Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓλύκαΜαγειρεματα την Πέμπτη

Τα ΓλύκαΜαγειρεματα καλούν τους μικρούς τους φίλους έως 7 ετών την Πέμπτη στις 6.30μμ στην Κηφισιά για να φτιάξουμε παρέα:

- Ψητή ομελέτα με σπανάκι
-   Corn flakes με σοκολάτα γάλακτος
Κόστος συμμετοχής:  20,00€/παιδί  -  έκπτωση στα αδελφάκια

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
ΓλύκαΜαγειρεματα  -  http://www.glykamageiremata.gr/
Φανή Ματσινοπούλου
Υπεύθυνη σεμιναρίων
Τηλ:  210 86 26 606  -  693 24 79 119

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ένα βιβλίο γεμάτο φίλους. Ένα καταπληκτικό δώρο για παιδιά και όχι μόνο.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ πάντα δίπλα στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις διαθέτουν

το νέο παιδικό βιβλίο-εφαρμογή για iPad/iPhone/iPod Touch «Οι Φίλοι» του Μάκη Τσίτα, στην ελληνική γλώσσα ή “Friends-Book” στην αγγλική.

Ελληνικά: http://itunes.apple.com/el/app/id437844330?mt=8

Αγγλικά: http://itunes.apple.com/el/app/friends-book/id435933450?mt=8

Στο διαδραστικό αυτό βιβλίο (που έφτασε στη Νο1 θέση στο iTunes μόλις την δεύτερη ημέρα κυκλοφορίας!) προάγεται η σημασία της φιλίας μέσα από την ιστορία του Μάκη, ενός αγοριού με πολλούς φίλους. Ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, ο Μάκης και οι φίλοι του βρίσκουν τον τρόπο να συνεχίσουν να παίζουν μεταξύ τους.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει:
+ Aφήγηση και κείμενο στα Ελληνικά
+ Κινούμενη και ηχητική εξέλιξη της πλοκής
+ Διαδραστικές σελίδες

Η έντυπη μορφή του βιβλίου κυκλοφόρησε το 2006 με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια και βρίσκεται ήδη στην τρίτη ανατύπωσή της.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Kids on the busImage by roarpett via FlickrΗ Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ τουΕλληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015 (help@saferinternet.gr), απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κα).

Η Γραμμή είναι χωρίς χρέωση (με την υποστήριξη του ΟΤΕ). Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», Μεσογείων 24 - Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-15:00).


Περισσότερα

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης

Ξεκινά από την 1η Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων στους Παιδικούς και τους Βρεφικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης για το νέο έτος. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στον κατά προτίμηση Παιδικό Σταθμό και ισχύουν για όλους τους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του δήμου.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1) Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού
2) Βεβαίωση υγείας και αντίγραφο του βιβλιαρίου εμβολίων
3) Βεβαίωση εργοδοτών, για τον συνολικό χρόνο απασχόλησης των γονέων με προσδιορισμό το ύψος αποδοχών τους, συνοδευόμενο από Α.Π.Δ. (μηχανογραφημένο δελτίο)
4) Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή αντίγραφο της Φορολογικής Δήλωσης του τρέχοντος Έτους
5) Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού και τυχόν κοινωνικό πρόβλημα.
piazzadelpopolo

Εγκαινιάστηκε το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης εγκαινίασε σήμερα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαίη Παπούλια, στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το τρίτο χωριό SOS που δημιουργείται στη χώρα μας και έχει ως σκοπό την προστασία και την περίθαλψη των παιδιών που είναι ορφανά ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ του Παιδικού Χωριού, Δημήτρης Βάτης, το συγκρότημα δημιουργήθηκε σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησαν το 2002 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η Νομαρχία Έβρου, ενώ αποτελείται, από έξι σπίτια οικογενειών SOS με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.

Διαθέτει επίσης, ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ για πρώτη φορά συνδυάζεται το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, του οποίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 2.500 τμ, θα απασχολούνται 40 άτομα, επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ θα γίνει το  Σάββατο 28 Μαϊου 2011 στις 12.00μμ στην ART GALLERY CAFE.

