Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χλεύαζαν τους καθηγητές τους στο Διαδίκτυο και αποβλήθηκαν

Image representing Facebook as depicted in Cru...Image via CrunchBaseΜε φόντο τον μαυροπίνακα έβγαλαν φωτογραφίες δύο μαθητές του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου την καθηγήτριά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος στις αρχές Απριλίου. Οι φωτογραφίες από την επόμενη κιόλας ημέρας κυκλοφορούσαν στον κόσμο του Διαδικτύου μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ενώ έσπευσαν να τις σχολιάσουν με ύβρεις δέκα άλλοι μαθητές της ίδιας τάξης.
Το περιστατικό αυτό θεωρείται το δεύτερο πιο σοβαρό που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μετά από την ομαδική αποβολή που δέχτηκαν δεκάδες μαθητές Γυμνασίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, οι οποίοι πριν από ένα μήνα περίπου ανήρτησαν φωτογραφίες συμμαθητών τους και καθηγητών τους στο Διαδίκτυο κάνοντας υβριστικά σχόλια, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ»

Μια ξεχωριστή παιδική παράσταση το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στις 12.00μμ στο ART GALLERY CAFÈ της Βούλας. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ» που έχει γράψει η Βεατρίκη Κάτζολα –Σαμπατάκου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ) και το  Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κατασκευές είναι της Μπέσσυς Χαϊκάλη

«Ο δήμαρχος της Θορυβούπολης έχει μεγάλα σχέδια για το δάσος που βρίσκεται στην άκρη της πόλης! Θα κόψει όλα τα δέντρα και θα χτίσει ξενοδοχεία, θα φυλακίσει όλα τα ζώα και τα παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο για να τα δουν…Συναγερμός ηχεί και μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο δάσος, όλοι φεύγουν τρέχοντας! Έτσι μια φορά κι έναν καιρό δεν ήτανε κανένας, γιατί είχαν φύγει όλοι... Δηλαδή, σχεδόν όλοι... Τα δέντρα λοιπόν,αποφασίζουν να πάνε στο γραφείο του δημάρχου και να διαμαρτυρηθούν! Και σ’αυτό τους βοηθά η μαγική αστερόσκονη της μικρής νεραΐδας Ονειράνθης...»

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ Διάρκεια 120’ με δημιουργική απασχόληση παιδιών

ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net

10.000 παιδιά προϊόντα εμπορίου στην τηλεόραση

«Για... μάγειρες από κούνια! Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, έλα να παίξεις και να μάθεις από τους 3 αγαπημένους σου κριτές-σεφ οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας οδηγήσουν... στην περιπέτεια της κουζίνας, να τη ζήσετε μαζί και να αγαπήσετε τη μαγειρική όσο και αυτοί! Η μαγειρική θα γίνει παιχνίδι!!!». Ακολουθούν η δήλωση συμμετοχής, το τηλέφωνο και η διαβεβαίωση πως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν παρουσία γονέων, Σαββατοκύριακα και σε περιόδους σχολικών διακοπών.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8-12 ετών σε διαγωνισμό μαγειρικής, ο αριθμός των οποίων μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 10.000 υποψηφιότητες. Ο τηλεοπτικός σταθμός ξεκαθαρίζει πως στο Junior Masterchef δεν θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Facebook: Νέο πρόγραμμα βοηθά τους γονείς να… κατασκοπεύουν τα παιδιά τους

Facebook logoImage via WikipediaΚαθώς όλο και μικρότερα παιδιά χρησιμοποιούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook και, παράλληλα, αυξάνονται δυνητικά οι online κίνδυνοι, η αμερικανική εταιρία προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας Check Point κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να «εποπτεύουν» (δηλαδή να… παρακολουθούν κρυφά) τις online δραστηριότητες των τέκνων τους χωρίς να χρειάζεται να είναι «φίλοι» με το παιδί τους.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία «SocialGuard», προειδοποιεί έγκαιρα τους γονείς, όταν ανιχνεύσει σημάδια κάποιου προβλήματος στον λογαριασμό του παιδιού τους στο Facebook, χωρίς οι ίδιοι γονείς να βλέπουν το περιεχόμενο, που έχει αναρτήσει και γενικά παρακολουθεί το παιδί τους (σχόλια, εικόνες, βίντεο κλπ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μωρό-θαύμα 21 εβδομάδων

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου, όχι μόνο επέζησε αλλά πάει και σπίτι του. Μετά από πέντε μήνες στη θερμοκοιτίδα η Φρίντα, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία όταν ήταν μόλις 21 εβδομάδων, είναι έτοιμη να κοιμηθεί πλέον σε κανονική κούνια. 

Η Φρίντα γεννήθηκε στη Φούλντα της Γερμανίας, στις 7 Νοεμβρίου, όταν ήταν μόλις 21 εβδομάδων και 5 ημερών ενώ δεν ζύγιζε πάνω από 450 γραμμάρια. Τώρα ζυγίζει σχεδόν 3,5 κιλά και η επιβίωση της είναι ιατρικό θαύμα, σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Ρέιναλντ Ρεπ, ο οποίος δήλωσε:

" Η Φρίντα ζούσε σε ένα απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον, με υποβοηθούμενη αναπνοή, ενώ ταϊζόταν με σωλινάκι από τη μύτη. Τώρα είναι υγιέστατη και δεν δείχνει κανένα σημάδι προβλήματος." 


Τα παιδιά που γεννιούνται πριν την 22η εβδομάδα κύησης, έχουν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης γιατί πολλά όργανα τους, όπως είναι οι πνεύμονες, η καρδιά και ο εγκέφαλος, δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά που γεννιούνται πριν την 32η εβδομάδα κύησης, μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα ανάπτυξης.

Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι η Φρίντα είχε και έναν δίδυμο αδερφό, τον Κίλιαν, ο οποίος δεν τα κατάφερε και πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννησή του.
enet.gr

ΓλύκαΜαγειρεματα για τους μικρούς μας φίλους

Τα ΓλύκαΜαγειρεματα καλούν τους μικρούς τους φίλους αυτήν την εβδομάδα για να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε παρέα:
 
v     Τετάρτη 27 Απριλίου  -  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 6.00μμ  -  παιδιά έως 7 ετών
*       Κεκάκια ντομάτας
*       Τούρτα με τσουρέκι και φράουλες
 
v     Σάββατο 30 Απριλίου  -  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 6.00μμ  -  παιδιά άνω των 8 ετών
*       Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς Μαρίας
*       Τούρτα με μπισκότα, κρέμα και φράουλες
 
Κόστος συμμετοχής:  15,00€/παιδί  -  έκπτωση στα αδελφάκια
 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
ΓλύκαΜαγειρεματα  -  http://www.glykamageiremata.gr/
Φανή Ματσινοπούλου
Υπεύθυνη σεμιναρίων
Τηλ:  210 86 26 606  -  693 24 79 119

Εξασκώντας τα χεράκια του!

Στην ηλικία των τριών, το παιδί σας αναπτύσσει τον μυικό έλεγχο, για να μπορέσει να έχει τον έλεγχο όλων των δακτύλων του, κάνοντας κινήσεις ακριβείας.

Θα παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι τώρα μπορεί να κινεί με μεγαλύτερη άνεση κάθε δάκτυλο ξεχωριστά, ενώ ο έλεγχος που αποκτά πλησιάζει με αυτόν που θα έχει και ως ενήλικας.

Θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να ζωγραφίσει ένα κύκλο, ένα τετράγωνο ή να «κοπιάρει» με ακρίβεια μία φίγουρα.

Υπάρχουν, όμως, πράγματα, που μπορείτε να κάνετε εσείς, για να δώσετε στο μικρό σας κίνητρα να αναπτυχθεί περισσότερο:

- Παιχνίδια με τουβλάκια, με τα οποία θα μάθει να «χτίζει» και να ισορροπεί με ακρίβεια.

- Εύκολα παζλ με λίγα κομμάτια, για να το βοηθήσετε να αντιληφθεί τα σχήματα.

- Κατασκευές με χάντρες, που θα μπορεί να τις περάσει από ένα σπαγκάκι και να φτιάξει κοσμήματα.

- Ζωγραφική με μολύβια ή μαρκαδόρους.

- Να το ενθαρρύνετε να συμπληρώνει μικρά κομμάτια από μία κούκλα του, ή να μάθει να την ντύνει και να τη γδύνει.

Επίσης, προσπάθήστε να μην αμελείτε να επιμένετε στη χρήση του πηρουνιού ή του κουταλιού, όταν τρώει, ή να το αφήνετε να χρησιμοποιήσει κάποια εργαλεία ενηλίκων, τα οποία φυσικά δεν έχουν κινδύνους.

Ας το αφήσετε π.χ να προσπαθήσει να ανοίξει με ένα κατσαβίδι τη θήκη για τις μπαταρίες σε ένα παιχνίδι του, πάντα με τη δική σας επίβλεψη, ή να σκαλίσει μία γλάστρα στον κήπο σας!
Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά μπορεί να τα καταφέρει...

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πρέβεζα: Νέος βρεφονηπιακός σταθμός

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαίλη και της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού ο οποίος  θα ανεγερθεί στην περιοχή του Υδατόπυργου παρέχοντας υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας στα νήπια αλλά και ουσιαστική υποστήριξη στους εργαζόμενους γονείς της πόλης .

Η δημοπράτηση του κτιρίου έγινε το Νοέμβριο του 2010 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.700.000 χιλ.ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν 28 βρέφη και 100 νήπια.
Την μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου της Πρέβεζας ενώ καταληκτική ημερομηνία παράδοσης είναι η 20η Απριλίου του 2013.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης τονίζει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη στους εργαζόμενους γονείς και πρότυπες υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας στα βρέφη και τα νήπια της πόλης.

pamepreveza.gr

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ & ΛΑΜΨΗ 92,3

Harry Potter, uma grande magia!Image by Daniel F. Pigatto via Flickr
Με χορηγό επικοινωνίας τον Λάμψη 92,3 κυκλοφόρησε χτες, 18/4, σε DVD & Blu Ray Disc, από την Audio Visual η τελευταία ταινία του Harry Potter «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος Α»! 

Οι fans του μάγου του κινηματογράφου μπορούν να αποκτήσουν τη νέα περιπέτεια του ήρωα και μέσα από τον Λάμψη 92,3 μαζί με συλλεκτικά δώρα. 

Καθημερινά στον Λάμψη 92,3 οι ακροατές μπορούν να κερδίσουν την ειδική έκδοση του DVD της ταινίας (που περιλαμβάνει πολλές πρόσθετες σκηνές και πολλές εκπλήξεις), αλλά και σελιδοδείκτες, τετράδια, στιλό και μπρελόκ, ενώ για έναν και μόνο τυχερό υπάρχει και το αυθεντικό συλλεκτικό ραβδί από «Κουφοξυλιά του Χάρι».

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

kids@safety internet, κινητό και παιδί

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET & ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με αξιοσημείωτη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών συνεχίζονται οι ομιλίες σε σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας στο πλαίσιο της ενημερωτικής  εκστρατείας kids@safety internet, κινητό και παιδί που υλοποιεί η WIND με την επιστημονική επιμέλεια του Ι. Τσιάντη MD, DPM, FRC Phych. Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικού υπεύθυνου της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).

