Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου"

Την παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία Περαίας λόγω άρνησης Δήμου καταγγέλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) που απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ακόλουθη επιστολή: 

"Κύριε Εισαγγελέα

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας της 12-9-2011 που, πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 3900/13-9-2011, για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης, σας γνωρίζουμε πως μόνο στην Περαία τοποθετήθηκε διδακτικό προσωπικό στα πέντε δημοτικά και κατέστη δυνατή η πρόσβαση σε αυτά 40 παιδιών Ρομά. Όμως, ο Δήμος Θερμαϊκού συνεχίζει και φέτος, όπως και πέρυσι, να αρνείται να παράσχει μεταφορικό μέσο με αποτέλεσμα τα παιδιά Ρομά να μεταφέρονται από μερικά στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από μερικούς γονείς που έχουν τη χρονική δυνατότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαράδεκτες και παράνομες σκηνές ως η απεικονιζόμενη στην ακόλουθη χθεσινή φωτογραφία από την επιστροφή σχεδόν του μισού αριθμού παιδιών σε ένα όχημα γονέα. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής της χώρας.

Επισυνάπτουμε επίσης σχετική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων σε συνέχεια της προηγούμενη δημόσιας παρέμβασής μας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Eκπαιδευτικά βιβλία για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, λυκείου και Εκπαιδευτικούς.


Στο www.booknights.org  μεταξύ των 12000 ψηφιακών βιβλίων μπορείτε να βρείτε και εκπαιδευτικά βιβλία για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, λυκείου και Εκπαιδευτικούς.

Στος κατηγορίες των εκπαιδευτικών βιβλίων περιλαμβάνονται Αρχαία Ελληνικά,  Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Βιολογία, Βοηθήματα για τα Σχολικά Βιβλία Αγγλικών, Γεωγραφία, Γλώσσα, Γραμματική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Θρησκευτικά, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Πληροφορική, Φυσική & Χημεία, κ.α.

Σας ενημερώνουμε ότι στο www.booknights.org  ο αριθμός και οι κατηγορίες των Ελληνικών και Αγγλικών βιβλίων συνεχώς αυξάνεται!

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η διατροφή χρειάζεται προσοχή από τη βρεφική ηλικία


Ήδη από τη βρεφική ηλικία τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Πολλά βρέφη παίρνουν από τον 8ο μήνα της  ζωή τους πολλές παραπανίσιες θερμίδες, επισημαίνει ο παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού Στέλιος Παπαβέντσης.

Δυσάρεστη πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι τα 3/4 των νηπίων καταναλώνουν ημερησίως τετραπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών από τη συνιστώμενη, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των βρεφικών και νηπιακών τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ περιέχουν υπερβολικά πολύ αλάτι ή απλά σάκχαρα. Η συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή είναι μόλις 4%, ενώ το 40% των παιδιών σχολικής ηλικίας στην Κρήτη είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Πώς πρέπει να ξεκινά η διατροφή ενός παιδιού;
«Είναι σημαντικό, η διατροφή του παιδιού να ξεκινάει από τη γέννησή του, με το θηλασμό. Η εξοικείωση του παιδιού στις διάφορες γεύσεις γίνεται μέσα από τις τροφές που καταναλώνει η μητέρα και την έκθεση στις γεύσεις του μητρικού γάλακτος. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων, αλλεργιών και κοιλιοκάκης. Η πέψη των τροφών στο μωρό που θηλάζει είναι πιο αποτελεσματική κι ενώ με το θηλασμό επιταχύνεται η ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού. Η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή ενός παιδιού που θηλάζει πρέπει να γίνεται σε σωστό χρόνο, δηλαδή όταν το βρέφος είναι περίπου έξι μηνών. Η πρώιμη εισαγωγή στερεών τροφών ενέχει τον κίνδυνο λοιμώξεων, αλλεργιών και παχυσαρκίας. Η προσθήκη στερεών τροφών πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο, να είναι επαρκής διατροφικά, να είναι ασφαλής και να γίνεται με κατάλληλους τρόπους λήψης. Παράλληλα, πρέπει να συνεχίζεται ο θηλασμός. Το ‘συμπλήρωμα’ είναι αρχικά οι στερεές τροφές, όχι ο θηλασμός! Μητέρες δέχονται συμβουλές να θηλάζουν μόνο πρωί-βράδυ από έξι μηνών και ότι το παιδί πρέπει από την αρχή να τρώει τρία γεύματα στερεών τροφών, που να αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού: αυτό είναι ψευδές κι επιζήμιο», απαντά ο κ. Παπαβέντσης.