Πρόκειται γα τα βιβλία της Κατερίνας Καρτάλιας
από τις Εκδόσεις Παρισιανού Α.Ε.και απευθύνονται σε  παιδιά του Δημοτικού

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
...Η ιστορία μιας ζωηρής και πανέμορφης πεταλουδίτσας που η συμπεριφορά της προβληματίζει συνεχώς τους γονείς της. Η γνωριμία της με τον Μαέστρο, το αηδόνι θα αλλάξει τη ζωή της. Μαζί θα συναντήσουν εμπόδια και κινδύνους που θα κάνουν τη ζωή τους δύσκολη αλλά και πιο όμορφη. Άραγε θα τα καταφέρουν; Ένα παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης, την διαφορετικότητα και την αγάπη.

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΛΟΝΙΩΝ
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από τα χέρια ενός παιδιού; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτεται όταν πλημμυρισμένο από αγωνία και φόβο αντικρίζει το άγνωστο; Η ιστορία ενός μπαλονιού που ενώ γνωρίζει ότι η ζωή του είναι μικρή, η επιθυμία του να ζήσει είναι τεράστια. Ο κύριος Λευτέρης, ο μικρός Αντώνης και τα άλλα μπαλόνια είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσετε σε μια ιστορία που ξυπνά πολλά συναισθήματα και δημιουργεί πολύχρωμες εικόνες.


Αφήγηση: Κατερίνα Καρτάλια συγγραφέας
Παρουσίαση: Ιωάννα Κολοβού - δημοσιογράφος
Συντονισμός: Κώστας Σπανος - εκδότης
Θα ακολουθήσει συζήτηση
Είσοδος ελεύθερη

ART GALLERY CAFÈ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net
www.welovetoys.gr
 
 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Χαρίζουμε δώρα, μοιράζουμε χαμόγελα»

Το Allou!Fun Park στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Το Allou! Fun Park, ο αγαπημένος προορισμός διασκέδασης όλων, βρίσκεται ξανά κοντά στα παιδιά χαρίζοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: παιχνίδια και χαμόγελα. Φέτος παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Χαρίζουμε δώρα, Μοιράζουμε χαμόγελα»καθιερώνοντας τον πετυχημένο θεσμό αγάπης και προσφοράς.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου το Allou! Fun Park με τη καθοριστική συμβολή των επισκεπτών του, θα συγκεντρώσει παιχνίδια και σχολικά είδη κάθε είδους τα οποία θα χαρίσει στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα υπάρχουν δύο μεγάλα κουτιά σε κεντρικά σημεία του Allou! και του Kidom, στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να τοποθετούν παιχνίδια και σχολικά είδη που είναι σε καλή κατάσταση και επιθυμούν να δωρίσουν. Στη συνέχεια, η ομάδα του Allou! Fun Park, κατόπιν προσεγμένης διαλογής θα τα συγκεντρώσει και θα τα παραδώσει στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, μοιράζοντας αληθινά χαμόγελα ελπίδας και αγάπης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Allou! Fun Park, κος Γιώργος Ροκόφυλλος, δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας, στηρίζει έμπρακτα, το δύσκολο εθελοντικό κοινωνικό έργο των Φιλανθρωπικών Σωματείων που ασχολούνται με παιδιά. Είναι υποχρέωση και χρέος μας να είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά που στερούνται τη θαλπωρή και την φροντίδα των φυσικών τους γονιών, με πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας και όχι με λόγια. Τα “Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα”, θα στηρίξουν φέτος, τα “Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος”, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά σε ανάγκη».

Με τη σειρά του ο κος Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος δήλωσε σχετικά με την ενέργεια: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Allou! Fun Park για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας θα είναι ενθουσιώδης και συγκινητική, καθώς ο σημαντικός αριθμός παιχνιδιών και σχολικών ειδών που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών που προστατεύουμε στα Παιδικά Χωριά SOS και στις φυσικές τους οικογένειες χαρίζοντάς τους στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς».