Οι γονείς ενημερώνονται από τους συνεργάτες της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) καθώς και από ειδικούς σε θέματα νέων τεχνολογιών για το σημαντικό ψυχοκοινωνικό ρόλο που έχουν σήμερα το διαδίκτυο και το κινητό στη ζωή των παιδιών ενώ ταυτόχρονα προτείνουν στους γονείς τρόπους εκπαίδευσης και καθοδήγησης των παιδιών ώστε να χρησιμοποιούν υπεύθυνα και με ασφάλεια τις νέες τεχνολογίες.
Η πλειονότητα  των γονέων που συμμετείχαν στις ημερίδες αναγνωρίζουν τη σημασία των νέων τεχνολογιών και βλέπουν την εξοικείωση των παιδιών τους με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο ωστόσο εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία σχετικά με τα όρια χρήσης των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι ίδιοι να τα καθοδηγούν και να τα εκπαιδεύουν σωστά.
«Το κλειδί για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους δεν είναι η «απαγόρευση» και η «αστυνόμευση» αλλά η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γονιών και παιδιών καθώς η διαπαιδαγώγηση μέσα από το παράδειγμα που οι ίδιοι οι γονείς θέτουν. Είναι σημαντικό οι γονείς να ορίσουν κανόνες και σταθερά όρια για τη χρήση τόσο του κινητού όσο και του ίντερνετ, αλλά είναι σημαντικότερο να περνούν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους και να τα ενθαρρύνουν το δημιουργικό παιχνίδι με συνομήλικους τους», ανέφερε ο κ. Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Phych. Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. 
Η κα E. Αθανασιάδου Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια,Υπεύθυνη Τηλεφωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Ε.Ψ.Υ.Π.Ε, στην παρουσίαση της αναφέρθηκε στην ψυχοκοινωνική διάσταση των νέων τεχνολογιών στη ζωή των παιδιών. «Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί σύμβολο ενηλικίωσης για τα παιδιά και λειτουργεί ως ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνία τους. Αποτελεί ένα μέσο αυτονομίας για το παιδί. Εδώ όμως παρατηρείται το εξής παράδοξο: ενώ οι γονείς θεωρούν ότι με το κινητό τηλέφωνο μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά τους, αντίθετα οι έφηβοι πιστεύουν ότι το κινητό τους βοηθά να αισθανθούν ελεύθεροι και να απομακρυνθούν από τον έλεγχο των γονιών τους».

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Ράμμου σύμβουλος νέων τεχνολογιών και καθηγήτρια στη σχολή της αστυνομίας αφέρθηκε περισσότερο στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν μέσα από τις νέες τεχνολογίες, όπως η ανταλλαγή προκλητικού για παιδιά περιεχομένου, η ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών, η  παρενόχληση και η επικοινωνία με αγνώστους. Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην κυβερνοτρομοκρατία (cyber-bullying) και συνέστησε στους γονείς να μη μένουν αμέτοχοι αλλά να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά στις αρμόδιες αρχές και κυρίως να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους.

 

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Patty Party από τη McCann Erickson

Στον «αέρα» είναι το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η McCann Erickson Athens για το νέο παιχνίδι του site της Amita Fun με πρωταγωνίστρια την Patty.
Το παιχνίδι που προστέθηκε στοwww.amitafun.gr λέγεται «Patty Party» και καλεί τα παιδιά να επιλέξουν έναν ήρωα από το Funoχώρι, να τον ντύσουν με διάφορα αξεσουάρ και να τον βάλουν να χορέψει στο ρυθμό των τραγουδιών της Patty. Την έμπνευση και τη δημιουργία του νέου παιχνιδιού της Αmita Fun υπογράφει η ΜRM Athens. Σημειώνεται ότι το www.amitafun.grαπό τις 14/2 που λανσαρίστηκε έως σήμερα έχει 51.300 επισκέψεις, εκ των οποίων οι 32.120 είναι unique visitors, σύμφωνα με το Google Analytics.

Enhanced by Zemanta

Η τηλεόραση βλάπτει τα παιδιά

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 6 έως 7 ετών, που παρακολουθούν υπερβολικά τηλεόραση, διαμορφώνουν στενότερες αρτηρίες πίσω από τα μάτια, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για καρδιακά νοσήματα, υπέρταση και διαβήτη, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, την πρώτη του είδους που παρουσιάζεται.

"Οι γονείς οφείλουν να παρακινούν τα παιδιά τους σε άλλες δραστηριότητες για να απομακρύνονται από τον καναπέ", λέει ο δρ. Μπαμίνι Γκοπινάθ, επικεφαλής της έρευνας.

Κατά μέσον όρο, τα παιδιά που εξετάσθηκαν περνούσαν 1,9 ώρα ημερησίως μπροστά στην τηλεόραση και αφιέρωναν μόνο 36 λεπτά σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική άσκηση.

Όσα παιδιά αφιέρωναν περισσότερο χρόνο σε φυσικές δραστηριότητες, μία ώρα ημερησίως ή περισσότερο, είχαν αισθητά φαρδύτερες αρτηρίες από αυτά που αφιέρωναν λιγότερο χρόνο στη σωματική άσκηση.

"Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμπεριφορές λιγότερο επωφελείς για την υγεία μπορούν να επηρεάσουν τη μικροκυκλοφορία από πολύ νωρίς και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης αργότερα", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, προσθέτοντας ότι η καθήλωση μπροστά από την τηλεόραση συνοδεύεται και από κακές διατροφικές συνήθειες και από την αύξηση του βάρους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στην επιθεώρηση Journal of the American Heart Association


news247.gr
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Μια ψυχολογική προσέγγιση στο παιδικό ιχνογράφημα»

'Kids', oil painting by Louis PohlImage via WikipediaΑπό τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, εγκαινιάζει ένα νέο καινοτόμο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων, με σκοπό την περεταίρω επαγγελματική επιμόρφωση, μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ένα απόλυτα εξειδικευμένο, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Μια ψυχολογική προσέγγιση στο παιδικό ιχνογράφημα», την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, ώρα 18:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Κολεγίου (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, Στάση Αγγελοπούλου).