Τι είδους τροφές χρειάζεται ένα παιδί;
Όχι υψηλής θερμιδικής πυκνότητας, αλλά υψηλής πυκνότητας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όχι ζάχαρη, υδατάνθρακες, λίπη, άδειες θερμίδες. Δεν υπάρχει αναντικατάστατο τρόφιμο. Δεν εστιάζουμε στην κατανάλωση ανά γεύμα ή ημέρα, αλλά ανά εβδομάδα ή μήνα. Ο ελεύθερος, συχνός θηλασμός κατά τον 2ο χρόνο της ζωής, με την πρόσληψη 250-450ml γάλακτος την ημέρα, καλύπτει το 30% των απαιτούμενων θερμίδων, το 45% των αναγκαίων πρωτεϊνών, το 35% των απαιτήσεων σε ασβέστιο, το 75% των αναγκών σε βιταμίνη Α, το 95% της βιταμίνης Β12 και το 60% της αναγκαίας ποσότητας βιταμίνης C.

Όσον αφορά τη συσχέτιση του μη θηλασμού με τη παχυσαρκία, επικαλούμενος στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας, επισημαίνει ότι ο κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας είναι 30% μεγαλύτερος για παιδιά που δεν θήλασαν καθόλου. Εξάλλου, σύμφωνα με διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα, τα παιδιά που δεν θήλασαν καθόλου στην ηλικία των 4 ετών έχουν μισό κιλό λίπους περισσότερο και μισό κιλό μυϊκής μάζας λιγότερο, σε σύγκριση με παιδιά, που θήλασαν τουλάχιστον 12 μήνες. Επιπλέον, αποτελέσματα μελετών μεταξύ αδερφών έδειξαν ότι στην ηλικία των 14 ετών, το παιδί που δεν θήλασε είχε κατά μέσο όρο 6 κιλά περισσότερα από το αδελφάκι που θήλασε.

Πώς μπορεί η διατροφή να μην γίνει πρόβλημα συμπεριφοράς;
Μαθαίνουμε στο παιδί να «ακούει» και να σέβεται το σώμα του και τις ανάγκες του, λέει ο κ. Παπαβέντσης. Μαθαίνουμε στο παιδί να κατανοεί και να υπακούει στη δική του αίσθηση πείνας και κορεσμού. Όχι αυθαίρετες ποσότητες φαγητού. Ποτέ τάισμα με το ζόρι, όχι μπούκωμα. Δεν χρειάζεται να αδειάζει όλο το πιάτο. Δεν υπάρχει κάποιο γενικευμένο καλούπι που να χωράει όλα τα παιδιά, μόνο άπειρα καλούπια, ένα για το καθένα. Οι μερίδες τροφής για μικρά παιδιά είναι συχνά υπερεκτιμημένες- για παράδειγμα, για ένα παιδί δύο ετών πρέπει να ξέρουμε ότι μία μερίδα λαχανικών είναι 1-2 κουταλιές σούπας, μία μερίδα φρούτου είναι ένα κομμάτι 100γρ., ενώ μία μερίδα κρέατος ή ψαριού είναι 1-2 κουταλιές σούπας. Ενθαρρύνουμε από νωρίς την κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφίμων στο οικογενειακό τραπέζι. Το παιδί, έως το τέλος του πρώτου χρόνου της ζωής του πρέπει να γευτεί οτιδήποτε φρέσκο υπάρχει σε ένα καλό μανάβικο.