Το Allou! Fun Park, αποδεικνύει ακόμα μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία και με την ουσιαστική συμπαράσταση των φίλων / επισκεπτών του θα χαρίσει παιχνίδια και χαμόγελα στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS.

Το φαινόμενο του εκφοβισμού στα σχολεία και τι μπορείτε να κάνετε

Η ανακάλυψη ότι το παιδί σας είναι θύμα εκφοβισμού ή ότι το παιδί σας εκφοβίζει άλλους δημιουργεί πολύ άγχος και αναστάτωση. Οι περισσότεροι γονείς αρχικά αισθάνονται θυμό, σύγχυση και ενοχή.
Οι ακόλουθες πληροφορίες έχουν δημιουργηθεί για να σας παρέχουν χρήσιμες στρατηγικές στην αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού.

Τι είναι Εκφοβισμός;
Εκφοβισμός είναι όταν κάποιος, ή μια ομάδα ατόμων, που έχουν περισσότερη δύναμη κατά τη συγκεκριμένη στιγμή σκόπιμα στενοχωρούν ή βλάπτουν ένα άλλο άτομο σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ο εκφοβισμός περιλαμβάνει σωματικό εκφοβισμό όπως χτύπημα, προφορικό εκφοβισμό όπως βρισιές και έμμεσο εκφοβισμό όπως διάδοση φημών.

Εκφοβισμός Δεν είναι
• κατάσταση όπου υπάρχει αμοιβαία σύγκρουση – δηλ. ισορροπία δύναμης όπου οι μαθητές είναι και οι δύο αναστατωμένοι και συνήθως θέλουν επίλυση του προβλήματος.

• Kοινωνική απόρριψη ή απέχθεια (εκτός αν είναι επαναλαμβανόμενη πράξη και απευθύνεται προς συγκεκριμένο πρόσωπο).
• Μοναδικά επεισόδια αγριότητας ή κακίας ή τυχαίες πράξεις επιθετικότητας ή τρομοκράτησης.

Πώς μπορώ να γνωρίζω αν το παιδί μου είναι θύμα εκφοβισμού;
Μερικά από τα σημάδια ότι το παιδί σας είναι θύμα εκφοβισμού περιλαμβάνουν:
• να είναι απρόθυμο ή να αρνείται να πηγαίνει στο σχολείο
• να αισθάνεται άρρωστο τα πρωινά
• να κάνει σκασιαρχείο
• να πηγαίνει άσχημα με τη σχολική του εργασία
• να γίνεται ακοινώνητο, ν’ αρχίζει να τραυλίζει, να του λείπει η αυτοπεποίθηση
• να αποκοιμάται κλαίγοντας, να έχει εφιάλτες
• να ζητά χρήματα ή να αρχίσει να κλέβει (για να πληρώνει τον εκφοβιστή)
• να αρνείται να μιλήσει για το τι δεν πάει καλά
• να έχει ανεξήγητους μώλωπες, τραύματα, γρατσουνιές
• να αρχίσει να εκφοβίζει άλλα παιδιά ή αδέλφια του
• να γίνεται επιθετικό και παράλογο

Τι μπορώ να κάνω αν το παιδί μου είναι θύμα εκφοβισμού;
Βήμα 1: Ακούστε προσεκτικά το παιδί σας και δείξτε ενδιαφέρον και υποστήριξη.
Βήμα 2: Δώστε λογικές συμβουλές – μην ενθαρρύνετε το παιδί σας να προβάλει αντίσταση, αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τον εκφοβισμό.

Βήμα 3: Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει θετικές στρατηγικές συμπεριλαμβανομένων:
• να λέει άσε με ήσυχο και ήρεμα να απομακρύνεται
• να αποφεύγει καταστάσεις που θα μπορούσαν να το εκθέσουν σε περαιτέρω εκφοβισμό
• να κάνει νέους φίλους.