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Παναγιώτης Μωρακέας, Κλινικός Ψυχολόγος (BSc, MSc), Καθηγητής του Mediterranean College, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Wayne State University του Detroit (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών, μαθησιακών δυσκολιών καθώς επίσης και παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς γενικότερα, και επαγγελματίες του χώρου της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας, ψυχιάτρους και ψυχοθεραπευτές. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «XINIS EDU FESTIVAL 2011». Πληροφορίες - Συμμετοχές: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 88 99 600, e-mail: info@medcollege.edu.gr
 
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Έρευνα αποκαλύπτει την «ανήλικη» γενιά της κοινωνικής δικτύωσης

Facebook profile shown in 2007Image via Wikipedia
Όλο και μικρότερα  παιδιά δημιουργούν τις δικές  τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης  όπως το facebook, αποκάλυψε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Η έρευνα, Κοινωνική Δικτύωση, Ηλικία και Εμπιστευτικότητα (Social Networking, Age and Privacy), αποκαλύπτει ότι το 38% των παιδιών 9-12 χρησιμοποιούν sites κοινωνικής δικτύωσης, με ένα από τα πέντε αυτής της ηλικιακής ομάδας να έχει προφίλ στο facebook, ακόμα και αν το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.

Οι  ηλικιακοί περιορισμοί  δεν είναι αποτελεσματικοί 

 Οι ερευνητές που  διεξήγαγαν την έρευνα EU Kids Online με τη συμμετοχή 25,000 νέων σε όλη την Ευρώπη λένε ότι επίσης δείχνει ότι οι ηλικιακοί περιορισμοί είναι κατά ένα μέρος αποτελεσματικοί και ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών αναλαμβάνουν ρίσκα online. Ένα τέταρτο των παιδιών στα site κοινωνικής δικτύωσης επιλέγουν να έχουν το προφίλ τους «δημόσιο ή ανοιχτό ή μη ορατό σε όλους» (public). Ένα πέμπτο των παιδιών των οποίων των προφίλ είναι δημόσιο εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή τηλέφωνό τους διπλάσια από αυτούς που έχουν επιλέξει το προφίλ τους να είναι μη ορατό σε όλους (private). 
    Η Καθηγήτρια  Sonia Livingstone από το London School of Economics and Political Science, η οποία διευθύνει και το έργο, δήλωσε:  «Φαίνεται ότι τα παιδιά προχωρούν στο Facebook – αυτό είναι τώρα το πιο δημοφιλές site στις  17 από τις  25 χώρες που ερευνήσαμε.  Πολλοί πάροχοι προσπαθούν να περιορίσουν τους χρήστες σε 13 ετών και άνω αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό». Ειδικά τα μικρότερα παιδιά αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις επιλογές εμπιστευτικότητας και να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά  ασφάλειας που είναι διαθέσιμα. 
    Ανάμεσα στις 25 Ευρωπαϊκές χώρες που ερευνήθηκαν 57% των παιδιών (ηλικίας 9 έως 16) χρησιμοποιούν το facebook ως το μοναδικό ή το κύριο site κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό κυμαίνεται από 98 % στην Κύπρο έως και μόνο 2% στην Πολωνία..

Ανάγκη για καλύτερα προστατευτικά μέτρα


    Τα ευρήματα εγείρουν την πιθανότητα της άρσης  των  ηλικιακών περιορισμών από τα sites κοινωνικής δικτύωσης ως πιθανός αποτελεσματικότερο τρόπο βελτίωσης της ασφάλειας online.  Η Elisabeth Staksrud, από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και μία από τις υπευθύνους της έρευνας σχολίασε σχετικά: «τα παιδιά συχνά λένε ψέματα για την ηλικία τους ώστε να μπουν σε “απαγορευμένα” sites. Θα ήταν πιο πρακτικό να εντοπίσουμε τους μικρότερους χρήστες και να τους προφυλάξουμε με προστατευτικές μεθόδους. Παρόλα αυτά πρέπει να αποδεχτούμε ότι αφαιρώντας τα ηλικιακά όρια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση χρήση αυτών των sites». 
    Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα, η έρευνα δείχνει ότι  ένα στα έξι παιδιά ηλικίας 9-12 και ένα στα τρία 13-16 έχει 100  ή και παραπάνω επαφές. Περίπου  ένα τέταρτο  των χρηστών sites κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούν online με ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή στη ζωή τους offline, συμπεριλαμβανομένων του ενός πέμπτου των παιδιών ηλικίας 9-12 σε όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης (και του ενός τετάρτου των μικρότερων χρηστών του Facebook).
 