Χτίζοντας σωστές διατροφικές συνήθειες
Το «χτίσιμο» σωστών διατροφικών συνηθειών θέλει χρόνο. Ενθαρρύνουμε από νωρίς την ωρίμανση των δεξιοτήτων του παιδιού στο φαγητό. Αφήνουμε το παιδί να πιάσει το φαγητό με τα χεράκια του, του δίνουμε κουτάλι στο χεράκι. Η αναστάτωση και η ακαταστασία είναι απαραίτητο προστάδιο, αναγκαίο «κακό» κατά τη διαδικασία της μάθησης. Οι διατροφικές προτιμήσεις αλλάζουν πιο δύσκολα μετά τα δύο έτη. Οι γονείς, για να προάγουν τη διατροφική ωρίμανση του παιδιού, πρέπει να του συμπεριφέρονται κάθε φορά ως λίγο πιο ώριμο για την ηλικία του. Το παιδί «μεγαλώνει», εάν κρατάμε μεγάλο καλούπι, «μικραίνει» όσο κρατάμε μικρό, μωρουδίστικο καλούπι για αυτό. Όχι ξεγελάσματα, απειλές, δωροδοκίες, τιμωρίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να γίνει οριοθέτηση του γενικού πλαισίου στο φαγητό: «Οι γονείς πρέπει να δίνουν στο παιδί έως δύο μικρές ανώδυνες επιλογές. Το οικογενειακό τραπέζι είναι ευκαιρία για γλωσσική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση. Οι γονείς πρέπει να τρώνε μαζί με τα παιδιά και μπορούν, όταν τρώνε, να μιλούν για τα πάντα εκτός από το ‘αν έφαγε το παιδί και πόσο έφαγε’. Το φαγητό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιβράβευση η ανταμοιβή. Στο τραπέζι επιβραβεύουμε την προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα. Δεν εμπλέκουμε το αίσθημα πείνας του παιδιού με τις συναισθηματικές του επιθυμίες/ανάγκες, ούτε εμπλέκουμε το φαγητό σε παιχνίδια ανταγωνισμού μεταξύ αδερφών (ποιος θα φάει πρώτος, ποιος έφαγε περισσότερο κ.λπ.). Το παιδί πρέπει να μάθει να τρώει όταν πεινάει, κι όχι όταν βαριέται ή όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή σας», καταλήγει.
http://medicalnews.gr

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η 13χρονη που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί

 «Το μόνο πρόβλημα που τη βάραινε ήταν το σχολείο. Το παιδί ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία στα 11 της χρόνια και πήγε αμέσως στην Ε' δημοτικού. Δεν μπορούσε να προχωρήσει στα μαθήματα και αναγκάστηκε να το διακόψει. Οχι γιατί δεν ήθελε το σχολείο, αλλά επειδή δεν μπορούσε να συνεχίσει. Επαναλάμβανε συνέχεια ότι τα παιδιά την κορόιδευαν. Αυτό την πλήγωνε, τη στεναχωρούσε. Ισως αν δεν υπήρχε τόση αδιαφορία, το μοιραίο πρωί να ήταν στο σχολείο του και να μη γινόταν αυτό που έγινε», λέει ο Λεονάρντ, στενός φίλος της οικογένειας.

«Την κορόιδευαν τα άλλα παιδιά στο σχολείο»

Στο φροντισμένο και τακτοποιημένο παιδικό δωμάτιο της οικογένειας στα Καμίνια, τα δυο κρεβάτια - της 13χρονης Τζένης και του μικρότερου αδελφού της - μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν, ήταν άδεια. Οι τοίχοι του δωματίου είναι γεμάτοι με κοριτσίστικες ζωγραφιές, εικόνες του Μπάτμαν και τα ράφια γεμάτα με αρκουδάκια και άλλα παιχνίδια. Η 13χρονη Τζένη - που περιέλουσε το πρωί της Παρασκευής το σώμα της με νέφτι και αυτοπυρπολήθηκε - νοσηλεύεται σε πάρα πολύ βαριά κατάσταση, διασωληνωμένη με εγκαύματα σε όλο της το σώμα στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ ο αγαπημένος της αδελφός που δεν είχε μάθει ακόμα τι της συνέβη, φιλοξενείται σε άλλο σπίτι.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πάτυ: Η πιο όμορφη ιστορία συνεχίζεται!