Βήμα 4: Κάνετε στο παιδί σας τις ακόλουθες ερωτήσεις για να καταλάβετε αν υπάρχει επαναλαμβανόμενο πρόβλημα:

• Τι, πού και πότε συνέβη το επεισόδιο;
• Ποιος εμπλεκόταν σε κάθε περίπτωση;
• Το είδε κανένας άλλος, και, αν ναι, ποιός;
• Ποιές λύσεις έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα;
• Τα ονόματα οποιονδήποτε δασκάλων που είναι ενήμεροι του προβλήματος.

Βήμα 5: Συνεργαστείτε με το σχολείο του παιδιού σας για να λύσετε το πρόβλημα. Τα σχολεία παίρνουν τις
υποχρεώσεις τους σε σχέση με εκφοβιστική συμπεριφορά πολύ σοβαρά και έχουν περισσότερη επιτυχία όταν οι
γονείς συνεργάζονται με το σχολείο για να λύνουν το πρόβλημα του εκφοβισμού.

Να θυμάστε, αν εσείς δεν ήσαστε ενήμεροι ότι το παιδί σας ήταν θύμα εκφοβισμού, τότε ίσως ούτε και οι δάσκαλοι του παιδιού σας να μην το γνώριζαν.

Εσείς θα πρέπει:
• Να κλείσετε ραντεβού με το δάσκαλο του παιδιού σας και να κάνετε σημειώσεις σχετικά με τα σημεία που
θέλετε να συζητήσετε πριν τη συνάντηση.
• Στη συνάντηση να προσπαθήσετε να παραμείνετε ήρεμοι και να παρουσιάσετε τις πληροφορίες με τρόπο
που να καθιστά σαφές ότι εσείς και το σχολείο εργάζεστε ως συνεργάτες στην προσπάθεια να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Το σχολείο θα χρειαστεί χρόνο για να διερευνήσει και να μιλήσει σε δασκάλους και, πιθανόν, άλλους
μαθητές.

Βήμα 6: Μπορείτε να κάνετε μετέπειτα τηλεφώνημα για να δείτε τι έχει γίνει ή εναλλακτικά να ρωτήσετε το σχολείο πότε μπορείτε να περιμένετε ότι θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί σας.

Βήμα 7: Συνεργαστείτε με το σχολείο για να καθιερώσετε ένα σχέδιο για αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης και μελλοντικών επεισοδίων εκφοβισμού. Πριν φύγετε, ζητήστε διευκρίνιση σχετικά με τα επόμενα βήματα στο σχέδιο.

Βήμα 8: Αν χρειάζεται, ζητήστε να συμμετάσχει και ο/η σύμβουλος του σχολείου.

Βήμα 9: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναφέρει οποιαδήποτε περαιτέρω επεισόδια εκφοβισμού σε δάσκαλο που εμπιστεύεται στο σχολείο.

Τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύμα εκφοβισμού;
• Μην πλησιάζετε άμεσα οποιοδήποτε άλλο μαθητή που πιστεύετε ότι μπορεί να έχει εμπλακεί στον εκφοβισμό του παιδιού σας.
• Μην προσπαθείτε να ξεκαθαρίσετε τα θέματα με τους γονείς του/της. Αυτό συνήθως δεν αποφέρει
αποτέλεσμα και κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη.

Τι γίνεται αν το παιδί μου εκφοβίζει άλλους;
• Αντιδράστε ήρεμα και όχι απολογητικά, και δεσμευθείτε να συνεργαστείτε με το σχολείο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με χρήσιμο τρόπο.
• Δείτε την κατάσταση σαν μια ευκαιρία για να μάθει το παιδί σας σημαντικά αναπτυξιακά μαθήματα.

Τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνω αν το παιδί μου εκφοβίζει άλλους;
• Μην πλησιάσετε άμεσα το μαθητή που ήταν θύμα εκφοβισμού ή την οικογένειά του και μην προσπαθήσετε
να κάνετε άλλους γονείς να ταχθούν με το μέρος του παιδιού σας.