 
Η έρευνα επίσης δείχνει: 
  • Τα sites κοινωνικής δικτύωσης (Social Networking Sites- SNS) είναι δημοφιλή στα παιδιά στην Ευρώπη: 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 και 77% των παιδιών ηλικίας 13-16 διαθέτουν προφίλ. Το Facebook χρησιμοποιείται από το ένα τρίτο των χρηστών από 9-16  ετών.
  • Ένα στα πέντε παιδιά από 9-12 ετών έχουν προφίλ στο  Facebook με αυτό να αυξάνεται σε 4 στα 10 σε μερικές χώρες.
  • Οι ηλικιακοί περιορισμοί είναι μερικώς αποτελεσματικοί, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζοντα διαφορές από χώρα σε χώρα και ανάμεσα στα διαφορετικά sites κοινωνικής δικτύωσης.
  • Τα μικρότερα παιδιά συνήθως έχουν το προφίλ τους «δημόσιο ή ορατό σε όλους»’. Ένα τέταρτο των παιδιών  9-12 έχουν το προφίλ τους επίσης  «δημόσιο ή ορατό σε όλους»
  • Οι γονικοί κανόνες για τη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης, όταν εφαρμόζονται, είναι μερικώς αποτελεσματικοί ειδικά στα μικρότερα παιδιά.
  • Ένα πέμπτο των παιδιών των οποίων των προφίλ είναι δημόσιο εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή τηλέφωνό τους διπλάσια από αυτούς που έχουν επιλέξει το προφίλ τους να είναι μη ορατό σε όλους (private).
  • Τα χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν για να προστατεύσουν τα απιδιά από άλλους χρήστες αν χρειαστεί δεν είναι εύκολα κατανοητά από τα μικρότερα από και από μερικά μεγαλύτερα παιδιά..
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Γιορτή Παιχνιδιού και Μαγειρικής παρέα με τα ζυμαρικά Barilla Piccolini

Με πολλά παιδικά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Παιχνιδιού και Μαγειρικής», στο πλαίσιο του διαγωνισμού Barilla Piccolini, τα πλέον αγαπημένα ζυμαρικά των παιδιών.

Οι μοναδικές δημιουργίες με ζυμαρικά Barilla Piccolini από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου μάγεψαν και ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δεχθούν πολύτιμες συμβουλές διατροφής για τα παιδιά από την διαιτολόγο κα. Ελίνα Ασημακοπούλου, η οποία υπογράμμισε την υψηλή διατροφική αξία, των ζυμαρικών Barilla Piccolini, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για παιδιά.

Οι μικροί φίλοι των Barilla Piccolini απασχολήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο «Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και κατασκευών». Με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και κύριο υλικό τα ζυμαρικά διαφόρων σχημάτων και μεγεθών συνέθεσαν πρωτότυπες δημιουργικές κατασκευές. Παράλληλα, με τη βοήθεια ειδικών θεατροπαιδαγωγών, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά με παιχνίδια και δοκιμασίες στην θεατρική παράσταση «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας», με θέματα υγιεινής διατροφής.

Μικροί και μεγάλοι αποχαιρέτησαν τη Γιορτή Μαγειρικής και Παιχνιδιού με χαμογελαστά πρόσωπα, και χέρια φορτωμένα με πλούσια δώρα . Γονείς και παιδιά, μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές και ανακάλυψαν το νέο μαγικό κόσμο παιδικής διατροφής με τα ζυμαρικά Barilla Picollini.

Barilla Piccolini, η σωστή διατροφή ξεκινά από τα “μικρά”

Alexia Sloane: H 10χρονη Τυφλή Μεταφράστρια..

Η Αλεξία Σλόαν (Alexia Sloane) είναι μόλις δέκα ετών, αλλά... προσλήφθηκε ως διερμηνέας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες...



Η Αλεξία εξαιρέθηκε από το νόμο που απαγορεύει την εργασία στα παιδιά, γιατί μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, και Κινέζικα, τώρα μαθαίνει γερμανικά και έκανε σπουδαία δουλειά ως διερμηνέας.

Η μικρούλα Αλεξία είναι τυφλή. Έχασε την όρασή της στην ηλικία των δύο ετών, αφότου διαγνώστηκε όγκος στον εγκέφαλο και υπέστη εξαντλητική χημειοθεραπεία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

11 παιδιά εκμεταλευόταν σπείρα στο κέντρο της Αθήνας!

Ξυλοκοπούνταν καθημερινά όταν δεν συγκέντρωναν ένα καλό μεροκάματο.
Την ημέρα περιφέρονται στους δρόμους ζητιανεύοντας και τη νύχτα ζουν σε άθλια δωμάτια πολυκατοικιών του κέντρου της Αθήνας.

Έντεκα παιδιά από τη Ρουμανία, παιδιά των φαναριών -όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε- είχαν πέσει θύματα κυκλώματος που τα εξωθούσαν στην επαιτεία.

Η Ασφάλεια Αττικής, μετά από στενή παρακολούθηση ημερών, εξάρθρωσε το κύκλωμα και ελευθέρωσε τα παιδιά από την αδίστακτη συμμορία, αν και τέτοια κυκλώματα -ειδικά τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν- ζουν και βασιλεύουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος ξεκινούν!

Μια ζωηρή παράσταση για παιδιά, με κεντρικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκοπό της να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διδακτικό παραμύθι, στη μαγεία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Η Θεατρική παράσταση θα παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΥΣ κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00, στο Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» (Ιλισίων 21 και Κερασούντος, Ιλίσια, τηλέφωνο κρατήσεων 2117055107). Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο.