Η πιο όμορφη ιστορία συνεχίζεται! Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 17:00 και κάθε μέρα, το τραγούδι, ο χορός και οι περιπέτειες της Πάτυ και της παρέας της ξεκινούν ξανά με αμείωτο ρυθμό.

Στα πρώτα νέα επεισόδια η αστυνομία βρίσκει την Αντονέλα και τον Μπρούνο. Το τεστ DNA δείχνει ότι ο Λεάντρο δεν είναι ο πατέρας της Μπάρμπι. 

Η Φραντσέσκα πιστεύει ότι η Αντονέλα έχει βάλει το χέρι της σε αυτό και δεν δείχνει πρόθυμη να το πιστέψει. Γιά άλλη μια φορά το μαγικό φίλτρο της Σοκόρο δημιουργεί προβλήματα: Η Κάρμεν μεταμορφώνεται στην χαζή εξαδέλφη Τζέσικα, ενώ παράλληλα η Πάτυ ζηλεύει την σχέση του Ματίας με την Λίντα...

Η μαγεία και  οι μεταμορφώσεις αποτελούν πλέον  μέρος της καθημερινότητας του  κόσμου της Πάτυ, ενώ τίποτα και κανείς δεν είναι αυτό που ξέραμε… Τελικά, θα βρει η Πάτυ την αληθινή αγάπη; Θα καταφέρει η οικογένειά της να ξεπεράσει τις δυσκολίες;

Ακούγονται  με αλφαβητική σειρά  οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Παναγιώτης Καποδίστριας, Άριελ Κωνσταντινίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Ινώ Μενεγάκη, Υρώ Μιχαλακάκου, Λίλα Μουτσοπούλου, Σοφία Παναηλίδου, Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πλακίδη, Χρήστος Σιδιώτης, Πέτρος Σπυρόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θοδωρής Τσάκωνας, Στέλιος Ψαρουδάκης

Μετάφραση-Απόδοση: Βαρβάρα Κανδικέ, Γεωργία Τζαβάρα, Λίλα Τσαγκαράκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πλακίδη
Μεταγλώττιση: Studio Sierra

Μπομπ Σφουγγαράκης: Ολοκαίνουρια επεισόδια

Έρχεται ολοκαίνουριος ο 7ος κύκλος της σειράς “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”.

Ο γεμάτος φαντασία Μπομπ Σφουγγαράκης, ο αφελής αλλά αξιαγάπητος, κολλητός του, Πάτρικ, ο γκρινιάρης και τελειομανής γείτονάς του κύριος Χταπόδης, η ρωμαλέα και αθλητική Σάντι, ο τσιγκούνης κύριος Καβούρης και ο σατανικός Πλαγκτόν θα συνεχίσουν να μας φέρνουν το άρωμα του καλοκαιριού…. για έναν ακόμα χειμώνα.

Ο τετραγωνοπαντελονής φίλος μας, μαζί με όλη την τρελοπαρέα από τον βυθό του Μπικίνι, επιστρέφει με ολοκαίνουρια επεισόδια, τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Μπομπ θα μπλέξει σε νέες διασκεδαστικές περιπέτειες , αλλά ο πάντα αισιόδοξος και καλοσυνάτος τρόπος, που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις είναι εκείνος που και πάλι θα τον “ξελασπώσει”.