Τι μπορώ να κάνω εγώ για να μειωθεί η εκφοβιστική συμπεριφορά στο σχολείο;
• Αναφέρετε όλα τα επεισόδια εκφοβισμού στο σχολείο, όχι απλώς επεισόδια που συμβαίνουν στο δικό σας
παιδί.
• Κάνετε γνωστό στο παιδί σας πόσο πολύ αποδοκιμάζετε τον εκφοβισμό και γιατί.
• Οποιοδήποτε είδος εκφοβισμού στο σπίτι θα πρέπει να αποφεύγεται, και ο σεβασμός προς άλλους θα πρέπει να διαπλάθεται και να ενθαρρύνεται.
• Μιλάτε στο παιδί σας για τις ποιότητες που σχετίζονται με στοργικές φιλίες και αποθαρρύνετέ το από το να μένει σε ‘φιλίες’ όπου το κακομεταχειρίζονται ή δεν το σέβονται.
http://www.infokids.gr/

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PATTY: Τι θα δείτε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ







PATTY, Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  στο ΜΕΓΚΑ

Ο Λεάντρο ανακαλύπτει την Ταμάρα και την σώζει. 

Από την άλλη, η Αντονέλα και ο Μπρούνο ζητούν βοήθεια από μια ηλικωμένη κυρία, την Λίντια και από τους τρεις γιούς της, που δέχονται να τους κρύψουν, αφού η αστυνομία τους αναζητά παντού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ακούγονται με αλφα
βητική σειρά οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Παναγιώτης Καποδίστριας, 'Αριελ Κωνσταντινίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Ινώ Μενεγάκη, Yρώ Μιχαλακάκου, Λίλα Μουτσοπούλου, Σοφία Παναηλίδου, Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πλακίδη, Πέτρος Σπυρόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου, Γιάννης Στεφόπουλος, Θοδωρής Τσάκωνας, Στέλιος Ψαρουδάκης

Την Παρασκευή 26 Μαΐου τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Μαρία Παπούλια. θα πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια του παιδικού χωριού SOS Θράκης, την Πέμπτη 26 Μαΐου. Με την αφορμή των εγκαινίων θα αναφερθούμε στις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχει το χωριό SOS στο Αρίστηνο και πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος το έργο του.
Το Παιδικό Χωριό Θράκης είναι το τρίτο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησε το 2002 στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Νομαρχία Έβρου στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.
Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης αποτελείται :
• Από έξι σπίτια οικογενειών SOS με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.
• Από ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
• Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΖΩΝΗ DISNEY JUNIOR ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

Image representing The Walt Disney Company as ...Image via CrunchBaseΤη νέα ζώνη Disney Junior θα εντάξει από 1η Ιουνίου το Disney Channel για παιδιά ηλικίας 2-7 ετών.

Το πρόγραμμα και τις σειρές που θα περιλαμβάνει η νέα ζώνη θα παρουσιάσει στις 30/6 η διευθύντρια Μarketing της Walt Disney Company Greece, Νάντια Ροδίτη, σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εξαιρετική δουλειά από τους μικρούς μαθητές του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας!

Εντυπωσιακή από κάθε άποψη είναι η δουλειά των μικρών μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας.

Το βιβλίο τους «Ένα χάδι από τη Φλώρινα. Στρατιά της Ανατολής: 1916-1918» (Une caresse de Florina. Campagne d' Orient: 1916-1918), παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.
Μέσα από καρτ ποστάλ, φωτογραφίες και προσωπικά ημερολόγια στρατιωτών της Στρατιάς της Ανατολής παρουσιάζεται μια διάσταση του ιστορικού τοπίου της Φλώρινας. Το υλικό της έκδοσης ταξινομήθηκε σε τέσσερις ενότητες: α) η άφιξη, β) ο δρόμος προς το μέτωπο, γ) η πόλη της Φλώρινας, δ) η καθημερινή ζωή στο πόλεμο.
Στην εκδήλωση παρουσίασης παρευρέθηκε και ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας διαχρονικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δούλεψαν για το βιβλίο είναι οι: Μαρία Άλτα, Θεόδωρος Άλτας, Σπυρίδων Βελλιάνης, Ελπινίκη Γιάντη, Νικόλαος Γκώγκος, Ιωάννα Γρούϊου, Μόνικα Δημητριάδου, Σεραφείμ Ζουρνατζίδης, Γεωργία Ιορδανίδου, Ραφαήλ Ιωαννίδης, Ευάγγελος Κοζάρης, Κωνσταντίνος Μάγγος, Αικατερίνη Μαργαρίτη, Δήμητρα Μοκίκα, Χρήστος Παπαγιάννης, Ευάγγελος Πία, Ευδοξία Σεχίδου, Μιχαήλ Σιάλτσης, Μαρίνα Σταύρε, Θεοδώρα Τσανίδου, Θωμάς Τσίμος.
Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Παρασκευή Γκόλια και Στέλλα Κασίδου.