Περίληψη
Το έργο διαδραματίζεται σε ένα Μαγεμένο Δάσος. Εκεί είναι ο τόπος όπου απελευθερώνονται τα ζώα που έχουν μεγαλώσει στην ανθρώπινη αιχμαλωσία. Στο δάσος υπάρχει ένα Ιερό Δέντρο, στο οποίο ζει η Βάγια η κουκουβάγια. Η Βάγια είναι το μόνο ζώο το οποίο έχει γεννηθεί στο Μαγεμένο Δάσος. Όλοι τη θεωρούν σοφή και σέβονται τις απόψεις της.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο Μαγεμένο Δάσος έχουν ξεσπάσει ταραχές. Τα ζώα τσακώνονται μεταξύ τους όλη την ώρα. Ο Μπάμπος το ποντικάκι, επειδή φοβάται πολύ, παίρνει την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της Βάγιας. Η Βάγια ακούει το αίτημα του, το σκέφτεται και βρίσκει τη λύση προκειμένου να σταματήσουν ο πόλεμος και οι ταραχές: να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες!
Καλεί στο Ιερό της Δέντρο το Φρανσουά το λιοντάρι, το Φόξυ την αλεπού, το Χόρχε τον παπαγάλο, την Αμαλία την αγελάδα και, φυσικά τον Μπάμπο το ποντικάκι. Εκεί τους πείθει να προβούν σε Ολυμπιακή Εκεχειρία, ούτως ώστε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους εξηγεί τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας το μεγαλείο και τη σπουδαιότητά τους. Ο Φόξυ, η πονηρή αλεπού βρίσκει την ευκαιρία και προτείνει: «όποιος κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια να είναι και ο επόμενος αρχηγός του δάσους»! Ο Φρανσουά, το λιοντάρι και βασιλιάς του δάσους, ξεσηκώνεται, μιας και θεωρεί πως ο τίτλος του αρχηγού του ανήκει ούτως ή άλλως δικαιωματικά, όμως στο τέλος πείθεται πως πρέπει να αποδείξει πως δικαιούται τον τίτλο και...
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος ξεκινούν!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου
Μουσική: Νίκος Γεωργουσάκης - Κώστας Μαυριδάκης
Σκηνικά: Γιάννης Κλειδέρης
Κοστούμια: Χριστίνα Πουλή - Δροσιά Σιδεράκη

Παίζουν: Γιάννης Κλειδέρης
Ρενάτα Καπετανάκη
Μανόλης Ιμπραημάκης
Χρυσάνθη ΓεωργαντίδουΜαρία Βασιλάτου
Βίβιαν Ιωάννου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νέαπολη-Συκιές Θεσσαλονίκης: Πασχαλινό παζάρι αγάπης

Easter eggsImage via WikipediaΠρωτότυπες λαμπάδες, πασχαλινά αυγά, ανοιξιάτικα στεφανάκια, κεριά, γλαστράκια, ποικίλα είδη ανοιξιάτικης και πασχαλινής διακόσμησης περιλαμβάνει το «Πασχαλινό Παζάρι» που διοργανώνει το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα έσοδα από το Πασχαλινό Παζάρι θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Βορείου Ελλάδος, ενώ για την πραγματοποίησή του βοήθησαν οι εθελοντές και τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας, καθώς και τα μέλη του Β’ ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης.

Τα εγκαίνια του παζαριού πραγματοποιούνται την Τρίτη 12 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας (Ζάκκα 25). Το παζάρι λειτουργεί καθημερινά, από τις 9.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ ενώ θα ολοκληρωθεί στις 20 Απριλίου.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Παραμύθια στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

"Eλάτε να ξετυλίξουμε την κόκκινη κλωστή, ν΄ακούσουμε ποια αλήθεια θα μας πει..."

Την Τρίτη, 12 Απριλίου 2011, στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας η Ζωή Νικητάκη θα ξετυλίξει την κόκκινη του παραμυθιού κλωστή στο πλαίσιο του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης για τους ασθενείς. Ώρα:18:00

Ένα αφηγηματικό ταξίδι με παραμύθια από την προφορική παράδοση (Αϊβαλί), από τη λογοτεχνία (Silverstein), μια παλιά κινέζικη ιστορία Ζεν και μια ξεχασμένη εβραϊκή ιστορία που έχει χρησιμοποιηθεί από τον ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάϊ στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαδικασίας...

Παραμύθια που λένε για τα θαύματα που μπορεί να συμβούν, αν ενεργοποιήσουμε τον Σπόρο της Αγάπης μέσα μας... Ιστορίες που μιλάνε για τη δύναμη της μεταμόρφωσης μέσα μας, αλλά και για την μεταμόρφωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει...

Αλλά και μαγικά παραμύθια, με ήρωες μια τσαπερδόνα που μεταμορφώνεται στο ταξίδι της στην πιο όμορφη της γης, έναν ψαρά που συναντά πράγματα θαυμαστά και αλλάζει η ζωή του κι άλλα πολλά με την συνοδεία ενός αφρικάνικου μουσικού οργάνου...

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, όταν οι άνθρωποι πίστευαν στο απίστευτο κι έλεγαν για το ανείπωτο, όταν οι άνθρωποι συνομιλούσαν με τα ζώα, τα δέντρα και τα πουλιά, τότε τα θαύματα μπορούσαν να συμβούν... Αλλά τα θαύματα συμβαίνουν ακόμα και σήμερα...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«Σούπα με ουρά»

Μια ξεχωριστή ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στις 12.00μεσημέρι: Ο ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ ΨΕΥΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΑ παρουσιάζει την παιδική παράσταση κούκλας «Σούπα με ουρά»

Στη χώρα του Ντορ, την «Ημέρα της σούπας», ένας αρουραίος τρυπώνει στο παλάτι και η σούπα αποκτά ουρά... «Αν γνωρίζετε κάτι για τα παραμύθια, θα ξέρετε ότι οι ήρωες εμφανίζονται μόνο όταν ο κόσμος τους έχει πραγματικά ανάγκη...»

