλαιότερα δεδομένα για το προφίλ των θυτών, ότι δηλαδή είναι παιδιά που έχουν βιώσει την βία μέσα στην οικογένειά τους, γεγονός που εξακολουθεί να ισχύει, ωστόσο ως τμήμα μόνο της συνολικής εικόνας.

Από την άλλη πλευρά τα θύματα του εκφοβισμού παρουσιάζουν μειωμένη αυτοεκτίμηση, είναι συνήθως ντροπαλά, έχουν δυσκολίες στην επικοινωνία και στις συναναστροφές τους, και πολλές φορές η ετερότητά τους βρίσκεται σε κάποια σωματική ανωμαλία, ανήκουν σε μειονοτική ομάδα κ.α.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...