Η σειρά δεν είναι μόνο αγαπημένη των παιδιών, αλλά θεωρείται και άρτια από άποψη της παραγωγής, έτσι στην συλλογή των βραβείων, έρχεται να προστεθεί και άλλα: 

Η ομάδα παραγωγής του πολυαγαπημένου καρτούν, κέρδισε ένα από τα πολυπόθητα βραβεία Emmy 2010, ως η “Καλύτερη Παραγωγή Κινουμένων Σχεδίων”.

Ο ηθοποιός, που δανείζει την φωνή του στον Μπομπ, τιμήθηκε για τη συμμετοχή του, κερδίζοντας το βραβείο “Annie” 2010, στην κατηγορία “Καλύτερο Ντουμπλάζ Φωνής σε Τηλεοπτική Παραγωγή”.

Οι φίλοι του ήρωα μας και τις παρέας του ψήφισαν το “Μπομπ Σφουγγαράκη” ως το αγαπημένο τους παιδικό πρόγραμμα (Kids’ Choice Awards) για τη χρονιά 2010.

Θυμίζουμε ότι το βραβείο Kids’ Choice Awards ο “Μπομπ ο Σφουγγαράκης” με χαρά του το “παρέλαβε” και τις χρονιές 2007, 2008, 2009 και 2010 (Kids’ Choice Awards).

Ενθουσιασμό στους παραγωγούς του “Μπομπ” έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η σειρά έχει απήχηση και στους έφηβους, αφού τιμήθηκε με το βραβείο “Teens’ Choice Awards” ως η “Καλύτερη Παιδική Σειρά” για το 2009.

Τα επεισόδια του 7ου κύκλου προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Star, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 24/9 στις 11:40 με 12:10. Ο “Μπομπ ο Σφουγγαράκης” δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους, να απολαύσουν τις νέες περιπέτειές του μαζί με τους γονείς τους.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΘΥΜΕΛΗ» παρουσιάζει το έργο των Α/ΦΩΝ ΓΚΡΙΜ (από το γνωστό παραμύθι: «ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ») ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ . Μια διασκεδαστική και χαρούμενη παιδική μουσική παράσταση, που ψυχαγωγεί εισάγοντας, τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής !

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16:00. Επίσημη πρεμιέρα: Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ώρα 11.15’
             
      ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
      Τέσσερα ζωάκια, ένας γαϊδουράκος, ένας σκύλος, μία γάτα κι ένας κόκορας, βρίσκονται ξαφνικά χωρίς αφέντη. Κι επειδή και οι τέσσερις είναι «καλλίφωνοι», αποφασίζουν να κάνουν ένα μουσικό  συγκρότημα και να ζήσουν από δω και πέρα τραγουδώντας.
      Στο δρόμο για την πόλη, όπου θα δείξουν στο κοινό το μεγάλο τους ταλέντο, πολλά διασκεδαστικά συμβαίνουν. Καθώς προχωρούν πεινασμένα και κουρασμένα από το δρόμο βλέπουν ένα αγροτόσπιτο κι αποφασίζουν να μπούνε μέσα να περάσουν εκεί τη νύχτα. Από το παράθυρο όμως βλέπουν ένα ληστή μέσα στο σπίτι που κλέβει και τρώει και πίνει χορεύοντας και τραγουδώντας. Τα ζωάκια εξοργισμένα με το θράσος του, αποφασίζουν να τον διώξουν με μια…..Συναυλία…!!!!
      Έντρομος  από τις φωνές τους ο ληστής φεύγει τρέχοντας και από τη σύγχισή του αφήνει το σακούλι με τα κλεμμένα πράγματα. Τα ζώα ελεύθερα μπαίνουν στο αγροτόσπιτο και μετά από πλούσιο φαγοπότι το ρίχνουν στον ύπνο. Καταφθάνει όμως ξαφνικά ο ιδιοκτήτης και έκπληκτος που έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι του θυμώνει. Αλλά όταν μαθαίνει ότι τα ζωάκια κατάφεραν να διώξουν τον κλέφτη, αφού τα ευχαριστήσει, θα τα κρατήσει για πάντα κοντά του!!!!