Κουκλοθεατρική παράσταση με χρήση γαντόκουκλας και θέμα την αλήθεια, το θάρρος και την τιμή! Ένα παραμύθι που εστιάζει στη μοναδικότητα κάθε πλάσματος! Μετά το τέλος της παράστασης μαζί μας θα βρεθεί ο ταχυδακτυλουργός El-Greco, με τηλεοπτικές εμφανίσεις και συμμετοχή σε μεγάλα events, που θα σας μαγέψει με τα φαντασμαγορικά κόλπα του.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία, κατασκευή και εμψύχωση κούκλας, επιμέλεια μουσικής και σκηνικών: Δημητρουλάκη Ελένη, Φωστίνη Αγγελική

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Διάρκεια 120’ ART GALLERY CAFÈ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ 16673 ΒΟΥΛΑ, Τηλ: 210 8958866
www.artgallerycafe.gr/program.aspwww.mytheatro.netwww.tragoydia.net

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πάσχα …στο Μουσείο Κοσμήματος

ΛΑΜΠΑΔΕΣ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΒΓΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η καρδιά ενός μουσείου χτυπά και μέσα από το Museum Shop, τα έσοδα του οποίου στηρίζουν το πολιτιστικό πρόγραμμά του. Μια όμορφη βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης οδηγεί στον πεζόδρομο της Ακρόπολης και κάτω από το Θέατρο του Διονύσου βρίσκεται το Μουσείο Κοσμήματος. Εδώ, εκτός από τους εντυπωσιακούς μουσειακούς χώρους, σας περιμένει ένα υπέροχο museum shop. Τώρα το Πάσχα έχουμε κατασκευάσει διακοσμητικές λαμπάδες. Θα βρείτε ασημένια, πέτρινα και χρυσά αβγά σε παντατίφ. Πολλά μικρά παντατίφ από 15 ε που μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα πάνω στις λαμπάδες που θα επιλέξετε και πολλές ακόμα ιδέες για τα βαφτιστήρια σας!

Το Πωλητήριο προσφέρει επιλογές για όλους, με ειδικές προσφορές και προσιτές προτάσεις σε κοσμήματα και άλλα είδη. Για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει η «γωνιά των παιδιών», με πολύχρωμες παιδικές εκδόσεις αλλά και παιδικά κοσμήματα και συλλεκτικά πετρώματα.

Σημειώστε ότι η είσοδος στο Πωλητήριο δεν προϋποθέτει την αγορά εισιτηρίου για το Μουσείο.

«Φίλοι του Μουσείου»

Προσφορές σε επιλεγμένες ετήσιες συνδρομές στο Σύλλογο Φίλων με μοναδικά προνόμια που ισχύουν για ένα ολόκληρο χρόνο. Εάν είστε μέλος παρακαλούμε ρωτήστε για τις Μέρες Διπλών Προσφορών, όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από το προνόμιο της έκπτωσης που δικαιούστε και να το διπλασιάσετε για συγκεκριμένες μέρες μέσα στο χρόνο.

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Καρυάτιδων 6 - Καλλισπέρη 12
Αθήνα 117 42
(Στάση Metro: Ακρόπολη)

T: 210 92 21 044 F: 210 92 37 358
info@lalaounis-jewelrymuseum.gr   pr@lalaounis-jewelrymuseum.gr

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 09:00-15:00
Τετάρτη 09:00 – 21:00
Κυρ 11:00-16:00 Δευτέρα κλειστά

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το Junior της Goody’s “παίζει” με Playmobil!

goody'sImage by saikofish via FlickrTo Junior της Goody’s, το αγαπημένο γεύμα των παιδιών, ενώνει ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του με την Playmobil.

Έως τις 21 Απριλίου 2011, σε όλα τα εστιατόρια Goody’s με κάθε αγορά γεύματος Junior οι μικροί μας φίλοι αποκτούν μία συλλεκτική φιγούρα Playmobil από μία συλλογή οχτώ διαφορετικών προτάσεων με θέματα την Αστυνομία ή το Νοσοκομείο. Παράλληλα μετά από κλήρωση, οι καταναλωτές μπορούν να διεκδικήσουν πλούσια συναρπαστικά δώρα Playmobil.

Πέρα από τα διασκεδαστικά παιχνίδια, το Junior της Goody’s δημιούργησε ένα ειδικό έντυπο που περιλαμβάνει ενημερωτικές συμβουλές τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους, για την πρόληψη ατυχημάτων μέσα στο σπίτι και την ασφάλεια στο δρόμο, το παιχνίδι ή το σχολείο. Το δημιουργικό και χρήσιμο αυτό έντυπο, γραμμένο με διασκεδαστικό τρόπο, προσφέρεται στα παιδιά που επιλέγουν το menu Junior, όπου μαζί με το αγαπημένο τους παιχνίδι Playmobil, θα απολαμβάνουν το γεύμα τους, μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για μια πιο ασφαλή καθημερινότητα.

Το Junior αποτελεί την πλέον αγαπημένη επιλογή για τους μικρούς επισκέπτες των εστιατορίων Goody’s δίνοντάς τους την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό menu με τις γεύσεις που προτιμούν σε διαφορετικούς απολαυστικούς συνδυασμούς!
Enhanced by Zemanta

Εκδήλωση για την δυσλεξία από το Α.Π.Θ

Visual-dyslexiaImage via WikipediaH Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Α.Π.Θ. διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρες 19.00-21.00, στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., στο Δ’ Αμφιθέατρο του 1ου ορόφου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Α.Π.Θ, στην προσπάθεια της να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονέων, διοργανώνει ομιλία για τη δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αρχικά, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ βελγικής παραγωγής, με τίτλο «Μην με αποκαλείς χαζό» όπου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «αποκαλύπτεται πως η δυσλεξία και άλλες σχετικές μαθησιακές δυσκολίες, βαραίνουν τη ζωή κάποιου από την αρχή μέχρι το τέλος τη ζωής του. Μια συνηθισμένη μέρα, στη ζωή ενός παιδιού, ενός έφηβου, ενός νεαρού άνδρα και μιας ενήλικης γυναίκας, δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντεπεξέρχονται στις επακόλουθες συνέπιες της διαφορετικότητάς τους και πως αυτή η διαφορετικότητα τους ακολουθεί σα σκιά».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση της καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής Σουζάνας Παντελιάδου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα αναφερθεί στο προφίλ του σπουδαστή με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, αναφερόμενη σε αποκαλυπτικές εξομολογήσεις σπουδαστών με δυσλεξία. Επίσης, θα δώσει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε ο σπουδαστής να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

1 στους 5 μαθητές 14 έως 18 ετών καπνίζει σε καθημερινή βάση

Ενας στους πέντε μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών είναι καθημερινός καπνιστής, ένας στους δέκα καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα».