http://te-ra-stio.blogspot.com/2011/05/5_21.html

ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 – 15 ΕΤΩΝ

Aπό το ζωγράφο MARIO DE PADUANI Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 εώς και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 στις 8 το βράδυ

Κόστος Σεμιναρίου 100€ Διάρκεια: 2 ώρες / 10 ημέρες, 20 ώρες διδασκαλίας (5€ ώρα)Εγγραφή 20€

Οι γονείς μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους και κατόπιν συνεννόησης, μπορούν να έχουν χυμούς, παγωτά, τοστ

Πληροφορίες εγγραφές: 210 8958866 μέχρι 10 Ιουνίου

Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Κα Ειρήνη Χατζηνικόλα

Ο ζωγράφος Mario De Paduanis γεννήθηκε το 1978 στο Λέτσε (Lecce) της Ιταλίας και ζει στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια δερματογραφίας για έξι μήνες και δούλεψε τοιχογραφίες και graffiti σε δρόμους και happenings. To 1999 έλαβε τα πρώτα μαθήματα καλλιγραφίας και γιαπωνέζικου σχεδίου. Το ίδιο έτος ταξίδεψε στη Νότιο Αφρική και μαθήτευσε εκεί για ένα χρόνο δίπλα στον ζωγράφο Generali John.Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Tεχνών Αθήνας (2002 – 2007), στο εργαστήρι του Δ. Σακελλίων και ήταν προτεινόμενος για υποτροφία καθ’ όλα τα ακαδημαϊκά έτη, παίρνοντας έπαινο – αριστείο από το ‘Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το έτος 2005 – 2006. Αποφοίτησε με βαθμό Άριστα, έχοντας παρακολουθήσει και τα ειδικά προαιρετικά μαθήματα για τη διδασκαλία της τέχνης – παιδαγωγικά και ψυχολογία. Έχει ειδικευτεί στη λιθογραφία και στη χαρακτική και έλαβε συμμετοχή στη διδακτική της τέχνης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, στο Γ’ διεθνές εικαστικό εργαστήρι. Το 2007 φιλοτέχνησε για την εταιρία Prince Oliver το ζωγραφικό έργο που αποτέλεσε την outdoor επικοινωνία της εταιρίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με σκηνικά θεάτρου, εικονογράφηση, γλυπτική και εγκαταστάσεις. Καθώς και με την διδασκαλία της τέχνης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.ART GALLERY CAFÈ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net
www.welovetoys.gr

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο 31 σωματεία για τα παιδιά

Το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο οποίο έχουν περιέλθει, λόγω της γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα, περιέγραψε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος 10 σωματείων που αποτελούν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας.

Ο κ. Μπαρτσόκας τόνισε πως 31 σωματεία, που έχουν υπό την προστασία τους 15.500 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σημείωσε πως τα σωματεία αυτά δημιουργήθηκαν από γονείς και συντηρούνται κυρίως από δωρεές και εκδηλώσεις. Λίγα μόνο επιχορηγούνται από το κράτος, που ούτως ή άλλως δεν έχει επαρκείς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες.

Ο κ. Μπαρτσόκας εξήγησε ότι εν μέσω της κρίσης οι δωρεές έχουν κοπεί στο μισό και οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα το οικονομικό πρόβλημα των σωματείων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη να έχει διογκωθεί.