Διάρκεια: 90΄        

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία:  Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής - Ειρήνη Χαρατσάρη
Κοστούμια: Έλσα Βώκου – Χαράλαμπος Σεπεντζής
Χορογραφίες: Έλλη Βοζικιάδου – Έλλη Λορέντη
Εκτέλεση  μουσικής: Βασίλης Ποτήρης
Μουσική διδασκαλία: Λόρνα Κούτση
Φωτισμοί: Νίκος Τσελές – Ανδρέας Ευριπίδου
Ηθοποιοί: Μιράντα Κοροβίλα (β’ διανομή Μαρία Δρακοπούλου), Μαρία Στάβαρη (β’ διανομή Έλλη Λορέντη), Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Κωνσταντίνα Χαρατσάρη και Φιλίνη Παναγιωτοπούλου.
 
Έναρξη  παραστάσεων: Σάββατο 15 Οκτωβρίου. (Οι παραστάσεις θα διακοπούν στις 20 Νοεμβρίου 2011 προκειμένου ν’ ανέβει η εορταστική παιδική παράσταση «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ» και θα συνεχιστούν από 14 Ιανουαρίου 2012 μέχρι Κυριακή Βαΐων).

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 16.00΄ και Κυριακή 11.15΄ και 16.00΄.

Επίσημη πρεμιέρα: Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ώρα 11.15’

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, κάρτας ανεργίας ή κάρτας πολυτέκνων στο ταμείο του θεάτρου.
Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ το άτομο.

Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις  για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ  του θεάτρου μας προσφέρεται  για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή μετά την παράσταση.

Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου).
 
Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, ήχου και εικόνας.

ΘΕΑΤΡΟ «ΘΥΜΕΛΗ»  ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής τηλ./φαξ: 210-8657677 www.thymelitheater.com e-mail: thymelitheater@gmail.com

“Winx Club 3D: Μαγική Περιπέτεια”

Actors portraying the Winx Club attend an even...Image via WikipediaΤα πιο δυναμικά φτερωτά κορίτσια του νεραϊδόκοσμου επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη στις 20 Οκτωβρίου με μια εντυπωσιακή περιπέτεια που θα λατρέψουν οι μικροί τους φίλοι. Η ταινία “Winx Club 3D: Μαγική Περιπέτεια” ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του μαγικού κόσμου των Winx για πρώτη φορά στις τρεις διαστάσεις!

Τι γίνεται όμως στην ταινία και σε ποιες καινούριες περιπέτειες μπλέκουν οι φτερωτές ηρωίδες Μπλουμ, Στέλλα, Μούσα, Λέιλα και Φλόρα; Δείτε το ολοκαίνουριο μεταγλωττισμένο στα ελληνικά τρέιλερ της ταινίας αποκλειστικά στο www.in2life.gr και αρχίστε την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της ταινίας στις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν όλα τα μέλη του μαγικού κλαμπ των Winx. Μείνετε συντονισμένοι!

Στο τρέιλερ ακούγεται και το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας με τίτλο «Μέσα στων Θαυμάτων τον Κόσμο», το οποίο τραγουδά η Nikki Ponte. Μπορείτε να ακούσετε όλο το τραγούδι εδώ: http://dai.ly/qGebI7 ή εδώ: http://bit.ly/qv2Am0