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του καπνίσματος, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ηλικίες όπου η προσωπικότητα ακόμη διαμορφώνεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Παιδικές βιβλιοθήκες απειλούνται με «λουκέτο»

25 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε απομακρυσμένες και μη προνομιούχες περιοχές στην Ελλάδα απειλούνται με άμεσο και οριστικό κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Οι βιβλιοθήκες εξυπηρετούν κατά μέσο όρο 2400 παιδιά την ημέρα και δανείζουν περίπου 700 βιβλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Ερευνητικού Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.

Το Ερευνητικό Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου διαθέτει 43.000 τίτλους βιβλίων και πλούσια συλλογή παλαιών εκδόσεων, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί υποστηρικτικά προς τις κατά τόπους βιβλιοθήκες, με την παραγωγή και αποστολή σε αυτές ειδικών παιδαγωγικών προγραμμάτων δράσης.

Οι βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι ύστερα από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Οι ανελαστικές δαπάνες του οργανισμού ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ οι ιδιωτικές χορηγίες καλύπτουν περίπου 200.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό διατίθεται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο εφέτος έχει εκταμιεύσει 245.000 ευρώ γι αυτό το σκοπό. Ο οργανισμός παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών ζητά τώρα από το υπουργείο την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων, ποσό που φτάνει τα 700.000 ευρώ.


news.pathfinder.gr

Ο σχολικός εκβιασμός τείνει να γίνει επιδημία

Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σύγχρονο, διεθνές πρόβλημα, με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για τους θύτες όσο και για τα θύματα.

Όπως έχει αποδειχτεί, το φαινόμενο αυτό υφίσταται και στα ελλαδικά και κυπριακά σχολεία, αφού σε σχετικές έρευνες έχουν αναγνωριστεί παιδιά που εμπίπτουν, είτε στην κατηγορία των θυτών,
είτε των θυμάτων ή ακόμα και στην ομάδα των μαθητών με διπλή ταυτότητα, που άλλοτε εκδηλώνουν εκφοβιστική συμπεριφορά, και άλλοτε γίνονται οι ίδιοι στόχοι.
Συνολικά, σε παγκύπρια βάση εκτιμάται ότι το ποσοστό των μαθητών με συστηματική εμπλοκή σε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες ανέρχεται στο 17%, ενώ οι αριθμοί διαφοροποιούνται ανάλογα με την επαρχία, το φύλο και την ηλικία.
Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από την παρουσίαση του λέκτορα Αναπτυξιακής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παναγιώτη Σταυρινίδη, με θέμα "Βία και θυματοποίηση στα σχολεία της Λεμεσού και ελεύθερης Αμμοχώστου: Μια συγκριτική και επιδημιολογική μελέτη".
Δίνοντας τον ορισμό του σχολικού εκφοβισμού, εξήγησε ότι είναι η συστηματική και επαναλαμβανόμενη άσκηση βίας, παρενόχληση και εκφοβισμός, που εκφράζεται είτε από ένα μαθητή προς κάποιον άλλο, είτε από ομάδες μαθητών προς κάποιο άλλο μαθητή. Μπορεί να είναι σωματική, ψυχική ή κοινωνική βία και κατ' επέκταση να περιλαμβάνει: Πρόκληση σωματικής βλάβης, προσβολές, γελοιοποίηση, ταπείνωση του θύματος, μείωση της προσωπικότητάς του, απειλές και εκφοβισμό, εκβιασμό ή κλοπή χρημάτων και αντικειμένων που ανήκουν στο θύμα, καθώς και αποκλεισμό από ομάδες συνομηλίκων.
http://woman365.blogspot.com/

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

H PATTY ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η Patty, η ασχημούλα αλλά πολύ ταλαντούχα έφηβη, συνεχίζει να συναρπάζει το ελληνικό κοινό.
Η σειρά, που μεταδίδεται στο MEGA καθημερινά στις 18:00, σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες (ακολουθεί αναλυτικός πίνακας τηλεθέασης για την περίοδο 20/9/10-30/3/11): 

        ΜΕΡΙΔΙΟ % ΣΥΝΟΛΟ
        20,6
        ΠΑΙΔΙΑ
        57,8
        15-44
        22,7
        Α 15-24
        27,3
        Γ 15-24
        38,9



 
Ιδιαίτερα υψηλός είναι και ο αριθμός αυτών  που επιλέγουν να δουν την «Patty», μέσα από το site του MEGA, αφού για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 η σειρά σημείωσε περίπου 8.125.000 video views στο web tv, ενώ, το ίδιο διάστημα, η σελίδα της “Patty” στο www.megatv.com δέχθηκε περίπου 3.800.000 επισκέψεις εκ των οποίων οι 830.000 ήταν από unique visitors.
Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 ξεκινά ο 2ος κύκλος της σειράς και η Patty, η Antonella και η παρέα τους θα συνεχίσουν να μας χαρίζουν στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης με τις νέες περιπέτειες που τις περιμένουν.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...