Εκπρόσωποι από τα 31 σωματεία για τα παιδιά παραχωρούν το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

1 Ένωση 10 Σωματεία περισσότερα από 10.000 Παιδιά!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα 10 Κοινωφελών Οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών και ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για το παιδί σε ανάγκη.

Κύριος στόχος της είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" είναι μια ανεξάρτητη οικονομικά οργάνωση, που συντηρείται από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, καμπάνιες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έσοδα από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Από 20 Μαΐου αιτήσεις για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις γονέων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών. Για τις αιτήσεις εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κατά τόπους Δημοτικά Διαμερίσματα.
 ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. Αίτηση - συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού.
2. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
3. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού καθώς και πρωτότυπο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
4. Αντίγραφο της δήλωσης της φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό εφορίας του τρέχοντος οικονομικού έτους.
5. Υπεύθυνη δήλωση των γονέων περί αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού.
6. Υπεύθυνη δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα.
7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης: η Υπηρεσία θα προβεί στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (άρθρο 5 του Ν. 3242/2004, ΦΕΚ 101Α’).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Παιδικών Σταθμών, Παπαρρηγοπούλου 7, 1ος όροφος, τηλ. 2310 519-979 και στα τηλέφωνα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
 Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2011-2012 από 20 Μαΐου 2011 έως 15 Ιουνίου 2011.  

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών. Για τις αιτήσεις εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στα κατά τόπους Δημοτικά Διαμερίσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Παιδικών Σταθμών, Παπαρρηγοπούλου 7, 1ος όροφος, τηλ. 2310 519-979 και στα τηλέφωνα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

CHILDO 6 - Παιδί και νέες τεχνολογίες

Το 6ο τεύχος του CHILDO ασχολείται με το Παιδιί και τις Νέες Τεχνολογίες:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Πολυμήχανο

ΒΙΒΛΙΟ: myebooks.gr, ψηφιακά βιβλία

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΜΕ...: στο θέατρο Βρυσάκι, για τη Μυθοπαρέα του Αισώπου

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Όταν εθίζονται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:  Φαγητό μπροστά από την ...οθόνη!

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΞΥΠΝΑ: Από το Διαδίκτυο

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ανακυκλώστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες,

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

« Η Βία στην Οικογένεια»

Τα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών σπουδών του Mediterranean College και ο τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Μαίου, ώρα 10:00, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Βία στην Οικογένεια», στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται περαιτέρω σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και σε φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας και παιδαγωγικής.

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών του Mediterranean College, αντιλαμβανόμενη το άγχος και την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των ειδικών επιστημόνων αλλά και των γονέων για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, διοργανώνει την παραπάνω ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου και ειδικευμένους φορείς. Χαιρετισμό, θα απευθύνουν ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Προεδρεύων Μητρ. Συμβουλίου Ι.Α. Αθηνών, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και η κα Πέμυ Ζούνη Βουλευτής – Ηθοποιός.

Οι κεντρικές εισηγήσεις της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν από την κα Ειρήνη Δορκοφίκη, Δικηγόρο, Υπεύθυνη Ξενώνα «Φροντίδα» με τίτλο «Κακοποίηση στην πράξη», τον κο Ιωάννη Κούρο, Ψυχίατρο, (DEA), Ομαδικό Ψυχοθεραπευτή Ψυχαναλυτή, την κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου, Πρόεδρο - Διαχειρίστρια Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation (Διεθνής οργανισμός υποστήριξης των γυναικών), την κα Νίκη Μάντζιου, υπεύθυνη οργάνωσης & προγράμματος Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation και την κα Χριστίνα Κουτελιέρη – Μαυράκη, Ψυχολόγο - Παιδαγωγό, με τίτλο «Μικρά Παιδιά-Μεγάλα θύματα».


Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει η Δημοσιογράφος κα Ιωάννα – Νέτη Φίλια. Με το πέρας της ημερίδας θα χορηγηθεί στους ενδιαφερομένους βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο «Φροντίδα» στο πλαίσιο του «Xinis Edu Festival».