 
Λίγα λόγια για την ταινία

Στο Νεραϊδοσχολείο Αλφέα μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μια μεγαλειώδη γιορτή. Όμως το πάρτι διακόπτεται απρόσμενα από τις μοχθηρές Trix, που κλέβουν ένα πανίσχυρο, μυστηριώδες αντικείμενο. Οι Winx - χωρίς τη Μπλουμ, που είναι πια πριγκίπισσα στο Ντόμινο, και περιμένει να παντρευτεί τον Σκάι – θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες τους την κατάσταση. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα όταν οι Προγονικές Μάγισσες, με τη βοήθεια των Trix, ανακαλύψουν το Δέντρο της Ζωής και ανατρέψουν με ένα δυνατό ξόρκι την ισορροπία ανάμεσα στην καλή και την κακή μαγεία, κλέβοντας όλη τη θετική ενέργεια του Μάτζιξ. Χωρίς μαγικές δυνάμεις πια, η Μπλουμ, η Στέλλα, η Λέιλα και η υπόλοιπη παρέα των πολυαγαπημένων Winx θα τα καταφέρουν να αποκαταστήσουν την τάξη; Και γιατί ο Έρεντορ, ο πατέρας του Σκάι, του απαγορεύει να παντρευτεί τη Μπλουμ, ποιο μεγάλο μυστικό τους κρατάει χώρια; Θα αντέξει η αγάπη τους αυτή τη νέα δοκιμασία;
Η ταινία «Winx Club 3D: Μαγική Περιπέτεια» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και σε 3D στις 20 Οκτωβρίου 2011 από την Audio Visual.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τεστ σχολικής ετοιμότητας νηπίων με την υποστήριξη της INTERAMERICAN

Ένα πρότυπο πρόγραμμα ελέγχου σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έθεσε από πέρυσι σε εφαρμογή και πραγματοποίησε φέτος για δεύτερη χρονιά το σωματείο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», με τη χορηγική συνδρομή της INTERAMERICAN.

Το πρόγραμμα συνίσταται σε προσυμπτωματικό έλεγχο για την έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων που έχουν νήπια εν όψει της εισαγωγής τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας και καταρτίστηκε από την πανεπιστημιακή ομάδα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η INTERAMERICAN, σε συνέχεια της σταθερής υποστήριξης που παρέχει στην «Ανοιχτή Αγκαλιά» από την ίδρυση του κοινωφελούς οργανισμού και στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» της εταιρείας, ήταν χορηγός του προγράμματος που ξεκίνησε τον Μάιο με εφαρμογή σε νηπιαγωγεία της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Λαυρίου, Αρτέμιδος και Παιανίας, όπου ελέγχθηκαν 500 νήπια. Τα παιδιά που παρουσιάζουν μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα αξιολογήθηκαν κατά προτεραιότητα, με ταυτόχρονη ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση των γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παράλληλα φέτος, η εταιρεία ήταν χορηγός της 6ης εκστρατείας προληπτικής ιατρικής που οργάνωσε η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στην Αμοργό το περασμένο Ιούνιο, με κλιμάκιο εθελοντών ιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτών.

«Ρούχα και σχολικά προτιμώ ελληνικά»

Mε το μήνυμα ΡΟΥΧΑ & ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ -καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε- και η ιστοσελίδα του www.protimoellinika.gr απευθύνονται στους σχεδόν 1.500.000 μαθητές της Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και τους γονείς τους και τους εύχεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλα και όλους μας επηρεάζει,καλή χρονιά συνολικά και ατομικά.


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι για τον κάθε γονιό πρώτα από όλα μια σημαντική στιγμή, ένας συμβολικός σταθμός για την ανατροφή και μόρφωση του παιδιού του. Είναι ωστόσο και μια οικονομικά επώδυνη και δυσβάστακτη διαδικασία όπου σε μικρό χρονικό διάστημα καλείται να ανταπεξέλθει σε έξοδα και αναγκαία αλλά και πολλές φορές επιβαλλόμενα από τον τρόπο ζωής και την κακώς εννοούμενη καταναλωτική μόδα που μας έχει επιβληθεί. Ανεξαρτήτως του πως και το γιατίκάθε οικογένεια μαθητών θα ανοίξει το πορτοφόλι και από όσα έχουν απομείνει, κάποια χρήματα θα πάνε, με χαρά και χαμόγελο ,για το παιδί μας. Για τετράδια, μολύβια, τσάντες, αθλητικά, φόρμες, μπλουζάκια, φούτερ, ένα καινούργιο ρούχο...
http://allnewsgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Λουκάκος: «Το Master Chef Junior μοιάζει με κατασκήνωση»

Για την εμπειρία του με τους μικρούς συμμετέχοντες στο «Master Chef Junior», μίλησε ο Γιάννης Λουκάκος στο «ΤV Έθνος».

Ο σεφ και κριτής του παιχνιδιού, αποκάλυψε ότι «η εικόνα του “Junior” θυμίζει περισσότερο εκπαιδευτική κατασκήνωση». Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι «δεν χρησιμοποιήσαμε σε καμία περίπτωση τα παιδιά για να κάνουμε ριάλιτι».
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στις 11.30 μεσημέρι στην art gallery café, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ 16673 2108958866 παιδική παράσταση κούκλας από το Χάρτινο Φεγγάρι – Θέατρο Κούκλας.

«Ο Ψαράς και η Χελώνα»

Ένας νεαρός ψαράς πιάνει μια πληγωμένη χελώνα στα δίχτυα του και την παίρνει σπίτι για να τη γιατρέψει. Κι όταν εκείνη μεταμορφώνεται σε μια πανέμορφη κοπέλα, αλλάζει τελείως τη ζωή του. Τι θα γίνει όμως όταν ο βασιλιάς, στου οποίου χρωστάει, του βάλει στοίχημα για να του πάρει τη χελώνα και να τη κάνει Βασίλισσας;….

Παραμύθι με πολλές εναλλαγές σκηνικών αλλά και συναισθημάτων που διδάσκει ότι Όταν είσαι καλός με τη φύση, είναι κι εκείνη καλή μαζί σου.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Μπέσυ Χαικάλη

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ παιδικό, 5 ευρώ ενήλικες

Διάρκεια 120’ με δημιουργική απασχόληση παιδιών

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ! «Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

ΗΗ μεγαλύτερη διοργάνωση για παιδιά έρχεται ξαά για να μεταμορφώσει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε Μικρόπολις, μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες! Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, παιδιά 2 έως 13 ετών με τις οικογένειές τους πλημμυρίζουν τις συναρπαστικές Γειτονιές της Μικρόπολις 2011. Με ξεναγούς τη μικρή Πόλυ και το φίλο της, τον Κοσμά, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία και απολαμβάνουν μια ημερήσια εκδρομή που μένει αξέχαστη!

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011 εισάγουν παιδιά και γονείς στον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια και της έννοιας της Φροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνται από πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

Φέτος, η Μικρόπολις είναι γεμάτη εκπλήξεις! Για πρώτη φορά, οι γονείς καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα! Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

Η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.


· Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr
· Διαγωνισμοί: www.facebook.com/Mikropolis
· Κληρώσεις: στο χώρο διεξαγωγής.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρτε όλα τα σχολικά βιβλία εδώ!

Από σήμερα μπορούν  να πάρουν  στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις.

Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση “http:digitalschool.minedu.gov.gr,του υπουργείου , οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν - το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ίντερνετ και παχυσαρκία μάστιγα για παιδιά και εφήβους


Με τα θέματα αυτά και άλλα που αφορούν τα παιδιά, θα ασχοληθεί το 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα.

Εξήντα οκτώ παιδιά προεφηβικής ηλικίας βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της απεξάρτησης από «Ιντερνετισμό», ενώ για την παχυσαρκία σε πανελλήνια μελέτη που έγινε, ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκάρει η 4χρονη με τα ψεύτικα στήθη και οπίσθια

Μπορεί να είναι μόνο τεσσάρων ετών, ωστόσο, η μικρή Maddy Jackson δε μοιάζει καθόλου με τις υπόλοιπες συνομήλικες της.

Φορώντας στηθόδεσμο με ενίσχυση, ψεύτικα οπίσθια και ξανθιά περούκα η  Maddy θυμίζει μεγάλη γυναίκα.

Η 4χρονη είναι άλλο ένα από τα κοριτσάκια που θα πάρουν μέρος στον ριάλιτι διαγωνισμό ομορφιάς Toddlers and Tiaras στις ΗΠΑ που δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον σουρεαλιστικό κόσμο των καλλιστείων.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...