Επιδίωξη του Mediterranean College είναι τα αποτελέσματα της εκδήλωσης να αποτελέσουν την αφετηρία για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των νέων για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, η ανάδειξη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και η καταπολέμησή του. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές: Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 88 99 600, e-mail: info@medcollege.edu.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American University Inc. διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης, με τίτλο: «Νέες Μορφές Παιδικής και Εφηβικής Κακοποίησης: Δυνατότητες αντιμετώπισης και πρόληψης». Το συνέδριο λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2011, 9:00 – 21:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, και ειδικότερα της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού, αποτελεί μια από τις πιο βάρβαρες μορφές βίας και σίγουρα αφορά όλους μας. Η γνώση των πιθανών επιπτώσεων και των θεραπευτικών προσεγγίσεων όλων όσων συμμετέχουν και επηρεάζονται από τη σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείo για την καλύτερη αντιμετώπιση της. Παρ’ όλα αυτά, εξίσου αλλά και περισσότερο σημαντική είναι η πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών, η οποία θα πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο για όλους και να βασίζεται σε στρατηγικές αντιμετώπισης του κύκλου που παράγει το φαινόμενο αυτό.

Στη συνάντηση αυτή θα συνεχιστεί η παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τη παιδική κακοποίηση, αλλά και η προβολή νέων κοινωνικών, φιλοσοφικών, νομικών, γλωσσικών και άλλων θέσεων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Επιστήμονες από τους χώρους της ψυχολογίας, ψυχιατρικής, νομικής, εκπαίδευσης, κοινωνιολογίας, γλωσσολογίας, καθώς και άλλων κοινωνικών επιστημών θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν αλλά και να προβληματίσουν για όλες τις σχετικές πλευρές του αντικειμένου. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες τεχνολογίες και στις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες στο παιδί και τον έφηβο.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν στους συμμετέχοντες. Το ακριβές πρόγραμμα με τις περιλήψεις του συνεδρίου βρίσκονται στα www.obrela.gr και http://www.hauniv.us/.
Enhanced by Zemanta

Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων, σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, από  5 έως 9 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, με δηλώσεις του σημείωσε ότι αυτή η διοργάνωση είναι ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους πολίτες και ευχαρίστησε τους συντελεστές του Φεστιβάλ, όπως τον πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου, Παναγιώτη Καράγιωργα, το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ιδιαίτερα τους μαθητές, που κατόρθωσαν να συνδυάσουν με τα μαθήματά τους και το θέατρο, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει όραμα και θέληση η νεολαία μπορεί να βρει διέξοδο σε δημιουργικές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο πολιτισμός.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε πως η συμμετοχή των πέντε μαθητικών θιάσων επιτεύχθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία μαθητών και καθηγητών, στοιχείο απαραίτητο για να ανέβει με επιτυχία ένα έργο το οποίο εμπεριέχει, εκτός των άλλων, τη μουσική, τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια κ.λπ.

Το Φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου με το έργο «Μία παράσταση μικρή», αναδεικνύοντας την ομαδική συνεργασία της θεατρικής ομάδας του 2ου γυμνασίου Ξυλοκάστρου, συνεχίζεται την επομένη ημέρα με το κορυφαίο παιδαγωγικό έργο «Ο Μορμόλης», του Ράπερ Χάχφελντ, από το γυμνάσιο Χιλιομοδίου, ενώ την τρίτη βραδιά τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα του λυκείου Ζευγολατιού στην κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά - Κώστα Πρετεντέρη «Μια πεντάρας νιάτα». Στη συνέχεια, θα «συνομιλήσουμε» με το Όμηρο μέσα από την «Ιλιάδα» και το Φεστιβάλ θα κλείσει πανηγυρικά στις 9 Μαΐου η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Κατσούλη, με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη».

Όλες οι παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αρχίζουν στις 8.00 το βράδυ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...